Tak, to pierwsza ciąża, w sumie troszkę z zaskoczenia, bo pigułki brałam prawie 5 lat i odstawiłam ze względu na problemy z nieregularną miesiączką. Przez to byłam pewna, że na dziecko będę musiała czekać bardzo długo, a tu po 2 miesiącach niespodzianka :-)
?
Miałas taki sam układ jak ja z pierwszą ciążą
Brałam tabletki przez 3-4 lata i po 2 msc od odstawienia ciąża
Wszystko rozwijało się ksiązowo, więc nie am sie co obawiać ciązy po odstawieniu antytabletek. Na pewno wszystko jest super!
winki80 mnie gin powiedzial ze moga zdarzac sie plamienia poniewaz szyjka macicy w ciazy jest bardziej wrażliwa i jesli trwa to krótko to zeby sie nie martwic
wspolczuje zagranicznej slużby zdrowia a te ceny za USG sa z kosmosu wzięte
To jednak polska sluzba zdrowia nie jest taka zła jak sie czyta i porównuje
Sara R ja mam zimorodka ale z lutego ;-) wiec jakby nie było mialam lepszy układ niż teraz bo od marca to już mozna było spacerować do woli ;-)
Mnie sie listopad dobrze kojarzy bo wtedy moja rocznica slubu
a teraz i narodziny drugiego dziecka
Co prawda w zimie nie łatwo o spacery gdy jest śnierzyca, ale myśle ze dziecku dobrze opatulonemu w gondoli nic nie bedzie
Takie dzieci z zimy sa bardziej zahartowane niz dzieciaki z lata
Tylko wiesz co mnie przeraża.... Bycie w III trymestrze w upały pod koniec lata
Ja ostatni trymest przechodzilam zimą i czuła sie rewelacujnie, a wlecie było mi duszno mi nie mialam chęci na nic, a z dużym brzuchem to już w ogołe sie nie rusze
Sara R masz tez racje z tymi chorobami
dziecko sąsiadki urodzilo sie w grudniu i juz w pierwszym miesiacu zlapalo zapalenie płuc i 2 tyg w szpitalu. Teraz ma zakaz opuszczania mieszkania a ma już 3 miesiace i siedzi w czterech scianach.
Ewa87 myśli o porodzie to naturalna rzecz
ja na wspomnienie porodu tez z obawa patrze na listopad
Dlatego teraz staje na glowie aby znalesc kontakt do jak najlepszej położnej, bo nie chce mieć powtórki z rozrywki z pierwszego porodu
Też miałam wywoływany poród - przez oksytocyne jak podejrzewam mialaś?