reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

sok mozesz podawac strzykawką,a moze niekapek
od czopków moze sie "uzaleznic" tak samo od termometru
moze espumisan ?

czopkow poki co nie chce... bo to nie rozwiazanie:no:, jak piszesz - uzaleznia...
termometr - nie, nie, nie...:no::no:
espumisam - musze poczytac i sprobowac:tak:
a soczek - chyba musze kupic strzykawke, niekapek mamy - tez nie spisal sie poki co:-:)-(

reklama
moj dorian pije do 500ml w tej chwili soków i robi mi do 7 stolców :-)są powody do radości cholera hy hy hy :sorry2:

Dorianek pije 500 ml soku na dzień ???
wooowww....

Sabinko mimo że u nas cały czas skupia się na budowie to chętnie przyjmiemy odwiedzinki od e-cioci. :tak:
tak sobie myślę czasem jakby to było gdybyśmy się spotkali z jakąś e-ciocią;-)
hehehe..niby nigdy sie człowiek nie widział na żywo a tu tyle o sobie już wie...hmmm...;-)

Women no i napisz co z Czarkiem i wklej zdjęcia Doriego po fryzjerze ;)

Ja cos czuje ze po zakonczeniu karmienia bede wygladac jak poczciwa Krasula ale mam to gdzies :)

Jesli chodzi o kupki to mimo ze Domis jest tylko na cycusiu, to robi tez co pare dni, po 4 lub 5 dniach jest mu juz naprawde ciezko. Czasami pomagamy mu czopkami, ale nie chce tego robic za czesto bo jeszcze sie przyzwyczai i sam nie zrobi :szok: Ja przestrzegam diety, ale tak jest mimo wszystko...

Bira, dzieki za informacje co do tych kupek;-);-)

a jesli chodzi o jedzonko, to kaszka pierwsz byla dopiero wczoraj, a tak to tylko pol sloiczka zupki raz dziennie - i cyc, cyc, cyc:-D:-D:-D
zaczal spac tak fajnie, jak wyszly zabki i przenieslismy Skwareczka do jego pokoiku - smiejemy sie z mezem, ze widocznie troche mu przeszkadzalismy i budzil sie...:-D:-D:-D

Beatko, to jutro dluuuugi dzien Cie czeka... hmmm, ale fajnie fryzjer to zawsze = dobre samopoczucie:tak::tak::tak:

Ja też sobie tak myślę że Kacper lepiej by spał jak by nas w pokoju nie było bo np jak tylko wejdziemy do pokoju to on odraz sie zaczyna wiercić. Tylko myślałam, że może póki karmie cycuchem to lepiej być bliże Kacperka...a teraz już sama nie wiem

Ja cos czuje ze po zakonczeniu karmienia bede wygladac jak poczciwa Krasula ale mam to gdzies :)

Jesli chodzi o kupki to mimo ze Domis jest tylko na cycusiu, to robi tez co pare dni, po 4 lub 5 dniach jest mu juz naprawde ciezko. Czasami pomagamy mu czopkami, ale nie chce tego robic za czesto bo jeszcze sie przyzwyczai i sam nie zrobi :szok: Ja przestrzegam diety, ale tak jest mimo wszystko...

Ja raz musiałam mu pomóc termometrem nie robił tydzień kupki. A teraz kiedy dostaje czasem jakiś deserk w słoiczku to robi raz dziennie ale taka konkretną jak duży chłop hahah

Liluś kurde podejrzanie coś mi tu dziś słodzicie:-) hihih ale dzięki;-) dzięki za odpowiedź o "ż"hehehe
a co do picia:-) ... to Lilka będe miała kompankę;-) na spotkaniu jak już urodzisz skończysz karmić... potrenujesz troche:-) bo po jednej lampeczce wineczka to kiepściutko z Tobą:-) wiec potrenujesz - to przynajmniej co wypijemy;-) mężzczyźni zostaną z dzieciakami a my imprezka a co ...
ale sie uśmiałam z tego 15 piwa dałaś jaja!!:rofl2: jak czytalam to pomyślałam co innego a nie o sikaniu hehehe
co do gołąbków to ja lecę do was...mi też ślinka cieknie jak słysze słowo gołąbki a nnigdy w życiu nei robiłam!:-( a uwielbiam...poprosze o przepis:-)

ok to jestesmy umowiione na picie :-D:tak:
ino przed spotkaniem mam andzieje ze bede miala czas potrenowac :-p;-)
a na golabki zapraszam
prosze sie teleportowac :laugh2:

Lilka, a tak odnosnie Milenki to kiedys pisalas, ze tesciowa miala Ci pomoc w odpieluchowaniu, i nic nie wyszlo? Trzymam kciukasy za Milenke, Ty to jestes dzielna kobitka...:tak::tak::tak:

A golabki - mmmm, uwielbiam;-);-);-) ale tylko jesc, robic nie za bardzo...:-p:-p teraz robimy kapustke mloda na gesto - maz jak tylko slyszy to mu sie micha cieszy, uwielbia:-D:-D:-D

