reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
elbra ........to szczesiara z ciebie ,u mnie zmiana pampersa to istny cyrk tzn kiedy jest siuku to ok maly sie przekreca na brzuch albo wstaje i zakladam mu pampersa w pozycji w ktorej jest
ale jak jest kupa to horror jak tylko zdejme pampera to myk i juz tam co sobie zajdzie do zabawy i wszystko jest w kupie ...........
to wszystko jest ok jak jestemy w domu, mozna go umyc itp ale jak gdzies jedziemy to porostu dramat on nie moze na chwile byc w jednym miesjcu

Cześć laski.

Zabiegana jestem dzisiaj. Wczoraj byłam jakaś nieżywa i o 19 poszłam spać... jak emerytka.
Dzięki za komplementy. Jessu jak ja bym jeszcze chciała tam być.

Lilka, jesteś da mnie boginią porządku i organizacji. Podziwiam i chylę czoła. A co do odchudzania to trzymam kcuki:-) Z Gabrysiem ja poszła bym do lekarza. Niech to zobaczą.

Mirka, u mnie jest dzicz przy zmianie pieluchy. Inga wije się, drze, ucieka, także ja mam przeprawy...

Mykam zaraz, bo S. jutro jedzie do Holandii a ja już chora jestem, że musze na trzy tygodnie tutaj zostać.

Lilka moze Gabryś mieć od urodzenia taki "defekt"z kanalikiem łzowym wtedy albo zaraz przepychają(swoją drogą płacz straszny ale ulga od zaraz i taki maluch nie ma "pamięci")albo leczą.My mieliśmy 5 róznych kropli z antybiotykiem i jak podchodziłam do Olki z nimi to już wrzeszczała:baffled:

Nie wiem co jest ale znowu mnie głowa napitala już myślę o tym zeby sie pacnać dowyrka:tak:

o matko :szok::szok::szok: oby nie to....
Beatko a powiedz mi Ola miala od razu po porodzie ropiejace oczka czy tez po czasie wyszlo???
jezu chcialabym tego uniknac...az ryczec mi sie chce jak sobie pomysle ze cos mieli by mu robic przy oczach i by go to bolalo :-:)-:)-:)-(
ech
jak nie minie to chyba jutro podjedziemy na pogotowie

dziewczyny dziekuje za mile slowa,ale az mi glupio :zawstydzona/y:
staram sie byc zorganizowana,bo jak cos nie zrobie to zaraz mam wiecej pracy w domu,dlatego staram sie byc systematyczna i tyle...
szkoda ze takiej konsekwencji nie mam i w innych dziedzinach zycia :dry:

cos oczy mi sie kleja,chyba pojde juz do lozka spac
a chcialam sobie posiedziec i w spokoju pobuszowac na necie
ale coz...moze jutro

dobranoc dziewczynki i do jutra :happy2:

dobry wieczór

dzien dobry beatko
jak tam samopoczucie dzisiaj , lepiej ?!
czy ktos ma sprawdzony sposob jak zmienic pampersa krecacem sie dziecku .........dawanie zabawki juz nie skutkuj
elbra ........to szczesiara z ciebie ,u mnie zmiana pampersa to istny cyrk tzn kiedy jest siuku to ok maly sie przekreca na brzuch albo wstaje i zakladam mu pampersa w pozycji w ktorej jest
ale jak jest kupa to horror jak tylko zdejme pampera to myk i juz tam co sobie zajdzie do zabawy i wszystko jest w kupie ...........
to wszystko jest ok jak jestemy w domu, mozna go umyc itp ale jak gdzies jedziemy to porostu dramat on nie moze na chwile byc w jednym miesjcu

hehe a ja myslalam ze tylko ja tak mam
o raju to trwa juz prawie 2 miesiace jak on mi sie tak rzuca przy zmianie pieluchy ale chcialam powiedziec ze tylko przy ubieraniu pieluszki tak jak by chcial latac bez.no cos musi to przejsc
a co do pieluch majtkowych to u nas let's go czy jakos tak ale na moje piekielnie drogie bo polowa w paczce a cena ta sama

a moj sposob to gadam jak najeta do malego i daje zawsze mu sudokrem albo inny krem do lapki lub pieluszke albo wyciagam chusteczki i pojedyńczo rzucam mu na buzke i wtedy on ma zajecie hehe

witam

dzięki za rady w sprawie materaca, też tak właśnie myślałam....
Davidek już ma się dobrze, już nie gorączkuje od 3 dni a wczoraj zeszła już wysypka :-) mi się wydaje że to chyba od ząbków było, bo jak się przebił 2 zabek to nagle wyszystkie dolegliwości znikły :sorry2:

jutro zajrze na dłużej
pozdrawiam

a moze trzydniówka
ale super ze juz ok bo tak napisalas maila ze lekarze nie wiedza co jest małemu ze strach mi narobiłas...

Lilka własnie mialam to pisac ze tez zmienialam pieluchy na hagisy i do tego po kazdej kupie i na noc zasypuje mączką kartoflaną i wyleczylam mu pupe.
Kobieto normalnie jestem pod ogromnym wrażeniem jak ogarniasz sie ze wszystkim i z czasem wow pieknie po prostu
A jak sie w ogóle czujesz po porodzie,wsio ok?

