reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

czesc dziewczyny dzieki za rady i powiem szczerze ze od wakacji bede mieszkac z rodzicami bo on napewno sie nie zmieni i tyle najbardziej boje sie tego ze mi odbierze wiki bo mi tym groził tylko to mnie przeraza a tak juz by mnie nie było.

reklama
Nie bój się Izka. Takiemu typowi na pewno nie będzie się chciało zajmować dzieckiem. Głowa do góry. Trzymam za ciebie kciuki.

Tajchi super, że lot minał bez komplikacji:tak::-)A ten pan, który niósł Ci torbę dobrze na tym wyszedł;-)
Dziwnie, że w Anglii taki mały asortymen jedzonek dziecięcych:baffled:
Izka tak trzymaj:tak:

Witam Was Dziewczyny ;-)

U nas dziś piękna pogoda. Byliśmy dwa razy na spacerku :tak: Jedno mnie martwi, Piotruś ostatnio ma problemy z zasypianiem. Pręży się, wierci i rzuca. Nawet na rękach nie chce zasypiać - a w sumie na rękach jest najgorzej. Najlepiej w wózku, ale też musi mieć nastrój. Nie wiem o co chodzi... :-(

Tajchi, gratuluję dzielnego Synka Podróżnika :tak:

Izka - na Twoim miejscu wyniosłabym się z domu. Nie rozumiem tego faceta i bardzo Ci współczuję sytuacji. :-:)angry:

A co do ubierania, to ja praktycznie od początku na spacerki ubierałam Piotrusia w body, śpioszki i na to tylko kombinezon. Oczywiście na większe mrozy śpiworek, no i nakładki z wózka. Teraz jedna mi odpadła, bo już nie mam gondoli. A na główkę lżejszą czapeczkę i kapturek z kombinezonu. I tak z reguły wyjmowałam Go z wózka jak ze sauny... Teraz kupiłam kurteczkę bez kapturka i zacznę Mu ją już zakładać.

ja też nie ubieram grubo Małego, jak jest fajna pogoda to body, rajtuzy, spodnie, sweterek i kurteczkę no a jak był mróz to ubierałam mu ciepły kombinezon, ale na szczęście mogę już wsadzić te ciężkie rzeczy w głąb szafy i nigdy ich nie wyciągać .... dosłownie ;-)

Witam mamusie
Dlugo nie pisalam, ale ciagle Was podczytuje, weekend mielismy mega marudny, i teraz mala ma taka biala plamke na dziaselku, wiec chyba ida zabki, na szczescie teraz jest cud miod:-)
Ja na sopacerek ubieram mala w taki lzejszy kombinezon, bo ten gruby to juz jest dawno schowany, dzis bylysmy prawie caly dzien na dworze, tak ladnie bylo

Witajcie! Dzisiaj popołudniu zdjęłam gondolę i założyłam spacerówkę, myslałam, że sobie długo pospacerujemy, ale niestety był płacz i musiałam Szymka uspić w domu na rękach, wtedy ubrac i na spacer. Mam nadzieje, że to minie. Też ma taką małą plamkę na dziąśle i pojawiła się tam kropelka krwi, nie wiem czy cos takiego sie dzieje przy zabkowaniu, bo u starszego nigdy nie było krwi. strasznie sie ślini i wszystko pakuje do buzi - to chyba ząbek.
Izka myslę tak jak dziewczyny, że nie chciałoby mu się zajmować dzieckiem, więc tego sie nie bój.

pogoda piękna
Wiosna nareście:-D
my na spacerki w czapce i kurtce wiosennej chodzimy, mały leży w gondoli pod kocykiem więc ma ciepło:tak:
dziś się tyle nachodziłam że nogi mnie bolą:sorry: młody tak buczy jakby i jego bolały:confused2:
Bylam w urzędzie i mnie miło zaskoczyli paszport dla malucha kosztuje 30zł:happy:
a co u Was mamuśki???
Ja dziś strajkuje Obiadu nie będzie;-)

A u mnie dzisiaj obiad i był. Ale mały strajk też. Specerek był tylko na balkonie:-p. Dzięki temu jestem w stanie coś w domu zrobić oprócz obiadu, bo inaczej to ciężko.
Mój mały nauczył się drzeć. Już nie płacze jak coś chce tylko krzyczy:crazy:. Teraz M mu śpiewa świąteczne piosenki (bożonarodzeniowe):-D. Niech robi co chce byle bym tylko miała spokój. Kazałam im się bawić w "uciekamy jak najdalej od mamy";-). A teraz mu śpiewa "być kobietą"...

Niki no tak pogoda cudna. Ale mi się dziś wyjść nie chciało bo wczoraj się tak nachdziłam że padłam. A gdzie zabieracie maluszka jeśli można spytać?

Mpel my jeszcze w gondoli. A co do ząbków to u nas krwi nie było. Oby przynajmniej mocno nie bolało.

Madzik1388 to pewnie niedługo będziemy gratulować ząbków:-).

reklama
Cześć dziewczynki,
Mała właśnie zasnęła więc ja mam chwilowo wolne:tak:
U nas od wczoraj piękna pogoda więc cały dzień na dworze spędzamy. Dziś udało mi sie kupić Nince sukeneczkę do chrztu ( normalna sukinusia bo doszłam do wniosku,że nie ma sensu kupować takiej na jeden raz za 100zł. A tę przynajmniej kilka razy założy:tak:).
Coś sie ostatnio pusto tu zrobło...:baffled:Tyle dziewczyn przestało pisać..Anetka, Gabi, Icedal, Agathe, Malinka, Martynka, Dombar...O reszcie nie wspomnę...MAm nadzieję, że u nich i maleństw wszystko ok, tylko bidulki są tak zajęte, że juz na forum nie stracza im czasu:tak:
dziękuje bardzo za zyczenia:-)
Tajchi - super, że mały tak ładnie zniósł podróż:tak:
Mpel - dok.ładnie - święta za pasem. Nas dodatkowo czekaja chrzciny. Aż się boje jak to będzie:eek:
Izka - dobrze,że wreszcie podjęłaś taką decyzję, szkoda tylko, że dopiero w wakacje się wyprowadzasz...Ale mam nadzieję, że do tego czasu nie zmienisz zdania i życie Twoje i Twoich dzieci będzie spokojniejsze:tak:I nic się nie bój, na bank Ci dziecka nikt nie odbierze. Mężowi nawet by się nie chciało zajmować non stop małą.
Madzik - noto super, ze już ząbki wychodzę. ż boję się jak moja mała to zniesie...:baffled:
Niki - u nas tez dzisiaj bunt:tak:Nie było obiadu bo mam mega lenia;-)Jeśli można spytać, to gdzie sie wybieracie z maleństwem???
Aga - :-D:-)Ale się uśmiałam z tych świątecznych piosenek:tak::-)moj J robi dokładnie tak samo:-D

My juz dzisiaj pierwszy dzień w spacerówce( na leżąco oczywiście). I muszę przyznać, że Nini się podobało. no i juz troszkę lżej się ubieramy na spacerki. Kombinezon juz od dawna w szafie, teraz czas na wiosenne kurteczki:tak:
Miłego wieczoru:-)

Do góry