reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej Mamuski:)Ja jeszcze nie wiem co to bedzie chlopczyk czy dziewczynka ;). Tatus od poczatku stawial na corcie - zobaczymy, wizyta 17 lipca :)Co do twardnienia i boli brzucha to ja w ciagu dnia mam klucia w samym dole, chwilowe ale sa :/ natomiast w nocy jak lapie sie za brzuch albo wstaje do wc to sie denerwuje bo jest napiety i twardy i robi sie taka pilka na dole, bo moj brzusio jescze powyzej pepka sie nie przeniosl :/

reklama
Wczoraj byłam u dr Roszkowskiego i zrobił mi dokładne badanie USG w 21 tc. Chyba mogę się cieszyć bo nie stwierdził żadnych nieprawidłowości: głowa, mózg, twarzoczaszka, kręgosłup, klatka piersiowa, przednia ściana brzucha, jama brzuszna, układ moczowy, kościec, serce - wszystko w porządku albo w normie. Nie stwierdzono obrzęku płodu (lekarz mówił że się wchłonoł) jedynie poszerzony fałd karku 8 mm ale tak sobie myślę że ten obrzęk był w miejscu karku więc to może pozostałości po obrzęku bo omniopunkcja nie wykazała żadnych aberracji chromosomowych więc mam nadziję, że w dzisiejszych czasach nie ma możliwości pomyłki w badaniach genetycznych. I jeszcze nie wiem co oznacza CI =71% (norma 75-85%) jeżeli ktoś z was zna odpowiedź na moje pytanie to byłabym bardzo wdzięczna

Witam,
Ale pogoda do banii...No tak, weekend już blisko to musi padać:wściekła/y:

DZIEWCZYNY będę miała synusia, wczoraj miałam usg i pokazał wszystko czym go natura obdarzyła.
Niestety tylko ma jedna nerke o milimetr mniejszą niż drugą ale podobno zdarzają sie takie objawy u chłopców i kazali mi czekac do 28 tyg(do tego czasu rozwijają sie nerki) potem mam usg jesli nerka nie urośnie dostane jakis antybiotyk, ale 99% szans jest na to że będzie ok i obejde się bez leków. Ale nawet jesli wszystko będzie ok zaraz po urodzeniu dziecko będzie zabrane na kompleksowe badania, więc troszke mnie czeka stresu nie tylko związanego z samym porodem ale i po porodzie tez.
Jak na razie jestem dobrej mysli.:-)

Tajchi - gratuluję:tak:Na razie nic się kochana nie stresuj - wszytsko będzie dobrze:tak:

Wczoraj byłam u dr Roszkowskiego i zrobił mi dokładne badanie USG w 21 tc. Chyba mogę się cieszyć bo nie stwierdził żadnych nieprawidłowości: głowa, mózg, twarzoczaszka, kręgosłup, klatka piersiowa, przednia ściana brzucha, jama brzuszna, układ moczowy, kościec, serce - wszystko w porządku albo w normie. Nie stwierdzono obrzęku płodu (lekarz mówił że się wchłonoł) jedynie poszerzony fałd karku 8 mm ale tak sobie myślę że ten obrzęk był w miejscu karku więc to może pozostałości po obrzęku bo omniopunkcja nie wykazała żadnych aberracji chromosomowych więc mam nadziję, że w dzisiejszych czasach nie ma możliwości pomyłki w badaniach genetycznych. I jeszcze nie wiem co oznacza CI =71% (norma 75-85%) jeżeli ktoś z was zna odpowiedź na moje pytanie to byłabym bardzo wdzięczna
Shaneen - Super wiadomość!!!Tak się cieszę, że wszystko dobrze:tak:

A ja dzisiaj jakoś tak słabo się czuję ale to na pewno przez pogodę. I muszę przyznać, że czasem też miewam kłucie w dole brzucha ( po prawej stronie). Ale jest tak może raz na dzień, zazwyczaj wieczorem.
Mimo paskudnej pogody, życzę miłego dnia:-)

