reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Rzeczywiście cicho dzisiaj. Ja sama nie miałam w ogóle czasu żeby siedzieć.
Dzień spędziłam bardzo fajnie, trochę leniwie, bo spałam 2,5 godziny w ciągu dnia. A teraz A. się kładzie i mnie się nie chce ;)
Linki wszystkie obczaję jutro, jakoś wieczorem nie lubię za długo przy komputerze siedzieć, oczy mnie bolą po całym dniu patrzenia :-D
Na przyszły tydzień zaplanowaliśmy sobie weekendowy wyjazd do Warszawy, po drodze odwiedzając babcię A. i oznajmiając jej, że będzie prababcią. Ciekawa jestem jej reakcji ;-)

W ogóle zauważyłam, że pomimo braku przyrostu wagi mam już straaaaszne rozstępy na udach. No cóż, mogłam się tego spodziewać, już miałam wcześniej na biodrach i piersiach (jeszcze przed ciążą) ale po smarowaniu kremem przeszło. Teraz nie wiem jak to będzie, bo wtedy już mi skóra się nie rozciągała, a teraz może być coraz gorzej. Mam nadzieję, że chociaż krem to zahamuje skutecznie.

reklama
Dzień dobry mamuśki:)
Witamy świeżą mężatkę:-D pepsi, jak w ogóle po uroczystości??:)
Wczorajszy dzień suuper- mieszkanko brata świetne, obiadek pyszny, a później lody i wracaliśmy wieczorem do domu objedzeni na maksa!;-)
życzę miłego dnia wszystkim brzuszkowym koleżankom :-D

Witamy mezatke!!Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!
Ja apetyt mam wielki juz do przodu 8 kg szok a co bedzie dalej:)
Czekam srody na usg połowkowe juz nie moge sie doczekac..
Mam pytanie odniosnie witamin jakie bierzecie, ja biore femibion(dawny feminatal) a w piatek w szkole rodzenia duzy nacisk połozyli jescze na kwasy omega 3 wiec biore je tez ale bez konsultacji z lekarzem..
Pozdrawiam mamusie i zycze miłego dnia ja czekam az mały mnie w koncu kopnie...

Właśnie nie wiem czemu lekarze nie przepisują kwasów omega 3, podobno w II i III trymestrze są bardzo ważne. Sama zapominam się zawsze o nie zapytać na wizycie, bo nie jem dużo ryb (mieszkam nad morzem a i tak o świeżą trudno). Co do witamin biot prenatal classic i zauważyłam, że w dni w które je biorę (bo czasem zapominam) jest mi zawsze strasznie niedobrze (jakieś pół godziny po wzięciu witamin). Zastanawia mnie, czy to ma coś wspólnego.

Pepsi, opowiadaj jak było :)

Rzeczywiście cicho dzisiaj. Ja sama nie miałam w ogóle czasu żeby siedzieć.
Dzień spędziłam bardzo fajnie, trochę leniwie, bo spałam 2,5 godziny w ciągu dnia. A teraz A. się kładzie i mnie się nie chce ;)
Linki wszystkie obczaję jutro, jakoś wieczorem nie lubię za długo przy komputerze siedzieć, oczy mnie bolą po całym dniu patrzenia :-D
Na przyszły tydzień zaplanowaliśmy sobie weekendowy wyjazd do Warszawy, po drodze odwiedzając babcię A. i oznajmiając jej, że będzie prababcią. Ciekawa jestem jej reakcji ;-)

W ogóle zauważyłam, że pomimo braku przyrostu wagi mam już straaaaszne rozstępy na udach. No cóż, mogłam się tego spodziewać, już miałam wcześniej na biodrach i piersiach (jeszcze przed ciążą) ale po smarowaniu kremem przeszło. Teraz nie wiem jak to będzie, bo wtedy już mi skóra się nie rozciągała, a teraz może być coraz gorzej. Mam nadzieję, że chociaż krem to zahamuje skutecznie.
A jaki stosujesz krem a rozstępy? Bo mi się też zaczynają robić na udach:(

Stosuję właśnie, ale jakoś tak nieregularnie, bo ostatnio przez moje roztrzepanie nie pamiętałam. I jest jak jest, niestety na udach się pojawiły i obawiam się, że znikną dopiero po porodzie.

Witamy mezatke!!Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!
Ja apetyt mam wielki juz do przodu 8 kg szok a co bedzie dalej:)
Czekam srody na usg połowkowe juz nie moge sie doczekac..
Mam pytanie odniosnie witamin jakie bierzecie, ja biore femibion(dawny feminatal) a w piatek w szkole rodzenia duzy nacisk połozyli jescze na kwasy omega 3 wiec biore je tez ale bez konsultacji z lekarzem..
Pozdrawiam mamusie i zycze miłego dnia ja czekam az mały mnie w koncu kopnie...
Ja też borę femibion a jes coś takiego jak femibion Natal 2 i tam jest taka różowa pigułka podstawowa i dodatkowo kapsułka z kwasami właśnie powinno się to stosować od 13 czy 14 TC

Dzieki Bryszka! ja wiem ze tak jest rzeczywiscie Dha tylko podobno za mało ze norma dla nas wynosi 400-600 a w femibionie jest tylko 200ml.Trudno ja biore jeszcze dodatkowo mam nadzieje ze małemu nie zaszkodze..

reklama
Witam was brzuchatki :-)
pepsi jeszcze raz gratuluje i szczescia zycze ;-):-)
ponko Ja tez mam rozstepy z przed ciazy i tylko mam nadzieje ze mi sie wiecej ich nie porobi:tak: a stosuje oliwke dla dzieci i jakis tam krem na rozstepy i tez czasem mi sie zapomni jeden dzien nic nie posmarowac no ale na drugi juz musze bo skora swedzi i ciagnie i sama sie domaga :tak::-)
agalodz ja jem zelazo i pregnacare ale tych drugich mam jeszcze moze z 10tabletek a potem kupie pregnacare plus z Omega 3 :tak: i tez mi nic polozna nie powiedziala o witaminach,ogolnie one nic nie mowia a jak bym miala na nie liczyc i te bardzo odlegle wizyty to bym byla bez witamin wiekszosc ciazy:tak: mysle ze te witaminy dzidzi nic nie zaszkodza ;-)

Do góry