reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

andrzelika czasem lekkie nie porozumienia sie zdarzaja a przez internet czasem gorzej o wyczucie emocji tak jak ponko napisala,wiec nie zamartwiaj sie moja droga bo kazdy z nas ma prawo do wlasnego zdania i Ty swoje zdanie wyrazilas a inne dziewczyny sie poprostu z tym nie zgodzily i tez wyrazily swoje opinie:tak: Prosze nie denerwuj sie ;-):-D
A Ja tabletki bralam ale tylko przez 3miesiace a potem je odstawilam bo moj A. stwierdzil ze nie musze sie nimi truc i jakos bedziemy uwazac i damy rade bez nich,wiec caly czas bylismy bez zadnej antykoncepcji tylko byl stosunek przerywany :tak: Ciesze sie ze nie musialam brac tabletek :-)

reklama
a ja troszku zmienię temat, zaczęłam oglądać te filmiki tajemnice okrągłego brzuszka, bardzo wciągające i wzruszające.fajnie zobaczyć co ta nasza dzidzia może czuć w brzuszku, aż miło na serduchu się robi:)

andrzelika jeśli ja sprawiłam Ci przykrośc, to niecelowo no i nie o to mi chodziło heh
Mi akurat tabletki pomogły i w skutecznej antykoncepcji i w ochronie jajników przed torbielami a co najważniejsze w unormowaniu hormonów a w efekcie w zajściu w ciążę:tak: po porodzie zapewne wrócę do tabsów;-)
Jestem dziś padnięta... w pracy zajob, że aż miło, nie mam czasu do Was za bardzo pisać:-( I dziś byliśmy na naszym apartamencie;-) Teściowa była zobaczyć ( bo reszta rodziców byla juz wcześniej) i mnie lekko poirytowała, ale staram się mieć ją gdzieś hehe
Idę na inne wątki Was poczytać i muszę się położyć bo plecy mi do tyłka włażą:-(
Miłego wieczoru kochane:-)

Nimfii tez bym nie chciała dotknąć główki dziecka mając je jeszcze między nogami więc wcale Ci się nie dziwię.

Angun ja tez proszę o link do tego filmu, chętnie go obejrzę.

Wiecie co mi dziś tzn tak od godzinki robi się jakoś słabo, kręci mi się w głowie a ciśnienie mam niby normalne. Nie wiem sama co o tym myśleć.

Lekarze po wyjściu ze szpitala nic mi nie przepisali prócz no spy...

Ja bylam zaskoczona ze w ogole taka propozycja padla z ust połoznej. |Zwlaszcza ze widziala ze juz ledwo sie trzymam - bylam doslownie jak w innej rzeczywistosci. Malo brakowalo do utraty przytomnosci -przynajmniej ja tak odczuwalam to zmeczenie.

Mnie gin tez nie zalecil nic poza NoSpa na kolke nerkowa. Poczytalam na ten temat i jesli infekcjha nie jest bakteryjna (tak jak u mnie) to wystarczy NoSpa lub Buscopan plus cos przeciwbolowego tzn Paracetamol. Mam brac Nospe zaraz jak tylko zacznie sie ból - nie zwlekac.
No ale jesli masz infekcje bakterujna to na pewno nie zaszkodzi co jakis lek z żurawiną i na wzmocnienie drug moczowych i moczopedny -ja biore Femisept Uro i zdzialal cuda - po miesiacu stosowania nie mam ani jednej bakteri ;) Codziennie 2-3 tabletki.

Od położnej dostałam informację o komórkach macierzystych z krwi pępowinowej. Słyszała któraś coś o tym? Bo ja bym bardzo chciała z tego skorzystać, pomimo, że to są dość spore pieniądze, ale to jest takie ubezpieczenie na wypadek choroby maleństwa.

Bardzo fajna opcja ale kosztowna. My sie na nia nie decydowalismy. Ale teamt jest wart zagłębienia się ;)

Witam dziewczyny :)
ale tu gorąca rozmowa się odbyła :) Każdy ma prawo do swojego zdania, a w internecie rzeczywiście łatwo źle odebrać jakieś wiadomości. Ja tylko ze swojej strony napiszę, że również brałam tabletki przez ponad rok, nie wywoływały żadnych skutków ubocznych, a po odstawieniu od razu cykle jak w zegarku :)

Co do tego filmu o którym piszecie, to mi się ten film również baaaardzo podoba, jest też w całości na VOD w zakładce dokumentalne, i nie jest podzielony na części, więc nie trzeba przeskakiwać :)
Życie przed życiem - Film Online - VoD w Onet.pl
a wcześniejszy film, o którym już kiedyś pisałyśmy, to film z national geographic " w łonie matki", niestety już nie ma go chyba w internecie, tak, żeby obejżeć online, ale ja sobie go ściągnęłam z chimika :p też fajny film dla przyszłych rodziców :)

Angun dziękuję za filmik!! Obejrzeliśmy razem z D. i bardzo nam się podobało a na koniec nie umieliśmy się powstrzymać od takiego "szczęśliwego śmiechu" hehe:-)

Onanana nie ma sprawy, cieszę się, że go obejrzałam. Poza tym tam dziewczynka była po prostu doskonała, mała laleczka :)
Ja czuję, że przy finale porodu,jak zobaczę mojego synka, też się rozpłaczę.

reklama
Do góry