reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

My mieliśmy dobry dzionek, piękna pogoda, spacer, no i udało się położyć Igora dwa razy do łóżka i sam zasnął. Przez ostatni miesiąc miał mega problemy żeby w ogóle zasnąć, cyrki przy karmieniu wieczornym, noszenie w dzień - to był standard, a tu taka niespodzianka. Wieczorem też odpadł po 10 minutach od położenia go w łóżeczku, moja rola była taka że trzymałam go za rączkę. Nieźle, ale jakoś nie wierzę że będzie to standardem od dziś w naszym domu. A może?

Angie - trzymam za Was kciuki, napisz koniecznie jak już będzie po wszystkim.
niuniunia - my bierzemy bobotic i nam pomógł, chociaż Igor nigdy nie miał takich kolek przez duże K, raczej wzdęcia.
gola - niezły spacer, ja też od czasu do czasu lubię się tak zdrowo zmęczyć, a mały jest wtedy zachwycony im większe dziury w podłożu tym lepiej

reklama
Angun Mój Olek jest na nutramigenie, na początku też go nie chciał pić głodził się dwa dni jadł tylko po troszeczku a teraz je jak szalony, druga sprawa to to że nieprzyjemny zapach jest z ust malucha i wszystkie butelki śmierdzą. Bebilon pepti jest ciut lepszy w smaku ale nie wiele.

Angie Podziwiam Cię i rozumie Twoją wolę walki o córeczkę. Ja do samego porodu byłam przekonana że noszę zdrowe dziecko a po porodzie powiedziano mi że nie dostanę Olka do zobaczenia bo jest coś z nim nie tak.Miałam cc w pełnej narkozie bo znieczulenie w kregosłup nie zadziałało, nie pozwalali mi wstawać przez 2 doby, nikt mi nic nie mówił a ja leżałam i płakałam. W 3 dobe mąż pomógł mi się doczłapać na OIOM, Olek też ma ASD i otwarty botal tzn przewód tętniczy ( pomału się zamyka) po urodzeniu miał kłopoty z oddychaniem i strasznie się męczył przy jedzeniu 60-80ml zjadał w godzinę. Teraz gdyby nie pozostałe choróbska (zaburzenia sensoryczne, przewlekłe zapalenie ucha, nietolerancja laktozy i skaza białkowa)byłabym całkiem szczęśliwa, staram się cieszyć z każdego nawet najdrobniejszego jego postępu. Na początku byłam załamana ale musiałam się pozbierać i walczyć bo nikt inny mi i mężowi nie pomoże.Rehabilitacja daje dużo. Wytrwałości życzę i powodzenia jutro. Trzymamy kciuki.

U nas dzionek jakos minal bo pogoda byla,ale Sami byl taki marudny do poludnia ze juz z nim na spacer ucieklam po 11 i tak spacerowalismy sie dosc dlugo do 14 z mala przerwa na jedzonko a od 14-15 spal jeszcze na ogrodzie,tak wiec dzisiaj niecale 4h spedzilismy na swiezym powietrzu :tak: odbilismy sobie za wczoraj :-D
Sami juz jest pojedzony i okapkany i juz spi :tak: dzisiaj zaliczylismy duza wanne ale tym razem Sami kapal sie ze mna a nie z tata :-D ale bylo super dziewczyny :-D
Gola no to mialas niezle zakonczenie spaceru :-D a mycie wozka i butow oby Ci szybko poszlo ;-)
angie kochana powodzenia dla Ciebie i Kingusi jutro &&&&&&&
onanana przyjemnego wyjscia,baw sie dobrze ;-)

I juz nie wiem co komu jeszcze odpisac...przepraszam jesli kogos pominelam...

kati nie dość, że piękna to i jeszcze pełna energii :-) mnie jakoś ostatnio siły opuszczają :baffled:
niniunia ja też polecam bobotic u nas działa cuda :tak:
gola jesteś dzielna kobita, dałaś radę brawo, bo błoto mega :szok:
angun z nutramigenem właśnie tak jest, też słyszałam od koleżanek że dzieci się krzywią i jedzą niechętnie :baffled:
cocca paracetamol na pewno pomoże, życzę zdrówka jutro na pewno będzie lepiej :tak:moja tak marudziła wieczorem, że na sen też jej dałam czopka :confused2:a ja dziś dostałam paczuszkę z bobowity: deserek, próbka herbatki i fajny poradnik :-)
syl a może właśnie tak będzie :tak: u nas z kolei bez lulkania i przytulania nie ma spania od paru dni, coś się księżniczce poprzestawiało
helenka, angie jesteście super mamuśkami :-)
sabrina my też wolimy dużą wannę, bo jak w małej się jeszcze czasem kąpiemy to łazienka cała zalana :tak::tak:

My dziś po południu wybraliśmy się do galerii, ja z koleżanką poszłam do H&M, a tata zabrał córkę na zakupy ;-) poszedł do Kidie gdzie było -80% i likwidacja sklepu, kupił dużo śmiesznych rzeczy, dużo za małych, ale cóż liczą się chęci :-D no i 2 fajne bluzeczki w chłopięcych kolorach :-D i 3 pareo na lato w rozmiarze 92 i duuuużo maskotek w super przecenie z 60 zł na 4 zł :szok: Mała już śpi i ja zaraz idę, muszę wcześniej się kłaść, bo potem z rana jestem do niczego.

