reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola super prezent!!! ja też mam lenovo;-) Co do kółek to ja mam implasta boldera i mi nic nie podskakuje;-)
mirelka my dzis oglądalismy bobasy- mi sie bardzo podobało:-D
ponko super że już po wszystkim. Koniecznie pokaż nam jakie fotki!!!
Niuniunia kurcze że te paluchy musiały Ci zmoknąc... mam nadzieję że nic Ci sie tam nie porobi:-(Biedna Wikunia tak się stęskniła za mamusią;-) Nie ma co, te nasze dzieciaczki nas kochają:biggrin2:
angie dostałaś piękny prezent od mamy!! Kochana nie mów tak ze dałaś mężowi chorą córkę. To ze Kingusia ma zd nie jest ani Twoją ani niczyja winą. Wiem, że na pewno nie jest Wam łatwo ale pamiętaj że macie cudowną córeczkę i to ona Was sobie wybrala na Rodziców bo wiedziała że u Was zazna tyle dobroci i miłości!!
Anek mi się teskni. Z zazdrościa patrzę na inne brzuszki. Uwielbiałam kopniaczki Mai. A sam poród mimo ze baaardzo bolesny to było najlepsze co mnie do tej pory w zyciu soptkało.
maro współczuję akcji z mlekiem. Ja też ostatnio odmrażałam Mai mleko ale ma jakis dziwny posmak... nie wiem czy to normalne?? Nie dałam jej tego odmrożonego bo udało mi się odciągnać rano (to bylo wczoraj, rano po nocy odciągnęłam 200 ml a poleciałoby więcej- Maja wypiła prawie wszystko)
Lilly Julcia łanie waży!! Karmisz piersią czy mm??
Aneczka ja myślę że odróżniają dzieciaczki noc od dnia. Maja w noc śpi nieprzerwanie ok 11 godzin, w dzień kiepsko. Ok godz 18:30 zawsze zaczyna się marudzenie i zawsze wieczorm jest ten sam schmat:-)

Dziewczyny ja wczoraj byłam na mikro z psiapsiółą. Bylo super. Wieczorem urodziny teścia i dzien zlecial. Dziś (tzn w sumie juz wczoraj) bylismy u rodzinki za Krakowem. Maja była dosc grzeczna. Tylko jak wracalismy zaczęła marudzić ale zbliżała się pora karmienia. Zjechalam na parking i dałam cyca w aucie:-D Marudziła dalej. W domu zaraz jej przeszło. moja młoda to taki typ który musi sie trzymac okreslonych schmatów. każde "wyjscie" poza codzienne rytuały bardzo ciężko przeżywa:-( Nic ide spac bo mi oczy lecą...

reklama
HEJ KOCHANE
ANDRZELIKA pamper są białe do rozm 5 dziś kupiłam 2 paki 4rek mała jak jest więkasza to ta siateczka już się nie lepi tak jej do doopy
aniasm - jak nie upoluję gdzieś to może się uśmiechnę do Ciebie tylko co z odbiorem??
aneczka mojej Klaudii dzień wygląda tak że idzie spać bez lulania po cycku ok 22 30 i śpi bez karmienia oczywiście do godziny 7,8 rano znowu je robi się około 9,10 odkładam ją pokręci się i zasypia - dziś spałyśmy do ok 13 jedzenie zabawa i marudna było ok 15 musiałam zastosować wózek do usypiania spała max godz. potem do prawie do 21 rozrabiała z małą drzemką , jutro postanowiłam ją położyć na przymusowe spanie o 19 na godzinę bo jak nie śpi to od 21 daje czadu ze zmęczenia - a boję się ją kłaść wcześniej bo nie będzie spała do 7,8 rano - nie wiem czy dobrze postępuje ale może jeszcze zmodyfikuje nasz plan

a u mnie powiało chłodem w małżeństwie nie wiem tak się oddaliliśmy z mężem nie wiem ale jak nie poczuję od niego inicjatywy to sama nie wiem co będzie - widzę ogromną miłość jego do córki -a co ze mną ?bardzo go potrzebuje i mimo moich próśb on nie daje mi za wiele siebie przestałam jakoś mu ufać zrobilam się podejrzliwa zazdrosna itp nie wierzę w jego tłumaczenia i takie tam.. ciężko mi bo chce dać córce wspaniały dom pełen miłości - jak to naprawić sama nie wiem . zaznaczę że rozmawiałam z nim , a samej jakoś trudno mi zacząć się starać bo to on powinien (jeśli on miał by wątpliwości co do mojej szczerości wobec niego zrobiłabym naprawdę wszystko by jakoś mi zaufał i czół się kochany :((( )

