reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ponko mój nikon nagrywa filmy, a jak z innymi modelami jest to nie wiem.

Te "otwarte"przedszkola to fajna sprawa, tutaj też są(jeśli mówimy o tym samym oczywiscie. Mama idzie z dzieckiem i tak się bawią z innymi dzieciakami a mamy mają oko na swoje pociechy...Ja też planuję tak od października pochodzić z Tymkiem żeby mi nie "zdziczał".

reklama
Ponko nowe modele Nikona juz nagrywają film

Onanana w tychach będę w weekendy, za tydzień od piątku popołudnia do poniedziałku rana ale w sobote planuje grila rodzinnego, potem w następnym tygodniu też będę od piątku popołudnia do niedzieli rana bo potem chrzest. W tygodniu jestem w siemcach.

Ostatnia edycja:
Angie, Gola, Onanana - prosze bardzo:

3a71a12b5d32ba02a55280e0773f3bf5.jpg 551de9719ce6803f68da41a53b7cd0f3.jpg 5a41933646cce827654fff234a6e6501.jpg 030ed5465a9a44c6e156219624a26ab4.jpg 60b780c4363a1f2fc7b7cb9a24f1dfcf.jpg ae901a97027650020a9907f7d6eeb4d7.jpg

Pierwsze 3 fotki (i jedna na samym dole posta - nie wiem, czemu mi sie tak wstawilo...) to 2 propozycje wystroju i nie wiem, na ktora sie zdecydowac... Strasznie mi sie to podoba: duze drewnianie stoly, lawy ze skorami do siedzenia, taki wikinski klimat! :happy: Sa do tego 2 zbudowane w wikinskim stylu jakby namioty, gdzie jest ognisko i mozna sobie siasc na drinka powitalnego wokol ogniska! :-) Zas cala impreza ma miejsce w tej sali (2 ost. zdjecia). :happy: Do tego menu w takim wlasnie stylu: cale pieczone w ogniu jagnie, generalnie szwedzki stol z takim zarciem. :happy:

Ponko - no wlasnie ciesze sie, ze tam trafilysmy, bo Mia ma kontakt z dziecmi i przyzwyczaja sie do normalnego przedszkola. :tak:

Onanana - to jest takie przedszkole, gdzie dzieci sa z rodzicem. :tak: Otwarte 2 razy w tyg. od 10 do 14. :tak: Mia bawila sie wczoraj super i bardzo jej sie podobalo. ;-) A ja mialam okazje pogadac z mamami. :tak: Fajna sprawa! Super, ze Twoja corunia tak ladnie sobie radzi!

Angie - udanej wyprawy do PL!

A mi Mia dala dzis czadu! Spala pieknie od 20 do 7.30, az ja M. na mleczko musial obudzic! Potem wstalysmy, M. do pracy, o 9 drzemka do... prawie 12!!! :szok: Potem spacer i zakupy i po powrocie znow drzemka - tym razem 1,5 h. I o 18 kazala sie juz polozyc spac! :szok: Zmeczone moje dziecko dzis... :happy:

Milego wieczorku!
Ja korzystam, ze mam czas dla siebie!

Załączniki

• c6abf9b26e2f2275d8828973037f60b4.jpg
    c6abf9b26e2f2275d8828973037f60b4.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, nie mam siły nadrabiać. W poniedziałek dowiedziałam się, że u mojej mamy wykryto guza, jest złośliwy i duży... Mama jeszcze nie wie, na poniedziałek ma wizytę u onkologa, powiemy jej w niedzielę, niestety nie wygląda to dobrze (siostra pracuje w służbie zdrowia, stąd my wiemy więcej niż mama). Nie potrafię się na razie z tym uporać, mama mieszka z nami. Pewnie zanim wszystko się na nowo ułoży i ja się z tym uporam minie trochę czasu. Dziewczyny chyba na jakiś czas muszę się pożegnać z forum... pozdrowienia dla Was i Waszych maluszków.

Witam :)
onanana - mój też nigdy wylewny nie był specjalnie, z domu to niestety też wyniósł...
Faktycznie tyle lasek się wykruszyło... A fajnie razem ciąże przeżywałyśmy - szkoda, ale cóż zrobić
mary-beth - ale czad! Super sala!!
Angie - widzialam na żywca fiolet - świetny jest
ponko - ja mam d60kę i marzy mi się używana D90 jak AnnyJ

Odbyłyśmy z Polish megaa długi spacer z 3kilosy w jedną stronę - byłyśmy na Cmentarzu u mojej babci, zapaliłyśmy znicze i p odlałyśmy kwiaty. Wiecie odchodzę już od grobu , a POla papa robi, może małe dzieci widzą faktycznie więcej niż my?? Albo po prostu se łapką machnęła, a ja już się doszukuję ;)

Idę legnąć, bo padam na twarz, a jutro mam rano UP.
Dobranocka maminki :******

Doczytalam - Cocca
- kochana, bardzo mi przykro. Musi być dobrze!!!!!!!! Rozumiem, że nie będzie Cię na razie u nas, trzymam z całych sił kciuki za Twoją mamusię - będzie dobrze, nie wolno się załamywać !!!! Przytulam mocnooooo. Bądźcie dzielni.

Ostatnia edycja:
Cocca - kochana! Bardzo bardzo mi przykro!!! Duzo zdrowia dla mamy!!! Jeju, oby sie jakims cudem dalo usunac tego guza i wyleczyc Twoja mame!!!

