reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Lilus, powodzonka w kurowaniu Haneczki:tak: oby szybko przeszlo dziadostwo:tak:

Wisienka, udanego spacerku:-)

Pusia, napisz jak mozesz przepis na ten cud kawowy, bo czytalam w necie - teraz i chyba to cos rewelacyjnego:-):-):-)

U mnie synus spi od 10.20... mezus w firmie, jak wroci to chyba wybierzemy sie na spcerek:-)

Dziewczyny dajecie swoim dzieciaczkom witaminki i probiotyk? Bo ja od miesiaca podaje witamink w kropelkach (D3 daje osobno, od 28 dnia zycia) a probiotyk daje od 10 dni, ponoc super sprawa (w koncu to zywe kultury bakterii)
Anulka ja Vit d3, cebionmulti i probiotyki okresowo przez około 2 tyg

ja jak juz pisałam wyżej zrobiłam tak :

1. kawa +kakao+cynamon+cukier+oliwa+jogurt naturalny+troszkę żelu (akurat miałam do higieny intymnej o zapachu brzoskwini + kilka kropel cytryny

a można jeszcze :

2. Należy wymieszać w miseczce dwie garści soli ( ja wybieram drobną, jeżeli ktoś woli może gruboziarnistą ), garść świeżo zmielonej kawy, garść cynamonu. Dodajemy bezzapachowy ( to ważne ) żel. Ja dodaję żel do mycia twarzy dla skóry wrażliwej Clean & Clear. Dodajemy go tyle by powstała w naczyniu dość gęsta masa.

Następnie starannie ale delikatnie masuję całe ciało od stóp do szyi. Spłukuję skórę a po wytarciu należy wklepać balsam (ujędrniający, nawilżający). Peeling wygładza skórę, pobudza krążenie, pięknie pachnie.

3. kawa, 3 łychy miodu, 3 - 4, 4.5 łyżek oliwy z oliwek

4.kawa + śmietana + cukru troszeczke

dziewczyny dodają różne rzeczy jakieś olejki zapachowe w zależności co kto lubi

Co do witamin to Ja Kacperkowi podaje wit D (2 -3 kropelki zależy ile byliśmy na dworze i witaminę C w kropelkach (5 kropelek)
Pusia Ale fajna sprawa moze dzisiaj spróbuję:-)

dzien dobry!!!
w sumie juz nie spie od 8 ale nie mialam weny na pisanie-sorrki, ze nie popisze juz ale mam dola i rycze od rana, oprocz tego wciagnelam tabliczke czekolady bo bylam glupia i myslalam, ze mi przejdzie.... tak wiec kochane mamuski milego dnia wam zycze i przy lepszym nastroju popisze jutro, wspolczuje noce i marudnych babli, ale bedzie dobrze...sama tez sie tak pocieszam...
asix jeju co się dzieje?

Oskar ma goraczke...

na czolku termometr wskazuje 37 (tyle co zawsze, wszyscy wedlug niego mamy na czole 36,8-37), a na brzuszku, pod paszka 38,6-39... nie wiem co sie dzieje... czyzby od zabkow??
Zadnych innych objawow nie ma, poza marudzeniem i wybudzaniem sie ze snu z placzem, nawet noca... Na 14.30 jedziemy do przychodni...
Martwie sie...:-( dotad nigdy nie bylo takich sensacji
Anulka moga być zęby

wlasnie wtryniam truskawki z bita smietana i mnie naszlo na wspomnienia ze rok temu tak samo wtrynialam je o tej porze czasu :-D
rok minal a ja znowu w ciazy i z truskawkami hahaa :-D
mam nadzieje ze za rok sie bajka nie powtorzy:-D:-D:-D:szok:
:-D:-D:-D:-Ddobre
Zdrówka dla Hani

Juz po szkoleniu jestem obiadek tam gdzie było szkolenie w hotelu Haffner nad morzem w sopocie zaliczony menu;polędwiczki w sosie kurkowym z ziemniaczkami, deser z zółtek, śmietaną i cukrem ale nie wiem jak fachowo się nazywa całość pycha a szkolenie też bardzo udane no i zadowolona jestem

dzien dobry!!!
w sumie juz nie spie od 8 ale nie mialam weny na pisanie-sorrki, ze nie popisze juz ale mam dola i rycze od rana, oprocz tego wciagnelam tabliczke czekolady bo bylam glupia i myslalam, ze mi przejdzie.... tak wiec kochane mamuski milego dnia wam zycze i przy lepszym nastroju popisze jutro, wspolczuje noce i marudnych babli, ale bedzie dobrze...sama tez sie tak pocieszam...

