reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny, fakundo wcięło mi posta :-(
Wiec przepraszam, ze szybko tylko o sobie
Napiszę tylko, że spacer dziś miałam ponad 3 godzinny, z cmentarza wymysliam ze wroce przez pola i wpierniczyam sie w takie blota (1,5 km) , ze wrocilam ledwo zywa, a wozior wygladal jakbym nim popierniczala pzez dżungle i bagna. Nawet jak krok zrobilam to Emu zgubilam i zostal w blocie, skarpeta uwalona, ja upocona, ublocona i tylk oPola smacznie spala!

Załączniki

• DSC_0080.jpg
    DSC_0080.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC_0079.jpg
    DSC_0079.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0078.jpg
    DSC_0078.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Goluś to ja CI powiem teraz jedną rzecz Twoje koła i buciki tak wyglądały przez to pole, a u mnie do mojego domu prowadzi taka droga wjazdowa z 200metrów no może deczko mniej i jest takie błocisko właśnie że jak wracam ze spaceru z suchymi już kółkami po chodniczku to na mojej drodze znowu się uwalą i wczoraj godzinę myłam koła. Dodatkowo mam dywan w pokoju i nie chciałam żeby mi się ubrudził więc musiałam je wyszorować.

U nas dziś było bardzo zimno więc zostałyśmy w domu, mała śpi mi od 14 do teraz no kurczaki pewnie będzie balować do 23 wściekne się...

Asia pamiętałam, że ktoś o tych kropelkach wspominał ale nie pamiętałam dokładnie kto, włąśnie mam zamiar wypróbować te kropelki choć mała już kolek nie ma tylko wczoraj ją brzunio bolał...

Angie kochana z całej siły bede trzymac kciuki jutro&&&&&&& Jesteście bardzo dzielne!!! Wszystko będzie dobrze kochana.
Kasiek Ty też dużo przeszłaś, podziwiam Cię kobietko:tak:
Gola wow, niezły spacer Wam zafundowałaś;-)

Maja ok 17:30 poszła z tata na szybki spacer. Wrócili po 40 minutach bo mała marudziła. I tak marudzi cały czas. Zaraz ją stary będzie kąpał... A potem cyc i mamuśka spada na wychodne:-D

onanana
udanego wyjścia życzę ja mam w czwartek na dzień kobiet ale z córcią
gola
ale dałaś czadu to Cię szorowanko czeka niemałe he he dobrze że mała nie płakała by mama mogła spokojnie brąć po bocku :-)

angie powodzenia, trzymam za Was kciuki, będzie dobrze! &&&&&&&&&&&&
onanana baw się dobrze ;) Ja po dzisiejszym nawet nogą nie mam siły ruszyć :-D
niuniunia - kochana współczuję tej drogi, a to foto tej polnej drogi to już bylo zrobione przy wyjeździe, bo wcześniej to był totalny Meksyk! Woda i błota z 10 cm!
Kasiek dzielna z Ciebie mama
Anna gdyby ta moja terenówa miała mniejsze kółka to czytałybyście o mnie w gazetach " babe w szczyrym polu zjadły wilki, a dziecko wykarmiły!"
Kati - mnie też by się przydało Dzień Kobiet uczcić z Polą, bo ona 8go kończy 4 miechy :) Więc podwójne święto
Polcia wykąpciana, śpi , ale nie jadla jeszcze na noc, wiec pewnie zaraz będzie się domagać...;-)

Hej laseczki!
Małego właśnie usypia tata więc mam czas coś napisać. Mieliśmy dziś udany spacerek, potem Mały spał na balkonie (łącznie prawie 3 godz.co mu się rzadko zdarza!), zdąrzyłam zjeść obiad, wyprasować i trochę chatkę ogarnąć.

Gola to ambitną trasę na spacer wybrałaś :-) pewnie klęłaś, jak myłaś wózek :-D
Angie mocno trzymamy &&&&&za Kingunię, będzie dobrze, bo to waleczna dziewczynka!!
Kasiek to strasznie przykre, co się wam przydarzyło, szkoda małego Aniołka...
Onanana fajnie masz z tym wychodnym, też coś trzeba wymyślec.
Madzia ja już się od paru tyg.zbieram do kosmetyczki na pedicure i wybrać się nie mogę.
Niuniunia no nieźle ci Mała zasnęła, oby chciała kontynuować.

Dziewczyny, ale się uśmiałam przed chwilą, dostałam na próbę puszkę Nutramigenu (mleko dla alergików), ma obrzydliwy zapach. Zrobiłam Małemu butlę, on z ochotą spojrzał, jakby chciał powiedzieć: "O! Ile mleczka!", przełknął dwa łyki i taką kwaśną minę zrobił, myślałam że padnę. No to się mogę pożegnać z tym mleczkiem, może Bebilon Pepti będzie lepszy, ale znów musiałabym sobie receptę na niego załatwić od alergologa. A jak się wkurzę, to kupię NAN HA i jak raz kiedy dostanie (w awaryjnej syt.) to nic się nie stanie chyba.

Ostatnia edycja:
niuniunia ja dawalam bobotic. A co się dzieje, że dostałaś te krople?

kasiek wzruszyłam się Twoją historią... nie wyobrażam sobie, żebym mogła cos takiego przejść...

Kati ja do fryzjera też się wybieram juz ohoho czasu ;-)Mam dosyc długie włosy, ale teraz mam zamiar je ściąć:tak:

Gola hahaha:-D:-D:-D ja raz też juz się tak nadziałam na skrótach

onanana udanego wieczoru :-)

angun słyszałam, ze to mleczko to takie sobie, bo mi pani w poradni lakatacyjnej proponowała je dawać, żeby mały sie nie przyzwyczaił do butli za bardzo. Mówiła, że często mamy tak robiły (teraz wiadomo - nie tak łatwo dostac na nie receptę)

reklama
Kurcze Franek ma gorączkę, dostał paracetamol, mam nadzieję, że mu przejdzie. Pojechałam po mleczko dla niego i wykupić rabaty w Rossmanie z Hippa, nie było mnie godzinkę, ponoć cały czas wył:baffled: Wlaśnie podalam mu smoka po raz setny i już jest "chłodniejszy", ale nie wiem ile teraz ma. Cholerka a chciałam się pochwalić, że dzisiaj ułożyłam go 3 razy w ciągu dnia do łóżeczka bez noszenia, trochę płakał, ale dosłownie chwilkę a tu tak się wszystko zepsuło:-( Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
Angie pomodlę się dzisiaj za Was, oby wszystko poszło po Waszej myśli, trzymam mocno kciuki za Kingusię.
Gola ale spacerek, ja ostatnio przeklinałam, że się wpakowałam a to było może 100 metrów! Pewnie chciałaś ciszę i spokój:-)
Kasiek straszne przeżycie nawet nie mogę i nie chcę sobie wyobrazić co musieliście czuć. Wyrazy współczucia!

Dziewczyny dostałam dziś paczkę z Bebilonu: 1 próbka mleczka, śliniak i mało interesujący poradnik. Co prawda darowanemu koniowi... ale nie wysilili się.

Do góry