reklama
mary-beth
Fanka BB :)
Hej babeczki!
U nas tyragedia: szpital! Mia kaszle, cala noc nie spala, bidulka moja! Goraczki poki co na szczescie nie ma, ale ja mam tu cholera do dyspozycji tylko Panadol w syropku z PL i sol fizjologiczna!!! A co na kaszel u takiego maluszka???...
Ja tez sie sypie. Na zamknietym napisalam pare slow i prosze o komentarz, jesli mozecie! Dziekuje z gory!
Buziaki!
U nas tyragedia: szpital! Mia kaszle, cala noc nie spala, bidulka moja! Goraczki poki co na szczescie nie ma, ale ja mam tu cholera do dyspozycji tylko Panadol w syropku z PL i sol fizjologiczna!!! A co na kaszel u takiego maluszka???...
Ja tez sie sypie. Na zamknietym napisalam pare slow i prosze o komentarz, jesli mozecie! Dziekuje z gory!
Buziaki!
MARY BETH jesli masz calcium(wapno) mozesz dac. Jakis syrop na bazie lipy, tymianku, pprawoslazu? No i nacierac plecki i brzuszek jaka mascia rozgrzewajaca z eukaliptusem czy balsamem peruwianskim? Na pewno macie jakies odpowiedniki z tymi ziolami ;-)
ja bym szla po prostu do apteki pytac bo tam lepiej doradza nieraz niz lekarz ale to w pl.
ja bym szla po prostu do apteki pytac bo tam lepiej doradza nieraz niz lekarz ale to w pl.
Mary beth jeszcze ci napisze ze ja podaje na kaszel Kubie Herbapetc Junior i jest wlasnie na baze tymianku, prawoslazu, lipy i chyba soku porzeczkowego. Mozesz tez sprobowac jej podac taki "syrop" zrobiony samodzielnie jesli masz wlasnej produkcji sok porzeczkowy albo malinowy? Odrobine soku wymieszac z odrobina miodu i sokiem z cytryny ( o ile nie boisz sie o reakcje alergiczna na miód czy cytryne ;-)) Ja to zrobilam Kubie w zeszlym tygodniu jak go zaczelo rozkladac. Podalam mu doslownie kilka lyzeczek przez caly dzien i stanol na nogi , doslownie
Moja lekarka takze uwaza ze przy okresie zachorowan warto podawac witamine C albo jakies multiwitaminy w ktroplach dla dzieci.
Moja lekarka takze uwaza ze przy okresie zachorowan warto podawac witamine C albo jakies multiwitaminy w ktroplach dla dzieci.
Kochane dziewczyny, z okazji nadzącego Nowego Roku 2013 życzę Wam wiele radości z waszych kochany dzieciaczków, realizacji wszystkich marzeń i planów no i zdrówka oczywiście !!!
Po Nowym Roku postaram się zajrzeć i popisać więcej! Wszystkim chorowitkom zdróka!
Mary daj Małej dużą dawkę wit.C, nacieraj plecki maścią rozgrzewającą, dawaj dużo ciepłych płynów do picia (pomaga w walce z infekcją), ubierz też cieplej (jeśli nie ma gorączki). Jeśłi ma kaszel to kup jakiś syropek w aptece.
Buziaki!
Po Nowym Roku postaram się zajrzeć i popisać więcej! Wszystkim chorowitkom zdróka!
Mary daj Małej dużą dawkę wit.C, nacieraj plecki maścią rozgrzewającą, dawaj dużo ciepłych płynów do picia (pomaga w walce z infekcją), ubierz też cieplej (jeśli nie ma gorączki). Jeśłi ma kaszel to kup jakiś syropek w aptece.
Buziaki!
Mary na dzis zapowiadali 5 stopni w plusie... Przynajmniej do piwnicy nie musze biegac i w centralnym tak duzo palic jak w czasie mrozów... pojde raz rano raz wieczor i cieplo w domu ;p to jeden plus...
Syrop z cebuli dobry, dasz wiecej cukru to napewno slodkie wypije.. tylko nie wiem czy takim maluchom mozna podawac ten specyfik... ZDRÓWKA!
Mikado to u nas podobnie z ta gadką... troche mnie uspokoiłaś.. nie jestesmy same ;p
Syrop z cebuli dobry, dasz wiecej cukru to napewno slodkie wypije.. tylko nie wiem czy takim maluchom mozna podawac ten specyfik... ZDRÓWKA!
Mikado to u nas podobnie z ta gadką... troche mnie uspokoiłaś.. nie jestesmy same ;p
mary ja ie lubie cebuli wiec nic z niej nie robie ;-) nigdy sie sama nie probowalam zmusisc do wypicia tego syropu, wiec i dzieciom nie robie bo bym nie przetrwala produkcji
no ale wiem ze daja juz to dzieciom. sprobowac mozesz jelsi umiesz go robic lub masz Cebula chyba wzdecia moze powodowac ale w malej ilosci pewnie nie zaszkodzi.
Ktos tam niedawno na FB proponowal jakis syrop z burakow na kaszel o.0 mozesz poszukac info na necie tez na ten temat.
no ale wiem ze daja juz to dzieciom. sprobowac mozesz jelsi umiesz go robic lub masz Cebula chyba wzdecia moze powodowac ale w malej ilosci pewnie nie zaszkodzi.
Ktos tam niedawno na FB proponowal jakis syrop z burakow na kaszel o.0 mozesz poszukac info na necie tez na ten temat.
reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️