Asix kochana co sie stalo?????moze na zamknietym napisz:blink:

Oskar ma goraczke...

na czolku termometr wskazuje 37 (tyle co zawsze, wszyscy wedlug niego mamy na czole 36,8-37), a na brzuszku, pod paszka 38,6-39... nie wiem co sie dzieje... czyzby od zabkow??
Zadnych innych objawow nie ma, poza marudzeniem i wybudzaniem sie ze snu z placzem, nawet noca... Na 14.30 jedziemy do przychodni...
Martwie sie...:-( dotad nigdy nie bylo takich sensacji

Anulka i jak po lekarzu????

Wisienko z mila checia chce zaglosowac ale mi nie wychodzi albo jestem glupia albo jest jakas inna przyczyna:no::-p

Ja jestem po 4 godzinnym spacerku dzisiaj :tak:bylam z bablem podpisac umowe najmu lokalu:tak:
Firma Tako przeslala mi wlasnie umowe,katalog i cennik ale ma swietne produkty jestem zadowolona

Asix kochana co sie stalo?????moze na zamknietym napisz:blink:

Anulka i jak po lekarzu????

Wisienko z mila checia chce zaglosowac ale mi nie wychodzi albo jestem glupia albo jest jakas inna przyczyna:no::-p

Ja jestem po 4 godzinnym spacerku dzisiaj :tak:bylam z bablem podpisac umowe najmu lokalu:tak:
Firma Tako przeslala mi wlasnie umowe,katalog i cennik ale ma swietne produkty jestem zadowolona
Karina no to fajnie ze jes t eś za dowolona

to może jeszcze raz napiszę bo widzę, że nie tylko ty karina masz problemy więc tak
1. prosze wejdź na linka
HiPP Baby Club from Hipp Organic Baby Foods - babyclub, pregnancy advice, Hipp baby offers, chat and diary, baby blog, gallery
2. zobaczysz:
Unique ID Number - tu wpisz 6815
Email Address:
Baby's name:
to w Unique ID number wpisz 6815
3. następnie SEARCH
4. VOTE NOW - i to wszystko :-):-)

karina
super że podpisali umowe i że jesteś zadowolona :-):-) zobaczysz, że interes wypali i bedzie przynosić dużo zysków, bo nikt tak nie rozumie młodych mam jak sama młoda mama, faceci nie maja o tym pojęcia.

troche magiel, ale mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi

mój danny ma straszny ból w kostce, noga mu troche spuchła :szok::szok:

Ostatnia edycja:
witam wieczorowo:-)

pojechaliśmy sobie dzis z kapikiem do mojej mamy:-)
potem po sklepach oboje połaziliśy troche...byłam wózki oglądać ale nic mi nie pasi:-) hehe

Wisienka zagłosowałam;-)
Karinka super że zadowolona:-)
Beatko super że szkolenie się udało i ze pyszne jedzonko:-)
Asix co się dzieje ...buziaka przesyłam..bedzie lepiej:-)
Aluśka współczuje:-( a już myślałam ze bedzie lepiej o tym wczorajszym zaśnieciu...
Anulka ja daje 1 kropelke D3 i 3 kropelki Cebionmulti:)
Pusia super ten peeling:-) musze wypróbować:-)
Misia zdróweczka dla meżusia także i dla chłopaków:-)
Lilus zdróweczka dla Hani no i udanych odwiedzin koleżanki:-)
Mirka ładnie Ci Niki dał pospać:-) chociaz mój Kapik też wczoraj od 19.30 do 7 rano:-) wiec też nie narzekam:-)

ide coś poogladam w TV mezus pracuje więc znów mi sie nudzi...

Małe diable przeszło dziś samą siebie :crazy: cały dzień marudziła i nie chciała się wcale zdrzemnąć :szok::szok::-( nawet na 10 minut oczu nie zmrużyła:no::szok::szok:
jestem wyrodną matką bo mam jej już dosyć:crazy: ale moja cierpliwość się już skończyła:no:
jak można wstać o 4.00 rano i nawet 5 minut się w ciągu dnia nie przespać :szok: masakra:szok::szok::growl::growl: nawiedzona jak czy co :dry:
szlak mnie zaraz przez nią niedługo trafi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
qrcze nawet nie nadrobie,:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas zabki na calego albo cus bo mala maruuudna strasznie placzliwa juz wymiekam, a tu jeszcze mgr musze pisac bo niby dopiero we wrzesniu obrone ale to JUZ we wrzesniu!

Do góry