reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Tajchi - oj tak z tymi bateriami:-D maz kupil od razu wiecej na zapas:-) ale tak powaznie to ja nie klade go tam caly czas i spi normalnie w wozku, albo w kolysce, bo nie chce go tak do bujania przyzwyczajac. Ale to co robilam wozkiem w salonie to mnie teraz hustawka wyrecza:happy:

bylismy u lekarza na posluchanie plucek bo cos mi lekko kaszle i przy takich malych dzieciatkach to trzeba od razu sprawdzac. Wszystko w porzadku;-)

my jedziemy do znajomych na 17 na obiad i zostaniemy tyle ile dzieci pozowla. Bedzie tam jeszcze kilkoro innych ludzi i dziewczynka 7 letnia ktroa bardzo lubi sie bawic z Sandra wiec opieke bede miala z glowy;-)

gdybym juz nie pisala pozniej dzisiaj to:

ZYCZE SPOKOJNEGO ROKU I JAK NAJWIECEJ PRZESPANYCH NOCEK DLA WSZYSTKICH MAMUS I DZIDZIUSIOW:-)

reklama
Czesc dziewczyny....
U nas maluchy przeziebione.....tzn Kuba ok, nie ma sie czym przejmowac....ale martwie sie bardzo kaszlem Filipa. Pediatra wczoraj go osluchala, choc ciezko bylo bo sie darl w zwiazku z bolem brzucha....niby ok, ale nastraszyla mnie, ze u takich dzieci szybko rozwija sie zapalenie pluc....Wiec przygladam mu sie ciagle i panikuje jak zaczyna ciezej oddychac :baffled: Katar ma okropny....a kaszel to juz calkiem porazka :no:.....ciagle sie przez to wybudza. Ale przynajmniej bolu brzucha nie bylo od wczoraj po tym mleku niskolaktozowym.....i oby tak zostalo....
Kuba ciagle cos kombinuje, az czasem cierpliwosc trace :sorry2:.....dzis z rana wylal na siebie i na podloge cala miseczke jajek na jejecznice.....i w kuchni urwal uchwyt przy szafce (razem z gwintem sruby zlamal :confused:-wrrrrr moje nowe mebelki :wściekła/y:).....bo on sie musi na wszystkim wieszac i sie wspinac :dry:
Teraz chwila spokoju - poszli z M na male zakupy....
Jakiegos szampana trzeba czy cos......dzis sylwester......podobno ;-)
Bo ja to ani mozliwosci, ani sil, ani ochoty na imprezowanie......:-D Powalcze sobie z maluchami....

Pozdrawiam Was cieplutko.

Witam
U nas mala jakos dziwnie spokojna caly dzien, az dziwne, zero bolu brzucha, jak cos zakwili to z nudow, normalnie mogloby juz tak zostac, super by bylo. W nocy jedynie troszeczke marudzila, ale to pewnie po szczepieniu. Ja wczoraj malej kupilam lezaczek, ona i tak przyzwyczajona do bujania przez te kolki, wiec moze troche rece odpoczna, bo wozek jej sie nie podoba, dobry tylko na spacer, a lezaczek taki:5000 SZT. SPRZEDANYCH_LEZACZEK FISHER PRICE L0539 (517878064) - Aukcje internetowe Allegro
A na sylwestra jedziemy do moich rodzicow, troszke sie rozerwiemy

Witajcie Dziewczyny!!!

I znów dawno nie pisałam, ale Mały ma ostatnio gorsze dni. Widzę, że u kilku z Was Dzieciaczki nie lubią spać w dzień, bądź śpią na rączkach. A Młody to ostatnio jakiś niecierpliwy i nawet sam w łóżeczku nie chce leżeć - no chyba, że się do Niego gada, a i tak szybko się nudzi... Trochę mnie to wszystko wystraszyło i to wiercenie przy jedzeniu, no i dziś podjechałam do pediatry. Powiedziała mi, że to może być kolka, bo Młody to żarłok i jelita mogą nie nadążać. No i kupy robo co drugi dzień. Przepisała mi jakieś kropelki biogaia. Zobaczymy co da. I kupiłam jeszcze herbatkę z kopru włoskiego. Wcześniej nie myślałam, że to mogą być kolki, bo typowych objawów nie ma, ale może u Niego się to tak ujawnia. Zobaczymy.
A powiedzcie mi, czy zielonkawe kupki są normalne?? Dodam, że nie są ani twarde, raczej takie miękkie, i czasem grudki w niej są. Śluzu nie zauważyłam...

Anetka, trzymam kciuki aby Filip szybko wyzdrowiał - będzie dobrze :) A Kubusie takie pomysłowe są... Mam chrześniaka Kubusia. Ma 10 miesięcy i już biega, a pomysły ma takie, że czasem włosy na głowie się jeżą....

No i dziś sylwester, a my w domu. Poszłabym na jakąś imprezę, no ale Młodym trzeba się zająć. Spędzamy dziś pierwszego sylwka w domu. Z rodzicami, ale pewnie każdy w swoim mieszkaniu. Może za rok pobalujemy :)

A co do powrotu do pracy po macierzyńskim, to zastanawiam się nad obniżeniem wymiaru czasy pracy do pół etatu. Jakoś po roku nieobecności trudno będzie tak od razu wrócić do roboty. Nie chce mi się.... Ale zobaczymy jak będzie z finansami. Narazie jeszcze na to czas. Dodam, że Młodego mogę zostawić z moją Mamą. Hehe - a rączki Babci czynią cuda... :)

Dziewczyny życzę Wam wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku!!! Abyście były szczęśliwe, a Wasze Dzieciaczki zdrowe i zadowolone!!!

Happy-New-Year-Bunny.gif

Halo :-) jeszcze w starym roku
Właśnie przeczytałam artykuł o urlopie macierzyńskim w 2009 roku i wszystko wskazuje na to że obejmie nas to wydłużenie urlopu. Poniżej fragment oraz link do tej stronki

Zgodnie z przepisem przejściowym, wydłużenie urlopów dotyczyć będzie również pracowników korzystających z urlopów macierzyńskich w dniu 1.1.2009 r. (tj. w dniu wejścia w życie ustawy).

Praktycznie napisany artykuł na temat nowych przepisów o urlopach macierzyńskich

Super cieszę się z tych 2tygodni :-):-):-)
DO SIEGO

reklama
Witam a Nowym Roku :-):-)

Dombar to bardzo interesujący artykuł, obyśmy się załapały. Może uda mi się dodzwonić do kadrowej i dowiedzieć się co i jak ;-)

Pozdrawiam miłego dnia :-)

Do góry