reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Nie było mnie tydzień, niestety nie nadrobię Was:no:
Czy wydarzyło sie coś szczególnego?? Mam nadzieję, że wszystko u wszystkich dobrze. Ja ostatnio czuję się superowo, mam pałera :) Bejbi kopie coraz częściej i mocniej, oby tylko do płówkowego, bo już chcę wiedzieć jak gadać do brzucha,na razie gadam bezosobowo:-)
Pepsi serdeczne gratulacje i najlepsze życzenia dla Was na nowej drodze życia!!!

reklama
Julieet podziwiam, że to już wasze 3 mieszkanko. Ja z moim perfekcjonizmem wykończyłabym się na wykańczaniu :-)
Najgorsi są tzw.fachowcy. My właśnie od 2 dni mamy z naszym serial, bo miała nam dosłownie dorobić już na końcu prac kilka rzeczy, a on zaśpiewał, że chce przed tym kasy, którą miał dostać na końcu (ostatnia transza, dostawał na bieżąco). My się z mężem nie zgodziliśmy i jest teraz wojna...
Zgłupieć można, ale jestem w stanie wytrzymać, bo to w sumie pierdoły są, no może szafka z umywalką by się przydały, a tak to stoją na podłodze.
Ja tez tak mam i kazdy majster, pseudofachowiec doprowadza mnie do białej gorączki, w tamtym roku zmienialismy podłogi, równalismy sufity, zmienilismy układ instalacji elektrycznej i kuchnę, ZOSTAŁA ŁAZIENKA:szok: i nie bardzo wiem jak się do tego zabrac. Mam wrazenie ze placi się tym fachowcom więcej niz oficjalnie biorą, cyganią, wymigują się od pracy i broń Boże dać takiemu kasę przed wykonaniem prac!

Dziewczyny nie uwierzycie co wlasnie przeczytalam,jestem w szoku i brak mi slow na ten artykul :oo2::szok:
Antykoncepcja podwórkowa - Wychowanie - Pozostałe - Onet.pl Dziecko
czytałam, czytałam, aż się włos jeży na głowie. To już lepiej je uswiadomic i na legalu wypisywac antykoncepcję niż mają brac po 4 tabletki na raz po stosunku, podkradac matce, albo łykac przeterminowane

Czytając artyjuł polecony przez nimfii natknęłam się na fajny film o parze, która czeka na dzidziusia, fajne animacje rozwoju Maluszka :)

Tajemnice okrągłego brzuszka - Tagi - Onet.tv - Platforma

Obejrzyjcie do końca, ja bardzo się wzruszyłam.
Siedziałam wczoraj i ryczałam:confused2:o co u mnie teraz nie trudno.... reklama moze mnie wzruszyc

Margana mam dokladnie taka sama opinie o tabletkach anty jak Ty, sama bralam 12 lat, nigdy nie mialam zadnych problemow. Nie zgadzam sie ze powoduja szkody w organizmie kobiety, jezeli tylko sa odpowiednio dobrane moga wrecz pomoc, nie bez powodu lekarze je przepisuja nie tylko jako antykoncepcje.
Ja po odstawieniu tabletek zrobilam sobie dluzsza przerwe zeby sie wszystko wyregulowalo z racji tego ze jednak dlugo je przyjmowalam, a nastepnie nie mialam zadnych probolemow z zajsciem w ciaze i to bez specjalnego starania sie :p i odpukac narazie tez nie mam zadnych problemow z ciaza.

Wiec uwazam ze to sprawa indywidualna czy je bierzesz czy nie, ale uwazam ze to najbezpieczniejsza i najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna a na pewno nie jest to metoda wczesnoporonna czy likwidacja zarodka.

Ja brałam tabletki wiele lat, i mimo, że mam duże trudności z zajsciem w ciążę to nie one są tego przyczyną, właściwie dobrze się stało że je brałam, bo mam PCO, czyli tableti hamowały całkowicie cykle i dzięki temu nie robiły mi się cysty na jajnikach,moze dzięki nim uniknełam laparoskopii, regulowały gospodarkę hormonalną. brak owulacji mam przez zaburzeia hormonów przysadki a nie przez tabsy anty

Nimfii tez bym nie chciała dotknąć główki dziecka mając je jeszcze między nogami więc wcale Ci się nie dziwię.

