reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej:-)

Izka co u lekarza? Jestem w szoku że mała już tak ładnie mówi:tak: oj u nas szybko nie będzie:sorry2: Bartula tylko muczy i muma:blink:. Hm a może Wiki uczulona na nabiał:dry:

Aga kochana to niema co tylko pogodzić się musisz... spadłaś kochana z piedestałka;-). Co do azs jakie kosmetyki stosujecie? U nas się świetnie sprawdza nivea sos- ta biała, a i 2 razy dziennie smaruję balsamem A-DERMA, niestetu na nóźce znów się "pumeks" robi więc kilka razy dziennie będzie traeba:dry: szkoda że moje dziecię współpracować nie chce:baffled:. Mi to by się przydała taka pedantka... co do alergi to w nocy kataru brak (dostaje zyrtec) za to od południa leje się niemiłosiernie:no:. U Was były problemy z nabiałem?

Icedal no tak się mówi a jak będziesz jeździła to po miesiącu za nic nie oddasz... kochana daj znać kiedy egzamin!!! Pamiętaj o nas i zaglądaj jak znajdziesz chwilę:tak:. Ale udała nam się zasypianie:tak: Bartula od samego początku zasypia sam, wkładam do łóżeczka on staje na stopach i głowie (robi żuczka) pupa w górę i po 5min śpi:tak::-):-D

Hanuś no zapraszam:-) na kawę na foty... trzeba się do parku wybrać w plener zimowy:tak:, co do siusiaka to widzisz z facetami tak już jest świat się wokół nich kręci od samego początku:dry:;-) no ale powaznie napewno będzie dobrze dacie sobie radę:tak:Ja też stawiam na jelitowkę u mnie się podobnie objawiła:baffled:

Antila u nas z zabawami podobnie:dry: jakaś mało kreatywna w tej kwesti jestem:zawstydzona/y: wczoraj młody jeżdził na ręczniku ubaw miał po pachy:cool2: ale zazwyczaj mam problem... i też się cieszę że w żłobku się wyszaleje:blink:... dziwna sprawa z tym żłobkiem:confused:

Kasiula i jak Ci poszło? co do równowagi to zapytaj lekarza przy okazji...

A ja potrzebuję pomocy za tydzień w piątek Bartuś ma w żłobku bal przebierańców i nie mam pomyslu na strój... babula podjeła się uszyć tylk o trzeba coś wymyśleć żeby nie było oklepane;-) Poproszę o pomysły!
Kaszel całkowicie odpuścił:-):-D:-D Jutro kontrola ale jestem dobrej myśli:cool2:

reklama
Dziewczyny, ja nie wiem, czy to jelitówka. Trzymało mnie w nocy ze 2 godziny, potem zasnęłam i już jest dobrze. Trochę uważam z jedzeniem, ale raczej jem normalnie. Tylko strasznie mnie głowa boli, ale zaraz i z tym postaram sie uporać.

Kasiula będę trzymała kciuki!!! I idź z Małą do lekarza. Ja Ci nie powiem co z równowagą, bo Młody jeszcze nie chodzi... :baffled::confused:

Niki - u nas z zabawami to samo. Na szczęście mój R ma głowę pełną pomysłów. Czasem mi włosy dęba stają co oni we dwójkę potrafią wyprawiać. Czasem się śmieję jak obaj na czworakach po mieszkaniu zaiwaniają... Hehe ;-):tak::szok::baffled::cool2::dry::shocked2:

Niki u nas do tej pory mały nie je nabiału. Tylko bebilon pepti w kaszce. Próbowałam dać bebilon junior ale nic z tego:no:, policzki były mocno czerwone. Nożki prawie cały czas ma lekko szorstkie albo z krostkami. Reszta ciała jest ładna. Nie ma kataru ani kaszlu. Kąpię go w emulsji do kąpieli emolium. No i może wstyd się przyznać ale odkąd usłyszałam o tej "aferze" kosmatykowej dla dzieci, to niczym go nie smaruję. Nie widzę narazie wielkiej różnicy. Wcześniej używałam emulsji do ciała emolium, która jest na liscie:
PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Lista kosmetyków
Hanuś cieszę się, że z Piotrusia siusiakiem OK. Oby i Tobie nic już nie było. A na czworaka to i my nie raz z małym biegalismy. U nas to norma.

Kasiula jak Cię coś niepokoi to idź do lekarza. Tylko do dobrego specjalisty, bo taki beznadziejny pediatra jak mój to zawsze mówi że jest wszystko super:sorry2:.
Trzymam kciukasy!!!!!
Antila, Izka zdrówka dla dzieciaczków.

My po krótkim spacerku. Jakoś w tym roku nie chce mi się chodzić. Teraz mały śpi a ja mam wolne.
Dziewczyny a co do pomysłów na zabawy to co ja mam powiedzieć? Nie ma mnie komu zastąpić:-(. Tylko tatuś wieczorami.

Ostatnia edycja:
Hejka:-),

Ojojojj ale sie tutaj dzieje nie nadąże poczytać wszystkego:shocked2::shocked2:

Majka biega po chacie jak szalona i piski urządza, kuzyn przyjechał to ma co robić, a ja korzystam:-) i na bb sobie siędzę hehehe.

U nas ze spaniem w nocy też jest problem, rzucanie się, popłakiwanie to standard. Ja cały czas na zęby zganiam bo akurat zbiega się to z tarciem dziąseł, więc pewnie to to.

