reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Cześć babeczki:-)
Kiriam mam słówko do Ciebie :-D ja też leżę prawie od 2 miesięcy, również szyjka... natomiast kłopoty z szyjką macicy, skracającą się itd są spowodowane " chorobami tkanki łącznej " ,taka nasza uroda :crazy: przewertowałam ten temat w każdą stronę,Fakt że w sytuacjach skracającej się szyjki największym wrogiem jest grawitacja heh dlatego trzeba leżeć i unikać sytuacji, kiedy maleństwo wraz z pozostałą " zawartością " naszych brzuszków na tą nieszczęsną szyjkę naciska...
Dodam jeszcze że jestem sama bo mój G jest w Afganistanie..... więc totalna kaplica!
Trzymam Kciuki Kiriam, da się ! jak trzeba to trzeba !
Martynko, dużo dużo miłości !

Oj no pieknie jakie wydazenie u Listopadowek czekamy na relacje , odrazu pisze ze wspolczuje lezenia wszytkim przyszlym mama i gratulacje za wytrwalosc... napewno jest to test ile mozecie z siebie dac dla dziecka.... a jak tak trywialnie wczoraj zachcialo mi sie winka na kolacje wiec jak bylismy na zakupach weslzismy do galerii win duzo sie zrobilo tych sklepow.... i pan mnie uswiadomil ze tiamina zawarta w winach jest szkodlawia dla watroby i nerek dziecka bardziej niz czysty alkohol wiec ja szok i mi przeszlo teraz z rozpaczy bo winka nadal jednak mi sie chce zjadlam dwie bulki ze sliwka..... i troche chrupek mojego synka.......!!!! wiec Listopadoweczki tyle jest niebezpieczenst dal kobiet w ciazy...:sorry2:

A jeszce chcialam wam napisac cos z ciekawostek medycznych o ktorych mozecie za latwo sie nie dowiedziec od lekarza...
Jesli jestescie alergikami lub was partner badz dziecko maja problem z alergia jest zalecana "kuracja" dla kobiet w ciazy tzn.: w WB zostaly przeprowadzone badania na kobietacha z dodatnim wywaiadem w strone alergii iw trzecim trymestrze mialy podawane bakterie kwasu mlekowego ktory to preparat mial "przyspieszyc" dojrzewaniae przewodu pokarmowego maluszka juz w lonie mamy i "uszczelnic" przepuszczalnosc jelit kobiety ktora ma zaczac karmic malenstwo wyniki sa naprawde fajne tylko tyle ze w polsce prewencja jest slabo rozwinieta kiedy w latach 70 w usa byl obowiazek dodawania kwasu foliowego do pieczywa zeby ta suplementacja byla wystarczajaca u nas dopiero zaczeto wprowadzac sol jodowana.... wiec jeszce troche to potrwa zanim lekarze beda cos takiego zalecac... ja z pierwszym dzieciem za pozno sie dowiedzialam bo bylam tydzien przed rozwiazaniem kiedy te badanie opublikowano a;le teraz lykam sobie zobaczymy.... badania byly przeprowadzone na preparacioe trilac.... jeden z lepszych na rynku... pa juz nie zanudzam;-)

Martynko moje gratulacje!!! Dużo szczęścia i radości na nowej drodze życia!!! :))

Madzik - zapraszam na frytki :) Co prawda te wczorajsze zjedliśmy, ale roboty przy nich nie jest za dużo, więc zapraszam :))

Lucyann - co do tego wina to ja już zgłupiałam. Często męczą mnie bóle głowy i kiedyż pytałam gina jak się ich pozbyć. Powiedział, że lampka czerwonego wina nie zaszkodzi. Hmmmmm... Ja co prawda nie zastosowałam się do tego, bo wolę pocierpieć niż pić alkohol lub brać prochy, ale teraz to mnie zaciekawiło. Czasem zdarzy mi się łyknąć czegoś mocniejszego, ale są to małe łyczki na smaczek. :)) A piwo z sokiem chodzi za mną przez całą ciążę. :( Szok, zawsze to co zabronione smakuje najlepiej :(

Co fakt to fakt, zabronione smakuje najlepiej, jak widze mojego P jak popija zimne piwko to czasami mnie skreca, ale daje rade i popijam mojego Kubusia.
A my jednak wyjezdzamy w piatek do tego osrodka ze znajomymi, prawie 300 km samochodem w jedna strone, ale jak sie dzidzia urodzi to nie bedzie mozliwosci na takie podroze, wiec korzystamy poki mozemy, powrot w niedziele

Martynaag niech słońce roztacza swój blask nad Wami w tym niezwykłym dniu i przez wszystkie dni Waszego życia... czekamy na relację
Aneta ładnie ale widzę że już z górki:tak: i lada chwila się przeprowadzacie...
Kiriam tak trzymaj
Madzik to pozzostaje nam życzyć udanego wypoczynku i pogody...
Hanuś fajnie Ci ja muszę jeszcze czekać 2 tygodnie na meble i dopiero wtedy będzie pokój maluszka gotowy, a już bym chciała układać ciuszki w szafkach:sorry2:
pozdrawiam

reklama
Cześć Dziewczyny!!!!
Ja tylko na chwilkę., ale chcę wam powiedzieć że byłam dzisiaj u gina i NIC SIE NIE POGORSZYŁO :-):-):-). Nadal 27 mm. Mam brac luteinę magnez i leżeć na boku. Kamień z serca mi spadł. A jeszce mój mały słonik waży 1800 g!
i wszysko z maluchem jest bardzo dobrze.
Celcia - oj współczuję że jesteś sama, tym bardziej że do Afganistanu daleko. Mam nadzieję że twój G wróci na wielki finał. Pozdrawiam cię i trzymaj się!
Madzik - miłego wyjazdu:tak:Korzystaj póki możesz!

Uciekam bo mi pokój dla dzieci przemeblowuja i idę się wymądrzać:-D.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry