reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Kochane, rzeczywiście pusto tu ostatnio... każdy swoim życiem się zajął i na forum mało czasu to mało ludzi. Ja też teraz siedzę w przerwie od robienia pracy domowej na angielski na jutro :-p
Niuniunia, przykra sprawa z tym kolegą, zwłaszcza, że tak bardzo młody...
Mary, i jak???? Młoda małżonko? :tak:
Anus, widziałam Twoje fotki na FB i muszę powiedzieć, że niezła z ciebie laska! ;)

Kochane, ja to już nie mam siły odpisywać dzisiaj... byliśmy na 2 godzinnych zakupach w lidlu i galerii handlowej, zrobiłam zakupy chyba na cały miesiąc i wydałam masę pieniędzy, ale mam nadzieję, że kontrolowanymi zakupami nieźle przyoszczędzę. U nie krucho z zarządzaniem kasy, uczę się uczę ale jakoś tak nie wiem gdzie mi ta kasa ucieka...

Dobranoc kochane, jutro i pojutrze uczelnia więc pewnie mnie nie będzie ale melduję się w poniedziałek :)

reklama
ANECZKA widzisz taki paradoks bo moj Maciek jest kompletnie niesamodzileny :p ma 4 lata i umie wszystko kolo siebie zrobic a i tak upiera sie jak osiol ze mama ma zrobic :p Kuba to kompletne przeciwienstwo :p

Dziewczyny padlam wczoraj... Poszlismy na dzien otwarty do przedszkola i mnie te 3h tam wykonczyly. Glowa mnie juz bolala :p a Maciek nie chcial stamtad wyjsc i mowil ze chce wrocic jutro :-( i jak tu wytlumaczyc dziecku ze musi pol roku czekac do wrzesnia a wczesniej znow byc zdanym na laske punktow rekrutacyjnych :-/ jemu w koncu zaczelo zalezec na przedszkolu a mnie pozostaje tylko czekac z nadzieje ze go przyjma.... No i tak w tym roku zmienily sie zasady w przyznawaniu pkt dzieki czemu w tym roku mlody zdobedzoe prawie 100pkt a nie tak jak w zeszlym roku marne 36pkt. Nie dostal sie... W osiedlowym przedszkolu ubiegaja nas samotne matki ktorych na osiedlu jest od kopa :-/ w tym roku mozna wpisac 10 przedszkoli w kolejnosci a nawet i wiecej podobno ;-) i raczej na miejscu 1 nie dam osiedlowego. Za duzo zlego o nim slychac....

Hej maminki :-)
Laski jestem wykonczona mlody daje czadu pelna para goraczka nadal nas meczy najbardziej w nocy mimo iz daje mu nurofen to jakos niebradzo da sie ja zbic :/ w nocy mlody poci sie jak mops widac ze sie meczy bo spac nie moze i wtedy lezakuje i drzemie u mnie w lozku :eek: ostatnie nocki i dni jest strasznie marudny chyba mu zeby ida i z tad ta goraczka i do tego luzne kupki robi no chyba ze 3 dniowka no ale oprocz tej goraczki i tych kup to nic mu nie jest nie ma kataru ani innych dolegliwosci.W dzien zawsze mam nadzieje ze sie zdrzemne i odespie nocki ale Sami i w dzien spi niespokojnie,pospi 30minut gora 1h i budzi sie z wielkim placzem i tak placze przez 1h :-( Pogoda dosc ladna u nas no ale ze mlody goraczkuje to nie wylaze z nim bo nie chce ryzykowac,poczekam az dojdzie do siebie.
mary kochana jeszcze raz Wszystkiego dobrego wam zycze duzo szcescia,milosci i wzajemnego zrozumienia!!!!!
Aneczka widze ze i u was zebiska daja popalic oby szybko wam wyszly i Zosienka lepiej sie poczula i lepiej spala.
anus wspolczuje kochana takich nocek sama przechodze podobne ehh oby zebiska szybko wyszly i dzieciaczka wrocily lepsze humorki i dawaly nam sie wyspac ;-)
asia rutyna jest dobra a najwazniejsze ze Zuzinka zdrowiutka to najbardziej rodzica cieszy kiedy dzieci sa zdrowe ;-)
maggipka jak Ja bym chciala zeby mi maly chociaz przesypial 8h w nocy ciurkiem a ten pobudki jak niemowlak normalnie co kilka godzin i do mamy chce isc.Masz racje kochana kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem i nie ma co ich porownywac ;-) moj ma strasznie ubogie slownictwo mowi ''mama,dada'' ale widze ze w motoryce jest super i coraz bardziej ulepsza chodzenie,bieganie i inne zdolnosci jednym slowem nie mozna miec wszystkiego.
Gola kochana myslami jestem z Toba,zdroweczka dla mamy.
onanana a co tam u was slychac jak tam Majeczka ?? i jak sie tato czuje chyba kolejna chemie teraz bedzie mial?
Niuniunia straszne z tym chlopakiem taki mlodziutki...
nimfii ​Maciusia posylacie do przedszkola??fajnie bedzie mial chlopak jakis wiekszy kontakt z rowiesnikami :-)

Witajcie dziewczyny!

