reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
Dobry wieczor;-)

Aluska, nie martw sie Amanda, Oskar mial lekkie szmery przy pierwszym czy drugim badaniu lekarskim, poszlismy prywatnei do kardiologa dzieciecego, robil USG, osluchalk i wsio ok, Oskar ma jakas dodatkowa strune, i po prostu taki jego urok:tak:;-)

Ladinko, witaj:tak:

Elbra... mmmm, fajnie taki dzien dla siebie:tak: daj znac czy Ci sie udalo ;-):sorry2:

Beatko... he, he... o 19tej chcesz juz mykac do lozka:-D?

U nas dzionek minal expresem, troche ukladalam na gorze w nowej szafie, stara garderobe oprozniam i robie wiecej miejsca w sypilni likwidujac szafe stacjonarna:tak:
Poza tym zaliczylismy krotki spacerek do labedzi, nakarmilismy torszke ptaszki i wrocilismy do domciu - coby za dlugo jeszcze sie smigac po dworze...
Teraz chlopaki sie usypiaja... ale slysze ze idzie im to nie za dobrze:dry::sorry2:

Oj, marzy mi sie pojechac na 2 dni do przyjaciolki pod Wroclawiem... odpoczac, pogadac, polazic po sklepach... hmmmm, a chlopkaow zostawic w domu:-p hmm, ona ma synka 2,5 letniego, ale moglaby tez powierzyc go meazowi, a my bysmy troche poodpoczywaly...:sorry2::sorry2::sorry2:

witam
ledwo na oczy patrze :baffled: ..ale na bb wlazlam :-p

elbra ale masz fajnie, zamien sie choc na jeden dzien, popizamowalabym sobie jeden dzien :sorry2: tak w tygodniu, nie myslac o pracy...ehh...

ladina.... juuz gdzies widzialam ten nick :sorry2::-)

beata kochana milego lezakowania :tak:

...ide cos cieplego do picia sobie zrobic, jakies zyczenia? :sorry2:

Dzień doberek:tak::tak:

......
Ze smutnych rzeczy to pani doktor wykryła u Amandziuchy jakies szmery przy serduszku i dostaliśmy skierowanie do kardiologa a jutro mamy zrobić morfologię:confused::confused:

wiecie co...
ja zapomnialam a raczej z pamieci wyrzucilam....:hmm: ze moj marcelitko tez ma szmery i dziure w serduchu :-:)-:)-( w styczniu mialam go zarejestrowac na kolejna wizyte , ... musze jutro zadzwonic i sie umowic, bo specjalnie zwlekam bo sie boje :-( ..z tego co wiem do 2 latek ma byc na obserwacji a pozniej... nie wiem... boje sie :-:)-:)-( ..ale mi aluska przypomnialas o tym, az mi ciary przeszly :frown:

Elbra ksiązka jejku nie pamiętam kiedy czytałam:-(no ale moja niania za mnie nadrabia u mnie jak Olka spi:-D
Jak Elbra zdrówko?
Anulka to ładnie widze ze urzadzacie się ja też lubię tak chociaż teraz jak ten frank idzie w górę to juz nie wiem czy na lato zrobimy remont bo wydatków miesięcznych mamy tyle że szok aż mi włos się jeży na głowie:crazy:
Anulka widzę ze juz chodzicie na spacerki czyli Oscarek ma się dużoooo lepiej co?:-)
Larvuniu oj teraz sobie przypominam jak pisałas o tej dziurze w serduszku Marcelka:-(koniecznie idźcie na kontrol:tak:Co do leniuchowania to niestety kochana nie nam dane to szczęście:-D

Oj jak przyjemnie sobie tak wczesniej wskoczyć w piżamkę:dry:

Jest tu kto?:-D

Elbra katastrofa z tą dziewczyna dla mojego Michała:szok:
juz chcesz mi go swatać:-D.No ma niby w przedszkolu Julkę taka fest dziewczynę większa od niego:-D
Jeju jak ten czas leci:dry::sorry2:
A buciki Olka zdejmuje na głowe zakłada rzuca po scianach, Michałowi zakłada:-Dona jakas niereformowalna jak człowiek pierwotny na bosaka by cały czas latała:-D
Dziewczyny wasze dzieci też tak nie lubia obuwia?