A z tym piciem... to nie wiem o co chodzi, nie sadze by to smoczek winil... bo jak czasem gdzies wychodzilam i odciagalam mleko to pil z tej butelki i z tego smoczka... wiec bylo oki... dla mnie po prostu nie smakuje mu soczek:-:)-( (zarowno jablkowy jak i teraz sliwkowy!)
...podobnie na poczatku bylo z jedzeniem - masakra!!! Placz, wyginanie sie i odruch wymiotny - przez kilka ladnych dni, nawet probowalam zupke podawac mu z butli przez smoczek z duza dziura, wyciskalam mu do buzi ta zupe, bo inaczej nie dalo rady:zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ale kilka dni i zalapal smaczek, i teraz pieknie zjada lyzeczka:tak::tak: a soczek nie i koniec....:crazy::crazy:

tesciowa po 2 dniach sie poddala :baffled:
Mila dostala blokady i po ptakach bylo...nie jej zcas
teraz mysle jest lepiej
ja sama sikalam ponad 3 lata ze matka po lekarzach zemna latala,no wiec Mili ma po mamusi :sorry2:

z gołabkami to tak jak ty...najbardziej przeraza mnie wizja kapusty bo to bedzie moj pierwszy raz :nerd:
potem dam znac jak wyszlo :happy:

a co do picia
jesli Oskarek nie lubi soczkow to sie nie martw
moze polubi przegotowaną wode,a moze herbatke mietową??
moja kolezanka trojke dzieci chowa do dzis na tej herbatce
dzieci uwielbiaja
mietowka jest taka orzezwiająca
moze Oskarek polubi?
jedna saszetke zalej dosc spora iloscią wody :tak:

Sabinko, ja tez z tymo golabkami tak mam:-D:-D farsz moge zrobic... ale dalej to juz klopot, nie cierpie sparzac liscie, a potem to zawijanie... Lilus, gdyby nie to, ze jestes w stanie blogoslawionym;-) to napisalabym, zebys robila wiecej tych golebi - bo wpadlabym na nie razem z Sabina:-D:-D:-D

hihiii zapraszam kolezanka
prosze sie teleportowac hihiii

zrobimy zjazd listopadowek na golabkach u Lilki :-D

Z każdym dzieckiem jest inaczej i na każdego przychodzi czas sikania do nocniczka i jak sama napisałaś Milenka musiała dorosnąć do tego. Trzymam kciuki żeby sie udało tym razem:tak:

dziekuje :***
a kciuki sie przydadza ojj przydadza ;-)

zaczynam nadrabiać :tak::tak:

Tu cos dla Ciebie
"U dzieci karmionych wyłącznie piersią zaparcia występują bardzo rzadko. Jeśli stolce są skąpe, ciemniejsze lub zielonkawe trzeba pomyśleć o niedoborze pokarmu. Jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze, a rzadko oddawane stolce powodują dolegliwości np. napięcie, prężenie, bóle brzucha można wprowadzić do diety matki produkty, które “przyspieszają” pracę jelit np. otręby, ziółka łagodnie przeczyszczające. Można też dziecku 1-3 razy dziennie podać niewielkie ilości np. przetartego jabłka lub wywaru z suszonych śliwek czy jarzyn."

Moj nie ma takiego problemu ale ma inny
robi do 7 stolców na dzień dla mnie to masakara ale pewnie soki i desery go tak przeczyszczają.
:-)
Women bardzo przydatne informacje podałaś, zapamiętam to sobie na przyszłość bo na razie Amanda nie ma problemu z kupkami prawie tak jak Dorianek:tak: ....teraz robi aż do 5 kupek dziennie....:tak::szok:
Aluśka to świetnie,że moja synowa nie poszła w łapska babci :laugh2::laugh2:
Super postawa męża ;-)
Znaleźliście coś do zamieszkania?
anineczko z szukaniem mieszkania jest na razie jedna wielka kicha:wściekła/y: nie ma chętnych na małżeństwo z dzieckiem a jak już to cena wynajmu wynosi minimum 1500zł plus ok.rachunków ok.300-400zł i do tego 1000zł kaucji:crazy:
mam jedno ogłoszenie na oku i może w sobotę pojedziemy go obejrzeć cena jest dosyć niska ale właściciel z którym rozmawiałam powiedział, że chce wynająć małżeństwu bez dzietnemu albo osobie samotnej( nie informowałam go jeszcze że mamy Amandzię).....jak mieszkanie będzie w porządku to może uda mi się go namówić do zmiany decyzji.....:unsure:
Aluśka bardzo się cieszę razem z Tobą. Dzielnie stawiajcie na swoim, a co. Już i tak dużo pomagasz szorując podłogi i gary. A wolne Wam się należy. Biedna Amandzia z tą okropna pieluchą jest. Oby przy najbliższej wizycie okazało się, że to koniec Waszych męk.
Jolie dziękuję bardzo:tak::-):wink:
kochane ja dzisiaj ma troche na glowie wiec wybaczcie ze znikne, wpadlam sie tylko zameldowac-musze zrobic wrweszcie porzadek w chalupce no i wystawic wozek na sprzedarz i jeszcze zaprojektowac ulotki dla mojego M (o czym nie mam zielonego pojeciA) TAKZE MAM MISJE!!!
ale postaram sie was podczytywac zeby byc na bierzaco
asix jak idzie projektowanie ulotek?
Liluś świetne to jest:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl:
a zapomniałam sie pochwalić
od jakieś 2 tygodni
moje dziecko samo pije,sok jak i mleko
daj mu tylko do rączki uchwyt od niekapka, drugi łapie juz sam i celuje do buzi
super dumna jestem z syna
Gratulaski dla Dorianka :tak::laugh2:;-)
dziewczyny mam pytanko!!!!!!!
jak jest taka ladna sloneczna pogoda to podajecie ta wit D3 czy nie??
Wisienka ja jeszcze podaję wit.D3 po 2kropelki raz dziennie:tak:

reklama
Do góry