reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej :-)

Icedal
u nas mala tez przestala ladnie spac w nocy. Juz bylo tak, ze wstawala tylko raz na szybkie karmienie i spala pieknie do rana, a teraz juz od kilku dni budzi sie w nocy co 2-3 godz na karmienie i tez sie zastanawiam co jest przyczyna i mam nadzieje, ze to chwilowe.
Brawo dla Juleczki i pomyslowej mamusi :tak::-D

Co do pieluch to skonczylismy 2 z pampersa i postanowilam wyprobowac 3 Huggies i bardzo tego zaluje, nie pasuja mi wcale, i mam wrazenie ze przeciekaja i przemakaja, wydaje mi sie jakby mala miala caly czas wilgotne pajace na tyleczku:baffled:
Wracamy z powrotem do Pampersow.

Jeju zazdroszcze Wam powrotow do wagi sprzed ciazy, u mnie stanela i ani ruszy. O ciuchach z tamtych czasow narazie zapomnialam, jakis cud musialby sie zdarzyc zebym sie w nie wcisnela. Przytylam 29kg, a moze i 30 i do dnia dzisiejszego spadlo mi 17kg:szok:, caly czas karmie piersia i nadal mam nadzieje, ze mala ze mnie jeszcze co nieco siagnie.

Pogoda do bani, kiedy ta wiosna:confused:, bo juz na glowe dostaje, zamknieta z mala w domu, kazdy dzien taki sam:crazy:
Jedyne co mnie pciesza to postepy Majeczki, co kilka dni zaskakuje mnie czyms nowym, teraz caly czas probuje sie podnosic do siedzenia :-D. Swoja droga marzy mi sie ona juz siedzaca w spaceroweczce na spacerku w piekny wiosenny dzien :-):-):-)

Tez jestem ciekawa co u listopadowych mam blizniakow, u martyny, lucyann, magdalenyB i bigU juz dawno sie nie pokazywaly:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, podczytuję Was prawie codziennie ale nie zawsze mam wenę do pisania ;-)
Malinka_ev mi też już bardzo marzą się spacerki w słoneczne wiosenne dni w spacerówce, już mam dość tej zimy:baffled:

Rysio mój od jakiegoś miesiąca budzi się w nocy co 1,5 - 2 godziny na jedzonko, nieraz marzy mi się jakaś kaszka na kolecję to może by dłużej pospał ale cóż na to jeszcze czas, człowiek się wyśpi może jak dzieci już dorosną :-D albo i nie bo nastoletnie pociechy też pewnie będą nam spędzały sen z powiek.

U nas asymetria objawia się w ten sposób że mały przez większość czasu skręca główkę w prawo. Też podciągamy nóżki do brzuszka , pilnujemy aby glówka i tulów były w jednej lini no i nie nosimy juz w ulubionej pozycji czyli na ramieniu :-(
Pozdrawiam wszystkie mamusie ;-)

Aneta23 jak przygotowania do wielkiego dnia ? ruszyły juz? napisz co u ciebie?
Witajcie :-)
Dziekuje za pamiec kochana.
A przygotowaniu ruszyly juz dawno....termin zaklepany, zaproszenia gotowe -czesc rozdana, sukienka sie szyje, butki juz nawet mam, sala zarezerwowana - zaliczka wplacona, menu mniej wiecej ulozone, kwiaty mniej wiecej wybrane - w srode mam spotkanie z florystka, dzis mamy spotkanie z fotografem...nawet fryzure juz wybralam :-D
No i to tyle tak ogolnie ;-) Poza tym wszystko ok :-)
Ciesze sie ze ze snem Julki coraz lepiej....wiem ze takie problemy sa meczace.

Pozdrawiam Was wszystkie goraco.

Witajcie dziewczyny po długiej mej nieobecności

Anetko moje najserdeczniejsze gratulacje

Bardzo dawno mnie nie było-nawet nie zaglądałm by poczytac-dlatego zaraz sie zabieram za zaległosci bo jestem strasznie ciekawa co u WAS słychac.
U nas powoli sie dzien normuje. Macius spi kilka razy po pół godzinki w ciągu dnia i tyle-nie ma długiego spania:( noce ostatnimi czasy były okropne- pierwszy sen 3-4 godzinki a potem cała noc co godzinke pobudka. Strasznie synek sie meczył i ja też:( i tydzien temu postanowiłam dac mu butelke(bebiko1) i od razu wielka zmiana u dziecka nie płacze juz tak w ciągu dnia, jest pogodny (mimo ze snu nie ma w dzien długiego) -całkiem inne dziecko:-). Nie podaje mu o okreslonej porze tylko tak doraznie-jak widze ze brak mi juz pokarmu a maleństwo sie domaga strasznie jedzenia to wtedy szykuje mu 120ml(przewaznie sa to popołudniowe godziny) Sa tez dni kiedy mi nie podaje. Przez tydzien przybrał 300gram wazył 5200 a wczoraj na szczepieniu juz 5500-duzo ale skoro potrzebuje to nie mam zamiaru zaprzestawac mu dawac tak jak sugerował mi pielegniarka podczas szczepienia-ze powinnam tylko piers mu podawac do 6miesiąca (nie mam zamiaru "maltretowac" dziecka skoro czasem mu za mało mamuska naprodukuje)
Narazie koncze bo sie strasznie rozpisałam-poczytam co u WAS
Buziaki

Anetko sama przyjemność takie przygotowania, chociaż pewnie też kupa nerwów . Mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko :tak: Powodzenia .

BIGU, ICEDAL - dzieki :-)
CAROLKA - fajnie :-).....dotej pory kojarzyla mi sie ta data tylko z Dniem Zwycięstwa ;-)

reklama
Do góry