reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam Kobitki po weekendzie :tak:

W sobotę byliśmy zobaczyć mieszkanie o którym Wam pisałam ale niestety oferta okazała się już nie aktualna :no::no::no:

A po 17.00 pojechaliśmy na grilla do mojej siostry bo ana jak i jej synek mieli urodzinki a oczywiście jej małż siedzi za granicą :baffled:
Było bardzo fajnie :tak:

Nocki minęły nam dosyć spokojnie za to w dzień coś marudna jest dzisiaj:szok::no:

reklama
dzieńdobry :-)
Nocka nie najgorsza,choć mogłaby być taka jak u Lilki ;-)
Ząbek już jest na wyjściu,jutro na bank będzie :tak:
I pewnie na następne będę czekała do 10 miesiąca,tak jak to było z Antkiem :-D
Sabinko to prawda,wyrzynanie się ząbków dziedziczy się po starych :rofl2:
Asix dziękuje za Gratki ;-)
Lilka easy easy :-D
Czego to nasze brzdące nie wymyślą :rofl2:

Trochę nadrabiania tak od końca :tak::tak:
Kochana, moja koleżanka urodziła dziewczynkę 4500 i to naturalnie:szok: Mojego męża kuzyna żona urodziła córeczkę 4100:baffled: Masakra:baffled:
Bira ja bym chyba nie urodziła naturalnie takiego dużego dziecka:szok::szok: jakbym wiedział, że Amanda ma mieć ponad 4kg to bym zgłosiła sie na cesarkę:dry:
Brawa dla nich :tak::tak::tak:
nie moge sie doczekac Dnia Matki:-)
Kathhe ja też się nie mogę doczekać :tak:
Nasze pierwsze święto:tak::-D
acha , muszę sie jeszcze pochwalić bo pękam z radości dzisiaj wyszedł pierwszy ząbek!!!!!!!:-):-):-):-)
dziunia Gratuluję ząbeczka :laugh2::-D:-)!
Widzialyscie jaka jest nowa opcja na NK -ma sie podglad kto jest zalogowany!!
super!!! miasia i aluska-hahahahaha!!!widze was!!!
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
czesc mateczki

my wczoraj caly dzien spedzilismy w pewnym miasteczku :happy: piekna pogoda wiec pojechalismy pozwiedzac sobie
jak przyjechalismy tak poszlam spac z Hania kolo 20,a wstalam kolo 9 i czuje sie masakrycznie wyspana hihihiii:-D:-D:-D

no ale Milena juz mi cisnienie podniosla,wiec nie ma pieknie:baffled:
od paru dni to nie mam cierpliwosci dla niej,non stop jeczy i stwarza jakies wymyslone problemy :wściekła/y:ze az reka mnie swiezbi :baffled::crazy: teraz zrobila afere o lyzeczke!! bo wziela sobie do zjedzenia dwa smaki serka typu Danio i do dwoch serkow musi miec dwie lyzeczki :angry: tlumacze od paru dni ze ma jesc jedna no to konczy sie rykiem,zlosciami itd. :angry:

teraz ma kare i siedzi w pokoju a ja sie uspokajam :baffled:
Liluś współczuję:-(
może Milenka przechodzi teraz okres buntu i dlatego jest taka nieznośna :dry:
Dużo cierpliwości życzę:tak:

no i coś czuje ze mi lekarka Kapika nie zaszczepi..
taki chłopak o 2,5 miesiąca starszy z którym wczoraj Kapik się "macał" hehe tzn. ten chłopak dotykał go jak leżał w wózku...dziś jest chory ma gorączke! no mnie normalnie chyba coś trafi!... i tak pójde do pediatry zobaczymy co powie....
no i u mnie po pięnej pogodzie..już prawie całe niebo w chmurach!! no masakra...
kiedy się w końcu ciepło zrobi..
jak wy piszecie że ubieracie maluchy bez rajtuzkó itp..to mi się cos robi bo u nas ciągle zimno..
dzis go wzięłam bez rajtuzków na spacerek...bo było gorąco no to teraz niebo zachmurzone całe i od razu temp. w dół! wrrrr

juz mi lepiej

wlaczylam Mili bajke,Hanie wlozylam do krzeselka i wzielam ja do lazienki i wzielam sobie szybki prysznic
od razu napiecie przeszlo :happy:

Mila faktycznie ostatnio robi sie nieznosna
to chyba spozniony bunt dwulatka,albo bunt trzylatka :dry:

Aluska szkoda ze meiszkanko wam poszlo...tak to juz jest...ja jak szukalam to non stop w gazetach lokalnych szukalam,na wszystkich murach z ogloszeniami itd. no i droga pantoflową :happy: nawet jak juz bylismy zdesperowani to o ogloszeniu w gazecie myslelismy