Ja też ciągle w biegu, od rana w sparawach służbowych biegam, zakupy porobiłam sama (szybko na rynek skoczyłam a J.z Arturem rządzili w domku), teraz zabrałam się za obiad jak Mały śpi i tak pewnie dzień szybko zleci. To prawda,że mało dziewczyn pisze ostatnio, ale rzeczywiście sama po sobie widzę, że tylko resztkami sił do wieczora dociągam i mam dla siebie chociaż te 2 h.

Agalodz gratuluję swojego m, ja sama mówię, że najlepsze "ciasne,ale własne" Supoer, że mama pomogła!
Niuniunia dobrze, że mamie się nic nie stało, odruchowo tak człowiek robi, trudno to powstrzymać.
Maggipka ja już na spotkaniu z tobą i Amelką zuważyłam, że to mała gadułka, super dziewuszka, możesz być z niej dumna! Zazdroszczę wam tych spacerów po starówce.
Mary- gratulacje żonko, śłicznie wyglądaliście!!! a jak prezentowała się Mała druhenka :-)?
Ponko intenyswnie widzę u ciebie, fajnie, że dużo się dzieje. Dużych zakupów też nie lubię, zawsze i tak czegoś zapomnę.
Nimfii fajnie, że Maciek przekonał się do przedszkola, dzięki temu na pewno zacznie być bardziej samodzielny. Może w tym roku będzie się łatwiej dostać m.in.dlatego, że część 6-latków pójdzie do szkół?
Cocca cieszę się, że mama ma się choć trochę lepiej. Jesteś b.dzielna z wytrwalością i pomocą, że sprawnie ci to tak idzie. Dużo siły dla was!
Gola ja też jeszcze raz chcę powiedzieć, że myślę o was codziennie kochane.
Anus , Ssabrina biedne wasze bąble tak ciężko przechodzą to ząbkowanie, niech już się wyklują wszystkie zeby!
Aneczko ja jakoś Artura nie mogę nauczyć samodzielnego mycia ząbków, trochę po wieczornym mleku na śpiocha mu poszoruję, ale szybko protestuje.
Onanana co tam u was kochana, jak Majeczka? Jak po remoncie, łóżko wygodne? ;-)

Przepraszam jeśli kogoś pominęłam.

A jak jest u was z myciem ząbków, bobiki dają sobie pomajtać w buźkach szczoteczką? Artur się szybko niecierpliwi, po paru ruchach wyciąga szczotkę i chce wyrzucić, już mu na siłę nie wcisnę, choćbym chciała. I jak tu myć te zębiska?

Wypatrzylam u mlodego ze ida mu 2 dolne dwojki i pewnie dlatego ta goraczka, luzne kupki i humorki dokazuje :tak:
Angun kochana u nas z myciem zabkow nie ma problemu Sami z checia daje sobie poszorowac je ale zawsze wtedy daje mu do raczki tubke z pasta co by mial zajecie wtedy :-) a mialam juz sie ostatnio pytac jak tam Arturka to poparzenie zeszlo mu juz? i mam nadzieje ze sladu nie bedzie mial zadnego.

Milej soboty :-)

SSABRINAA o ile sie dostanie ;-) bo on juz od roku jest na liscie rezerwowych osiedlowego przedszkola i wcale im sie tam nie spieszy go przyjac. Dlatego w tym roku uderzany na sasiednie osiedla.

ANGUN niby rotacja jakas jest. Bo i piecio i szesciolatki mozna brac juz do klasy 0 w szkolach ale rodzice sa temu niechetni. Tak samo niechetnie posylaja 6latki do 1kl szkoly. Za rok sie zrobi luz bo wtedy bedzie obowiazek szkolny juz dla wszystkich 6latkow. Dyrektorka mnie zaskoczyla mowiac ze w zeszlym roku bardzo malo zglosilo sie im 3latkow. Gdybym ja wtedy wiedziala ze tak jest :p heh jak chodzi o zabki to Kuba chce sam myc nie lubi jak ja to robie :p wiec staram sie poprawiac ile moge jak jest np zapatrzony w bajke. A samemu mu daje szczoteczke wiele razy dziennie i niech szoruje po swoejmu.

