reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

witam
was kochane mamuski po dlugim weekendzie

chcialam poczytac co u was, ale danny wlasnie wrocil z pracy,
to postaram sie jutro nadrobic, na razie udalo mi sie tylko na watkach tematycznych

milego wieczorku
do jutra papa :-):-)

reklama
witam!!!
ja znowu na chwilke dopoki maly kima..
byla u mnie wlascicielka no i siedziala ze 3 godziny zjednej strony fajnie bo sie nagadalam za wsze czasy a z drugiej nic nie mam w chacie zrobione wiec wpadam tylko na chwilke...
nie zdazylam wszystkiego nadrobic wiec sorki ale po dlugim weekendzie nie wiem czy mi sie uda-tematyczne przelecialam po lepkach:zawstydzona/y:
pisze co pamietam a za reszte sorrki-wybaczcie z gory!!!

ladinka-witaj kochana..gdzie fotki chlopakow???
mirka opowiadaj jak podroz, ile godzin jechaliscie?no i gratuluje synka podroznika:-D
sabinka- mam nadzieje, ze juz lepiej kochana
netka1-witaj!!!:-)
anulka-jeziora PIEKNE!!! zazdroszcze!!!
karina-gdzies doczytalam, ze bylas na koniach-ahh zazdroszcze no i jak masz zakwasy to wszystko o.k czyli bedziemy chudnac kochana:tak:
women-spoznione zyczonka duuuuuuuuuuuuuuzoooooooooooooo usmiechu na buzce!!!
no u mnie nic ciekawego w sumie...pogoda piekna az chce sie zyc
dalej dieta, no i przedwczoraj biegalam i do dzisiaj mam zakwasy:laugh2:
dalej mnie martwia te kupki Mattiego no i myslalam, ze ktoras mi cos napisze no ale lipa wiec moze poczekam na beate i ona mi cos doradzi bo juz fiola zaczynam dostawac-nigdy tak nie mial, ze po kazdym posilku robil kupe-a najwieksza masakra jest po mleku po posilkach stalych jest lepsza a ten sluz tez troche jest:no::crazy::wściekła/y:
dobra spadam do jutra....
milego wieczoru...

a tu jeszcze filmik ja Maciek sie przekreca -musze sie pochwalic, ze dzis po raz pierwszy z brzuszka na plecki, bo z pleckow na brzuszek juz zaliczyly duzo wczesniej ;)
sabinka special for you ;)
<embed width="448" height="361" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" src="http://i271.photobucket.com/player....tobucket.com/albums/jj144/asix82/MOV01093.flv">

Dziewczynki czy Wy już wcinacie młodą kapustkę?Bo ja to ciągle dość rygorystycznie pilnuję diety,a może niepotrzebnie.Tak mi się marzy sznycelek z młodą kapustką i sałatki z majonezem.:-(

Mam pytanie o ospę.Czy wiecie może czy zaraża się nią przez dotyk czy jakoś tak powietrzem.W niedzielę idziemy na komunię a córka siostry 2 tyg temu ją przechodziła(wirus jest w organiżmie jeszcze po ustąpieniu objawów) i nie wiem czy zabierać Kubę czy nie.Może gdybym małego od niej odizolowała to by nic nie złapał.Jak myślicie?

A i jeszcze coś mi się przypomniało.
Padła nam karuzelka z nad łóżeczka i nie wiem czy jest sens kupować nową czy sprawić małemu jakiś inny gadżet.Jak długo malucha może interesować karuzelka?
Dziś dodaję do menu małego tartą marchewkę.Zobaczymy jak zareaguje.:baffled:

netka ja karmiac piersia jadlam jak w ciazy i nie mielismy zadnych problemow tylu bole brzuszka,kolki u Hani
moja filozofia to jesc tak jak w ciazy,po troszku zaczynac wprowadzac rozne potrawy do menu i obserwowac malucha
jak sjo ok to jesc ;-)

co do ospy to wiem ze zaraza tylko na poczatku gdy sie rozwija w organizmie
wiec jak mala jest juz 2 tyg.po ospie to spokojnie bym poszla:happy:

a karuzeli bym nie kupowala
Hania wogole nie ma
dla mnie to strata pieniedzy...Mila nam karuzele zlamala po paru meisiacach uzywania....Hani wiec nie kupowalismy wcale i dobrze bo jak sie obudzi to od razu wola ze chce wyjsc :-)

Sabinka i Anulka po tylku ze nie wpadly na golabki :rofl2::-D;-):laugh2:

Wisienka witaj po weekendzie :-)

Ladina no wreszcie kobito!!! ciesze sie ze zyjesz i plisss daj zdjecia chlopakow :-):-)

ja chcialam z wami popisac ale plecy mnie bola :sorry2:
wiec do pozniej

tylko sorki za kijowa jakosc-najlepiej odrazu zmniejszcie okno bedzie lepiej widac - to moj zrypany telefon-do kamerki niestety nie dobieglam

Czesc Kochane, wlasnie tak po lebkach:zawstydzona/y: poczytalam co u Was ...ale jakos dzis brak mi czasu:-p:-p

wiec, tak to co pamietam...

