Halo dziewczeta.
My juz trzeci dzien w przedszkolu. Dwa pierwsze dni na dwie godzinki. Ja z nim. Tutaj sie tak robi ,ze bobik z mama ,jakies 2 tygodnie.
Olkowi chyba sie podoba ,bo raczej ma na mnie olew ,wszedzie sobie chodzi i bawi sie zabawkami.
Jest w grupie 1-3 lata. Jest tak 28 dzieci na 6 pan. Wiekszosc to maluchy ,jest tylko 5 trzylatkow. Duzo dwolatkow ,i kilka malych jak Oli.
Nie napisze ,ze Oli bawi sie z dziecmi ,bo maluch raczej sie bawia obok siebie ,a nie ze soba. Najwyzej jest walka o zabawke.
Narazie nie zostal na spaniu ,to od przyszlego tygodnia. Dzis dzieci wyszly na dwor ,bo ostatnie dwa dni byla koszmarna pogoda ,mega zimno.
Jak 20 maluchow wyszlo na dwor to po 5 min przynajmiej 10 ryczalo. Bo chca sie hustac ,bo ten popchnol, itd.
Jezu ,w zyciu bym nie chiala w przedszkolu pracowac. Wiekszosc z nich mowi tylko poszczegolne wyrazy ,wiec trzeba sie domyslac o co chodzi. Oli maniak pilki noznej ,znalazl sobie pilke i mnie juz olal. Tak ,ze po 15 min jedna pani mowi ,ze mam sobie pojsc i wrocic po lunchu za 1,5 h. Wiec poszlam. Niestety po godzinie dostalam tel, ze Oli grandzi. Wrocilam i okazalo sie ,ze na dworze bylo super ,ale jak wrocili do srodka to wielki ryk i mamamamamamama. Zostalismy na obiedzie ,z ktorego moje dziecko z laska zjadlo kilka plasterkow ogorka.
Mam nadzieje ,ze to sie zmieni i zacznie ladnie jesc ,razem z dziecmi na okolo. Kazdy ma dosc duzo miske ,normalne ,tylko troche mniejsze metalowe sztucce i kazdy je sam. Nie ma zmiluj. Pani najwyzej troche czasem pomaga.
Jestem zadowolona i mam nadzieje ,ze od pszyszlego tygodnia Oli juz bez problemow bedzie zostawal sam.
Bede go zaprowadzac na 9 i odbierac po podwieczorku o 14.30. Idealnie,tyle godzin spokoju.
Ja jestem m/innymi kosmetyczka i przed ciaza wynajmowalam w salonie fryzjerskim gabinet. Plan jest ,ze chce otworzyc swoj wlasny ,ale ze chce mi sie drugiego bobika ,to teraz mam biznes w domu. Jeden pokoj mam cos na ksztalt gabinetu. Niestety moge tylko pracowac jak Peter jest w domu. Mam nadziej ,ze to sie zmieni jak Oli bedzie w przedszkolu ,choc i tak najwiece klientek jest po poludniu. Jedna mam za 20 min. Peterson wraca 0 16. Dziecior spi ,wiec mam nadzieje ,ze przespi pania. Jak nie to bedzie wesolo. Jak zawsze.
Dzis egoistycznie tylko o sobie. Poprawie sie w nastepnym poscie.
Oli na przedszkolnym podworku