Dalsze zaległości:tak::tak:
dziewczynki dzieki!!
a z herbatkami chodzi o to ze nawet te dla dzieci zawieraja ziola a one rozrzedzaja kupke a u nas powinno byc na odwrot-o bozie i nie wiem skad ten sluz....:-:)no:
asix jest już poprawa z kupkami?
kurde wiecie co ciesze że że mój mały tak wszystko je i pije co się mu da;-) to też ma po mnie hehe chociaz wszyscy mówią że cały tatuś to przynajmnijje te lepsze rzeczy odziedziczył po mnie jak narazie przynajmniej;-) bo mój Dawid to wybredna małpka co do jedzenia wrrr...
Sabinka super że Kacperek nie jest wybredny:tak::tak::tak:
A
U nas problem odwrotny... syropek podajemy, ale dzis - 8my dzien bez kupy - Oskarek zaczal stekac, oczka mu az sie zalzawily... och, mi lzy lecialy... polozylam go na przewijaku, rozebralam, gnitlam i masowalam brzuszek i ...znowu w bolach rodzilismy kupe... znowu twarda, brrr! No ale mam nadzieje, ze teraz jak pijemy syropek to juz nastepne beda bardziej miekkie... bo ponoc ten syrop to ma dac... oby
anulko jak się Oskarek czuję syropek pomaga?
:baffled:
Mam antystresową :-D i na lepsze spanie :-D czerwoną,slim ,zieloną,zwykłą w torebkach i zwykła granulowaną,owocową :szok::laugh2::laugh2:
anineczko widzę że herbatek masz do wyboru do koloru:laugh2::laugh2::laugh2:;-)
mamuski mam pytanko-moge dac malemu kaszy mannej???
bo mam przepis od 2 miesiaca kasza manna + mleko modyfikowane + owoce-chodzi mi o jego brzuszek czy kasza rozrzedza stolec czy nie???
plese prosze o szybka odp bo jest pora karmienia malego
Kobitki chyba dobrze poradziły :tak:
Zapomnialam napisac moj maly dzisiaj taki marudny ze szok:no:i cos go swedzi na buzi tzn zobaczylam ze raczka jezdzi po policzku w ta i spowrotem i widze ze tam go troche wysypalo z tym ze nigdy nie jezdzil raczka.Dzisiaj tam ma czerwony jeden fragment policzka i uszko( mam nadzieje ze uszko jest czerwone od tego drapania a nie od czegos innego)
Pierwszy raz tak ma:dry:
Karina i jak wiesz już od czego Szymkowi się to pojawiło?
Aluśka pewnie dzisiaj będzie w nocy dobrze u nas już od dzisiaj zbielały dziąsełka Oli i są bardziej rozpulchnione babcia mówi że już tuż tuż ząbki będą mam nadzieję że bezboleśnie.Michał jak ząbkował to nawet nie zauważyłam kiedy:-D
Beata super że ząbki u Oleńki w drodze :tak:
u nas ani widu ani słychu jeszcze:dry:
no ale nie ma tego zlego....KUPILISMY AUTO:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:
7osobowy Ford Galaxy :biggrin2: byl to jeden z naszych typow
matko jaki on wielki i przestronny:laugh2:
teraz to luzik bedzie
we wtorek go odbieramy

a oto on

61_21353903.jpg

61_-1102063323.jpg

61_1483531968.jpg

cieszymy sie z Karlosem jak dzieci:rofl2::rofl2::rofl2:
Liluś świetne autko sobie kupiliście:tak::tak::-D;-)
wlasnie gadam z mama przez gg i wkleilam jej mojego avatarka
oto jej reakcja

Mama 20:43:09
ojejku ja sie przestraszylam oj
Mama 20:43:34
ja pierdziele oj
Mama 20:44:18
ja tu bpisze i widze cos okropnego ojoj zawalu dostane

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Wisienka to nieźle mamę wystraszyłaś:laugh2::laugh2::laugh2:
Daj buzi Amandzi od Kapika:biggrin2: powiedz że mały przystojny mężczyna przekazuje jej cmoka żeby ładnie w nocy spała;-):tak:
Sabinka buziak przekazany:-D:-D:-D i chyba pomógł bo nocki spokojniejsze :laugh2::laugh2::laugh2:;-)
apropos moje bejbi dzisiaj pierwszy raz samo siedziało przez kilkanaście sekund. potem jeszcze trzy razy powtórzył ten wynik i dość. może jutro znów się uda:tak:
ale jeste mega szczęśliwa jak to widzę....:biggrin2:
Elbra gratulaski dla Piotrusia:-D:-D:-D
zaczęły bobki.
Elbra Aluśka - przepis na chlebek bananowy wklejony.
jolie dziękuję:tak::tak:;-)
Aluska, zycze cudnej nocki Waszej Amandzi:tak::tak:
anulka dzięki:tak::-D:-D;-)
:biggrin2: CZESć dziewczyny !!!!
ja też mam synka z listopada 2007r.( 20-go)
mam pytanko czy sadzacie już dzidzie do chodaka czy może jeszcze czas?:sorry2:mój mały ostatnio próbuje swojej siły głosu ( piszczy i co tylko):baffled:
i mam wrażenie że ma chrypkę , co radzicie w tej kwestii? może jakiś syropek?

