reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witajcie Dziewczynki!
Piękny dzień mamy dziś w Radomiu,a jak u Was z aurą?
Pusia,Anit nie obawiajcie się tak bardzo wprowadzenia butli.Wiem,że widząc po raz pierwszy jak wasz maluch dostaje "sztuczne"mleczko żal serce ściska,ale wierzcie mi to dla jego dobra.Najedzony będzie radosny i pogodny a co najważniejsze pozwoli Wam się wyspać.Ja daję Kubusiowi butlę tylko wieczorem przed snem.Na podwieczorek dostaje jabłko i butlę koperku(tak profilaktycznie).A poza tym karmię z cyca na żądanie i jest O.K.mleczka wystarcza.Spróbujcie będzie dobrze.Trzymam kciuki!:tak:
Anulka A może spróbuj pobyć z dzidzią na świeżym powietrzu,a póżniej po powrocie nie dawaj od razu cyca tylko soczek lub jakąś herbatkę.Może maleństwo jest najedzone(napite)Twoim mleczkiem i właśnie dla tego nie chce pić.
Teraz uciekam bo mężulo zaraz wraca z roboty więc trzeba nas jakoś ogarnąć:-D.
Pozdrawiamy papa.

reklama
czopkow poki co nie chce... bo to nie rozwiazanie:no:, jak piszesz - uzaleznia...
termometr - nie, nie, nie...:no::no:
espumisam - musze poczytac i sprobowac:tak:
a soczek - chyba musze kupic strzykawke, niekapek mamy - tez nie spisal sie poki co:-:)-(

strzykawka powinna dać rade,pamietam jak dorian byl bardzo chory to nie jadl nie pil wogole,strzykawką zjadał mleko i pil herbatki
uratowalo nas to,wiec zycze powodzenia:-)

Dorianek pije 500 ml soku na dzień ???
wooowww....

kupuje soki tylko bobo frut po 6m-c sa rewelecajny kilkusmakowe gęste i przepyszne,tanie do tego bo 300ml kupuje srednio za niecałe 2zł i potrafi 1,5 butli wypic w ciagu dnia,ja sie ciesze bo uzupelnia płyny,bo dori duzo sie poci na swoje rozmiary i wage,i do tego duzo witamin.

Sabinko mimo że u nas cały czas skupia się na budowie to chętnie przyjmiemy odwiedzinki od e-cioci. :tak:
tak sobie myślę czasem jakby to było gdybyśmy się spotkali z jakąś e-ciocią;-)
hehehe..niby nigdy sie człowiek nie widział na żywo a tu tyle o sobie już wie...hmmm...;-)

Women no i napisz co z Czarkiem i wklej zdjęcia Doriego po fryzjerze ;)
Juz zaraz pisze na zamknietym hihi ale sie niecierpliwicie

WOMEN WSZYSTKEIGO NAJLEPSZEGO KOCHANA DUZO MILOOOOOOOOOSCI I WSPANIALEGO FACETA:tak::tak::tak:

Karinko dziekuje bardzo:-)

Witam i zgadnijcie co mam do napisani ........................................................................ TAK NOCKA BYŁA LEPSZA :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:.

Kacper usnął o 22 i obudził sie już o 24 ale wstałam zrobiłam mu sinlaka zanim przyszłam to z krzyku usnął u M na rękach położyliśmy go na naszym wyrku i dałam mu butlę, na śpiąco zjadł (nie wszystko ale sporo) i odłożyliśmy go do łóżeczka i kolejna pobudka była o 4:35 :szok::szok::-D:-D dostał cycka i usnął spał tak jeszcze z godzinkę.

karina1980 tak więc Twoja prośba się spełniła :tak::tak:
Mam nadzieję, że to nie był zbieg okoliczności :tak:.

Najgorsze sa tylko tej jego akrobacje w nocy potrafi w przeciągu chwili obrócić sie w koło własnej osi , a jak usypia to jak go tylko wkładamy do wyrka od razu kładzie sie na brzuch i np zaczyna płakać więc trzeba go obracać no to wtedy zarzuca nogi na szczebelki.

Dostałam wczoraj od znajomego linka do takiej książki "Zaśnij wreszcie" znajomy ma dwie córki jedna ma 3 latka druga podobnie jak nasze maluchy i mówił że przy obu były problemy ze spaniem a ta książka była zbawienna :tak:. Musze ją sobie poczytać.
Cieszę sie bardzo ze nocka była lepsza:-):-):-)

wiecie co mam jeszcze pytanko potrzebuje porady coś dobrego na wypadające włosy!! gdzies od 4 tyg. mam dosć!! nei wiem co sie dzieje w życiu mi włosy nie wypadały...
jak macie coś sprawdzonego dobrego prosze napiszcie:-)
a jak nie to nawiedze apteki:-) i zobaczymy co mi doradzą:-)

sabina w aptece jest srodek dla ludzi po chemioterapii
wcierasz to w skore głowy zostawiasz na 30 min
moje kolezanki tego uzuwały i bardzo sobie to chwalły,wlosy geste sie robiły,zdrowe i lśniące.całkowicie bezpieczny srodek ale nie pamietam nazwy.
ja mam tak geste kłaki jak u konia i czasami narzekam ze mam ich za duzo.:sorry2:

wiecie co mam jeszcze pytanko potrzebuje porady coś dobrego na wypadające włosy!! gdzies od 4 tyg. mam dosć!! nei wiem co sie dzieje w życiu mi włosy nie wypadały...