A dzięki Ssabrinko, już prawie nie ma śladu, takie lekkie zaczerwienienie, które smarujemy maścią z wit.A+E. No kurcze Artur mi nie pozwala za długo majstrować tą szczotką i mycie jest wtedy niekompletne.

Nimfii ja właśnie w piątek dzwoniłam do okolicznych przedszkoli, bo chcę żeby Artik zaczął chodzić od września 2014 r. i w jednym są zapisy w określonym terminie (co pewnie idzie w parze z mega staniem od świtu w kolejce) a w innych są kart zgłoszeniowe. Zobaczymy gdzie się dostaniemy?? Trzymam kciuki zatem za was!

Dziewczyny umęczona jestem, bo szukam fajnej i porządnej spacerówki, moim typem jak narazie jest Peg Perego Si Completo- lekka i super skrętna:
Wózek Peg Perego Si Completo Wózki Spacerowe SzkrabShop.pl

Wpadła mi też w oko niemieckiej firmy ABC design, gdzie mogę na adapterach zamontowaćmój fotelik Maxi Cosi Cabrio i śmigać gdzieś do Centrum Handlowego z dwójką szkrabów :-)
Wózek ABC Design Primo 2012 Wózki spacerowe SzkrabShop.pl

angun u nas w żłobku karty, bylam w piątek zanieś pól segregatora było wniosków a to dopiero pierwszy dzien, a miejsc tylko 6!!!!:szok:kurcze jakby było można to bym juz na przyszły rok do przedszkola zapisywała

my dziś rodzinnie na dwóch spacerkach, pogoda super wiosennie:-)jestem dumna z Zosi bo bardzo duzo dziś przeszla na nogach, wylatała sie po sklepach, tesko, biedronka i castorama w tym ostatnim to juz naprawde kilosów natrzaskała, a na dworze pierwszy raz wyszła z wózkiem i wiozła swojego misia Franka, a myslałam że nie będzie chciała.szkoda że ani aparatu a ni tel nie wzięła to bym jej fotki porobiła, jutro jak pogoda dopisze to na rowerek spróbujemy wyjść, w domu na sucho to jej się podobało:-D

ANGUN w krakowie wszystkie przedszkola panstwowe sa poddane temu samemu systemowi rekrutacji. A wiec podania sklada sie w marcu i oni wprowadzaja to w system elektorniczny w tym przedszkolu jakie wpisze na liscie jako pierwsze. Poza tym moge wpisac jeszcze z 10 innych przedszkoli (do tej pory byly tylko trzt max) i jesli sie dziecko nie dostanie do jednego to droga elektronicza przesylaja dane do kolejnego przedszkola itd. Mozna tym sposobem szukac miejsc w wielu przedszkoolach co jest fajne bo nie trzeba chodzic do kazdego z osobna itd. Tylko ze do tej pory punkty rekrutacyjne nie byly przyznawane zbyt sprawiedliwe a od tego roku sa zmiany na lepsze. No i ja takze Kube bede posylac od wrzesnia 2014 ;-) pewnie jak wiekszosc z nas :-) tym bardziej zalezy mi aby Maciek sie teraz dostal bo potem Kubie bedzie latwiej dostac sie do przedszkola za starszym bratem.

reklama
Cześć laski...

U nas zgadnijcie co - jak zwykle choroba!!!!
Masakra...;/ Znowu Wiktoria jest chora, ma mega zielony katar do pasa, kaszel powrócił chyba mi się nie doleczyła po ostatnim razie albo zaraziła się od dzieci siostry co byłyśmy u nich w tym tygodniu. Jutro powrócimy do lekarza żeby sprawdzili mi czy jej uszka nie są chore bo jej dzieci bardzo skarżyły się na ból ucha a moja okropnie się za nie ciągnie.
Ja mam dylemat czy isć na siłownię czy nie, ćwiczę z chodakowską (dziś 3 dzień już porządnych ćwiczeń) kupiłam specjalnie jej płytę z ćwiczeniami. Ale szkoda mi kasy na tą siłownię 200zł to ja wolałabym ciuchy sobie kupić...

Ponko wiesz ciężko jest w tych czasach zaoszczędzić w szczególności przy małym dziecku. Ja naprawdę ogromnie oszczędzam ale widać, że życie jest teraz baaaardzo drogie i na jedzenie wydaje się baaaardzo dużo kasy. Kupisz kilka rzeczy dosłownie a już stówa wydana...

Mojej siostry córka kończy za tydzień 2 latka i siostra wyprawia te urodziny w sali zabaw dla dzieci...

Do góry