reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej wtrące swoje 5 gr co do AGD
Nam kiedyś stary fachowiec polecił by nie napalać sie na na sprzęt zagranicznyh firm za masą bajerków, bo podobno jak coś się sypnie(co się zdarza) to naprawa przerasta nieraz koszt owego sprzętu, polecił głównie stare marki jak Polar , Amica , czyli polskie ... ;)

To chyba wszystko zalezy na jaki egzemplarz sie trafi. Ja wlasnie bylam zdania ze polskie najlepsze i kupilam Polar i mialam z nim tyle problemow :wściekła/y:ze zanim minela gwarancja byl dwa razy naprawiany i w koncu dostalam zwrot gotowki na zakup nowej pralki, Polara juz nie wybralam. :no:
Moja mama tez miala Polar i tez dlugo jej nie wytrzymal, kiedy ja wyjechalam przejela moj Indesit i nie ma zadnych problemow z nim a ma juz 6 lat.
Wiec jestem zdania ze z kazda marka moze byc roznie, pewnie zawsze mozna trafic na jakis wybrakowany egzemplarz, no chyba ze kupujemy Miele czy Neff ;-), ale kto ma na to kase:eek:

reklama
ja mam pralke i lodówke samsung elektroniczną i jestem zadowolona bardzo przez 2,5 nic jeszcze sie nie popsuło, nie bardzo jestem za elektronicznymi wyswietlaczami i programami, bo wydaje mi sue, ze szybciej zawodza,ale jednak zalezy od firmy znów mikrofala zelmer jest super kupiłam sobie tez 2,5 r temu z elektrycznym wyswietlaczem i funkcjami i hula dobrze, a jeśli chodzi o płyte kuchenna i piekarnik mam mastercook i uważam, że ta firma jeśli chodzi o kuchenki zawsze była niezawodna.

Ja mam mikrofalę też zelmer i jest świetna, działa bez zarzutu. U nas każdy sprzęt ma 3-3,5 roku, bo tyle tutaj A. mieszka więc wszystko w miarę w tym samym czasie kupowane. Można porównać łatwo co się szybko psuje.
Kuchenkę mamy ardo... i to jest jakaś masakra. Kurki połamały się po 2,5 roku używania. Wszystkie w odstępie 1,5 miesiąca jakby nie miały w ogóle nigdy więcej wytrzymać. Nie można dostać nowych, bo jedyny serwis ardo w Gdańsku jest starym zagraciałym serwisem i nic tam nie ma. Przez pół roku używaliśmy klucza francuskiego do przekręcania, aż w końcu wkurzyliśmy się i kupiliśmy jakieś brzydkie, brązowe, które nie pasują wyglądem, ale przynajmniej jakoś trzymają się na kuchence, no i wyglądają też na solidniejsze.

Ostatnia edycja:
Ja chcialam wlasnie pralke Amica...
Nie potrzebowalam zadnych bajerow, wyswietlaczy itp. Chcialam tylko zeby pralka jak nasza stara dobra pralcka co wytrzymala 20 lat niemal bez zarzutu ;)
Na szczescie naprawe mamy jeszcze na gwarancji, ale mam nadzieje ze nam nie zabiora pralki bo nie wiem co wtedy zrobie :(
U nas pranie jest co 1-2 dni, jak tylko jedno wyschnie to od razu nastepne wstawiam. Tydzien czy miesiac bez pralki bylby katastrofa :no:

Nimfii niestety obawiam sie ze zabiora pralke do warsztatu, wiec co to znaczy, sama niedawno to przerabialam, na szczescie nie musialam dlugo czekac, tylko 3 dni.
Niestety teraz juz nie robia takiego sprzetu jak kiedys ktory wytrzymywal 20 lat, im sie to po prostu nie oplaca, tak po kilku latach urzytkowania trzeba kupic cos nowego bo zazwyczaj nie oplaca sie naprawiac, a jakby sie nie psulo to firmy by sie nie utrzymaly na rynku. To samo juz jest z samochodami, juz nie robia takich aut jak kiedy, jak stara Toyota Corolla czy Golf II, Teraz wszystko tak jest skonstruowane zeby po kilku latach wymieniac na nowe :wściekła/y:

teraz już nie ma takich dobrych sprzętów jak kiedyś robią je tak żeby po 2 latach gwarancji się psuły, żeby kupować następne muszą mieć jakiś zysk, moja mama ma kuchenke masterccok jeszcze tą starą 18 lat i nic jej się nie popsuło. A teraz kupisz nie wiadomo jak drogi sprzęt a i tak gwarancji nie masz, że ci nie siądzie.

