reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Bira, Anieczka dzięki;-) wiec spacerek się odbędzie:-)
Anineczka co do Internetu to znam wiele osób z TAKIM netem;-) hihihi i nawet nieźle to działa z tego co wiem:-) u nas sie niestety tak nie da:-:)-( no to Matti przyszalał ze snem dziś:-) ja to co godzine wstawałam w nocy do młodego...jak nigdy nie pije w nocy to dziś wypił całą butlę...chyba mu pomogalo chociaz na chwile...

reklama
Dzien dobry:tak:

U nas nocka tez do bani... co moment byl krzyk przez sen... ach, nie wiem czy to ta dolna dwojak co przebl sie 2-3dni temu tak daje we znaki czy inny zabek...

Sabinko, to my placimy mniej za neta - 50zl... a u Was mocno duzo...:szok:

Teraz Oskar ma drzemke, jak wstanie to cos zje i mykamy na zakupy i moze do parku... trza korzystac z naszej pieknej polskiej zlotej jesieni;-);-)

dziewczyny, kiesy w Polsce jest kolejne szczepienie? Bo ja mam zapisane w ksiazeczce olowkiem, ze 12-13 miesiac... hmmm, to u nas dwunasty juz leci... :rofl2:

helo

Anulka my z Hania idziemy w listopadzie na szczepienie i bilans roczny:tak:

ojj musze poczytac co tu sie dzialo pzrez weekend

u mnie weekend taki sobie,myslalam,ze w ramach moich urodzin bedzie bosko,ale sie przeliczylam :dry: dlaczego? bo K. zapomnial o moich urodzinach...przypomnialo mu sie w niedziele rano....i chyba tylko dlatego,ze analizowal dlaczego sie nie oddzywam :dry:
ogolnie glupio mu strasznie,przepraszal,mowil ze planowal kupic torta,swieczki mi na nim postawic....i ze obiecuje ,ze tort bedzie
ale dla mnie to juz nie TO,szczegolnie ze moje cwierc wieku wypadalo w sobote i akurat sobote mial wolna....i strasznie liczylam na fajny wieczor,bo jego 25te urodziny mu wyprawilam z przyjeciem niespodzianka,torta upieklam....
takze jestem rozczarowana:-(

Hania od wczoraj ma katar,wieczorem doszla goraczka
no i strasznie sie denerwuje by malego nie zarazila
no to tyle

ide poczytac co u was

powiedzcie mi czy jak wasze maluchy mają katarek to chodzicie na spacerki?? bo ostatnio jak Kapik miał i był to tylko katarek to ja chodziłam a teraz jest troszke zimniej ale i tak sie wybieram i nie wiem czy dobrze robie.. dodam że to sam katarek na szczęście żadnych innych objawów nie ma...

Sabinko z katarem mozna wychodzic na spacer,nawet jak dziecku po brode gile wisza ;-)
przeciwskazaniem do zostania w domu jest goraczka
ale z kattarkiem lekarka mowila,ze dobrze jest chodzic na spacerki bo dziecko sie uodparnia,a takze dobrze mu sie oddycha

Beatko dziekuje za zyczenia :-)

100 lat dla naszego rocznego Igorka!!!!

ja jestem zla troche po dzisiejszej nocy,a wlasciwie po dwoch ostatnich
Gabriel przechodzi chyba jakis okres,bo nie chce zasypiac w swoim lozeczku,ani przy tacie ino przy MAMIE i w lozku gdzie mama spi :angry::baffled::crazy:
mnie to denerwuje,bo sie boje,ze spiac cos mu zrobie
juz dwie akcje mialam
a to Gabriela wyciagnelam spod koldry,bo byl calkowicie przykryty koldra
a to raz ramie na nim polozylam na spiocha....mnie to strasznie stresuje,ze cos mu zrobie,a maly jak tylko czuje ze do lozeczka go odkladam wlancza alarm :baffled:
nie wiem co jest,bo od urodzenia spal w lozeczku i bylo dobrze
kryzys jakis czy co?:baffled:

Lilka kopa w tyłek Karolkowi :baffled:
Ale my nie zapomniałyśmy.Spójrz na wątek dalej :tak::tak::-D
A tak na serio to też bym była mega wściekła.Oj strasznie :dry:

Co do Gabrielka to my braliśmy Matta jak był tak malutki do łóżka.Raz M go przygniótł i przestaliśmy.
Myśle,że to jeszcze nie ten wiek ,że młody manipuluje a faktycznie potrzebuje Twojego ciepła.On zna Twój zapach lepiej niż Karola.On chce słyszec bicie Twojego serduszka a nie taty.
A wiedz,ze synkowie to większe pieszczochy i cycuchy niż córeczki :tak:;-)

My juz po spacerku, po sesji w lisciach:-D teraz Oskar spi...

