reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

moje maleństwo już wykąpane i słodko śpi, a ja w końcu mam czas dla siebie :-) Dziewczyny jestem momentami maksymalnie zmęczona, a momentami nabieram takiego powera, że szok. Fajnie byc mamą :-)

Miłego wieczoru i spokojnej nocy wszystkim mamusiom życzę :-)

reklama
Witajcie dziewczyny, moze zaintersowane jestescie zakupem kropelek sab simplex? Zrobilam zbyt duze zakupy
yes2.gif
Zapraszam http://allegro.pl/krople-przeciwkolkowe-dla-niemowlat-sab-simplex-i1983772328.htmlhttp://allegro.pl/krople-przeciwkolkowe-dla-niemowlat-sab-simplex-i1984350478.html

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie do was, temperatura naszych maluchów jaka powinna być? MOja niunia mi dzis jest bardzo niespokojna, co się okazuje teraz ją karmiłam i tak mi zwymiotowała że całą pościel mam zalaną w mleku aż się przestraszyłam. Temperatura w pupie była 36,7 bez żadnego odejmowania kresek. Teraz będę się całą noc zamartwiać:(((

madzia zdrówka dla coreczki! Katar maluszka jest strasznie meczący.

niuniunia
mnie sie wydaje ze ona ulała tak duzo, pewnie sie przejadla. Moj kuba wczoraj zrobil tak samo wlasnie, ze ulał bardzo duza iloscia mleczka - mialam do prania 3 pieluchy tetrowe od razu.

cocca
Kuba tez nie zawsze odbija, ale wiesz mnie znow mowili ze jesli dziecko ma problemy z brzuszkiem ktory jest zagazowany (bączki o tym świadcza) to wlasnie winny jest ten brak odbicia przy jedzeniu. Zwroc uwage czy jak maly je to polyka powietrze?
Ja podaje Dicoflor i Espumisan, a sama pije herbetke koperkowa
:tak: No i masaz oraz grzanie bzruszka pomaga ponad wszystko.

katerinka wiem ze ty masz abonamenty, ale jesli chodzi o lekarzy to na mnie świetne wrażenie zrobiła lekarka co okazuje sie na Ujastku pracuje - Zofia Waśniewska. Zreszta była przy narodzinach Kuby i jak ci kiedys wspominalam bylam u niej bedac jeszcze w ciazy a wtedy przyjmowala w Gemelli.

annaJ007
masz na mysli butelke z mleczkiem mm czy wlasnym odciagnietym?
Ja przy Macku przez jakis czas stosowalam teroopakowania, ale one trzymaja krotko cieplo - do 2h. Pozniej jak juz robilam mleczko modyfikowane to tak ze zabieralam w butelce zimna wode i osobno w termosie wrzatek, mieszalam to i dorzucialam proszek gdy chcialam dac mleczko aby bylo świerzo zrobione.

patusia w pierwszym miesiacu zycia dziecko moze zjesc ok 90 ml, a w 2-3 msc juz po 120 ml :tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, w końcu mam czas napisać co u nas. No więc Filip prawie całą noc przesypia. Prawie zawsze śpi od 11 do 4 rano a potem od 5 do 7. Nic, tylko się rozkoszować tym błogosławieństwem :))

Dzisiaj byliśmy u pediatry gastroenterologa i Filip ma uczulenie na wszystko co pochodne od krowy. Czy to mięso, czy mleko. No i jeśli mu nie przejdzie pomimo wyrzeczeń z mojej strony, to odchodzimy na MM.
Lekarz powiedział też mi, że karmienie piersią ma korzyści dla dziecka tylko do 3mca życia więc nie ma się co martwić , że było się złą matką ;) Tak więc nie będę miała wyrzutów sumienia jakby co.

niestety nie mogę poodpisywać każdej z osobna bo Filip się wlaśnie obudził. No cóż, cena za spanie w nocy :)

