reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej listopadoweczki ja dzis ledwo do domku dojechalam . jak odbieralam mojego szkraba od mamy to musialam kiepsko wygladac.... meza prosilam zeby wyszedl po nas na parking a jak zoabczylam lozeczko to polgodzinki odlezalam i juz przeszlo......ciezkie chwile... ale przejdziemy je dzielnie .............:-):-)co???:sorry2:

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie listopadowe !!! A u mnie wciąż żadnych, nawet najmniejszych objawów :-( niby gina widziała pęcherzyk, krew też potwierdziła, ale czemu nie czuje się jakbym miała fasolke?? chyba nie jest możliwe poronienie bez krwawienia?? Mam nadzieję, że wszystko w porządku, tylko nie wiem czemu nic a nic nie czuję... i muszę czekać jeszcze tydzień na wizyte u giny :-(

Dziewczyny - miałyście robioną kiedyś krzywą cukrową ??
Słodkich snow :-)

Witam wszystkie nowe mamusie listopadowe !!! A u mnie wciąż żadnych, nawet najmniejszych objawów :-( niby gina widziała pęcherzyk, krew też potwierdziła, ale czemu nie czuje się jakbym miała fasolke?? chyba nie jest możliwe poronienie bez krwawienia?? Mam nadzieję, że wszystko w porządku, tylko nie wiem czemu nic a nic nie czuję... i muszę czekać jeszcze tydzień na wizyte u :-)
'
Spokojnie...nic się nie martw i ciesz puki nie masz objawowo.....ja tez tak mowilam////a jak mnie zmoglo z dnia na dzien to nie wiedzialam jak sie nazywam:-D Od kibelka nie ochodzilam prawie do 4 miesiąca.......wiec wszytsko przed Tobą. Choc zycze Ci jaknajmniej tych roznych dziwnych objawow:tak:

ja tez w pierszej ciazy nie mialam objawow, to byla lekka ciaza:-) a teraz ta druga, to chyba da mi popalic:baffled:

cieszmy sie dziewczyny kazdym dniem, kiedy czujemy sie dobrze i nie martwmy sie o nasze fasolki, one sobie tam rosna i maja sie dobrze:tak:

mnie mdlilo dzis pol dnia,,,, nie meczylam sie tak kiedys, ale jak patrze na mojego skarba i mysle ze bede miala jeszcze jednego, to dzielnie znosze mdlosci:-D

Mamusie listopadowe,
Z całego swojego serca i serduszka mojej dzidzi w bruszku (prawie 19 tygodni) życzę Wam dużo wytrwałości i dużo radości z rosnącego w brzuszku dziecieczka.
Brakiem objawów sie absolutnie nie przejujcie bo niby co miałybyście czuć?? Terz to jedynie mdłości a jak ich nie ma to tylko się cieszyć!! Ja sama absolutnie nic nie czułam i nie czuje do tej pory (jestem na etapie odgadywania czy to coś smiesznego w brzuszku to już ruchy dziecka) jednynie brzuszek zaczął wreszcie tydzień temu rosnąć. Więc niczym sie nie martwcie i dużo odpoczywajcie.

Witam!
Moja koleżanka też praktycznie nie miała żadnych objaw ciąży. Rodzi w maju, jedyne co, to ciągle śpi. :)
Mam nadzieję, że oprócz bolących piersi, żadnych większych objaw nie będę miała - no chyba, że smaki... :D:D
Najwżniejsze, żeby wszystko było dobrze, resztę się jakoś zniesie!!!

Witajcie :-)

Pamiętacie mnie jeszcze??
Nie pojawiałam się ostatnio bo się rozchorowałam :-( Byłam u lekarza i nie obyło się bez antybiotyku, oczywiście takiego w miarę bezpiecznego. Boję się bardzo jak to wszystko wpłynie na ciążę. Ale jestem pełna wiary że jakoś to przejdziemy. Czytałam już że wiele dziewczyn przechodziło różne choroby na początku ciąży i mimo to dzieciaczki były zdrowe. Pocieszające jest to że codziennie czuję bolące piersi i czasami lekkie rozciąganie w pachwinach. Od wczoraj też mam wrażenie że zaczęły się pojawiać małe nudności. Najpierw myślałam że to może przez chorobę ale jednak nie ;-).
Cieszę się bardzo że ten wąteczek dołączył już do tych głównych :-)
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie :-)

Witaj Monik:-):tak: Ja Cię pamietam doskonale;-) Dobrze ,ze jesteś:-)

Witam!
Moja koleżanka też praktycznie nie miała żadnych objaw ciąży. Rodzi w maju, jedyne co, to ciągle śpi. :)
Mam nadzieję, że oprócz bolących piersi, żadnych większych objaw nie będę miała - no chyba, że smaki... :D:D
Najwżniejsze, żeby wszystko było dobrze, resztę się jakoś zniesie!!!

masz racje Haniu!!Najwazniejsze,zeby bylo dobrze, reszte wytrzymamy, przeciez te przykre dolegliwosci tez kiedys mina:tak:

Aniaaa nie przejmuj sie drugi trymestr jest wytchnieniem przed koncowka tak podobno pocieszaja jak ktoras z przyszlych mam sie meczy na pocztku ale moze ty bedziesz mial spokojne 8m-cy bo to juz chyba tyle zostalo.... co do krzywej cukrowej to w momencie zagrozenia cukrzyca ciezarnych robia albo jak ktoras mam jest chora na cukrzyce ale w przypadku pierwszym robi sie to ok 22tyg ciazy ... wiecej mozesz poszperac po necie tam bedziesz miala dokladne daneco ja wiemna ten temat: jesli cukier po obiciazeniu glukoza(wypijasz nadczo 50g glukozy w wodzie i za godzine ci pobieraja krew) bedzie podwyrzszony to kaza ci przejsc na konkretna diete z przelicznikiem weglowodanowym w ciazy sie nie p0daje zadnych lekow bez konkretnego zagrozenia wiec spokojnie moze masz wskaznik BMI troche zawyzony trudno powiedziec ale w kazdej ciazy test obiciazenia glukoza powinien byc wykonany ... luz trzymam kciuki za zdrowie mam i ich przyszlego potomstwa,,,,,,:sorry2:

reklama
Do góry