My ostatnio byczymy sie w domu
Jakoś jak ochłodzenie przyszło to z domu nie chce sie wychodzić

uciekam do wyrka
dobranoc

dzien dobry
my oczywiscie od 7 juz rozrabiamy .........dom juz wyglada jak pobojowisko
ale zapowiada sie ladna pogoda wiec pojde na dlugi spacer i moze jakos przezyje ten dzien z moim kochanym potworkiem

Dzień dobry:-)
no u nas też słonecznie pójdziemy na spacer po spaniu Oli

Lilka miała dokładnie jakieś 3,5 miesiaca jak sie zaczęło więc nie od urodzenia.To na skutek tej kuzynki co ją zaraziła jakimś syfem zaczęło sie od oczu a potem ten suchy kaszel.I od tego czasu non stop nawet w Turcji miała ale wtedy miałam krople.Podejrzewam że na skutek kataru zapycha sie kanalik:tak:

dzień dobry

kurde gdzie mnie zawiało mam sparaliżową jakby lewą stronę;/ masakra ...nie mogę podnieść Kapika:-(

Liluś Ty silna babo!:-) zdróweczka dla Gabrielka oby oczka szybko przestały ropieć:-) buziak dla was...
Elbra może wkleisz jakąś foteczxkę z postępów domku co?;-)
Mirka spoko u nas też mieszkanko całe wygląda jakby tornado przeszło...ale najgorsze że ja nic dziś nie zrobie:-( co do apmpersów to u nas też jest wiercenie ale da się je opanować;-) a jak nie to ja tez jak WOmen chusteczki koledze daję;-)
Women mówisz że lenistwo was ogarnęło przez tą pogode:-) a ja nawet jak brzydko to spaceruje...no chyba że pada :-) to wtedy mamy wycieczki samochodowe:-) heheh
Wisienka super że z Davidkiem lepiej:-) może to rzeczywiscie 3 dniówka bo jeszcze ta wysypka?
Bira a to za 3 tyg. jedziesz do męża czy maż przyjeżdza tutaj:-)
Ladinka Ty 15 kilo więcej!! nie możliwe!!
Karinka jak ruch w sklepie??:-) już niedługo się zacznie przed grudniem masakra:-)
Agamal witaj
Beatko jak tam u was ?;_) co u Oleńki rośnie moja synowa:-) heheh

za pamięci Laski te co chcą kupić w biedronce kupcie jedna paczkę najpierw i zobaczcie bo jakieś inne są:-) w sensie nowywzór czy co:-) chyba że to u mnei nowy a u was od dawna był:-) ja kupiła 4 paczki...:-) ale Kapik juz ma je zakładane i w użyciu to sa takie same:-)

co do imprezy sobotnio- niedzielnej MASAKRA! neistety wszystko w parku linowym było odwolane:_( bo tak padało:-( były jakies konkuresy wewnątrz budynku trwały 3 godziny ufff...ale nasza gruba wygrała;-) hihi nawet medal złoty dostaliśmy;-) ;-) hihi Kapik ma nową zabawkę przynajmniej;-)
a tak poza pogodą to całkiem miło bylo... w niedziele przyjechalismy po śniadaniu kosciółek obiadek i pojechalisy do Krynicy na kawke;-) po co siedziec w domu;-)

to ytyle co u nas:-)
pije kawke dalej i wije się z bólu buuuuuuu:-(

Dobry:-):-):-):-)

U nas pogoda masakra. Ina śpi już 2 godziny i czekam aż się księżniczka zbudzi. Chate zdążyłam przynajmniej ogarnąć i poprasować. Pranie się skończyło ale nie mam gdzie już wieszać, więc resztę zawiozę sobie do mamy;-) Muszę ją trochę wykorzystać;-)

Sabinka, Seban pojechał na te 3 tyg. później wróci na roczek, bo mamy imprezę z tej okazji i zdjecia u fotografa zamówione:-) Po roczku jedziemy już razem:-)
A Ty wygrzej się. Oby szybko się poprawiło.

Kurcze tak zachwalacie te huggisy, wiec może wypróbuję... Jakiś czas temu używaliśmy, ale Inę odparzały... i jedziemy na pampersach. Najwyżej komuś oddam.

reklama
A my juz po spacerku super pogoda,Ola po obiadku śpi:tak:więc luzik
Na 16,30 idziemy do jakiegoś profesora-okulisty z tymi oczami bo niby jest lepiej po kroplach ale wieczorem znowu ropieją.z doswiadczenia wiem ze jak przerwę teraz podawanie to znowu bedzie nawrót:-(
Sabinko współczuję bólu a i mnie coś w krzyżu strzyknęło i biodro mnie boli stara dupa ze mnie już:-)
A u nas po staremu wiesz synowa rosnie i broi.Cała wieza, dvd i płyty wylizane przez nią i umazane dodatkowo resztkami flipsów.na podłodze masakra tam użygane tam rozmazane nic nie robie tylko z mopem biegam:wściekła/y:.
Raczkuje już po całym mieszkaniu a wczoraj pierwszy raz przypełzła do kuchni i wołała mniam mniam:-):tak:
Bira a jedziecie potem na dłuzej?

Z praca telefon milczy jak narazie już nie wiem co o tym myśleć tzn będzie ona czekała tylko od kiedy?

Do góry