reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Dobry wieczor;-)

Aluska, nie martw sie Amanda, Oskar mial lekkie szmery przy pierwszym czy drugim badaniu lekarskim, poszlismy prywatnei do kardiologa dzieciecego, robil USG, osluchalk i wsio ok, Oskar ma jakas dodatkowa strune, i po prostu taki jego urok:tak:;-)

Ladinko, witaj:tak:

Elbra... mmmm, fajnie taki dzien dla siebie:tak: daj znac czy Ci sie udalo ;-):sorry2:

Beatko... he, he... o 19tej chcesz juz mykac do lozka:-D?

U nas dzionek minal expresem, troche ukladalam na gorze w nowej szafie, stara garderobe oprozniam i robie wiecej miejsca w sypilni likwidujac szafe stacjonarna:tak:
Poza tym zaliczylismy krotki spacerek do labedzi, nakarmilismy torszke ptaszki i wrocilismy do domciu - coby za dlugo jeszcze sie smigac po dworze...
Teraz chlopaki sie usypiaja... ale slysze ze idzie im to nie za dobrze:dry::sorry2:

Oj, marzy mi sie pojechac na 2 dni do przyjaciolki pod Wroclawiem... odpoczac, pogadac, polazic po sklepach... hmmmm, a chlopkaow zostawic w domu:-p hmm, ona ma synka 2,5 letniego, ale moglaby tez powierzyc go meazowi, a my bysmy troche poodpoczywaly...:sorry2::sorry2::sorry2:

witam
ledwo na oczy patrze :baffled: ..ale na bb wlazlam :-p

elbra ale masz fajnie, zamien sie choc na jeden dzien, popizamowalabym sobie jeden dzien :sorry2: tak w tygodniu, nie myslac o pracy...ehh...

ladina.... juuz gdzies widzialam ten nick :sorry2::-)

beata kochana milego lezakowania :tak:

...ide cos cieplego do picia sobie zrobic, jakies zyczenia? :sorry2:

Dzień doberek:tak::tak:

......
Ze smutnych rzeczy to pani doktor wykryła u Amandziuchy jakies szmery przy serduszku i dostaliśmy skierowanie do kardiologa a jutro mamy zrobić morfologię:confused::confused:

wiecie co...
ja zapomnialam a raczej z pamieci wyrzucilam....:hmm: ze moj marcelitko tez ma szmery i dziure w serduchu :-:)-:)-( w styczniu mialam go zarejestrowac na kolejna wizyte , ... musze jutro zadzwonic i sie umowic, bo specjalnie zwlekam bo sie boje :-( ..z tego co wiem do 2 latek ma byc na obserwacji a pozniej... nie wiem... boje sie :-:)-:)-( ..ale mi aluska przypomnialas o tym, az mi ciary przeszly :frown:

Elbra ksiązka jejku nie pamiętam kiedy czytałam:-(no ale moja niania za mnie nadrabia u mnie jak Olka spi:-D
Jak Elbra zdrówko?
Anulka to ładnie widze ze urzadzacie się ja też lubię tak chociaż teraz jak ten frank idzie w górę to juz nie wiem czy na lato zrobimy remont bo wydatków miesięcznych mamy tyle że szok aż mi włos się jeży na głowie:crazy:
Anulka widzę ze juz chodzicie na spacerki czyli Oscarek ma się dużoooo lepiej co?:-)
Larvuniu oj teraz sobie przypominam jak pisałas o tej dziurze w serduszku Marcelka:-(koniecznie idźcie na kontrol:tak:Co do leniuchowania to niestety kochana nie nam dane to szczęście:-D

Oj jak przyjemnie sobie tak wczesniej wskoczyć w piżamkę:dry:

Jest tu kto?:-D

Elbra katastrofa z tą dziewczyna dla mojego Michała:szok:
juz chcesz mi go swatać:-D.No ma niby w przedszkolu Julkę taka fest dziewczynę większa od niego:-D
Jeju jak ten czas leci:dry::sorry2:
A buciki Olka zdejmuje na głowe zakłada rzuca po scianach, Michałowi zakłada:-Dona jakas niereformowalna jak człowiek pierwotny na bosaka by cały czas latała:-D
Dziewczyny wasze dzieci też tak nie lubia obuwia?