Najgorsze to to, że i w dzień teraz problem. Nie chce w ogóle iść spać. W końcu kończy się na tym, że usypia ok 15 i wstaje sobie o 17 i bieganina do 22, kiedy ja mam już oczy ledwo otwarte. Muszę coś z tym zrobić, tylko nie wiem za bardzo co:confused:

Później poczytam i postaram się jeszcze coś naskrobać.

Aga
oj trochę mnie dobił ten test:dry: tyle że jak ja jeden dzień odpuszczę to mały ma się rozdrapać, nawet w nocy potrafi się budzić:confused: no i mam terza delemat muszę przestudiować bo tej a dermy tam nie ma muszę sprawdzić na opakowani składniki:baffled:... u nas pokarmówka dała sobie spokój- ale mleka nie pija w zasadzie odstawił się zaraz po odstawieniu od piersi naszczescie bardzo lubi misiowe jogurciki:tak:no ale trzeba będzie szukać co powoduje ten katar:sorry2: ja jestem uczulona na kurz pyłki i słońce:baffled: zobaczymy jak młody...
maliinka_ev u nas przez ostatnie 5 dni jest lepiej ze spaniem ale bywalo że przez kilka tygodni młody wstawał po 3 razy :baffled:

Co powiecie na strój "niedźwiadek" babcia będzie szyła więc wymyślam

Hanus78 a wcześniej odciągałaś Piotrusiowi skórkę z siusiaka? Bo ja przyznam że trochę o tym zapomniałam.
A głową to może bolała z wysiłku, albo się odwodniłaś.Pij dużo to i toksyny przy okazji wypłuczesz.

nik_i u nas też jak tylko kilka dni dam danonki to nóżki i rączki robią się szorstkie i Antoś w nocy gorzej sypia.
Wesel to może nie mam teraz dużo, ale przygotowania do nowego sezonu, bo wprowadzamy też sprzedaż zaproszeń, które właśnie projektuję po nocach, wypożyczalnię sukien ślubnych i sprzedaż artykułów do dekoracji sal weselnych.
Antila ja też mam problem z zabawami i już powoli kapituluje i włączam Teletubisie, zwłaszcza przy jedzeniu,bo Antek już jak go sadzam w krzesełku to pokazuje na telewizor. A z receptą rzeczywiście lepiej iść do lekarza, bo ja kiedyś kupiłam leka na ciężką astmę zamiast na leki kaszel i dopiero jak poczytałam ulotkę to poszłam do lekarza i okazało się że zaszła pomyłka.

Mój Antek zwariował, gryzie mnie w piersi a potem z poważną miną mówi nie, nie , nie i tak w kółko. Trzeba się chyba jednak zastanowić czy go już nie odstawić. A wczoraj wieczorem przyniósł nocnik, ale zapytany czy chce kupkę powiedział , że nie no i oczywiście za parę minut kupa była, ale w pieluszce. A dziś zrobił to samo tylko jeszcze przyniósł chusteczki :-)

Hejka, piszecie o danonkach,moj Mati tez po zjedzeniu danonka ma czerwone i szorstkie policzki,mam problem bo ma anemie i niedowage,napiszcie mi jak wyglada u was karmienie maluchow?? tz.co rano itd podajecie??Mati od wczoraj nie chce cyca, jestem zalamana.jest taki chudziutki,malutki:-:)-( wazy 9 kg i 78 cm wzrostu ma.Kurcze z dziewczynami nie mialam zadnych problemow jadly ,rosly i bylo ok.moze ja cos zle robie:szok::szok: apropo mowienia to Mati ostatnio chodzi i krecac pupą wola mamba,podlapal to jak siostry spiewaja, na pilke mowi pi, na nasza sunie Punie mowi pu,na siostry i inne dzieci mowi dzi, na tatusia tata, na mnie bee :baffled:,wola baba, a dada to prawie bez przerwy. duzo by pisac,uciekam bo padam na twarz po calym dniu,a o ktorej wasze maluchy chodza spac na noc?????bo Mati pozno,stanowczo za pozno kolo 23. caluje i spokojnej nocy zycze.:-)

Witajcie J

No i kolejny dzień. :-)

Ja po wizycie u gina. Wszystko ok. :-)

Filwinka – odciągaliśmy skórkę Młodemu do pewnego czasu, potem trochę zaniedbaliśmy, potem znów odciągaliśmy no i mamy to robić trochę mocniej, bo skórka mało schodzi. Echhhh… Zobaczymy jak będzie.

Lana – na anemię to podaje się żelazo. Dużo żelaza jest w mięsie, szpinaku. Próbuj jakoś przemycić Mateuszkowi. Mam w rodzinie niejadka. Moja Bratowa to nawet u gastrologa ostatnio była z Młodym i jakiś syrop na pobudzenie apetytu dostała dla Niego. Więc może warto spróbować. A co do spania, to Piotruś chodzi różnie – ale tak na ogół około 20.30 (to już tak najpóźniej).

Miłego dnia :-)

reklama
Witam podaje malemu zelazo,mam obawy co do ząbkow bo od zelaza czarnieja,narazie nic sie nie dzieje. napiszcie jesli mozecie jak wyglada wasz dzien z jedzonkiem? Ja rano podaje malemu kaszke mleczno-ryzowa, na drugie sniadanie w zaleznosci kanapke z wedlinka, po 2 godzinkach podaje zupke, i za jakas chwile danie,na deser cos z owocow ewentualnie serek danonek,w miedzyczasie maly podjada od domownikow prawie wszystko,na kolacje kaszke pszenno-mleczna. i tak to wyglada.wydaje mi sie ze jest ok co myslicie??:-):-)

Do góry