reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

helo :-)

u nas swieci piekne sloneczko,ze az czlowiek ma powera
o dziwo o tej godzinie mam chalupe ogarnieta,przygotowane na obiad wszystko,dzieciaki wywietrzone
no bosko,mhmm jak ja tak lubie

teraz maluchy po podworku maja drzemke a matka WOLNE!!!!!!!:-D:-D:-D

dziewczyny,czy ktorejs z was dziecko mialo problem z ropiejacymi oczkami:confused:
kurcze Gabrielkowi tak ropieja,ze dzis rano jak wstalismy to nie mogl oczu otworzyc....tyle ropy,ze ledwo rzesy przeswitywaly :szok:
przemywam mu woda przegotowana od zewnatrz do srodka oka
ale to nie pomaga:no: w sumie jest jeszcze gorzej

zastanawiam sie czy przeczekac,az samo minie czy trzeba z tym isc do lekarza?
mi sie zdaje ze on sobie paznokciami tak zalatwil

Ladina ty taka chudzinka,ze ja sie tobie nie dziwie,ze potzrebujesz fizjoterapeuty
przeciez po zdjeciach widac,ze chlopaki do lekkich nie nazleza,a sama ciaza jakim juz byla dla ciebie obciazeniem
kurcze mi tez po dwoch ciazach pod rzad nawala tu i tam

a co do kurtki to K. jedzie dzis zobaczyc czy w sklepie maja wiekszy rozmiar
jak nie to musze sie wziasc za siebie
dzis przez tel. mi powiedzial,ze raz dwa mam zrzucic 40kg:-D ja sie tam nie obrazam,bo on to mowi tak,ze nie idzie sie obrazic,bo to bardziej zart
ale wiem,ze chcialby bym znowu byla szczupla:sorry2:
heh sama chce,ale to nie takie proste....szczegolnie jak sie jest slodka dupka:baffled:

Agamal witaj :-)

ciekawe co u Wisienki:confused:

Women wiesz co? sprobowalam z ta maka :tak: ale co mnei zastanawia....odparzenie piecze dziecko,a Hanie ta pupa swedzi
ostatnio obilo mi sie gdzies,ze firma PAMPERS coraz wiecej dzieci uczula
a my na pampersach jedziemy ...i postanowilam ze jak bede w sklepie to kupie inne pampki i zobacze czy pupa Hani wroci do normy

reklama
lilka .....super ze tak wszytsko dobrze idzie . Im masz wiecej dzieci tym bardziej jestes zogranizowana . Co do oczka to Nikowi tez ropialo i przemywalam mu sola fizjologiczna ale po 4 dniach poszlam do lekarza i dala mi jakos masc i bylo ok.

Mirka dzieki za odp.
no to jak do jutra mu nic sie nie polepszy to podjedziemy do lekarza,bo mi go starsznie szkoda :-(

a z tym zorganizowaniem to to samo sobie pomyslalam :happy2: ale ja juz tak mam
jeden dzien mega powier,to nastepny klapa
musi byc rownowaga w przyrodzie hihiiii:-D

Mirka ja mam pampersa- easy up pants- takie w czerwonym opakowaniu

Lilka pewnie Gabrys ma zatkany kanalik lzowy, chyba Beatka sie borykala z tym problemem. Lepiej idz do lekarza moze cos poradzi.
Lilus zanim sie obejrzysz tez bedziesz taka chudzina;-), wiesz co ja to na poczatku po porodzie nie mialam czasu kiedy zjesc. W latach swietnosci mialam 15 kg wiecej niz teraz:cool2:

aaaa nie :-) hihiiii,jeszcze nie
od wczoraj mam gosci :-)
a ze mezulo w domu to wstalam sobie o 12.00 :cool2: potem wyszorowalam lazienke,upieklam placek,zrobilam obiad,meza zagonilam do umycia podlog :-D potem goscie i dopiero zasiadam sobie odpoczac :-)

Wisienko ja kladlam zawsze z tej strony bardziej twardszej

Wisienko zdrowka dla Dawidka
a moze on odchorowywuje zmiane klimatu?? :confused: moja Milenka miala straszne bole,wyla,prezyla sie,jakby cale cialo miala obolale
to bylo straszne :-( ale naszczescie trwalo jedna noc...

Karinko, dziekuje ze pytasz:happy2:
wiesz,nie jest zle
praktycznie jakbym miala tylko dwojke dzieci nadal bo,Gabrielek non stop spi,budzi sie na karmienie,a jego fazy aktywnosci sa wtedy gdy mecza go bączki-pierdzioszki :sorry2::blink:
zdarzalo mi sie go budzic na karmienia,ale odpuscilam

raz mialam podbramkowa sytuacje,Hania i Gabrys obudzili sie w tym samym momencie na jedzenie i nie wiedzialam od ktorego zaczac :-D
takze jest ok,wysypiam sie bo maly jak sie na je to przesypia po 4-6 godzin
takze naprawde nie moge narzekac
pfu pfu :-)

Bira ale swietne fotki
a to czyscu\iutkie morze...wow:-) i jaka ty masz swietna figurke
pozazdroscic :-);-)

wiecie,moje kochanie kupilo mi prezent z okazji narodzin malego...biala sliczna kurtke a'la Alaska zimowa
jejku jak mi sie ta kurtka podobala w sklepie...ale nie chcial mi kupic :-D a tu taka neispodzianka :-)
i wszystko byloby ok,gdyby nie fakt,ze kurtka jest o rozmiar za mala :shocked2::sorry2:
no i ...albo uda nam sie wymienic na wieksza,albo za wczasu musze pomyslec nad dietka,ale taka racjonalna ,bo zmaierzam karmic piersia,a u nas juz temp, sa bliskie zeru a ja nie mam kurtki :baffled:

Jejku Lilka jak Ty dajesz sobie rada i nei wiem jak ladujesz sobie akumulatory:-DTy to masz powera tylko podziwiac:tak:

dzien dobry beatko
jak tam samopoczucie dzisiaj , lepiej ?!
czy ktos ma sprawdzony sposob jak zmienic pampersa krecacem sie dziecku .........dawanie zabawki juz nie skutkuj

Hehehe Mirka u mnie dawanie zabawek,kremow czy masci ( bo to przez jakis czas dzialalo)dawno nie dziala i zmiana pieluchy to jest wyginanie sie,uciekanie i oczywisice placz jak klade spowrotem do zmiany;-)

cześć laseczki:-)

wpadłam się przywitac popisze później bo zabiegana jestem

p.s. w BIEDRONCE Huggiesy po 29,9 jakby kogoś intereswało;-)

Sabinko super ja uzywam tych pieluch i zostalo mi nie cale pol paczki iec trzeba kupic:tak:

Lilka moze Gabryś mieć od urodzenia taki "defekt"z kanalikiem łzowym wtedy albo zaraz przepychają(swoją drogą płacz straszny ale ulga od zaraz i taki maluch nie ma "pamięci")albo leczą.My mieliśmy 5 róznych kropli z antybiotykiem i jak podchodziłam do Olki z nimi to już wrzeszczała:baffled:

Nie wiem co jest ale znowu mnie głowa napitala już myślę o tym zeby sie pacnać dowyrka:tak:

reklama
witam

dzięki za rady w sprawie materaca, też tak właśnie myślałam....
Davidek już ma się dobrze, już nie gorączkuje od 3 dni a wczoraj zeszła już wysypka :-) mi się wydaje że to chyba od ząbków było, bo jak się przebił 2 zabek to nagle wyszystkie dolegliwości znikły :sorry2:

jutro zajrze na dłużej
pozdrawiam

Do góry