Lilus, Kochana... przepraszam za te golabki... mmmmm, ale chetnie bym wpadla... no, pewnie mialabys lekko zszokowana mine, cooooo???:-D:-D:-D:-D:-D

Asix... nie wiem co napisac o tych kupkach Twego Maciusia... nie mam pojecia... u nas jak bylismy tylko na cycu tez czasem cos tam sie "ciagnelo..." ale nie wiem czy to byl sluz... teraz mamy odrotny problem... brak kupek:-:)-(
Macius sliczny zaliczyl przewrot w obie strony - super:tak::tak::tak:
No i trzymam kciuki za diete;-);-)

Women, ogladalam ten V3 - wyglada fajnie:tak: dzieki za rady jak wmusic soczek... kupilam strzykawke... no i bylo ciezkooooo, Oskar tak patrzyl na mnie - jakbym mu krzywde chciala zrobic... dalam mu moze 10 ml... a krzywil sie, wyrywal... brrr!!! kolo 18tej dostal 90ml soku sliwkowego+1,5lyzki kaszki+pol sloiczka sliwek suszonych... nie wiem, ale w ogole go nie rusza:-:)-( ...dalam tez mu Espumisan - 10 kropelek (ale baczki sadzi, wiec nie wiem czy na kupke to cos da...)

Netka, ja jakos tak - jak Ty - trzymalam sie ostro diety, zero orzechow, kapusty, fasoli, kiszonego, grzybow itp... ale odkad Oskar zaczal 6 m-cy powoli zaczelam jesc wszystko i nie ma zadnych skutkow ubocznych - no teraz te kupki, ale to zaczelo sie dopiero teraz, mysle ze organizm przestawia sie i zamiast robic kupke do kazdej pieluchy - jak bylo do tej pory - bedzie 1 na dzien... albo i na dwa... A poki co na tydzien:-:)-(

U nas tez sie zepsula karuzelka, mielismy taka byle jaka - za 30-40zl... i ntez nie wiem czy kupic nowa... teraz kupilabym taka FP z projektorem... ale nie wiem czy sie oplaca, czy to juz niedlugo nie bedzie Oskara interesowac...

Sabinka, zaraz mykam na zamkniety poczytac co sie stalo, ze jestes smutna:-:)-(

Wisienka, witaj:tak::tak: i czekamy w takim razie do jutra, brakowalo Cie tu...;-);-)

Ladinko, witaj witaj, jak tam chlopaki?? Buziaki dla Was:tak::tak:

Anineczko - hmmm, fakt dzis bylo ciepelko, ja nawet ubralam krotki rekawek, ale jak wyszlam to wialo i zachmurzylo sie... wiec pogoda bywala lepsza, ale juz i tak pieknie - czuc lato coraz blizej:tak::tak: Jak tam na polu bitwy z ospa??

Pusia, Aluska gratuluje lepszej nocki:tak::tak:

Aluska, mezus smial sie jak mu mowilam, ze za mandat nalezy mu sie klaps w dupe!!!:-p:-D:-D

Beatko, jak tam po fryzjerze??? Beda fotki???

My jutro na 8.10 mamy szczepienie... zapytam od razu o te zaparcia:zawstydzona/y::zawstydzona/y: poki co nic nie robie - tzn, zadnych czopkow itp... czytalam, ze poki nie ma objawow, ze maluch sie meczy czy boli brzuszek to takie zaparcia moga byc... a Oskar fika, smieje sie i bawi w najlepsze, wiec poki co brak kupy mu nie przeszkadza...

A no i chwale sie, dzis byl piekny przewrot na brzuszek, i to juz kilka razy:-D:-D:-D

Hello
Nie poczytałam jeszcze może za godzinkę bo dopiero od 18 jestem w domu od rana:wściekła/y:Mojej fryzjerce wypadł dysk i nawet nie zadzwoniła do mnie że jej nie będzie a ja załatwiłam Olce opiekę i miałam czas dla siebie do 14.Dopiero o 10 udało mi się znaleźć miejsce u fryzjera nigdy tam nie byłam ale nie jest tak źle tylko padam na pysk i jeszcze kurka prasowanie:crazy:

To do potem

maly juz spi
wiec tak :
Asix... nie poradze z kupkami u nas jak w zegarku moze tez dlatego ze maly pije herbatke ziolowa koper,anyz rumianek :-D
jechalismy w sumie 12 godzin z okolo godzinna przerwa ( tzn kilka przerw ale w sumie godzina moze troche wiecej) maly gadal, smial sie i bylo super