Nimfii- Doszły do mnie te spodnie, fajne i rozmiar pasuje dofigury ten materiał na brzuchu jest rązciągany i można regulować go do końca ciąży, tylko muszę z nich zrobić wybaczki,bo są na mnie za krótkie hehe :p dobrze, że lato, a później do kozaków i już :)

Tak zrobili z moja suszarka, woleli wymienic mi ja na nowa niz naprawiac bo sie im bardziej oplacalo ;) Suszarki nie mialam 2 msc dlatego pisze teraz o tej pralce tak z obawa ze beda chcieli ja zatrzymac na dluzej. Do tygodnia damy jakos rade poczekac, ale dluzej, ech! A przeciez fachowcom sie nie bedzie spieszylo, bo niby do czego :( Zobaczymy, jak maz w koncu zglosi to w sklepie...

andrzelika a na mnie spodnie byly za dlugie :p i musialam skracac ;) a do kozaczkow to faktycznie dobrze miec rybaczki.
Powiedz mi czy zamowilas 1 czy 2 sztuki? Bo aj mam jedne czarne i drugie niebieskie i te niebieskie sa strasznie wygodne i miekkie a te czarne zrobione z innego materialy, takie szytwne ze mi w nich niezbyt wygodnie.

Andrzelika ja też mam te spodnie,na mnie w sam raz na długość w sumie mogły by być ciut dłuższe-minimalnie,ale jeszcze trochę za duże,więc nie chodzę.
Nimfii z tego co kojarzę to my jesteśmy podobne wzrostowo,bo ja mam 164cm,ale to chyba zależy od długości nóg.Ja mam często problem z tym,że gacie za krótkie,a te dłuższe za dlugie.

reklama
Ale naskrobałyście, chwilę mnie nie było, a tutaj 3 strony do nadrobienia!
Co do sprzętów, to też uważam, że wszystko zależy od konkretnego modelu, w jednym mieszkaniu mam lodówkę Polaru, jak dla mnie, beznadzieja, od początku się coś z nią dzieje, teraz ma już 8 lat, jakoś działa, ale nie wróżę jej długowieczności. Pralka Ardo też 8 lat, razem z suszarką, do bani na maksa, też od samego początku się psuła, serwis wzywałam kilka razy, przynajmniej raz do roku coś trzeba w niej wymienić. Kuchenka Amica, super, wygląda po 8 latach jak nowa, nic się nie psuje, piekarnik elektryczny działa bez zarzutu, a była użytkowana przeze mnie, jak i przez osoby, które wynajmowały od nas mieszkanie.

W drugim mieszkaniu mieliśmy pralkę Mastercooka, bardzo jestem z niej zadowolona. Lodówka Whirlpool, też super, kuchenka i piekarnik Ikeowskie, w piekarniku zepsuł się timer bardzo szybko, reszta bez zastrzeżeń. Cały sprzęt zostawiliśmy ludziom, którzy od nas kupili to mieszkanie, do nowego planujemy wszystko kupić Whirlpoola albo Boscha.

hej dziewczyny :) podczytuje was od pierwszej strony, ale dopiero teraz "zdobyłam się na odwagę" aby dołączyć do was :) jestem w 18 tygodniu, termin na 2 listopad :)
witaj i napisz coś więcej o sobie :-)

A ja jestem szczęśliwa, bo kupiłam nową cyfrówkę i w końcu mogę cykać fotki, tym bardziej jestem zadowolona, bo trafiła mi się okazja po bardzo dobrej cenie :-)

Do góry