reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mirelko - no niestety, jak lubiłam prasować, tak coraz mniej mi się chce, a nazbierało się tego w 3 doopy, bo to z 2 czy 3 prań, poszwy na kołdry, normalnie, aż tyle tego nie ma (na szczęście;) Niestety nie zdrzemnęłam się, ale poleżałam chwilkę - a to też dużo daje:)

mary - kładź się wcześniej, ja też zaraz idę legnąć:)

nimfii, Julianna - zgadzam się,a jak się napatrzyłam na tych wszystkich patoli , którym dzieci odebrano , a Ci za chwilę spodziewali się kolejnych i kolejnych , wiadomo, że i tak ich wychowywać nie będą, to też uważałam, że to niesprawiedliwe, bo przecież wkoło tyle par nie może mieć własnego dzidziusia i wszystko oddałoby za to ,żeby babeczka w ciążę zaszła, a tu mają dzieci, piękne, zdrowe i zero jakichkolwiek uczuć rodzicielskich!

iDę leżakować, pewno zaraz sunę, dobranoc:*

reklama
Wiecie co? faaaaajne jesteście :tak:
nimfii wiem, już mi trochę mój bunt stygnie, wcześniej się zarzekałam, że już nie chcę dzieci a teraz biorę je pod uwagę, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąć
julianna u mnie to pół pecha, pół mojego gapiostwa- ostatnio przyszłam z pepco z bucikami- każdy w innym rozmiarze i dwa prawe :szok:
ssabrinaa u nas z kupkami to bardzo róznie czasem co drugi dzień, a czasem 3-5 dziennie, żadnej prawidłowości. Często odparzona- pomaga najzwyklejszy Linomag, może i u Was się sprawdzi
mirelka fajna data, prawda? chyba Kubuś nimfii też z 11 i Alan Andżeliki i chyba była u Was też Ola z tej samej daty, bo moja też Ola:tak: a raczej Oluch bo bo łobuz z tej mojej małej straszny, normalnie chłopaczysko
Pytałaś o wyjazd- doszliśmy do wniosku, że tu się nigdy niczego nie dorobimy. Oboje uczciwie pracujemy a żyjemy od wypłaty do wypłaty, nie stac nas na wakacje. Wcześniej nie miałam takiego ciśnienia, ale od kiedy jest dziecko chcę dla niej i dla nas czegoś lepszego. Chcę pokazać jej góry, morze a boję się, że nie będzie mnie na to stać. Plan jest taki- na razie do pracy idę tylko ja a mąż będzie zajmował się małą i uczył języka.

Miałam coś więcej o sobie- mam 27 lat, Olina to moje pierwsze, wyczekiwane dziecko, ale nie ukrywam, że daje mi trochę w kość, ma charakterek, od ponad 10 miesięcy nie było dane nam przespać całej nocy, zasypia tylko na dworze (w domu tylko na noc i to z przebojami) tak więc, czy deszcz czy gradobicie, ja latam jak wariatka z wózkiem po dworze- efekt taki, że nie mam jak i kiedy domu ogarnąć, totalny rozpierdziel w domu mała jest strasznie absorbująca a ja przez to trochę sfrustrowana...myślę, że zamiana ról z mężem zrobi mi dobrze

Anek82, onanana zdrówka dla chorowitków, teraz taki zdradliwa pogoda

Na pewno czegoś nie doczytałam, kogoś pominęłam, wspomagałam się kartką, ale wiecie- jestem początkująca

Uff,ale wyzera byla u rodzicow,rozmrazaja zamrazarke i duzo smakolykow pojedlismy,m.in.zupke dyniowa z grzankami i krewetkami.

Nimfii,no tak,zapomnialam,ze te Chlamydie powoduja zrosty jajowodow.Moze byc problem..
Gola to ofpoczelas kobitko .... niezly maraton prasowania,kladz sie szybko!
Julianna czekalam na obiecany post i jednak jest :-) brawo dla Olka za kolejne,coraz dluzsze dystanse!
Syl moj Artur to chybq mega zarlok jest,bo przed kapiela je kaszke na 120 mlMm (spora miseczka)a teraz wypija przed snem ok.180-200ml mleczka :-0
Mirelko dobrze,ze maz skrupulatny (ale raczej nie pedantyczny?),u facetow rzadko sie to zdarza,szczegolnie budowlancow.
Mamawkoncu fajna babka z ciebie.Rozumiem twoja frustracje,w Polsce ciezko,jednak za granica tez miodu nie ma,rodzina daleko,kultura,nawyki,ale coz,zycie to nie bajka.Usmialam sie z tymi bucikami,dobre!
Mary a brzuszek typowo na @ boli?Moze przyjdzie niebawem,albo ..?? :-)

Dobrej nocki laski!!! Ide sie kapnac,Artik juz padl.Smiechu mielismy dzis z niego co niemiara,bo opanowal cos na ksztalt kosi,ale w jego wydaniu wyglada to jakby robil gest mea culpa,bo bije sie w piersi piastka :-)

Hello hello

Melduję tylko, że wszystko ok!!

Wesele superowe, my się wybawiliśmy za wsze czasy, wróciliśmy ok.3. Cycki mi trochę rozsadzało, ale co tam :-)

Mała cudownie z babcią i dziadkiem (przyjechał, bo mama nie chciała być sama z Małą, bała się) spędziła czas. Była na spacerku, pobawiła się w domu, potem kąpiel, butlę na noc (po raz pierwszy nie cyc) wciągnęła na jednym oddechu i padła ululana przez babcię. I nawet nie obudziła się na dodatkową butlę ok.północy jak przez ostatnie dni, dopiero rano ok.6. A babcia i tak nie spała, bo czuwała aż do naszego powrotu :-)

A ja jak wariatka na tym weselu co pół godziny sprawdzałam telefon, czy mama nie dzwoni, że jakaś awaria jest z Małą. Nie zadzwoniła. Ja dzwoniłam 3x. Było ok.

