reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Heloł:)
u nas tez z tym odbijaniem to róznie bywa, ale przeważnie to tak jak u Carolki w dzien jak nie przysnie to odbijamy a w nocy to spimy:)
ze snem jest tak: od 20ej lub od 21ej spimy do 2,30 potem pobudka o 4,30 i potem miedzy 5 a 6, po tym karmieniu albo spimy albo juz "gadamy" a usypiamy koło 8ej lub 9ej (zalezy o której zasneliśmy na noc) Czasem synek zrobi niespodzianke i nie budzi sie o 2.30 tylko o 4ej od razu:-) Zawsze jest tak samo z usypaniem tzn kapiel karmienie i usypianie(przewaznie A usypia Maciusia - wkłada go do łózeczka bierze za rączke, mruczy (mmmmmmm) i po pewnym niedlugim czasie następuje sen) W dzien próbuje zachowywac schemat usypiania o ile nie wychodzimy na spacer (bo na spacerku na bank usypia) lub jesli nie usnie przy karmieniu. Ale tak ładnie zaczeło byc dopiero jak synek skonczył 3miesiące a do tego czasu to róznie bywało

reklama
ze spaniem w dzien u nas jest tak, ze od jakiegos czasu jak spi w domu to maks do 20 minut, a na dworzu to jak go wkladam do wozka o 11 to juz zasypia jak go ubieram i wtedy spi ponad 14:-) w domu nigdy tak dlugo juz nie spi, wiec ja sobie nie odespie z nim bo musze go pilnowac:baffled:

co do gondoli tez też ledwo ledwo Maciulek sie miesci ale mysle ze do 5-6miesiąca da rade (oby) bo szybciutko mu centymetrów przybywa.
My tez coraz czesciej butli uzywamy ale w nocy tylko piers. NA noc dostaje po kąpieli piers a potem butle(bebiko) i w dzien w razie nagłej potrzeby np przed jakims wyjsciem na miasto lub gdy musze małego zostawić z mężem. ALe mam juz wrazenie ze coraz czesciej domaga sie butelcyny:-( Mam nadzieje ze do 6miesiąca damy rade na "dwururce"

A ja już wyjęłam gondolę. Piotrusiowi dużo wygodniej teraz. I tak leży na płasko, a żeby Mu nie było zimno, to podkładam jeszcze kocyk pod śpiwór. No i ma więcej miejsca.

Hanus - moj tez juz sie gniecie, bo jak zaloze kobminezon (i to na styk) i do tego polarowy spiworek to wlasnie juz na wcisk:baffled: zasypia mi wieczorem o 20 a corka czesto troche pozniej i zeby mi do niego nie chodzila do kolyski to zasypia w wozku w gondoli to bez spiworu i kombinezonu to sie miesci. Jak mam go na gorze w kolysce o 20 to jak zasypia to nie slysze ze marudzi gdy mu smoczek wypada i sie rozbudza. Jak ja ide spac okolo polnocy to on sie wlasnie budzi na butle i potem juz wkladam go do kolyski na noc;-)

Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos. Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas jest bardzo cenne__startuje w starszakach wiec nie bede konkurencja

czyli każda z nas ma te same problemy z bekaniem.:-)
Ale może któras wie do którego miesiąca trzeba podnosić małego i klepac go po pleckach aby mu się odbiło,bo ja nie mam pojęcia, troszke sie boje kłaśc małego do łóżeczka jak mu sie nie odbiję za dużo sie naczytałam o zachłyśnięciach i bezdechu.:no:

reklama
Witam
My też wyjęliśmy gondolę, wożę Filipa w samym wózku bo ledwo się biedaczek mieścił choć ogromna wydawała mi się ta gondola :baffled:. Dzisiaj było piękne słońce więc spacer 2 godzinny był:-), oby już taka pogoda została bo i ja i Młody bardzo zadowolony z takiego spacerku :tak:
Pozdrawiam

Do góry