reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cocca nasze chłopaki w jednym wieku i mój wczoraj tak samo jak Twój Franek, ja nie jestem na diecie ale nic nowego nie jadłam. Po prostu ukł.pokarmowy jest niedojrzały jeszcze..

Druga rzecz tak samo jak u Ciebie...bajzel w domu:eek:

reklama
hej czytam czytam ale na pisanie czasu brak, ja musze się pochwalic dobrą nocką i dniem ;))
o 23 30 butle mojego mleka dałam córce zasneła po 24 spała do 6 10 :))))))))))))) potem jedzonko trochę pograndziła do 7 40 i spanko do 10 potem drzemka od 14 do 16 30 i wtedy ja tez pospałam pierwsza pożądna drzemka w dzień od porodu - dzis miałyśmy lenia i od ranka z wyrka nie wychodziłyśmy :))) cudownie
przepraszam ze personalnie nie odpisałam ale nie dałam rady

My też mamy jakiś kryzys z karmieniem. Tak jakby zapotrzebowanie na mleko nagle się zwiększyło, a piersi nie nadążają z produkcją. Lena potrafi wisieć na piersi cały dzień. Pije 5 minut, a potem za 45 minut znowu chce i tak na okrągło. Ciężko jest, ale się nie poddaję i będę walczyć dopóki będą przyrosty wagi.

dziewczyny staram się Was czytac codzień ale brak juz siły na odpisywanie

pepsi moja też tak ma od 7.40 (tak wstaje) nawet do 16 cały czas na cycu,jej najdłuższe drzemki to do godziny,noc za to odpukać zbawienie dla nas.juz nawet zastanawiałam się czy MM nie wprowadzić do południa bo może się nie najada.ale dziś położna była i mówiła że może młoda tak ma i potrzebuje bardziej bliskości

a nasza kruszynka nadal żółciutka, ja się znów martwię swoim szyciem jest fatalne, mam wrażenie ze sie nie zrasta.kazałam obejrzeć położnej, mówiła że szew puścił, skórka się rozchyliła ale powiedziała że lepiej wygląda niż jak ostatnio.więc kurde miałam racje że jest beznadzieja,juz ostatnio po jej minie widziałąm że jest chu..., normalnie jak tam zaglądam to chce mi się tak ryczeć.

halo kochane.
Kurcze ,naprodukowalam wpis i komp sie zawiesil:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Popatrzcie co zajmuje nasze zycie teraz -rozmyslania o ulewaniu, odbijaniu ,baczkach ,szwach ,cyckach itd. Jezu rok temu nawet bym o tym nie pomyslala.

Aneczka- wspolczuje problemow ze szwami, moze smaruj sie jakas mascia np. Tribiotyk by ci sie ladnie i szybciej goilo.
Gola -zazdroszcze dnia w wyrku. Ja caly czas gdzies lotam. I zazwyczaj ciagam Olusia ze soba. choc dzis po poludniu spotkalam sie z kolezankami i nie bylo mnie 4 gdoziny. Mama zostala zaopatrzona w butle z moim mlekiem. Kurcze fajnie miec babcie przy sobie. chociaz do stycznia.

My z Olusiem coraz bardziej sie lubimy i latwiej nam ze soba. Bylismy dzis u poloznej ,i chlopak urosl 4 mm od ostatniego razy ,przybral 130 gr i glowa mu urosla tez o 4 mm. Czyli wazy teraz 3280 gr i mierzy 52 cm.
Wg mnie moglby przybrac troche wiecej ,ale polozna powiedziala ,ze jest w normie i nie mam schizowac.

Kurcze ,Nimfii karmisz tylko 5 min. I to wystarcza. Mi w szpitalu mowili ze minimum 10 -15 min efektywnego ssania . I ja staram sie tak robic.

Dzis rano Olek marudzil ,meza juz nie bylo a mama spala. Ja chcialam sie wykapac ,a on za cholere nie chcial lezec w lozeczku. Wzielam go do lazienki i polozylam na podlodze ( mamy ogrzewana). Zasnol natychmiast. I zdazylam sie wykapac ,ogolic umyc ,wysuszyc i wyprostowa wlosy. dopiero jak sie ubralam i umalowalam to go wzielam .

Niuniunia bidulko ,dasz rade. Sciskam

Dobranoc kochane. Ide spac bo za 2,4 h pobudka.