Lilus, przykor mi ze Karol zapomnial o Twoim swiecie...:zawstydzona/y::-:)sorry2: ja to jestem na takie rzeczy cholernie wrazliwa i pamietliwa...:baffled: takze rozumiem... no coz... mozna probowac to jakos usprawiedliwic, ze chlopu niedawno urodzil sie syn... i jest zakrecony jak chatka slimaka:-D

dzieki za odpowiedz co do szczepionki, musze zapytac czy w Polsce robi sie bilans na roczek, bo nie mam pojecia:-p

Ostatnia edycja:
Hello dziewuszki:-)
Ale miałam ekstra dzień;-)Dałam nogę z domu z rana a wróciłam o 16:-)Byłam u fryzjera na plotach w starej pracy na spacerku samotnym.I odpoczełam:tak:
Michał ma sie dzisiaj zdecydowanie lepiej z rana goraczka puściła i tak jest do teraz także wkroczył w okres zdrowienia kamien z serca mi spadł ufff:happy:

Beatko oby już tylko lepiej było:-) no i fajnie zę sobie odpoczęliscie z mężusiem:-) 17 kilo o matko ładnie przyszalałaś! :-)
a ja niekapka też stosuje:-) Kapik pije z wszystkiego oprócz szklanki do której gada:-)
powiedzcie mi czy jak wasze maluchy mają katarek to chodzicie na spacerki?? bo ostatnio jak Kapik miał i był to tylko katarek to ja chodziłam a teraz jest troszke zimniej ale i tak sie wybieram i nie wiem czy dobrze robie.. dodam że to sam katarek na szczęście żadnych innych objawów nie ma...
Sabinko no poszalałam jak mnie dziewuszki zobaczyły to powiedziały że ekstra nawet fryzjerka jak weszłam to powiedziała ze bardzo schudłam:rofl2::-)
A co spacerków z katarkiem to tak jak dziewczyny pisały jak najbardziej bo jest lepsza wentylacja tak do -10 spokojnie jak nie ma duzego wiatru wychodzić:tak:.Oczywiście jak nie ma goraczki:tak:kapać tez mozna:tak:

Do my mamy taki troche lewy internet.Chłopak co mieszka na tej wiosce zrobił sobie siec lokalną i jest 7 osób podłączony i płacimy jeden rachunek do Tp.Sa :unsure::ninja2:
Na dwa kompy mój i rodziców jest kwota 25 zł a chodzi nieźle ten net,choc troche sie obawiałam :tak:
Anineczko w starym domku tez tak miałam i było git:tak::ninja2::ninja2::ninja2:nikomu nie piśniemy;-)
dziewczyny, kiesy w Polsce jest kolejne szczepienie? Bo ja mam zapisane w ksiazeczce olowkiem, ze 12-13 miesiac... hmmm, to u nas dwunasty juz leci... :rofl2:
Anulka jak skończy roczek i bilans na roczek:tak:
Skończ karmić to dam cynk ;-)

helo

Anulka my z Hania idziemy w listopadzie na szczepienie i bilans roczny:tak:

ojj musze poczytac co tu sie dzialo pzrez weekend

u mnie weekend taki sobie,myslalam,ze w ramach moich urodzin bedzie bosko,ale sie przeliczylam :dry: dlaczego? bo K. zapomnial o moich urodzinach...przypomnialo mu sie w niedziele rano....i chyba tylko dlatego,ze analizowal dlaczego sie nie oddzywam :dry:
ogolnie glupio mu strasznie,przepraszal,mowil ze planowal kupic torta,swieczki mi na nim postawic....i ze obiecuje ,ze tort bedzie
ale dla mnie to juz nie TO,szczegolnie ze moje cwierc wieku wypadalo w sobote i akurat sobote mial wolna....i strasznie liczylam na fajny wieczor,bo jego 25te urodziny mu wyprawilam z przyjeciem niespodzianka,torta upieklam....
takze jestem rozczarowana:-(

Hania od wczoraj ma katar,wieczorem doszla goraczka
no i strasznie sie denerwuje by malego nie zarazila
no to tyle

ide poczytac co u was
Liluś strasznie mi przykro :-(ale ci faceci tak maja głąby i tyle:tak:Daj mu nauczkę niech wie:tak:
Biedna Hania no i nieuniknione ze maluszek złapi chociaz moze jak karmisz to nie ale zawsze ryzyko jest.Tak sobie teraz spojrzałam ze kruszynka ma już 3 tygodnie :tak:już chłop jak dąb.
A z tym przytulaniem to podobnie jak Anineczka mysle ze taki maluszek potrzebuje bliskosci mamy ale za miesiac to juz niestety trzeba się wziać ostro za to spanie w łózeczku:tak:

Mamy kupe fajnych filmików na dvd idziemy coś pooglądać;-)

Dobry wieczór:-):-)

Młoda śpi jak kamień:-) Dzisiaj była w takim humorze, że bez kija nie podchodź. Na szczęście na jakieś dwie godziny się pożegnałyśmy, bo raczej dłużej nie pośpi i znowu się zacznie;-)

Anineczka,
bo nie jestem;-);-) A spania Matta zazdraszczam;-) Może mu nasze polskie powietrze służy:-)

Anulka, my mamy iść na szczepienie dopiero koło połowy grudnia jak przyjedziemy na święta z NL. I wstaw fotki jesienne:-)

Lilka, współczuję choróbska Hani. Wycałuj ją od e-cioci:-) Co do Gabrielka popieram dziewczyny. Ja z Ingą też na początku spałam... gdzieś do drugiego miesiąca. Na szczęście żadne wypadki sę nie zdarzyły.A Karlosowi daj w łeb;-)

Beata, super, że miałaś taki udany dzień. Czasami trzeba się tak oderwać i pobyć tylko ze sobą:-)

reklama
Do góry