Wiecie co mi dziś tzn tak od godzinki robi się jakoś słabo, kręci mi się w głowie a ciśnienie mam niby normalne. Nie wiem sama co o tym myśleć.

Lekarze po wyjściu ze szpitala nic mi nie przepisali prócz no spy...
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz, domyślam się że w taką pogodę mogą być duże wachania cisnienia. Moze to też taki okres w ciąży, bo mi się od jakiegos czasu robi często słabo i kręci m się ostro w głowie. Wczoraj nawet mi się uszy przytkały, tak jak w samolocie, a niby cisnienie mam dobre.

Ja , przed porodem blizniakow w szpitalu główki mojego Józia dotknęłami to na dodatek jak poszłam do kibelka:szok:dopiero wtedy zauważyłam, ze wychodzi

Od położnej dostałam informację o komórkach macierzystych z krwi pępowinowej. Słyszała któraś coś o tym? Bo ja bym bardzo chciała z tego skorzystać, pomimo, że to są dość spore pieniądze, ale to jest takie ubezpieczenie na wypadek choroby maleństwa.
My już o tym myslelismy, tylko koszty są ogromne

Dzisiaj nasz ślub. Stresik ogromny. Trzymajcie kciuki.
WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!!

Gratuluję nowego nabytku - fajny fonik:) Ja od dwóch lat w przyjaźni z iPhone`m jestem - też nie zamieniłabym na żaden inny (no chyba, że bialego iPhone`a 4;), a mój chłop ma normalny stary telefon, nawet bez aparatu i też jest super zadowolony (z resztą on nie może mieć innego, bo albo gubi, albo mu kradną, albo upuści w ciężarówie i szlag trafia;-) Objadłam się i turlam się jak stonka:-D
Gola to wy tak jak my, mojego iPhonika nie zamienię nigdy przenigdy na cokolwiek innego, nawet się zastanawiam czy ta 4 jest dobra, bo słyszalam wiele negatywnych opinii o ich wadliwosci.
A mój to ma taki stary obdarty telefon, który ledwo zipie i jakos zdechnąc nie może:happy: i tylko grywa w moim telefonie w scrabble

Dziewczynki nie wpadam za często, brzuch mi się spina, staram się jak najwięcej leżeć, ale myślę o was codziennie
Buzka!

Pepsi i Poxo życzę Wam kochane wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia;****

Ja dziś kochane latam od samego rana. Wreszcie kupiliśmy mojemu P. garnitur ślubny;) Zamówiliśmy alkohol i pojechaliśmy na dłuuugie zakupy do Makro. Powiem Wam, że na wesele na same pierdółki wydaliśmy lekką ręką tam 1200zł, a to dopiero 1/3 listy od kucharki... Ale wiadomo, że najdroższe jest mięso, owoce i warzywa. Jestem wymęczona jak cholera. Biegnę spać kochane bo jutro mam 12 godz szkołę więc muszę się troszkę ogarnąć. Dobrej nocki życzę;)))

Ostatnia edycja:
dzień dobry wszystkim:-)
Na Śląsku dzień dziś zaczął się ładnie, sloneczko świeci, zobaczymy co bedzie później.
Wczoraj byliśmy na "piwku" ze znajomymi;-) Na piątek mieli termin porodu i malutka Martynka nie chce póki co przyjść na świat. Poza tym kupili też mieszkanie, więc mieliśmy wczoraj mnóstwo tematów do rozmowy:tak:
Co do remontów, to owszem fachowców na pęczki, ale niestety mało który jest kompetentny. Mój D. na szczęście dużo potrafi zrobić sam, lub z pomocą mojego taty, a że D. jest pedantem to wierzcie mi, że robi naprawdę super. Gładzie na ścianach, które zrobił w naszym aktualnym mieszkaniu są podziwiane przez wszystkich hehe
Nowie mieszkanie jest calutkie do remontu, poza oknami. Ale pocieszam się tym, że właśnie dużo zrobi D. i moj tata:tak: Fachowiec będzie potrzebny do zabudowy kuchennej, wykafelkowania łazienki i do wymiany drzwi zewnętrznych;-)

