reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

carolka, asiulek, antila, lunia, blizniaki już zagłosowane :tak:
skopiowalam sobie adresy i będziey codziennie klikać :tak:
Dziękujemy równieź za głosy na Rysia :-)

reklama
dzieki dziewczyny za pomoc moze jednak to taki okres buntu nie jest za ciepło ubrana a do wózka wsadzam poduszke mała zeby cos widziała ale i to nic nie daje mam nadzieje ze to minie bo nie ciekawie to widze. jeszcze jedno na innym wątku pisałam o tym ze podawałam sok jabłkowy i mała od tego czasu była marudna i płaczliwa odstawiłam nawet byłam u lekarza i okazałao sie ze jest zdrowa dolne dziasła przygotowane sa juz do zabków ale kiedy wyjda to sie okarze. wiec zdrowa a marudzi niezle ze brak mi sił. myslałam ze moze cos ja boli i dałam jej czopik paracetamolu ale i tak bylo to samo wiec albo weszła w jakis okres albo z natury jest taka juz niewiem co myslec:-(

Dzień Dobry:-)
Izka
mam nadzieję, że szybko jej minie ten okres "buntu wózkowego":tak:

Clue katar bywa objawem zębów. Jak mojej Julce zęby szły to miała katar za każdym razem. Ponieważ jest z marca to pierwsze ząbki wypadały na okres letni i nie mogłam zrozumiec skąd wziął się katar w środku lata. Oczywiscie poszłam do lekarza i jak tylko powiedzialam katar , lekarka zajrzała do buźki i powiedziała że ząbki idą stąd katar. Potem przy każdym nowym ząbku leciało z nosa okropnie. Zaczynam też obserwować Sebastiana bo coś mu w nosie furczy a piąchy to pcha tak mocno do buzi jakby go swędziały dziąsła.
Izka wygląda na to że musisz przetrwac ten czas. Wytrwalości życze i uśmiechu dla Wikusi :tak:
Aha jeszcze odnośnie katarku, pewnie wiecie o tym ale przypomne w razie czego. Dzieci powinny spać z głową wyżej! Będzie im lepiej oddychać i katar nie zejdzie na uszy . Ja pod materac łóżeczka włożyłam duży złożony koc.

Icedal dziękuję za informację.
Ja kładę mojego albo na boczku albo poduszkę z kompletu pościeli dziecinnej daję. Kurcze, a mi lekarka nic a nic nie powiedziała o ząbkach :crazy: Ale chyba to jeszcze nie to bo zaraziłam się od małego i teraz ledwo na oczy patrze - katar, gardło boli i kichanie.

Cześć Mamusie,
Noc - masakra. Ninka ciągle sie budziła jakby coś ją bolało. I do tego ten katar...Nie ma gorączki tylko marudna jest.
Tak poczytałam co napisała Icedal i zaczynam sie zastanawiać...Chyba jeszcze troche za wcześnie na ząbki:confused:Ale z drugiej strony to może byc dopiero początek,nikt nie powiedział, że ząbki wyrosna przez noc;-)A może to po szczepieniu???A może małą ma poprostu goryszy dzień:confused:Już zaczyna się marudzenie.
Miłego dnia kochane:-)

Dziewczyny dawno mnie nie było,co sie dzieje z Aneta23 nie ma jej odką wróciłam???
izka sz
Ty to nie masz łatwego życia kobieto,jak nie mąż to problemy z dzidzią,ale bądź twarda juz niedługo wszytsko złe sie skończy i będziesz sie cieszyła szczęściem za te wszystkie złe chwile z teraz. Trzymam kciuki:tak:
lunia u mnie tez czasem sa takie złe dni u małego myslę,że trzeba to przetrzymac chociaz wiem,że to nie łatwe jak nie wiesz jak mozna pomóc.
clue zdrówka zycze
icedal dobrze wiedziec ja o tym nie słyszałam, dzieki kochana

zapomniałam zapytac Was
do jakiego okresu trzeba maluszki podnosić aby mu sie odbiło?? U nas w sumie w miare szybko to idzie w dzień jak nie śpi,ale w nocy jak je na pół śpiąco to juz jest gorzej

reklama
Przylaczam sie do pytania Tajchi, u nas coraz gorzej z odbijaniem, w nocy musze nawet 45min nosic nalego zeby odbil :szok: Co do zabkow to nie regula z tym katarem, u nas juz byl i sie zmyl a zabkow dalej nie ma ;-)

Do góry