reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

U nas dzien minal nijako, zaliczylysmy tylko krotki spacer bo pogoda nie umiala sie zdecydowac, w koncu przestalo padac ale bylo wietrznie. Teraz Kinga juz w lozeczku, jeszcze nie spi ale zasypia. Ja mam ambitne plany umysc lodowke i poprasowac.

onanana zdrowia dla Twojego D.

Mikado ale mnie ubawilas tym ze mam zbawienny wplyw na dzieci. Mi sie wydaje ze to zasluga Kingi, pewnie powiedziala Filipowi ze nie nalezy tak czesto w nocy wstawac, spotkaja sie jeszcze kilka razy to moze go nauczy ze jedna pobudka w nocy wystarczy ;-)

Kati super ze Klaudia robi takie postepy, trzymam kciuki za zumbe i basen

syl mam nadzieje ze nocka jednak bedzie bez pobudki

maggipka a to ze jeszcze nie dostalas @ to w niczym nie przeszkadza :tak:

reklama
neeee, u mnie góra 20 minut poleży w łóżeczku i się pośmieje do misiów na pościeli, a później domaga się wyjęcia. Bo ja go nie biorę do swojego łóżka na dosypianie ;)

Witam wszystkich wieczorową porą. U mnie dzisiaj średni dzień, z M. znowu cisza, Franek dzisiaj domagał się cały czas uwagi. Co chwilę przewracał się na brzuszek, ale nie potrafi obrócić się z powrotem, więc po chwili jęczał, bo też nie umie sobie odpocząć na brzuszku tylko się złości, co ja go na plecy, to on hyc na brzuszek i tak cały dzień, myślałam, że padnę jak go położyłam po kąpieli do łóżeczka do spania, jeszcze nie odeszłam a on już na brzuszku:szok: Mam nadzieję, że w końcu nauczy się odwracać w drugą stronę:-) Nam się wczoraj pralka zepsuła, jakby nam mało wydatków było, ale dzisiaj mam nową, z jednej strony się cieszę, bo super wiruje i wyciągam prawie suche, ale jak pomyślę o kosztach, to mnie głowa boli a za chwilę zostaniemy o jednej marnej wypłacie, która nie starcza nam na życie:crazy:

Alma mój potrafi sobie sam wyciągnąć i wsadzić, ale niestety w nocy nie potrafi go znaleźć, więc na nic się to nie zdaje i od 5 przeważnie co 20 minut muszę mu podawać, ale jeśli w miarę szybko wstanę zanim się porządnie rozbudzi, to śpi do 7:30:-)
Margo gratuluję oddzielnego spania, też mi się marzy, ale sypialnię mamy na górze a pozostałe pokoje na dole, nie wyobrażam sobie bieganie po skrzypiących drewnianych schodach w nocy:-(
Mycha ja się zupełnie nie dziwię, że poszła za taką kasę, bo była piękna!!!! Chyba też w końcu swoją wystawię:-)
Syl, Julianna u mnie Franek też zasnął o 18-tej bez kąpieli, ale ja o 20-tej zaczęłam się głośno kręcić po sypialni, żeby się obudził, zrobiłam kąpiel, dostał jedzonko i z powrotem do spania:-)
Julianna mój też nie dosypia ze mną w łóżku, tak się nauczyl w łóżeczku, że nawet jak go nieraz chciałam do łóżka to się złościł...
Ponko wczoraj było super, dziś znowu beznadziejnie, ale je lepiej:-)
Niunia ja też wczoraj wyprasowałam zaległości, ale ja to zrobiłam tylko dlatego, żeby rozladować złość na mojego;-)
Kati Klaudusia pięknie się rozwija, tylko pozazdrościć!

Gola Kochana wszystkiego najlepszego, żeby się w końcu wszystko poukładało!

