reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Zrobiłam 3 testy: 9 dni po zapłodnieniu, 2 dni przed spodziewaną @ i dzień po spodziewanej @, a u lekarza byłam 2 dni po spodziewanej @ i było za wcześnie bo nie widział nic, tzn jakiś pęcherzyk ale nie zidentyfikował go jako ciąże ;/ Idę następnym razem 17.03
Poza tym to jestem strasznie chora :-:)-( i boję się o fasolkę :-( Moja rodzinna dała mi antybiotyk ale na ulotce jest napisane, że w czasie ciąży tylko w najwyższej konieczności, więc nie słucham jej i na razie tego nie biorę. Wezmę tylko paracetamol na temperature i tyle, mam nadzieję, że przejdzie.

Pozdrawiam

Fiducza ja bym cie lala po dupie hi mowilam ci zmien tego gin :wściekła/y: bo mialas
pecherzyk widoczny na koncu 4 mm wiec duzy pecherzyk :-D
A pozatym co to za lekarz i jaki mial sprzet ze 4 mm pecherzyka prawie nie zauwazyl
:wściekła/y:.
Moj gin w 3 sekundy zauwazyl pecherzyk 2,65 mm:-D
Majeczko ja mam cykle od 28 do 33 dni pierwszy test zrobilam w 29 dzien cyklu
i 31 dzien cyklu i tez w 31 dniu cyklu bylam u gin i potwierdzil ciaze :-D.
Fiducza tez ma pecherzyk tylko ma jakiegos dziwnego lekarza :wściekła/y:,
wiec Majeczko jak pojdziesz 4 marca do gin to zobaczysz ze bedzie
dobrze ja bym ci radzila isc :-D

reklama
Dorotko nie mów że ginek jest zły bo nic nie widział. Każda ciąża jest inna i u każdej z nas będzie co innego widać. Lekarze są ostrożni w mówieniu czegoś, czego nie są pewni. U mnie też nic nie widział i uważam że jest to normalne w tak wczesnej ciąży.
Fiducza myślę że Lucyann ma rację :tak: Ja bym się jej posłuchała i zajadała bym wit. C, wapno i kwas foliowy. Nie martw się bo to tylko może szkodzić fasolce. Zobaczysz że wszystko będzie jeszcze dobrze. Wiele kobiet jest chorych na początku ciąży i potem ma śliczne zdrowe dzieci :-)

Dorotko nie mów że ginek jest zły bo nic nie widział. Każda ciąża jest inna i u każdej z nas będzie co innego widać. Lekarze są ostrożni w mówieniu czegoś, czego nie są pewni. U mnie też nic nie widział i uważam że jest to normalne w tak wczesnej ciąży.
Fiducza myślę że Lucyann ma rację :tak: Ja bym się jej posłuchała i zajadała bym wit. C, wapno i kwas foliowy. Nie martw się bo to tylko może szkodzić fasolce. Zobaczysz że wszystko będzie jeszcze dobrze. Wiele kobiet jest chorych na początku ciąży i potem ma śliczne zdrowe dzieci :-)

Monik ale poczytaj sobie wczesniej bo Fiducza pisze ze na koncu zobaczyl pecherzyk 4 mm i to mnie poprostu dziwi ze jak nie zauwazyl jak zauwazyl:tak:.
I jestem ciekawa co mial za sprzet bo to tez bardzo duzo daje jak nie zauwazyl
na takim wczesnym etapie 4 mm pecherzyla wczesniej .Najwazniejsze ze
jest fasolka i ze jest ok :-D

Witam listopadoweczki
dzis oficjalnie zostalo potwierdzone test na beta hcg z krwi wynik 47 przelom 3/4tydzien ciazy termin na 4 lub 1 listopada ... a co do pecherzykow to nie za rozsadne jest robienie czesto usg w pierwszym trymestrez zwlaszcza wewnatrz pochwowego poniewaz podnosi to tempertatute i moze spowodowac poronienie..... to takie ostrzezenie przed nadmiernym naswietl;aniem ... obiecuje juz wam nie dokuczam ... duzo zdrowka i witaminek dla waszych malenstw nie zapominajcie o kwasie foliowym wlasnie im sie tworzy mozg i kregoslup
caluje goraco jak cos to pyajcie ja juz drugi raz mama bede i tez listopadowa.... hihihihihi:sorry2::sorry2::sorry2:

Witam:)
Ja też listopadowa;-)
Test (pre-test) środa 27-02 dwie piękne kreseczki
Gin. 28-02 potwierdził na 90% ciążę i włożył kartotekę do tych ciążowych:tak: kolejna wizyta 10-03 i już wszystko na 100% będzie jasne :-)

Witam dziewczynki!
Ja wczoraj zatestowałam i dwie krechy!!!!
Myślałam że sama jestem heheh a tu już spory tłum.
Długa droga przed nami dziewczynki!
Wg moich obliczeń termin mam na 4 listopad.
Pozdrawiam gorąco

Wszyscy najbliźsi:zawstydzona/y: bo nie wytrzymałam:-p

Wiem że będzie dobrze bo przecież nie może być inaczej;-):-)

reklama
u mnie Małżon (robilismy razem teścior) i dwie zaciążone koleżanki...czekam na oficjalna diagnoze gina (dzis lece po pracy, wieczorem dac znać czy jestem tu legalnie hehe) narazie wole nie zapeszać...ale pewnie nie wytrzymam
pozdrawiaki

Do góry