Anineczko o kurcze rzeczywiście tam u was ludzie niezwyczajni :-D chociaz i u nas potrafia co niektórzy jexdzic cała zimę na letnich:-D
Karinko witaj to cię wywołałam:-Drozumiem że z Szymkiem i jego chorobami już lepiej?A jak generalnie u ciebie poukładało się?
Jolie a przecież masz ferie gdzie jesteś?A i zapomniałam napisać tam gdzie trzeba że Tymek przefajny się zrobił zresztą zawsze wasze zdjęcia maja taki jakiś fajny klimat:tak:;-)
A reszta gdzie zameldować się:angry:

Oj tak Beatko wywolalas mnie:tak:U Szymonka na szczescie na razie dobrze i oby tak zostalo:tak:u nas osobiscie tez jest poprawa zobaczymy co bedzie dalej, a bylo juz bardzo nie ciekawie ( zreszta powiem tylko tyle torba nadal stoi spakowana)

Dzień doberek:tak::tak:

My już po szczepieniu:tak: Amandziucha była bardzo grzeczna i o dziwo nawet nie zajęknęła przy zastrzyku bo pielęgniarka tak ją zabawiła że zaczeła się aż śmiać:tak::-D:tak:
Waży 9780g i ma 78cm wzrostu:tak::tak::tak:
Za tydzień mam ją obserwować bo może wystąpić wysypka i gorączka ale to podobno normalne jeżeli oczywiście utrzymuje się nie dłużej niż 3 dni a gorączkę da się zbić:tak::tak:

Ze smutnych rzeczy to pani doktor wykryła u Amandziuchy jakies szmery przy serduszku i dostaliśmy skierowanie do kardiologa a jutro mamy zrobić morfologię:confused::confused:

Aluska zobaczysz tak jak pisza dziewczyny to nie bedzie nic zlego:tak:

My jestesmy po lekarzu;-)u nas wszystko dobrze z czego sie ciesze Szymek zaczal ladnei przybierac i wazy 10170:-)mial szczepienie i nawet nie skrzywil sie w nagrode dostal lizaka od Pani:-D
Pediatra dzisiaj nie wypisala mi juz Bebilonu Pepti powiedziala ze mamy z niego zejsc i wprowadzac powoli mleko normalne 2% i dokupic tez Bebilon '3" Junior-----mam nadzieje ze to dobra decyzja:tak:

Pozatym bylismy dzisiaj na baseniku maly wyszalal sie mam nadzieje ze dobrze bedzie spal tej nocy no i mamy prawie 10 zabkow:tak:

Beatko powiedz mi madra glowo:-Dkupilam malemu Multisanostol idaje jemu 2 lyzeczki dziennie czyli 10 ml w tym jest 200 jednostek Vit D3.
Wczesniej dostawal kropelke Vigantolu z tego co pamietam tam jest 700 czy podawac mu to tez czy nie????
Jak kupowalam Sanostol pani w aptece powiedziala ze to wystarczy i Vigantolu mam nie dawac:baffled:

Zmykam do malego

Buziaki

Oj tak Beatko wywolalas mnie:tak:U Szymonka na szczescie na razie dobrze i oby tak zostalo:tak:u nas osobiscie tez jest poprawa zobaczymy co bedzie dalej, a bylo juz bardzo nie ciekawie ( zreszta powiem tylko tyle torba nadal stoi spakowana)

:tak:

Beatko powiedz mi madra glowo:-Dkupilam malemu Multisanostol idaje jemu 2 lyzeczki dziennie czyli 10 ml w tym jest 200 jednostek Vit D3.
Wczesniej dostawal kropelke Vigantolu z tego co pamietam tam jest 700 czy podawac mu to tez czy nie????
Jak kupowalam Sanostol pani w aptece powiedziala ze to wystarczy i Vigantolu mam nie dawac:baffled:

Zmykam do malego

Buziaki
No cześc Karinko jak miło że zagladasz:tak:
Szymek chyba juz przybiera teraz dość dobrze od ostatniego ważenia prawda?
Cieszę się że w sprawach osobistych jakieś światełko w tunelu ujrzałaś:tak:Swoja drogą moze nie tutaj powinnam pisać ale mój z 5 tyg po urodzeniu Michała sie wyprowadził tzn ja go wyrzuciłam:-pwiec taki kryzys pourodzeniowy:-D.Teraz tez nie raz każę mu się pakować ale on uparty zostaje i chce się godzić:-D:tak:więc kłótnie tez scalają zwiazek tak w pewnym sensie ale zdecydowanie nie namawiam do tego;-)
Jeżeli chodzi o vit D to wyglada to tak podajesz bebilon(chociaż teraz juz nie)tam tez masz D, w sanostolu też ale wszystko zalezy od wielkości ciemienia.Generalnie zimą powinno się podawać 1 kropelkę ale latem nie jak jest nasłonecznienie i dziecko przebywa na dworze:tak:.Ja Michałowi vigantol dawałam do około 3 rż a potem Ecomer zimą a tam tez jest D

no własnie średnio. Katar to spoko - da sie przeżyć.
ale mój stary powiedział że jak nie przestanę do piątku kaszleć to do lekarza mam iśc:dry:
gardło ani nic mnie już nie boli. mam dalej mocną chrypkę i mocno kaszlę ale tak na sucho.
i stary powiedział że już pewnie mam jakieś zapalenie płuc:angry:
jeszcze mnie tym wkurza:dry:
Elbra gruźliku idź do lekarza:angry:i jeszcze w takim stanie chcesz w ciazę zachodzić no moja droga nierozsadnie:no:

Zwijam interes na dzisiaj życzę dobrej nocki do jutra:tak:

reklama
Do góry