Hejka
gola
superaśny prezent dostałaś od tatuśka ;-)
Ja mam wózek też z kołami skrętnymi ale u mnie wszystko jest oki fajnie się prowadzi ani razu nie blokowałam kół tylko aby mała częściej chciała w nim jeździć:-p
ponko super że impreza się udała:-)
anek oj i mi się tęskni za moim brzuszkiem i 21kg heheh cudowne było uczucie nosić maleństwo i dać mu życie ..chciałabym chociaż jeszcze z raz być w ciąży ;-)]
onanana nie wiedziałam że twoja Majeczka marudzi heheh zawszy taki śpioszek i w ogóle :-D:-D
Aneczka moja Martynka na pewno odróżnia dzień od nocy bo w dzień kiepska do spania w nocy potrafi po kilka godzin jedzenie i dalej spać a w dzień tak się nie da :-p
Kati no cóż córeczka tatusia i niech tak zostanie ;-)a co do małżeństwa u nas też jakoś ostatnio chłód ..:baffled:

Weekend mieliśmy nawet fajny gości trochę mieliśmy i odpoczywaliśmy ;-)
Nocka u nas fajna mała zasneła o 22.30 o 3 cyc do po 3.15 i spanko do 7.30 kopa cyc i teraz zabawa :-)
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
hey kochane pisałam i komp mi się wyłączył, ale się wkurzyłam, bo tyle pisałam i od nowa :wściekła/y:

kati- ja tak z ulotki przeczytałam pampers dlatego byłam pewna ;-) i myślałam,że są do 3

Aneczka, margo- myśle,że dzieci odróżniają dzień od nocy, Alan też jak w dzień śpi to tylko drzemki, a jak wstanie po to oczy jak pimpong, a w wieczorem kąpiemy go poguga, zje i idzie spać od 21-8rano z jednym wstaniem na jedzenie, a jak wstanie zje to idzie dalej spać co w dzień było by po wstaniu nie możliwe dalsze pójście, ogółem śpi bardzo twardo w nocy, cały dzień spędzamy w salonie do sypialni tylko idziemy do spania, świeci się w pokoju lampka nocna jak tylko go karmie a tak ciemno wszędzie jak śpimy i myślę, że dzieci też otoczenie rozróżniają światło i właśnie rytuały kąpanie itp... wie co je czeka :tak::-D

lilly- myślałam ostatnio co się z tobą dzieje i napisałaś..

Dziewczyny ciekawe co z Julieet dużo się udzielała i od porodu cisza, raz do niej pisałam odp że w porządku mała rośnie tylko troszkę tam kolek miała itp, mówiła,że jeszcze trochę i napiszę, ostatnio pisałam i nic nie odp na sms :-( ciekawe czemu milczy...

Ja oglądałam wczoraj tak durny film,że płakać mi się chciało i śmiać...:-Doglądaliście możę PL "Świnki"?

angie- kochana onanana dobrze piszę kingusia trafiła w dobre ręce ,bo wasze i wie,że wszystko dla niej zrobicie jesteś na pewno dobrą mamą będzie dobrze, ja się obwiniałam tak jak roniłam dzieci i mówiłam mężowi,że nie mogę mu dać dziecka i żeby mnie zostawił, bo nie chcę żeby został ze mną bezdzietny, bo nie mogę nam dać tego czego chcę , a on mnie i tak wspierał mówił,że adoptujemy jeśli się nie uda, że mnie kocha i jestem najważniejsza ułoży się dobrze. Naprawdę mój mąż dał mi dużo wsparcia, wy też musicie sobie pomagać

niunia- współczuje musi bardzo boleć auć.... Ja dalej nic nie zrobiłam,ale wygląda jakby się goiły same

gola- ja też marze o laptopie, ale póki co to nie do spełnienia ;-) zazdroszczę ci :-)

ankusch ja też chcę drugie za dwa lata musimy się zmówić :-D

u nas roztopy szaro buro i wieje ..oj my dawno nie byliśmy przez te mrozy tylko do samochodu i z powrotem pasowałoby wyjśc chociaż na trochę ;-)

ja już 3 tyg w sobotę wyszłam na 5 min bo moja się awanturowała bo czapke i kurtke jej nałożyłam i był mocny płacz i szybko wróciliśmy niech już wiosna będzie bo zwariuje moje małe nie toleruje czapki i tego grubego ubierania :-)

reklama
mój alan tylko nie lubi ubierania tak grubo w trakcie, a jak już go włożę w tym do wózka to cisza i idzie spać, ale fakt dzieci czapek nie lubią, ja muszę dziś iść, bo patrzyłam na twojapogoda i dzisiaj w miarę, a później znów śnieg deszcz dopiero w sobotę znów ładnie

Do góry