reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny ,a co to ma byc z tymi wlosami? Bo ja znowu nie w temacie? I o jakim radio mowicie. I kto rozsyla ksiazke" jesyk niemowlat2? JA tez poprosze.

Boze, ale jestem sierota.

A to moje dziecie w tej chwili :)

Załączniki

• Oli.jpg
    Oli.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Katerinka, używam wody z kranu, po co gotowaną? do kąpieli też z kranu, a wacików specjalnych dla niemowląt i nie robię tego ze względu na oszczędności tylko dlatego, że tak dla mojej małej lepiej.

Dziewczyny ,a co to ma byc z tymi wlosami? Bo ja znowu nie w temacie? I o jakim radio mowicie. I kto rozsyla ksiazke" jesyk niemowlat2? JA tez poprosze.
2-3 miesiące po porodzie spada poziom estrogenów w organizmie kobiety co objawia się masowym wypadaniem włosów. Martwić się nie trzeba, wszystko przejdzie.

pepsi77no faktycznie, przecież kąpiemy w wodzie z kranu to pupę tym samym można traktować... zawiesiłam się coś :confused:

A czy przecieracie dzieciom oczka uszka nosek i buzię przed kąpielą wacikami i wodą? Bo ja to robię przegotowaną i tez się zaczęłam zastanawiać czy ma to sens :happy2:

winki80: w ramach poporodowego osłabienia chyba włosy mogą nam wypadać, no i w czasie ciąży niektóre mogły dostać od matki natury gęściejsze włosy i teraz matka natura je zabiera czasami :tak:

rmf baby? chyba o tym mowa, muszę poszukać w sieci :tak:

edit:
znalazłam!!!
http://www.rmfon.pl/radia/rmf-baby.html
fasolki, natalia kukulska, wesołe nutki, i całe mnóstwo hiciorów z naszego dzieciństwa !
ale super, od jutra słuchamy :tak:

patrycja zasnęła po karmieniu o 17 i DALEJ ŚPI :szok: SZOK

Ostatnia edycja:
Hej kochane:)
U nas był cd brzuszkowych boli, malenka przy kadzym baczku plakala:((( Nie chciala zjesc, mslalam ze mi prawa piers rozsadzi, w koncu mleko samo zaczelo wyplywac, pomasowalam piers i zaraz mala zjadla - ale ulga!
Lezy teraz w lozeczku i guga juz z 10 minut, ja jestem nietomna, dawno nie bylam juz tak zmeczona :(
Pola byla po poludniu z babcia na sapcerku 2 godziny, ja w tym czasie zaliczylam Plejadę w Sosnowcu i nakupowalam malutkiej mase slicznych ciuszkow z 5.10.15, H&m i Smyka :) byla jeszcze wyprzedaz :)
Ankusch ojj, jak ja Cię dobrze rozumiem :( Ktoś kto nie doświadczył kolek udziecka, nawet nie wie jakie ma szczęście (On i dzieciątko)!
Aneczka WSzystkiego dobrego z okazji Waszego święta :)
Niuniunia ja już staram się jeść wszystko - procz tych ostrych przypraw, i potraw wzdymających, mialam diete sscisla pierwszy miesiac wszystko gotowane, zupki na cielecince , a kolki na maxa u poli!
Angie powodzenia na spotkaniu fizjoterapeutka :)
Katerinka czekamy na efekty sesji :)
onanana zazdroszczę Ci takich spokojnych nocy!

Neurolog wczoraj nam powiedziała że już można kłaść na brzuszku do spania bo zespół nagłej śmierci łóżeczkowej grozi dzieciom z obniżonym napięciem mięśniowym i tym które jeszcze nie potrafią sobie "zabezpieczyć drób oddechowych" czyli leżąc na brzuchu nie odwracają głowy na bok jak im buzia leci w dół i się podeprzeć.

czytałam ostatnio w książce że to nic złego że dzieci w wieku naszych główki nie trzymają, jak już będzie można je na dłużej kłaśc na brzuszku to nadrobią :)
owocnego spotkania z fizjoterapeutką !

Niestety Kinga jakos dziecko z zD moze miec obnizone napiecie miesniowe, narazie poza slabymi miesniami szyjki reszta miesni ma bardzo dobre napiecie.
Mi sie wydaje ze przez ta operacje, miesiac w inkubatorze a teraz ten woreczek Kinga po prostu nie miala jak cwiczyc tych miesni, dlatego cala moja nadzieja w fizjoterapeutce, bo woreczek z brzuszka zlikwiduja dopiero za okolo 3 miesiace a potem znow rana na brzuszku i dochodzenie do siebie po operacji na pewno zajmie sporo czasu.

Anek kochana uzależnia jak nic!! Ja dzień zaczynam od BB i dzień kończę na BB...

Kochane dzięki za te komplementy dotyczące Mai (tego że taka grzeczna i tak ładnie śpi) ale ona też potrafi dać w kość... Ale nie wyobrażam sobie życia bez niej... to takie cudne że my MAMUSIE jesteśmy dla tych małych niewinnych istotek najważniejszymi istotami na ziemi!! Uwielbiam kiedy rano budzi mnie śmiech Majeczki a kiedy zauważa że już po nią przyszłam do łóżeczka ten bezzębny, szczery uśmiech... to cudowne uczucie:-):-) Pewnie wszystkie dobrze wiecie o czym mówię:-D Jakoś taki sentymentalny nastrój mam ale znow poczytałam na necie o zaginięciu tej małej Madzi i nie wyobrażam sobie bólu rodziców... mam nadzieję że z tą małą wszystko dobrze i że szybko wróci do swojej mamy...

reklama
onanana dobrze powiedziane :tak: , kiedyś koleżance powiedziałam że żaden facet nie kocha mnie tak bezwarunkowo i szczerze jak mój synek ,a teraz doszła mi jeszcze moja mała królewna :tak: i chociaż czasami jestem zmęczona po ciężkim dniu to i tak nie zamieniłabym tego za nic w świecie

Do góry