kjkwilk witaj:tak:

ja chodzikom mówię stanowcze NIE!:tak::tak:

no i coś czuje ze mi lekarka Kapika nie zaszczepi..
taki chłopak o 2,5 miesiąca starszy z którym wczoraj Kapik się "macał" hehe tzn. ten chłopak dotykał go jak leżał w wózku...dziś jest chory ma gorączke! no mnie normalnie chyba coś trafi!... i tak pójde do pediatry zobaczymy co powie....
no i u mnie po pięnej pogodzie..już prawie całe niebo w chmurach!! no masakra...
kiedy się w końcu ciepło zrobi..
jak wy piszecie że ubieracie maluchy bez rajtuzkó itp..to mi się cos robi bo u nas ciągle zimno..
dzis go wzięłam bez rajtuzków na spacerek...bo było gorąco no to teraz niebo zachmurzone całe i od razu temp. w dół! wrrrr
Sabina współczuję, może jednak Kacperkowi nic nie będzie i szczepienia nie będzie trzeba odkładać :dry:
Aluska szkoda ze meiszkanko wam poszlo...tak to juz jest...ja jak szukalam to non stop w gazetach lokalnych szukalam,na wszystkich murach z ogloszeniami itd. no i droga pantoflową :happy: nawet jak juz bylismy zdesperowani to o ogloszeniu w gazecie myslelismy
Liluś szkoda:-( no ale cóż trza... szukać dalej :dry::tak:

Sabinka-nie martw sie na zapas, moze bedzie jednak dobrze i ci kapika zaszczepia :)
no i przesylam troche sloneczka.....:tak:

wczoraj z moim M odkrylismy jak naklonic naszego maciusia do picia-no wciaz mielismy problem-otoz nie uwierzycie-moj synek pije herbatke z 0,5 l. butelki po wodzie mineralnej normalnie ubaw mielismy po pachy!!
chyba butla mu sie popreostu znudzila
a ja odetchnelam z ulga bo w te upaly chociaz cos popije!!
aluska-znajdziecie cos, trzymam kciukasy!!
lilka-a ty kochana licz do 10 i sie nie nerwuj:tak:

Witajcie mamuski
W koncu wrocilam musze ogarnac mieszkanie.
Wozek w koncu kupilam ale zupelnie inny niz chcialam wiec nie jest to taki moj wypatrzony wozeczek ale nie jest tez zly juz poprostu zmeczyly mnie te szukania, pozniej wkleje fotki.
Tak wogole to cala droge od rana glowa mi peka, jest mi niedobrze.
Pozniej nadrobie co naskrobalyscie i odpisze:tak:
Buziaki

reklama
karinko podziwiam , skąd ty miałaś siły :szok: ja po 12 g. nie wiedziałam jak sie nazywam, najpierw odeszły mi wody , nie czułam skurczyg.:baffled: i przez ostatnie 6 tylko 8 cm rozwarcia, mój lekarz widzę że okazał się łaskawy że się tak "szybko" zdecydował , podjoł decyzję o 22:55 a o 23:17 malutka już była po tej stronie:-). Niestety po 30 min od zawiezienia na sale pooperacyjną też dostałam krwotoku , latanie ,kroplówki, podawanie krwi..... dobrze że jeszcze kilka godzin nic nie czułam po ZZO:sorry2:

Hehehe ja niestety nie mialam nic do powiedzenia:-Dwszystko jest do przejscia chcialam tez chociaz znieczelunie ZZO ale powiedzieli ze nie podadza:tak:

dzień doberek:-)
no to kurde naprodukowałyście...:-)
tak w skrócie bo cos lenia mam..
Women super że imprezka udana...
Karina masakra podziwiam CIę za ten poród,,,a to że drugie dziecie wieksze to nie prawda;-) hihihi tzn. nie koniecznie nie prawda ale napewno nie regóła;-)

I tego sie trzymam heheheh

Widzialyscie jaka jest nowa opcja na NK -ma sie podglad kto jest zalogowany!!
super!!! miasia i aluska-hahahahaha!!!widze was!!!

Hmmmm ja jestem slepa chyba bo ni cholera nie widze tego na dole:dry:

Dalsze zaległości:tak::tak:

Karina i jak wiesz już od czego Szymkowi się to pojawiło?

Przypuszczam ze na 99% od zmiany plynu do kapieli na Nivea, chcialam zaoszczedzic:dry:wlasnie musze kupic Oilatum albo Johnson

A mnie jakos nadal trzyma zle samopoczucie.
Zaraz ide z malym do zoologicznego i popytam sie czy nie wiedza czy ktos chce fretke, chce oddac ale tylko w dobre rece.:tak:

Do góry