reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Winki mam nadzieję, że deszcz szybko do Ciebie nie zawita... A z tym skokiem rozwojowym, mam wrażenie, że Franka życie od początku to jeden wielki skok;-)
Margo czytałam historię Twojej siostry, niesamowite, że tak młoda dziewczyna ma takie problemy, trzymam mocno kciuki, żeby się poprawiło. Mam nadzieję, że jakoś sie siostra trzyma, przecież tak na prawdę świat jej się zawalił, całe życie przed nią a ona musi się uczyć wszystkiego od nowa, zamiast przeżywać uroki młodości...
Majuska moja siostra ma 43 lata, 5 dzieci i jest chuda jak patyk, waży 52 kg, nas jakoś rodzice nierówno obdarowali figurami, ja mam 30, jedno dziecko i ważę 74:angry: jak widzę ile ona wsuwa to aż mi żal, że ja tak nie mogę;-) a jutro z M. mamy sobie pizzę zamówić na poprawienie nastroju:-D

reklama
Winki80 tak daje małej jak tylko skończyła 4 miesiące, na początku dawałam kleik ryżowy ale tylko jedno opakowanie dosypywałam po jednej łyżeczce do każdego mleka a to dlatego, że kupiłam jej większe smoczki 2 z TT ale mleko nie chciało przez nie lecieć bo mała pije bebiko HA a ono jest takie jakieś dziwne,że cała dziurka się zatykała i się wkurzała, że nie leciało więc zrobiłam nożyczkami większą dziurke ale wtedy znowu leciało za szybko więc jak dosypałam to było ok a teraz już normalnie dostaje przed spaniem 120 ml wody i 4 miarki kaszki-narazie miałam malinową i bananową i jej smakuje bardzo - zresztą jak mleko HA jej smakuje to chyba wszystko polubi:-) oprócz tego dostaje banana i zupke jarzynową ale tak po mału tzn jeden słoik mały ma na 3 dni. Na jabłuszko jest uczulona bo zaraz dostaje plam :-(

Margo_84 przykro mi z powodu Twojej siostry, mam nadzieję, że wróci do pełnej sprawności
Martttika Filipka też mam ale starszego o 3 lata:-)

Miałam nadzieję, że moja Zuzia pójdzie spać a tu guzik- ogląda z tatą mecz:angry:

Ostatnia edycja:
Hej kochane:)
Cocca Pola też jets nieznośna - chyba trwa to juz 3 dzien:-(
margo trzymam kciuki za Twoja siostre! Na pewno teraz bedzie juz tylko lepiej, Lenka ma swietna czape! Sliczna pannica:)
martttika bierz ile wlezie tego sloneczka
angun nikt sie za mna od dawna nie oglada;)
winki sliczny jest Wasz synus! Bedzie wyrywac laski na te duuze piekne oczeta;) PS jestes lepsza niz tvn meteo;)
laski , nie pamietam co jeszcze mialam napisac, ide sobie zrobic bulke bo zglodnialam

Hej lasencje!;)

U nas dziś była piękna pogoda słońce świeciło ile tylko mogło;) Było 13 stopni;D Spacerek był dłuuugi;) POszłymy do naszej pediatry z naszymi wynikami kazała odstawić całkowicie witaminę D na 6 tyg a za te 6 tyg powtórka z rozrywki - badanie krwi. Ma za wysoki poziom wapnia i fosforu ale nie wskazuje to jeszcze na zadne problemy więc nie mam się co martwić;)

Jutro jadę do szkoły;((( I znowu ta wstrętna warszawa aż mi się odechciewa...
Jutro mam zamiar zaszaleć i zrobić sobie ładny porządny balejaż albo położyć kolor taki jak miałam na swoim ślubie mahoń połączony z ciemną czekoladą;) Wytnę grzywkę;) I muszę brwi ogarnąć bo mam ostatnio zarośla ale specjalnie zapuszczałam żeby nadać ładny kształt.

Dziś znów zasłabłam ja nie wiem co mi jest ale to chyba przez to że dziś jadłam o 6 rano 2 kanapki, potem nic nie jadłam aż do 16 i jak zdjałam 2 kanapki to mi się słabo zrobiło więc to chyba od tego.