Hello mamuśki!!

Dziś piszę do was wieczornie, w ciągu dnia nie ma mnie przy kompie. A teraz jestem po winku i filmie Sponsoring (masakra, nic nie wnosi, nie polecam) :-)

Szykujemy się do wylotu do Londynu, jakoś mnie to stresuje, sam lot jak minie, ale skoro winki już tyle przeżyła, to wierzę, że będzie ok :-) A Londyn kocham i jesteśmy tak raz do roku, trochę mieszkaliśmy tam w przeszłości (2lata), ja chciałam zostać ale mój wtedy-nie-mąż chciał wracać, no to wróciliśmy. Miłość została i odwiedzamy często. Łóżeczko i wózek już tam na nas czekają po małym Olivierze...ale będzie fajnie!! Looking forward!!

angie
- my też mamy 8 rocznicę ślubu, 11.09 i lecimy w odwrotnym kierunku niż wy, bo do Londynu :-)

gola - widzę, że wrzesień popularny na ślub :-) kochana, ułoży się między wami, teraz przechodzicie przez ciężki czas, ale pamiętaj, że co nas nie zabije to nas wzmocni, więc jak przejdziecie ten czas to będziecie silniejsi!!

mary-beth - fajnie z tym przedszkolem, a to państwowe za darmo czy płatne?

onanana - ależ ta twoja Majeczka dzielna!!

annaJ - to żadna tajemnica, wymyślam na Małą sposoby bo chcę by dobrze spała. No więc przy tych jej wieczornych wrzaskach, kiedy to broniła się przed zasypianiem, postanowiłam z nią porozmawiać. Dosłownie. Wiem, że takie małe dzieci rozumieją więcej niż nam się wydaje. No więc, na spokojnie zaczęłam do niej mówić i tłumaczyć, co się dzieje i dlaczego trzeba się położyć spać. I tak nawijałam, ona się darła, a po chwili po prostu położyła się i zaczęła bawić z lalą (ma murzynka :-)) i po max 10min sama zasnęła. Ja tylko siedziałam obok. To było już kilka dni temu. Potem, następnej nocy było już tak, że ona trochę zapłakała, a ja do niej mówię: "Amelko, o czym wczoraj rozmawiałyśmy?" A ona po prostu się położyła i zaczęła bawić lalą i po chwili zasnęła. I z dnia na dzień coraz szybciej i bardziej samodzielnie zasypia. Czary-mary. Ale ja chyba mam jakieś paranormalne zdolności :-) Służę poradą :-)

ponko - ja też mam nikona i nagrywa

Dziewczyny przepraszam ze mnie tak mało. Postaram sie poprawić.
Cocca- współczuje kochana. Sił dla mamy ( dużo dużo) no o dla waszej całej rodziny.
Mary-Beth - jak nazywają sie takie przedzskola? Może u mnie tez są ?
Piękne miejsce ma ślub. Kiedy bedzie?

U nas wszystko ok. Po staremu. Ale pojawiło sie regularne mama. Zeby wciąż dwa, wciąż nie chorujemy. W poniedziałek zaczęliśmy pływanie dla bejbiskow poziom 2.
Dla solenizantek- spełnienia marzeń ( w tym mieści sie wszystko)
Angie-miłej wizyty w Pl no i udanych chrzcin.
Maggipka- superowego wyjazdu do londynku. Wiadomo ze dacie radę. Pamiętaj o piciu przy ladowaniu by uszka sie nie zapchaly.

Hej kochane!
u ans się zaczęło... Maja w nocy miała stan podgorączkowy. Wczoraj lekki katar miała (trzy razy snopel jej poleciał z prawej dziurki). No i dziś z moją bratową (ma 2 tyg urlopu bo odprowadza pierwszoklasistę do szkoły). Jestem załamana, płakac mi się chce:-(
Angie to moze w piatkowe popołudnie?? Albo sobota z rańca??
Mary extra knajpka!!!
Gola mój z domu tez nic dobrego nie wyniósł..
magggipka fajne te rozmowy z małą:-) Na pewno wyjazd będzie udany i wszystko pójdzie sprawnie!!
Winki fajnie że u Was wsio ok!! pokaż kiedyś jakis filmik z basenu ajk mały pływa!

reklama
Dzien dobry kochane moje babeczki!

Onanana - ojeju, bidulka! Wspolczuje ogromnie, mam nadzieje, ze chorowitek wyzdrowieje szybko!

Winki - te przedszkola nazywaja sie u nas åpen barnehage. Mam nadzieje, ze cos takiego funkcjonuje rowniez w Szwecji. A Ty mieszkasz w Sztokholmie? Nasz slub najprawdopodobniej bedzie 31 maja 2014. :tak: Miejsce nam sie bardzo spodobalo, ale wszystko zalezy od oferty cenowej, na ktora czekamy...

Magipka - u nas te przedszkola sa zupelnie za darmo, 2 x tyg. od 10 do 14. :tak: Fajna sprawa! Kontakt z dziecmi jest wazny, wiec dobrze miec takie miejsce. :tak: Milego wyjazdu! Tez uwielbiam Londyn! :tak: Fantastyczne miasto! Bawcie sie dobrze!

Moje malutkie dostalo jakiejs wysypki na pupce i sromie!!! :szok: Dzis az plakala przy zmianie pieluszki. O 13.20 mamy wizyte u lekarza.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry