reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Witam sie i Ja niedzielnie :)

Malenka smacznie spi, wiec mam troche czasu na poczytanie co tutaj nowego slychac :).

Pochwalilam sie ostatnio, ze mojej rzadko sie ulewa to dzisiaj sie na mnie odbilo, po jedzeniu ulala z 5 razy :/, moze cos zjadlam nieodpowiedniego :/ nie mam pojecia co bylo przyczyna.

Aneta ja jak Dombar bardzooo zazdroszcze 5godzin snu, u nas sie to jeszcze nigdy nie zdarzylo, podobnie 3godz no moze 3,5 to jest max, ale dobre i to bo udaje mi sie wyspac :D.

Co do swiat to u mnie zero oznakow i nastroju. Co prawda prezenty pozamawiane, prawie wszystkie na Allegro :D, ale jeszcze nie dostarczone. Choinka planowana na przyszly tydzien, jak bedzie w koncu ubrana to i Swieta poczuje ;]

A dzis wybieramy sie na pierwszy spacerek, mam nadzieje ze Majeczce sie spodoba :) Bo mamusia sie juz doczekac nie moze, kiedy w koncu sobie pospacerujemy.

Milej niedzieli Mamuski :)

hej

no ja moge tez sie podpisac do tego ze Danielek potrafi przespac 5 godzin bez mleka, ale to jak juz mu wieczorne marudzenie i kolki przejda to jest poprostu wykonczony. Niestety nie oznacza to dla mnie 5 godzin snu, bo starsza corka mi sie zaczela budzi w nocy, cos jej sie chyba sni:baffled: wiec nie ma spania.. najczesciej wlasnie jak Daniel zasnie to Sandra sie budzi:baffled:

A u mnie niezle zamieszanie bo powoli sie przygotowywuje do piatkowej przeprowadzki. Tak nagle dostalismy dom do wynajecia, a nam sie bardzo przyda bo w mieszkaniu mamy za malo miejsca, a udalo sie za ta sama cene wynajac;-) wiec pakuje powoli kiedy moge co sie da, ale troche mnie to przeraza ukladanie od nowa przy dziecku z kolkami:szok: no ale nic dam jakos rade i bedziemy miec wiecej miejsca. Z soboty na niedziele tesciowie mi wezma Sandre to postaram sie zrobic jak najwiecej, choc ona nie jest problematyczna, ale baaaardzo chce pomagac, co przyparza mi wiecej pracy:-D

No Aneta oby tak dalej:tak:
Agathe nieżle przeprowadzka prezed samymi świętami; ale na takich warunkach to wiadomo:tak::-D dobrze że teściowie na miejscu;-)
Hanuś wiesz mówia że katar lezony trwa tydzień a nie leczony 7 dni więc już niedługo spokój będzie;-)
Dziewczyny podpowiedzcie jakieś pomysły na prezenty... bo ja jakoś w tym roku nie mam pomysłów:confused:

Cześć dziewczyny!
Niestety stało się :-( - Staś zaraził się od swojego starszego brata :-(. Ma katar, a to powoduje kaszel. Normalnie serce pęka jak się patrzy na takiego maluszka, który ma problemy z oddychaniem... Mikiemu też przeziębenie nie chciało przejść a wręcz ewaluowało i w piątek dostał antybiotyk:crazy:. Teraz jest lepiej. Mam nadzieję ze i Stasiowi teraz będzie lepiej i katar zniknie. W każdyym razie Staś jak na dzieciątko z katarem i tak jest bardzo spokojny w zasadzie dużo śpi. Najgorzej przy jedzeniu ten katarek przeszkadza.

U mnie też przygotowania do świąt pełną parą. ;-)
Normalnie w tym roku jestem w szoku bo zmobilizowłam się i wszystko wcześniej załatwiłam. Prezenty już mam :tak::-):-). Chociaż nie brakuje mi prezentu dla 2 letniej dziewczynki (córeczka mojej przyjaciółki) Może macie jakiś pomysł dla takiego dwulatka bo ja już zapomniałam co na topie w tym wieku :confused::confused::confused:
Niki napisz dla kogo szukasz prezentu to coś ci podpowiem bo sama się nielada nagłówkowałam....
Aneta - super sobie radzisz i wiem że czasami jest ciężko bo ja nietsty też często jestem sam z dwójką. Ale ty masz trudniej bo Kubuś jescze malutki i potrzebuje więcej uwagi! :tak:

A i jeszcze wczoraj moi panowie zajęli się sobą i napiekłam 4 blachy kruchych ciasteczek - teraz stróżuje żeby nie podjadali :-p!!!!
Ale was zapraszam

grudzien1 003m.jpg

kiraim ciasteczka wyglądaj a smakowicie :))))
Co do prezentu dla dwulatki to mogę ci powiedzieć co moja gwiazda chciałaby dostać : organki , lalkę z wanienką, kase sklepową, drzewko Kubusia Puchatka, smoczusie dzidziusie w pociągu, domek dla lalek, domino z Kubusiem puchatkiem albo smoka Różyczkę z zestawem do badania- takie prezenty są w liście do Mikołaja :-) może cos ci to pomoże.
Mój Sebastian tez złapał katar, zresztą wszyscy w domu sie przeziebiliśmy. Mały świetnie sobie radzi, nie marudzi bo na szczescie nie przeszkadza mu to w jedzeniu ani spaniu. Oczywiście woda morska poszła w ruch i Frida. ide dzisiaj do pediatry , bede spokojniejsza jak go oslucha.
Ja jak co roku nie czuję Świąt. Ale juz tak mam. Myślałam ze coś sie zmieni jak będa dzieci a tu nic.... należe do tych co nie lubią Świąt niestety. :-(

Icedal - dziękuje za pomysły dla dwulatki :tak::-). Przyda mi się na pewno :-). Zaraz zerkne na alegro i kupię coś z tego co mi powiedziałaś. Swoją drogą ja mam doświadczenie w chłopcach i wogóle nie miałam pojęcia o "Smoku Różyczce" :-D.
Niki - a więc dla czterolatka: Hot weels (samochodziki), masa możliwości bo są same auta różnej wielkości i zestawy z pętlami do puszczania samochodzików U Mikusia wszyscy chłopcy w przedszkolu szaleją na tym punkcie :tak:, ponad to Miki bardzo lubi dinozaury oraz figurki bohaterów np. power renger, transformers. Na Mikołajki kupiliśmy mu grę Pan Monopoly - moje pierwsze monopoli (zabawka edukacyjna - a naprawdę dużo radości i chętnie w nią gramy :cool2: )
Teściowa - ja w tym roku ze sklepu "Czas na herbatę" kupiłam obrus z koronką naprawdę ładny i w dobrej cenie :-p, ale tam jest mnóstwo pomysłów na prezenty - porcelanowe filiżanki, zaparzacze etc. z akcesoriami, rok wczesniej kupiłam rękawiczki, a dwa lata wcześniej szal.
Szwagierka - a mmoże bon za 50 zł do reserved:confused: to zależy czy macie ustaloną jakąś kwote do której robicie sobie prezenty. Może być też biżuteria (korale) - jesli lubi i nosi.:eek:. Kosmetyki też sa bezpieczne - ateraz tyle super zestawów olejków eterycznych do kapieli albo ... olejków do masażu :cool2:(możesz kupić wiekszy i odrazu zalatwić szwagra o szwagierkę, hi hi)
Szwagier - hmm. tu tez zawsze mam problem... ale raz był trafiony prezent w tej kategorii - jeśli dużo jeździ samocodem szczególnie w trasy to termos ze specjalnym kubkiem termicznym do samochodu, albo klasycznie krawat albo... jesli szwagier młody z poczuciem humoru to może coś ze strony toys for boys :wink:.

A ja święta czuję wszystkimi sensorami i mam tak od dziecka :tak:

reklama
Cześć Dziewczynki!
Widzę, że juz macie prezenty. My na zakupy pojedziemy dopiero w czwartek. Moja mama zajmie sie małą a ja będe mogła na chwilke wyjść z domu. Juz dzisiaj nawet udało mi się fryzjera odwiedzić:tak:I zmieniłam drastycznie fryzurkę;-)A w tym czasie moje maleństwo słodko spało:tak:Korzystając z chwili spokoju zabieram sie za wieszanie firanek:tak:
Buziaczki dla wszystkich :****

Do góry