No to... pierwsze koty za płoty!!

A babcia przed chwilą dzwoniła, że już się za Małą stęskniła... :-)

BUŹKA :-)

Kochane dzięki Wam za wszytskie rady!! jak ja WAS KOCHAM!! Byliśmy z Mają u lekarza (przy spzitalu jest punkt całodobowy) i wsjo ok, antybiotyku mam nie dawać, jedynie flegaminę rzadziej, bo brała 3 razy na dzień a ma brać dwie. acha, lekarka ją za uszka pociągnęła,a ta pozostała bez reakcji także to uszko gorsze raczej nie jest.
Jutro Maja zostaje z ciocią (siostra D.) a ja rano pylam do roboty. Także odpisze do was rano!
Dobrej nocki!!

Dobry deń ;)

onanana- jak dobrze! Super, że bez antybiotyku się obylo! :) Widać, już Majusia coraz lepije:)
Angun - i u nas początki kosi łapci wyglądały jak Polish muchy odganiał, hehe

mamawkońcu
- fajne jest to pepco?? Bo w sąsiadującym mieście mamy , tyle razy już chciałąm epaść, co tam mają??? Rozumiem Twoje rozżalenie, w tym kraju ciężko do czegoś dojść, ja też jestem sfrustrowana i rozżalona:(

Nocka w miarę, jak Pola pójdzie na 1szą drzemę (ok 10) i wstanie to jedziemy do pradziadzia:)

Cześć dziewczyny,

wpadam podzielić się z wami informacją, którą dziś przeczytałam na wp ze w płynie do kąpieli Babydream z Rossmana wykryli bakterie i jeśli ktoś ma to trzeba zwrócić a przynajmniej wyrzucić!! więcej info pod linkiem Bakterie w płynie dla dzieci w znanej sieci sklepów! Oddaj go - Finanse - WP.PL
Ja też jestem mamą listopadową i pomyślałam że może któraś z Was tego używa i przyda się jej ta wiadomość.
pozdrawiam!!

Dzien dobry!

Jeju, ja chyba umre... :-(

Angun - no wlasnie BARDZO boli jak na @! :-( Wiec na pewno lezie, tylko cos dlugo! :eek: Ale moze z tym przeziebieniem sie skumulowalo i taki cyrk mam teraz... :oo:

Magipka - super, ze wesele udane! I jaka dzielna Twoja malutka!

Kochane, zycze Wam milego dnia, a sama ide sie kurowac... Juz sama nie wiem, co z tym zrobic, ale do lekarza nie ma sensu z tym nawet isc. :eek:

Buziaki!

Marta o ku....rde ja go używam!!!!!!!! zaraz doczytam, no nie...:szok:
onanana najlepiej jak najdłużej bez antybiotyku, ja kiedyś podałam bactrim mojej i teraz tego żałuję, bo uważam, że lekarz mocno na wyrost jej to przepisał, ponoć na zapalenie przewodu pokarmowego (jak była malutka nic nie przybierała na wadze, kupki to woda się z niej pod ciśnieniem lała z pupki aż na dywan, a potem jakieś kupy jak plastelina i zielone i płacz całymi dniami) bactrim oczywiście nie pomógł na to tylko Nutramigen- nietolerancja laktozy :crazy: do tej pory próby mleczne kończą się wieeeelkim płaczem

Gola pepco ma dobre ceny, robią często wyprzedaże -50% na ciuszki dziecięce, ostatnio kupiłam fajną czapuchę zimową za 4,99, ale z jakością to różnie- jak trafisz:sorry: niektóre bodziaki trafiają się z super bawełny jak te z lumpka typu early days czy next a czasem kiszka- mam taką bluzę małej, która po jednym praniu wygląda jakby ją kto przeżuł i wypluł...ale jak będziesz gdzieś blisko- zajrzyj!

ufff doczytałam- ja mam partię 10 2014 09, czyli teoretycznie nie ta, ale wiadomo co tam siedzi...

Ostatnia edycja:
reklama
Diewczyneczki Witajcie,

zaraz zabieram się za podcytanie Was
ostatnio u mnie masakryczny okres jak wiecie :sorry: kombinujemy z tą odmową no i dzwoniłam do tego urzędu i okazało się że oni policzyli dochód mojego D. a 2010r, :szok: nie wiem z jakiej racji... no i musimy przynieść świadectwo pracy tamtej pracy D.(z 2010r.) i wtedy się odwoływać ale nic nie jest pewne że dostaniemy tą kasę :wściekła/y:
ja już nie mam do tego wszystkiego siły. D w środę ma kolejny etap do Policji i najprawdopodobniej jeszcze w tym roku wyślą go do szkoły policyjnej na pół roku :crazy: więc ja będę musiała chyba zrezygnować z pracy i wrócić do rodziców bo nie mam z kim Nadii zostawić a opiekunki nie mam za co wynająć no a w żłobkach nie ma miejsc oczywiście...
normalnie wszystko nam się wali....
dobrze że Nadul już zdrowa i chociaż ona mi skrzydeł dodaje żeby to wszystko przetrwać jakoś, to moje dziecko to żywe srebro a nawet złoto :-D śmiechu z nią jest co nie miara :-p

miłego dzionka życzę Wam i idę popijając kawkę poczytać co u Was :)

P.S Nadul dzisiaj zaczyna 11 miesiąc- starucha moja kochana :)

Do góry