Cześć dziewczy! Pogoda u mnie taka sobie miało być chłodniej a tu nic troche się chmurzy a za chwile słońce grzeje ja cały czas siedze w domu i nudze sie, mieszkanie sprzątam codziennie dokladnie ale z nudów ale ile można sprzątac mój synek w pokoju ogląda bajki a ja sama . Z moim M raz lepiej raz gorzej , najchetniej bym gdzieś wyjechała ale nie bardzo mam za co . Moje malenstwo daje mi nieraz w kość kopnikami z tego sie ciesze bo wiem ze jest i jest z nim ok. Choć zdarzaja sie też ciche dni że ledwo je czuje. Przbrałam w koncu na wadze 2kg od początku ciąży nie jest dużo ale jest pewnie to waga maleństwa i brzuszka bo po mnie ani śladu zmian. Pozdrawiam wszystkich! Miłgo dnia!

Cześć Dziewczyny :-)
U mnie leje jak z cebra, i bardzo dobrze bo ostatnio było tak gorąco że nie dało się chodzić :-(. Mały coś tam się rusza ale nie bardzo mu się chce :no: (leniuszek).

Dziewczynki mam pytanie. Jestem od 20 marca na zwolnieniu. Ponieważ mój zakład pracy jest duży zasiłek wypłaca mi pracodawca. Wiem, że jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Nie rozumiem tylko dlaczego, co miesiąc jest to inna kwota:confused:Nie miałam przerwy w L4. Myślałam, że raz wyliczają średnią i już. Nie są to wielki różnice kwestia 30- 50 zł, ale zawsze.Może któraś z Was orientuje się o co chodzi.:eek:

Dziewczynki mam pytanie. Jestem od 20 marca na zwolnieniu. Ponieważ mój zakład pracy jest duży zasiłek wypłaca mi pracodawca. Wiem, że jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Nie rozumiem tylko dlaczego, co miesiąc jest to inna kwota:confused:Nie miałam przerwy w L4. Myślałam, że raz wyliczają średnią i już. Nie są to wielki różnice kwestia 30- 50 zł, ale zawsze.Może któraś z Was orientuje się o co chodzi.:eek:
Moze zawsze obliczają za minione 12 miesięcy (co miesiąc inaczej) trudno mi powiedzieć może ktgóraś mama jest kadrową :confused:
Ja chciałam pracować do końca jak długo będę mogła ale przyznam że chciałabym jakieś dwa tygodnie w lipcu moze początek sierpnia:cool2: bo budzik o 6 rano doprowadza mnie do SZAŁU:wściekła/y:
Objadłam się knedlami z truskawkami i nie mam siłuy się poruszać:-p

Cześć dziewczyny! u mnie pogoda upalna ale dzisiaj wybieram sie nad jeziorko po obiedzie z rodzinka ja oczywiście kompać sie nie bede ale chociaż mój synek sie troche pobawi w wodzie. Najpierw jade na obiadek do rodziców jak co niedziela na rosołek bo go uwielbiam a potem w droge , mam nadzieje że pogoda do pisze. I dzień bedzie udany tylko szkoda mi tego kompania bo chciałabym sobie troche popluchtac. Pozdrowionka cieplutkie dla wszystkich mam i ich pociech!:)

hej Izka

ja wczoraj bylam nad jeziorkiem z mala i bawila sie wysmienicie. Czy masz jakies przeciwskazania ze nie mozesz sie kapac? Albo moze ta woda nie do konca jest czysta? Ja kapalam sie w pierwszej ciazy bez zadnych problemow, tyle ze powolutlku wchodzilam do wody.

Zycze ci milego dnia, bo nad woda z dzieciakami jest naprawde fajnie. Moja corka nie ma jeszcze nawet 1,5 roku a uwielbia takie wyprawy:tak:

reklama
agathe82 nie mam żadnych przeciwskazań chyba bo nigdy sie o to nie pytałam lekarza a co do wody to jest bardzo brudna moim zdaniem. Było miło nad wodą ale się skończyło, tak szybko raczej już nie pojade nad jeziorko. Synek bawił sie dobrze a ja tak sobie . Mam ostatno doła i jakoś mnie on trzyma chciałabym się cieszyć ale nie potrafię chyba za dużo przeżyć ostatnio miałam.

Do góry