Oj Sabinka mam ten sam problem ja zawsze mialam slabe i cienkie wlosy a teraz po ciazy wogole wypadaja mi a szczegolnie po myciu jak je czesze. Dlatego tez chciaabym sciac na krotka swoje.
Jezeli chodzi o wzmocnienie to slyszlam ze plukanki z pokrzywy ( mam nadzieje ze nie pomylilam:dry:) i sa witaminy wzmacniajace cebulki wlosow i paznokcie z tym ze moja kolezanka brala po ciazy i mowila ze jakies istotnej roznicy nie widziala i pozniej to samo ustalo wiec nic konkretnego nie odpwiedzialam Ci heheheh:tak:

Witanko

Sabinko jest Capivit na włosy.Skrzyp polny,Merz Special.Dercos z Vichy.
Beatka bardziej Ci podpowie ;-)
Pusia moim skromnym zdaniem to zasługa Sinlaca :tak::-D

Ja dziś miałam stereo z moimi w nocy :laugh2::laugh2:
Ale żyje i mam się dobrze :dry::baffled::laugh2::-D

Women pisz pisz na zamknietym bo my ciekawskie :rofl2:

ale na szczęście udało mi się go nakłonić do pomocy do zajęcia się małą np. przeprać ją i zabawić przez 10min.....dłużej to nie na jego siły :dry:

Anulka to wy prrzepieracie małą:rofl2:;-) w automacie czy ręcznie;-)

dzień doberek...
Elbra co do spotkanka to myśle że fajnei by było;-) tylko jak mój Kapik przy Piotrusiu bezie wyglądał:-) jak on waży mi teraz coś koło 7300-7400:-) hihihihihih
Elbra jak tasm pogoda u Ciebie?:-)
dziś przyjezdza moja mama wiec pewnie mnei nei będzie za często...
buziak dla wszystkich mamuś i ich dzieciaczków:-)

eee tam...napewno się będa razem bawić. ja mojego ubiorę luźniej ty trochę grubiej i już będzie ta sama waga:-)
a tak poważnie to przeciez kapik z taką wagą jest w normie:tak:

Miałam to samo p o porodzie. jak zawsze rewelacyjnie się sprawdziły tabletki tylko na nadmierne wypadanie włosów i łamliwe paznokcie o nazwie "MERZ SPECIAL" polecam. sama wczoraj skończyłam opakowanie. Tyle że kosztują coś 40 zł:dry: ale są najprawe super. opakowanie starszca na 30 dni. ja tylko jedno stosowalam i od razu byly efekty. Fryzjerka mi je poleciła.

ja mam tak geste kłaki jak u konia i czasami narzekam ze mam ich za duzo.:sorry2:
ja mam tak samo gęste. nieraz narzekałam że takie "siano" na głowie. ale jak mi po porodzie zaczęły wypadać to błagałam żeby jednak zostało mi to siano na głowie;-)
i jest oki.

dzien dobry!!!
ja po krotkiej nieobecnosc-ale jak wiecie weekend to rzadko zagladam-brak cvzasu jak wszyscy w chacie no i zawsze jakies plany...
u nas od 2 dni upaly no i dzisiaj bedzioe to samo-okna na oscierz ma otwarte od 8,00 no i zero przeciagu-ja tez mieszkam na poddaszu takze cos czuje, ze w lato bedzie masakra:-(
wlasnie czekam na landlord-ke przyjdzie odebrac poczte poprzednich lokatorow no i pierwszy raz ja poznam0-takze musze moj balaganik ogarnac:zawstydzona/y:

z malym mam jazdyy bo od 2 dni robi rzadkie kupki ze sluzem no i juz nie wiem co mam robic wczoraj zrobil chyba z 10:szok:
dalam mu marchewki-ale nieduzo zjad ale pozniej wciagnal sloiczek marchew,ryz i kurczak no ikupka poszla gestsza, chociaz tez troche sluzu wyczilam no i od 5,00 zrobil juz dwie kupki nie wiem o co chodzi....:-:)no:
kochane wpadne do was potem
buziaki ogromne dla wszystkich dzieciaczkow i mamusiek:tak:

p.s ojesssssssssu znowu kupa:no::szok:

Pusia gratuluję lepszej i spokojniejszej nocki!:-D
Anulka u nas kupki są takie raczej gęstawe i jakieś takie ciemne,ale to chyba po jabłku.
Dziewczynki czy Wy już wcinacie młodą kapustkę?Bo ja to ciągle dość rygorystycznie pilnuję diety,a może niepotrzebnie.Tak mi się marzy sznycelek z młodą kapustką i sałatki z majonezem.:-(

Mam pytanie o ospę.Czy wiecie może czy zaraża się nią przez dotyk czy jakoś tak powietrzem.W niedzielę idziemy na komunię a córka siostry 2 tyg temu ją przechodziła(wirus jest w organiżmie jeszcze po ustąpieniu objawów) i nie wiem czy zabierać Kubę czy nie.Może gdybym małego od niej odizolowała to by nic nie złapał.Jak myślicie?

A i jeszcze coś mi się przypomniało.
Padła nam karuzelka z nad łóżeczka i nie wiem czy jest sens kupować nową czy sprawić małemu jakiś inny gadżet.Jak długo malucha może interesować karuzelka?
Dziś dodaję do menu małego tartą marchewkę.Zobaczymy jak zareaguje.:baffled:

reklama
Pusia dzięki za ten link.Od dziś przyzwyczajam Kubę do zasypiania w swoim łóżeczku(do tej pory robi to na rękach lub w gondolce).Może dowiem się czegoś pomocnego.
Jak Wasze bączki znoszą mycie główki.?Bo u nas cała kąpiel przebiega na luziku do momentu gdy zmoczymy włoski.Wtedy zaczyna się koncert i już nic małego nie jest w stanie uspokoić.:wściekła/y:.

Do góry