Hej mamuśki:)
Zgadzam się z onanana - pogoda na Śląsku jest dziś cudna! Wczorajsze urodziny u znajomych super, był grill, dużo śmiechu i fajna odskocznia:)
Dziś jedziemy na obiad do mojego brata - nio i zobaczymy mieszkanko:) A po obiedzie jakieś lody - brat zachwala jakąś lodziarnio - kawiarnię tam u nich , więc przetestujemy:-)
Życzę wszystkim miłej niedzieli, paps:-D

onanana, myśmy wczoraj tak samo dzień spędzili :) nasi znajomi też mieszkanie remontują i się nagadać nie mogliśmy, niedługo też będą starać się o dziecko więc tematów multum :) Fajnie masz, że Twój mąż tak dużo potrafi, mój niestety takich talentów nie posiada, trochę potrafi, ale gładź to nie wiem, czy by położył ;-)
My mamy super Stefana Remontowego, naprawdę mogę go każdemu polecić, zero fuszery. Robił remont u znajomych i efekt był piorunujący, mam nadzieję że u nas też tak fajnie wyjdzie.

My zaraz zbieramy się na grilla nad jeziorko, chociaż słońce gdzieś się schowało, ale mam nadzieję że nie będzie padać! Miłego dnia :)

Czesc dziewczyny, u mnie jak zwykle pogoda barowa, choc wczoraj niespodziewanie sie wypogodzilo i byl naprawde przyjemy dzien, to dzisiaj raczej nie ma na to szans. Od rana leje i niebo cale zaciagniete chmurami.
Mysmy wczoraj tez odwiedzili znajomych, oni maja roczna coreczke wiec temat dzieci byl numerem jeden dopoki faceci nie zeszli na temat samochodow :)
Ja dzis chyba bede miala leniwa niedziele. Pozdrawiam i milego dnia zycze

Hej brzuchatki :-)
U nas dzisiaj pogoda tez nie najlepsza,pochmurnie i chlodno wiec sie nigdzie dzisiaj nie wybieramy,no ale Ja mam co robic musze zakuwac bo we wtorek mam egzamin i w srode kolejny :tak: wczoraj sie tak objadlam ze nie moglam sie pozniej ruszac dziewczyny :-D narobilam sobie wczoraj pierogow z truskawkami i do tego sos truskawkowy,pychota normalnie juz dlugo mi nic tak niesmakowalo :-D A dzisiaj rolady :tak:
Milej niedzieli dziewczyny ;-):-)

reklama
hej dziewczyny- kurcze jakos tak malo mam czasu ostatnio by z Wami poplotkować :( sabrina ale narobiłaś mi smaka tymi pierogami napewno były pyszne :-) ja ostatni jem bo jem ciągle mi się ''odbija'' a jak zjem coś ciężkiego to zaraz odczówam chyba ''wąrobe'' mówią że zielona herbata w ciąży niewskazana ale taka z miętą przynosi mi ulgę wiec popijam czasem :cool:
u mnie ogólnie si- czekam z utęsknieniem na urlop po 20 czerwca:happy2: no i na wizytę u gina bo tęsknie za widokiem dzidzi :eek::eek:
mąż nadal ma nadzieje że zobaczy na usg peniska:cool2: a ja i tak czuje i wiem że lekarz będzie potiwerdzał że w brzuszku mam córke. upatrzyłam sobie wózek już:happy2: tylko muszę jeszcze o nim poczytać i go zobaczyć na ''żywo''
pozdrawiam Was przyszłe mamuśki życze sopkojnego tygodnia odezwę się jakoś buziale :*

Do góry