Niuniunia odejmuje się chyba 3 kreski jak się w pupie mierzy - ale pewna nie jestem, wydaje mi się, że to temp ok, obserwuj ją i kładź na boczku, żeby znowu nie ulała
ponko ja też słyszałam, żeby starć się karmić te najważniejsze pierwsze 3 m-ce, nie miej wyrzutów, dzieciaczki karmione MM, tak samo są szczęśliwe, najważniejsze, to dzidź pojedzony, zadowolony i zdrowy :)
Dziś w nocy mi się słąbo zrobiło, nakarmiłam Polę, przewinęłam i trzymałam do odbicia, jak tylko poczułam, że coś się dzieje położyłam ją szybko na sofie- to chyba wynik tych wszystkich nocy kiedy karmię - a mała jadła w nocy z 5-6 razy, potem przewijania, odbijania i się robiło za każdym razem z 30 minut...
pogoda fatalna, nawet na spacer nie da się iść, bo pada:(
Wczoraj u mnie dziewczyny popadywał śnieg z deszczem , mała śpi i idę się też położyć - nic nie odkurzone, podłogi nie zmyte, kurze nie pościerane - ehh
milego dnia kochane mamy:*

Hej dziewczyny :-)
Ja to ostatnio kompletnie nie mam czasu na kompa ani nawet na chwile relaxu :eek: moj syncio w dzien ma jakas potrzebe przytulania sie itd,nie zasnie sam w lozeczku i na rekach mu najlepiej:sorry2: w nocy fajnie spi sam ale w dzien pokazuje swoje :tak: teraz lezy w lozeczku i cos mamrota sam do siebie wiec pewnie zaraz zacznie wrzeszczec i tyle mojego czasu na relax:tak:
Niuniunia pewnie Wiki sie przejadla i ulala wiecej niz zwykle,moj Sami wczoraj tez wlasnie ulal dosc duzo a w sumie ulal ale na tatusia wszystko zwrocil:tak: wiec pewnie bylo za duzo.Nie martw sie na pewno wszystko jest w porzadku z Wiki,ukladaj Ja na boczku i po jedzonku staraj sie zeby sie jej odbilo :tak:
ponko najwazniejsze ze wiecie co i jak z Filipkiem i w razie braku poprawy bedziecie dzialac a i nie miej wyrzutow sumienia jakbys musiala zrezygnowac z piersi,najwazniejsze zeby Filipek byl zdrowy i najedzony ;-)

Dobra zmykam bo moj wrzaszczek mnie wzywa ;-):-D

Hej dziewczyny :)
U nas nocka całkiem fajna :) Julia od paru dni (odpukać) ładnie śpi, budzi się ze dwa razy tylko na jedzenie i dalej śpi :) w ciągu dnia, też długo potrafi, w sumie od jakiegoś czasu śpi te "przepisowe" 20 godzin dla niemowlaka :) a ja aż nie wiem, co mam ze sobą robić :szok::-) Mąż pracuje całymi dniami, wraca do domu dopiero koło 18, a wychodzi o 7 rano... :/ a ja siedzę sobie sama z Julcią, i patrze jak ona słodko lula :p ehhh... w weekend zostawiamy małą z moją mamą, i wyruszamy na zakupy świąteczne, pewnie zejdzie kawał czasu, ale już się nie mogę doczekać tego wyrwania z domu :) do tej pory tylko raz udało nam się tak konkretniej gdzieś wyjść, byliśy w kinie na Listy do M, gorąco polecam :)

reklama
Gola, nie przejmuj się bałaganem, u nas też straszny, a ja kiedy mam chwilę wolnego robię coś dla siebie i nie biegam w koło sprzątając :-D

Co do karmienia, ja nie będę miała wyrzutów sumienia, ale mój A. i jego matka żyć mi nie dadzą, jak tak szybko zrezygnuję z piersi. Od początku mając te problemy z karmieniem, mlekotryski, to że Filip je 24h chciałam rezygnować, płakałam po nocach budząc się co 1h i będąc cała w mleku, ale oni twardo, że ta co nie karmi to zła matka i jak tak można :eek: Naprawdę jego matka się na mnie obrazi i będę miała przerąbane, bo ona niestety ma ogromny wpływ u A. i to, co usłyszałam od super specjalisty (a moja teściowa niby mu ufa, bo była na wizycie tydz. temu razem ze mną) jest nieważne.
No i to, że przez parę mcy żadnej czekolady, ciasta ani nic co ma mleko (ludzie, przecież WSZYSTKO ma mleko) no i oczywiście bez nabiału, czyli nawet jogurtu nie mogę sobie wypić, to już nikogo nie obchodzi. A od skazy białkowej zaczynają się często też inne alergie i ja poniosę tego konsekwencje.
Aż mnie brzuch rozbolał na samą tego myśl.

Ale przynajmniej tęcza za oknem humor mi poprawia, uwielbiam mój widok z sypialni, coś przepięknego o każdej porze roku :tak:

Do góry