Załączniki

• olus.jpg
    olus.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 44
Ja tak na szybko bo już młoda marudzi ....
Aneczka podobno algi są super na problemy z gojeniem krocza, robi sie z tego jakąś papkę i nakłada, właśnie na takie puszczenie szwa podobno idealne, poszperaj w necie, zapytaj w aptece, powinno pomóc
Trzymajcie się mamusie!!

niuniunia zapytaj lekarza o zagęstnik do mleczka. Polozna mi powiedziala ze jesli dziecku duzo ulewa to mozna kupic jakis zagestnik i sie go rozrabia z mleczkiem mamy i podaje na lyzeczce przed karmieniem.

cocca a dajesz jakis probiotyk dziecku? Ponoc lepiej najpierw to podac na problemy z brzuszkiem bo pomaga on rozwinac sie ukladowi pokarmowemu. Czasem jest tak ze jak za duzo specyfikow typu koper wloski, to kolki moga sie nasilac - kiedys o tym czytalam. A jak chodzi o Espuminsan to zauwazylam ze Kuba czasem bardziej sie po nim meczy. Sama go stosowalam na wzdecia i musze przyznac ze momentami mnie brzuch bardziej bolal po nim - tak jakbym miala jakies skurcze.

marttika ja mam herbetke dla kobiety karmiacej z Herbapolu, a dla maluszka jeszcze herbetke na brzuszek Humany, ale tej na razie nie podaje, bo nie chce jej za bardzo pic - pije po 10 ml.
http://www.doz.pl/apteka/p19864-Humana_Herbatka_na_brzuszek_granulat_200_g
http://www.doz.pl/apteka/p12842-Herbatka_dla_kobiety_karmiacej_fix_H.Kr._2_g_20_szt

Mozna kupic zwykla herbetke z kopru wloskiego. Polozna radzil brac taka koperkowo-rumiankowa.

winki wlasnie chodzi o to ze Kuba ma tylko te 5min efektywnego ssania kiedy mleczko szybko mu leci. zdaje sie najada sie tym, bo coraz rzadziej chce wisiec na piersi dluzej. Jesli ssa dluzej to tylko tak ciumka i prawie nic nie polyka. Albo po tych 5-10min puszcza piers i nie chce dluzej ssac. Jesli spi spokojnie przez 3h to wierze ze sie najada :) zobaczymy na bilansie ile brzybral na wadze.
No a gdy znow karmienie potrwa ponad 10 min to potem ulewa polowe tego co zjadl - przejedzony brzuszek.

Ostatnia edycja:
Powiedzcie jak ida wasze przygotowania do Świąt? :sorry2::cool2:

U mnie wczoraj byla mama posprzatac łazienke, bo w ciagu dnia ledwo mam czas zeby naczynia pozmywac. A porzadki przedświateczne gdzies daleko w tyle :-p
Mama jeszcze wpadnie cos pomoc, albo choc Macka do niej wysle, bo przy dwojce dzieci nie ma czasu, ani miejsca w domu zeby cokolwiek ogarnac.

Czy ktos robi Chrzciny w Świeta? Pamietam ze byly chetne osoby.
My zrezygnowalismy z tego z braku kasy. Zrobimy Chrzciny na wiosne.

Teraz i tak mamy wiele na glowie. Jakos od miesiaca jestesmy strasznie zabiegani :sorry2::blink:

Ja też, zabiegana i zajechana jak koń po maratonie. Dwójka starsza chora od tygodnia, a ja wychodzę z siebie, żeby wszystko jakoś zgrać i jeszcze dom ogarnąć i coś ugotować. Marzę o jednym dniu w łóżku z książką i niczym innym do roboty... a tu sterta prania czeka na prasowanie jeszcze... :sorry2:

reklama
Leika ja juz nawet mialam taki sen ze wyjechalam gdzies na weekend sama z mezem, bez dzieci... i tam zamiast cieszyc sie soba nawzajem to... poszlam spac. Snilo mi sie ze spalam cala noc i wstalam wyspana :tak: Co z tego jak reczywistosc jest zupelnie inna ;-) Tak zeby sie wyspac porzadnie jednym ciągiem bez pobudek nocnych to chyba dopiero gdzies za rok bedzie szansa.

Do góry