Przepraszam, że nie odnoszę się do żadnej ale nie mam siły uciekam spać bo musze wstać o 5 rano;(

No właśnie ja nie wiem jak to jest z tą wit D- mi pediatra kazał całkowicie odstawić jak mała dostaje mleko z butli bo to niby wszystko już jest w tym mleku no ale mój Filip też dostawał butle i wtedy kazał podawać do roku...

cocca mała się trzyma, tylko widać że jest cholernie zmęczona :-( rehabilitacja jest bardzo wyczerpująca, a oprócz tego od poniedziałku do soboty nauczyciele przychodzą do domu prowadzić lekcje, bo ona w tym roku zdaje maturę :szok: i zdecydował, że podejdzie, będzie dobrze, musi być nie ma innego wyjścia. Od pewnego czasu zupełnie inaczej postrzegam różne rzeczy, jak np. odstający brzuch, kolejne za małe spodnie i inne tego rodzaju pierdoły, życie jest zbyt krótkie aby się zadręczać głupotami, trzeba się cieszyć wszystkim co się ma i najważniejsze zdrowiem, bo to jest reszta się jakoś poukłada. Ale pojechałam, filozoficznie się zrobiło :-D Koniec ze smutkami.

Margo mówisz o niej jak o mnie siostra... Mała, ciekawe, czy też tak będziesz mówiła jak będzie całkiem dorosła;-) Mądrze mówisz, każdy tak powinien tak patrzeć na życie!
Majuska
gdybyś nas widziała:-) mam 3 starsze siostry, ale tylko najstarsza taka chudzinka, jak jesteśmy w 4, to wyglądamy, jakbyśmy najstarszej do stołu nigdy nie dopuszczały:-) szczególnie, że nawet jak byłam szczupła, to zawsze dużobiuściasta, jak też 2 pozostałe:-)
filipkowamama witam u nas:-)
Gola a jak Pola w nocy?
Niunia dbaj o siebie też, bo kto zadba o maleństwo jak Tobie sie coś stanie? Buziaki!

Ostatnia edycja:
Lecicie z tym pisaniem jak szalone:szok:
Majuśka ja mam 26 lat. Zawsze byłam grubsza jak nie paliłam. (Grubsza tzn doszłam do wagi 65 kg- 167 cm wzrostu mam).
Winki, Margo śliczne czapusie kupiłyście!! Ja kupiłam dziś w smyku jeszcze jedną- ze srebrną nitką i kokardą;-) Już się suszy, na jutro będzie jak znalazł;-)

My dziś skoczyliśmy na 3Stawy do kato. chciałam malej czapę kupi i buty. Czapę kupiłam, z butami gorzej. Maja strasznie się darła w aucie za to w CH była bardzo grzeczna, po czym w aucie znów się darła. nie wiem o co jej chodzi, zauważyliśmy ze uspokaja się jak przycisnę trochę i jadę szybciej i gwałtowniej- może mały rajdowiec z niej będzie;-) Na spacerze też robiła cyrk. Wyciągnęłam ja na chwilę z wózka na ryneczku i obserwowała:-D pOtem jeszcze była z moją mamą a my byliśmy zalatwic kilka spraw. Pod koniec spaceru zaczęła marudzić a moja mama biedna prawie z nią biegła do domu.

A z ciekawostek to ostatnio byla u nas siostra mojego D.- chrzestna Majki (ma 20 lat) i została z nią sama dosłownie na pół godziny. Wieczorem D. rozbiera młodą do kąpieli i śmiech. Okazało się że Maja miała pieluchę na odwrót ubraną. Na drugi dzień dzwonił do siory zapytac jak jej się to udalo bo powiem Wam ze to nie łatwe jest (próbowałam;-)).

reklama
No to kochana onanana , nie jest z Tobą tak źle, ja mam 165 cm i ważę 67 kg, pocieszam się, ze troche tego jest w cyckach:-D Ja kiedys poprosiłam swojego syna, żeby Paćke przewinął i tez jej ubrał Pampersa odwrotnie, a ile sie chłopisko omęczyło, żeby te taśmy przykleić:-D:-D NO ale liczą się chęci;-)
Cocca usmiałam się z tym nie dopuszczaniem siostry do stołu:-D
Gola nie wierze, że nikt się za Toba nie ogląda:szok:;-):-)

Idę złożyć moje obolałe ciało do wyra..dobrej nocy dziewczęta:-)

Do góry