Netka ...ja mam karuzele FP tylko ta z misiami i z projektorem jest super tylko fajnie by bylo zeby byl na prad a nie na baterie ale poza tym super :-p
Ladinko, jak sie maja chlopaki ?! :-p
Pusia, Aluska ...zycze dobrej i dlugiej nocki ;-)
Karina ---- kiedy nastepna jazda :laugh2: konna oczywiscie

Pusia gratuluję lepszej i spokojniejszej nocki!:-D
Anulka u nas kupki są takie raczej gęstawe i jakieś takie ciemne,ale to chyba po jabłku.
Dziewczynki czy Wy już wcinacie młodą kapustkę?Bo ja to ciągle dość rygorystycznie pilnuję diety,a może niepotrzebnie.Tak mi się marzy sznycelek z młodą kapustką i sałatki z majonezem.:-(

ja juz nie przestrzegam dietki i jest oki:tak:nie jem tylko tych bardzo alergizujacych rzeczy-orzechy, cytrusy itp

Co do karmienia i spania to ja tez karmie jeszcze tylko cycem i jest roznie ale przewaznie karmionko 19-20 i potem karmie ja na spiaco ok24 kiedy ide spac i przesypia mi tak do 7-8:-) kocham karmic piersia:-)mala tez uwielbia tego mamusiniego cyca:-p jest wiele wyrzeczen np chcialabym sie w koncy napic zimnego pifkaaaaa:sorry2::-) ale warto, bo im dluzej karmie tym wieksza satysfakcje czuje:tak:

Women no to pięknie z tym fitnesem:-) a u mnie jest taki, niedawno otworzyli:
FITNESS EXCELLENCE - najnowoczesniejszy klub fitness w Polsce. Witamy

ale mnie te ceny przerażają:-)
a poza tym leń ze mnie...ja tam wolę ping ponga albo siatkówkę;-)

Beatko wrzucaj foteczki fryzurki:-)
Kathe ja pamietam że jak karmiłam Kapika to sobie jakos tak wmówiłam że orzechy sa bardzo dobre..i tak wpierniczałam ile widziałam:-) i jak po 1,5 miesiąca przeczytałam że to jeden z największych alergenów to aż mnie wmurowało:rofl2:
Wisienka no wreszcie Cie wywiało na ten dłuuugggiii weekend:-)
Mirka super ze wycieczka udana:-) ja taką 12 godzinną jazdę bedę miała 13 lipca:-) wiec aż sie boje;-)

Anulka gratulujemy przewrowtu:-)
Liluś kurde lot odwołali mi w ostatniej chwili dlatego nie przyleciałam:laugh2::sorry2:

Asix..co do kupek ja ostatnio tez jak pamietacie miałam z kupkami...nawet 5 dziennie żadkie..Beatka mi poelciła Lacido Baby..:-) Kapik dostawał to przez 5 dni..i teraz jak ręką odjał wszystko wróciło do normy czyli jedna kupeczka rano:-) i potem cały dzień spokoju...no czasem sie mu zdaży 2 wieczorem:) a dodam ze wtedy jak żadkie sie zaczęły to wcale nic nowego nie dostawał do jedzonka...
kurcze nie chce mi się ten link otworzyć;/jak moze wrzuc na gg...bo chcę pooglądac Maciusia:-)

Anineczka u Ciebie znowu gorąco????????????kurde u mnei deszcze i wogóle lipa..:-(

Netka ja nie wiem nie doradze z karuzelką:-( bo w sumie to nie wiem czemu ale Kapik nie miał:-( :-( a co do mycia główki to luzik u nas..u nas czasami jest koncert przy ubieraniu;-)
Aluśka nadrobiłaś juz wszystko???;-) heheh bo na raty nadrabiasz bidulko;-)
Pusia lepszej nocki: życzymy:-)

buziak

reklama
ja juz nie przestrzegam dietki i jest oki:tak:nie jem tylko tych bardzo alergizujacych rzeczy-orzechy, cytrusy itp

Co do karmienia i spania to ja tez karmie jeszcze tylko cycem i jest roznie ale przewaznie karmionko 19-20 i potem karmie ja na spiaco ok24 kiedy ide spac i przesypia mi tak do 7-8:-) kocham karmic piersia:-)mala tez uwielbia tego mamusiniego cyca:-p jest wiele wyrzeczen np chcialabym sie w koncy napic zimnego pifkaaaaa:sorry2::-) ale warto, bo im dluzej karmie tym wieksza satysfakcje czuje:tak:

Kathe, podpisuje sie nogami i rekami:-D:-D:-D

Do góry