Anineczko o kurcze rzeczywiście tam u was ludzie niezwyczajni :-D chociaz i u nas potrafia co niektórzy jexdzic cała zimę na letnich:-D
Karinko witaj to cię wywołałam:-Drozumiem że z Szymkiem i jego chorobami już lepiej?A jak generalnie u ciebie poukładało się?
Jolie a przecież masz ferie gdzie jesteś?A i zapomniałam napisać tam gdzie trzeba że Tymek przefajny się zrobił zresztą zawsze wasze zdjęcia maja taki jakiś fajny klimat:tak:;-)
A reszta gdzie zameldować się:angry:

Oj tak Beatko wywolalas mnie:tak:U Szymonka na szczescie na razie dobrze i oby tak zostalo:tak:u nas osobiscie tez jest poprawa zobaczymy co bedzie dalej, a bylo juz bardzo nie ciekawie ( zreszta powiem tylko tyle torba nadal stoi spakowana)

Dzień doberek:tak::tak:

My już po szczepieniu:tak: Amandziucha była bardzo grzeczna i o dziwo nawet nie zajęknęła przy zastrzyku bo pielęgniarka tak ją zabawiła że zaczeła się aż śmiać:tak::-D:tak:
Waży 9780g i ma 78cm wzrostu:tak::tak::tak:
Za tydzień mam ją obserwować bo może wystąpić wysypka i gorączka ale to podobno normalne jeżeli oczywiście utrzymuje się nie dłużej niż 3 dni a gorączkę da się zbić:tak::tak:

Ze smutnych rzeczy to pani doktor wykryła u Amandziuchy jakies szmery przy serduszku i dostaliśmy skierowanie do kardiologa a jutro mamy zrobić morfologię:confused::confused:

Aluska zobaczysz tak jak pisza dziewczyny to nie bedzie nic zlego:tak:

My jestesmy po lekarzu;-)u nas wszystko dobrze z czego sie ciesze Szymek zaczal ladnei przybierac i wazy 10170:-)mial szczepienie i nawet nie skrzywil sie w nagrode dostal lizaka od Pani:-D
Pediatra dzisiaj nie wypisala mi juz Bebilonu Pepti powiedziala ze mamy z niego zejsc i wprowadzac powoli mleko normalne 2% i dokupic tez Bebilon '3" Junior-----mam nadzieje ze to dobra decyzja:tak:

Pozatym bylismy dzisiaj na baseniku maly wyszalal sie mam nadzieje ze dobrze bedzie spal tej nocy no i mamy prawie 10 zabkow:tak:

Beatko powiedz mi madra glowo:-Dkupilam malemu Multisanostol idaje jemu 2 lyzeczki dziennie czyli 10 ml w tym jest 200 jednostek Vit D3.
Wczesniej dostawal kropelke Vigantolu z tego co pamietam tam jest 700 czy podawac mu to tez czy nie????
Jak kupowalam Sanostol pani w aptece powiedziala ze to wystarczy i Vigantolu mam nie dawac:baffled:

Zmykam do malego

Buziaki

Oj tak Beatko wywolalas mnie:tak:U Szymonka na szczescie na razie dobrze i oby tak zostalo:tak:u nas osobiscie tez jest poprawa zobaczymy co bedzie dalej, a bylo juz bardzo nie ciekawie ( zreszta powiem tylko tyle torba nadal stoi spakowana)

:tak:

Beatko powiedz mi madra glowo:-Dkupilam malemu Multisanostol idaje jemu 2 lyzeczki dziennie czyli 10 ml w tym jest 200 jednostek Vit D3.
Wczesniej dostawal kropelke Vigantolu z tego co pamietam tam jest 700 czy podawac mu to tez czy nie????
Jak kupowalam Sanostol pani w aptece powiedziala ze to wystarczy i Vigantolu mam nie dawac:baffled:

Zmykam do malego

Buziaki
No cześc Karinko jak miło że zagladasz:tak:
Szymek chyba juz przybiera teraz dość dobrze od ostatniego ważenia prawda?
Cieszę się że w sprawach osobistych jakieś światełko w tunelu ujrzałaś:tak:Swoja drogą moze nie tutaj powinnam pisać ale mój z 5 tyg po urodzeniu Michała sie wyprowadził tzn ja go wyrzuciłam:-pwiec taki kryzys pourodzeniowy:-D.Teraz tez nie raz każę mu się pakować ale on uparty zostaje i chce się godzić:-D:tak:więc kłótnie tez scalają zwiazek tak w pewnym sensie ale zdecydowanie nie namawiam do tego;-)
Jeżeli chodzi o vit D to wyglada to tak podajesz bebilon(chociaż teraz juz nie)tam tez masz D, w sanostolu też ale wszystko zalezy od wielkości ciemienia.Generalnie zimą powinno się podawać 1 kropelkę ale latem nie jak jest nasłonecznienie i dziecko przebywa na dworze:tak:.Ja Michałowi vigantol dawałam do około 3 rż a potem Ecomer zimą a tam tez jest D

no własnie średnio. Katar to spoko - da sie przeżyć.
ale mój stary powiedział że jak nie przestanę do piątku kaszleć to do lekarza mam iśc:dry:
gardło ani nic mnie już nie boli. mam dalej mocną chrypkę i mocno kaszlę ale tak na sucho.
i stary powiedział że już pewnie mam jakieś zapalenie płuc:angry:
jeszcze mnie tym wkurza:dry:
Elbra gruźliku idź do lekarza:angry:i jeszcze w takim stanie chcesz w ciazę zachodzić no moja droga nierozsadnie:no:

Zwijam interes na dzisiaj życzę dobrej nocki do jutra:tak:

reklama
Do góry