Cocca zdrowka kochana zycze dla Franusia,biedny pewnie sie meczy,oby goraczka mu przeszla i zeby nocke ladnie przespal.A z zasypianiem w lozeczku jeszcze bedziesz miec wiele okazji kochana,cierpliwosci ;-)
margo Ja ostatnio wlozylam jego mala wanienke do duzej wanny,nalalam do pelna ale Samiemu sie nie spodobalo ograniczenie,nie mogl zbytnio kpac i odpychajac sie obijal sobie glowke co tez dawal mi do zrozumienia stekaniem ze nie podoba sie mu juz tak i woli duza wanne :-D No to super z ta promocja a i masz racje liczyly sie checi tatusia :-D

angun - moja Mała też przez chwilę brała Nutramingen, ale jej jakoś smakował. My z mężem śmialiśmy się, że to pachnie jak karma dla psów i biadoliliśmy nad nią, że takie biedactwo musi jeść karmę dla psów... hahaha

Madzia mimo wszystko fajnie wybrac sie do kosmetyczki :) Ja nawet do fryzjera nie chodze, bo fryzjerka - sasiadka przychodzi do mnie do domu. Ostatnio jak mnie obcinala to zamknelysmy sie w lazience a maz zostaw w pokoju z trójka łobuziaków - tj Maćkiem, Kuba i jeszcze synem tej sasiadki (ma prawie 2 lata). Mąż stwierdzil, że on nie chce tak więcej :-p te 10 min sam na sam z chlopakami dalo mu popalic :-D

angun te mleczka alergiczne to faktycznie kiepskie w smaku sa. Bebiko tez ma wersie HA. tak jakbys miala juz kupowac... Ja mam zaufanie do Bebiko bo jest tanie i dobre w smaku.

No to propo jeszcze odpoczynku...
Dzis od 5 jestem na nogach :-D
I z tej okazji coraz częsiciej pije kawe, ktorej nie znosze :sorry: To chyba najlepszy wyznacznik tego ze jednak trudno jest mi postawić siebie na nogi...

Ale i tak poki co mam dobry nastroj. :-D
Kuba znow od rana marudzi... Wiec zapowaida sie koleny dzien pelen emocji :rofl2:

Witam kobitki. Dzisiejsza nocka była dosyć spokojna. Olek poszedł wspać o 19.30 pobudka o 24 i 4.20 na jedzonko. o 7 koniec spania. Teraz zjadł i buja się w leżaczku i gada z lwem i żyrafą. Pozdrawiam miłego dnia

hej dziewczynki :-)

U mnie już Fifi zalicza pierwszą drzemkę. Noc znowu wspaniała, bo wracają problemy brzuszkowe i od 3 w nocy stękanie non stop :-( A na dodatek nie wzięłam ze sobą Boboticu (myslałam, że te czasy juz poszły w niepamięć;-)) także jedyne co zostaje to noszenie :-( Nie wiem czy to nie od mleka, bo jakby nie patrzeć coraz więcej dostaje mm, gdyż karmienie w nocy co godzinę lub półtora to jest ponad moje siły i wolę wstać zrobić butlę i chociaż chwilkę pospać... Jutro chyba zmywamy się juz od rodziców, bo ile można? Są kochani, ale w pewnym momencie robi sie napięta atmosfera, z resztą sami wiecie;-)

nimfii witaj wśród porannych ptaszków :-)Ja dzisiaj dostałam promocję, bo spałam aż do 6.20!:szok: Ostatnio nie wstawałam później jak o 5:tak:
margo kidi to w białej czy w alfie?

reklama
dzien dobry kochane:)
Pola wstala o 5:20 potem usnela po 6 i wstala po 7, teraz spi od 10 minut.
Cocca mam nadzieje ze Franus juz lepiej - wiem kochana co masz na mysli, bo nam Pola slicznie zasypiala, caly plan dnia i inne takie popierniczyly nam kolki, ale nie martw sie jeszcze malutki bedzie sam grzecznie zasypial - nam sie udalo:)
angie - kochana trzymam za Was &&&&&
U nas kolejny sloneczny i mrozny dzien -6 jest teraz, w poludnie jak mala wstanie idziemy na spacer - tym razem asfaltem ;) wozek domylam kazde kolko z osobna w misce i ta woda z piachem do wc, ale najgorsze jest to ze w lozyskach jest piach i teraz mi cos skrzeczy. Potem i kolka i stelaz wlozylam do wanny i udalo sie wszystko wypucowac, buty musza wyschnac to wtedy sie wykruszy boloto idelikatnie szczoteczka wyczyszcze.

Do góry