Cocca Oluś po prostu się budzi, myśli, że to pora na zabawy i tyle ;) Ale staram się jedną drzemkę zaliczać wspólnie w ciągu dnia, na przytulankach, czasem daję mu pospać na mnie jak za noworodkowych czasów :p
Ja odpuszczę mu dzisiaj kąpiel, rozpiełam mu tylko kaftanik lekko i zdjęłam skarpeki :p i niech sobie niuniuś śpi :) Zaraz ja też się kładę, choć nie wiem, czy dam radę pospać, bo mały jadł o 20, i to niewiele, więc pewnie niedługo zechce się nakarmić.....
GOLA STO LAT KOCHANA, POCIECHY Z CÓRCI I MĘŻA I OBY WSZYSTKO SIĘ UŁOŻYŁO PO TWOJEJ MYŚLI :):)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!
Padnięta jestem, bo nie udalo mi się dziś zdrzemnać, trochę robiłam jako kierowca, bp mąż sobie strzelił drinacza a ja woziłam rodzinkę w tą i z powrotem.
Mycha suknie przepiękna, zmobilizowałaś mnie, żebym coś zrobiła ze swoją, choć ma drobne dziurki do poprawki, więc nie wiem czy to nie zniechęci potencjalnych kupców.
Julianna mój Artur tez żadko dosypia ze mną w łóżku, choć w nocy jak cycujemy, to czasem zaspyiam i wtedy śpimy razem.
Maggipka mam nadzieję, że czujesz się lepiej, brak @ w niczym nie przeszkadza :-) mojej koleżance 6 tyg.temu urodziła się córeczka, zaszła w ciążę podczas karmienia 9-miesięcznej córki.
Kati gratulacje dla Małej, jaka zdolna dziewczynka!!! Ja kupiłam dziś Małemu z LOVI tą butelkę elastyczną z lyżeczką do kaszki z mlekiem wieczornej, bo podawałam mu dotychczas butlą. Zobaczymy jak to będzie działać. &&&&& za odchudzanie! Zaglądaj do nas częściej!
Onanana biedny mąż, coż to za plagi egipskie na was spadły ;-) teraz ty musisz się odwdzięczyć za jego dobrą opiekę nad tobą.
Mikado no to rzeczywiście postęp, 4-5 pobudek, to dużo, także cieszę się, że jesteś wyspana. U nas zwykle 2-3 a ja czasem padnięta jestem.
Gola zjadłabym tej twojej sałateczki. jak imprezka?? Niestety nie miałam chance na drzemkę, przespał się za to mój mąż:crazy:
Cocca takie nieprzewidziane wydatki najbardziej bolą.
Helenka niech Olus odpoczywa i szybko wracajcie do domku!

Oj, siły już nie mam. Poprasowałam w trakcie X factor i powoli myślę o spanku:yes:
Dobrej nocki mamunie!!!

Cocca u mnie bylo identycznie, Kinga umiala sie obrocic na brzuch ale z powrotem juz nie i jak miala dosyc to jeczala, i tez do niej musiala co chwilke latac, niestety troche czasu jej zajela nauka obrotu na plecy bo 5 tygodni ale teraz smiga w obie strony jak szalona wiec Franus tez pewnie wkrotce zacznie.
Wspolczuje nieplanowanych wydatkow.

Angun
ja tez prasowalam na x factorze, teraz jeszcze lodowka na mnie czeka. Spokojnej nocki zycze zebys mogla odespac.

Chyba za wcześnie zaczęłam się cieszyć bo spedzam spójny wieczór w wc. W brzuchu mi się przelewa jak nie wiem i padającego że zmęczenia ale nie widzę sensu w kladzeniu się do łóżka bo zaraz znów się przelewa i zabawa od nowa. Mam tego totalnie dość! Jutro Wam odpisze kochane bo teraz pisze z telefonu. Dobrej nocki!

niunia mam też na tablicy ale cisza w eterze :( chyba że się nikomu nie podoba :(((
angun dzięki za kciuki dziś ćwiczyłam aerobik z płyty dvd - ciapa ze mnie że szok , ale muszę schudnąć bo na koniec czerwca idę na wesele i tam same chudzielce będą - a wiadomo dobry wygląd dodaje pewności ;)
zaglądam tylko ucieka mi czas że nie daje rady odpisać i tak mam wrażenie że kogoś pomijam za co przepraszam to nie chcący , odpisuje na najważniejsze tematy .. kurde od czasu gdy jestem mamą nie mam czasu na nic naprawdę i tak podziwiam się bo idę spać o 24- 1 w nocy wstaje o 7 , 6 bez spania w dzień 3 dni pracuje .. teraz zaczełam ćwiczyć .. i jak tu mieć czas na bb :(( ale co tam sercem jestem zawsze z Wami :-)

no i była bardzo krótka noc a poranek baaardzo wczesny.... Już o 2;30 mały zaczął gadać, ale przeniosłam go do siebie ( chyba pierwszy raz od pół roku....) I do 4;30 poleżakował jeszcze przysypiając.... Na tą chwilę wciąż nie śpi...

reklama
czesc dziewczyny
Widze ze dzis jestem pierwsza, wszyscy jeszcze spia :tak:

U mnie noc ok, w sumie to nie wiem o ktorej Kinga by sie obudzila, tylko moj T wrocila z pracy o 4.00 i ja to obdzilo, ale dostala butelke i poszla jeszcze spac, budzila sie od 6.00 ale ja mialam ostateczna pobudke o 7.00, teraz bawi sie w lozeczku, za chwile pewnie bedzie glodna.
U nas za oknem narazie niebieskie niebo ale tutaj wszystko w kazdej chwili moze sie zmienic.
Chyba dzis pojdziemy w trojke na obiad do restauracji. Czekam az moj T sie wyspi i teraz bedzie mial 3 dni wolnego to nareszcie troche czasu spedzimy razem.

Udanej niedzieli Wam zycze

P.S. a jednak nie pierwsza, Julianna wspolczuje tak wczesnej pobudki

Do góry