reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Pusia, Anulka ja tak czytam Was i widze ze maz ubiera, maz usypia itd......jak ja Wam zazdroszcze:tak:moj do tej pory ani razu nie ubral dziecka,nie przewinal -kilka razy tylko nakarmil ale moge to wyliczyc chyba na palcach obu dloni i nie byl na spacerze czy inne rzeczy-zawsze tylko slysze ze on pracuje:wściekła/y:
Szczesciary z Was:tak:
Karina.Agu$ współczuję nie chętnych do pomocy małżonków:-(
mój na początku też nie chciał mi pomagać i strzelał wymówkami... że on nie umie bo się lakami nie bawił... jest zmęczony po pracy itp.
ale na szczęście udało mi się go nakłonić do pomocy do zajęcia się małą np. przeprać ją i zabawić przez 10min.....dłużej to nie na jego siły :dry:
no i chwalę się wyczynem mojego synusia: potrafi siedzieć bez podtrzymywania i na dodatek rączkami już się nie podpiera obiema, tylko chwyta zabawki albo łapie stópki jedną rączką. zdolniacha:-D
Gratulaski dla Mateuszka:tak::tak::-)
dziś właśnie patrzałam jak szwagier zajmował sie Natanem,jak go przebierał,całował.........Ach ryczeć mi sie zaraz chce.......Nieważne !!!!!

Women
głowa do góry...nie smutaskuj się jesteś wspaniałą mamą i na pewno niebawem Twoje życie
Dzieńdobry.
Pije gorzką herbatke i wsuwam śniadanko.

Mój Antek ma ospę :angry::angry:
Oj biedny Antoś oby to choróbsko miało łagodny przebieg:tak:
Dużo zdróweczka dla niego życzę :tak:
Nie pochwalilam sie Wam jestem taka zadowolona od przyszlego tygodnia zaczynam jazde konna-otworzyli u nas szkolke jezdziecka.
Bedzie trzeba rozejrzec sie za podstawowym strojem chociaz:tak:

U nas pogoda ladna tylko troche wieje chyba, zaraz koncze obiadek i zmykam na spacerek
Karina ale masz fajnie też bym tak chciała :tak:
Witajcie,

u nas zimny długi weekend więc nie siedzimy nawet w ogródku,
kupiliśmy w końcu auto i teraz wozimy dupska żeby przetestować furę, kurde ale ono wielkie :szok:

Igi zaczął siedzieć co mnie cieszy bardzo, gotuję mu warzywka i mięsko i miksuję blenderem - wcina aż mu się uszy trzęsą.

Znowu mnie skóra swędzi jak wtedy gdy miałam wysoki poziom bilirubiny, kurde, muszę sobie zrobić badanie w poniedziałek. Ale żółta raczej nie jestem.

pozdrawiam Was cieplutko
:blink:
Misia gratulaski dla Igiego:tak::tak::tak: zdolniacha:-D:-D:-D samochodziku również gratuluję :tak:
Zapomniałam powiedzieć, że Piotruś od wczoraj jest na mleku Bebilon Pepti + syrop ketotifen.
Małemu nie schodziły te suche płaty skóry na łokciach i w dodatku ulewał znowu czesto.
Więc lekarka zmieniła nam mleko.
zobaczy,y czy się to unormuje. Na 90% ma alergie na mleko krowie.
Elbra oby zmiana mleczka pomogła i skórka była gładziutka :-)
witajcie popołudniowo
u nas pogoda też nijaka niby nie leje ale wieje bez sensu...nie bylismy na spacerku bo przyjechała tesciowa ze swoja mamą idopiero pojechały...uff.... Kapik marudzi jak cholera...od kilku dni tak ma wrrrr....no cóż mam nadzieje że niedługo ząbek sie wykluje chociaz powiem wam ze widze 2 taką jakby wystajacą (ale to jezcze nie zabek:-) ) a to ponoć jedynki mają wyjść wieć ja nic nie kumam:-)
Karina ale masz fajnie z tymi końmi:) chociaż ja jechałam 2 razy w zyciu i się zarąbiscie boje...bo znajomy jak mnie juz posadzili to klepnął w dupę konia i ten jak polecial to myslałam że zawał bede miałą!! wrrr..nie zapomne mu tego nigdy...darłam się jak debilka:-)
Sabinka jak tam zębole już coś się przebiło?

Współczuję Ci takiej przygody z koniem też bym się bała siąść później na konia:crazy: on chciał Cię nauczyć "jeździć " czy śmiertelnie wystraszyć :wściekła/y: :crazy::dry: i wcale się nie darłaś jak debilka ja też bym krzyczała przy czymś takim jak z resztą każdy kto by się wystraszył:no:
Głupio postąpił Twój znajomy:wściekła/y::no::dry:

reklama
No Beatka wyprzedzilas mnie dzisiaj wiec jestem druga a masz moze dla mnie KAWCIE???? heheheheh

Kacper teraz zażywa kąpieli ... a przed nami kolejna nocka :-(aż się boję. dziś spróbuje podac mu w nocy jak sie obudzi pierwszy raz butelkę z sinlackiem zobaczymy czy będzie jadł no i jak będzie spał po tym .

Kobity a Was gdzie tak wywiało
Cisza tu że szok:szok:

Oj Pusia bidulko tak bym chciala ze jak dzisiaj napiszesz bedzie ze nocka byla duzo lepsza i spokojniejsza:tak:

Piszecie, zeby na kupki podawac wiecej pic... a moj synus nie chce... tylko cycus, albo zupka, kaszka, deserek... a pic nie i koniec... dlatego nawet ta kaszke robilam na soczku sliwkowym:zawstydzona/y: (ale byl juz tak najedzony, ze z 60ml kaszki zjadl moze 4 lyzeczki...) och, boje sie, ze jutro bedzie z ta kupa powtorka z czwartku...:-:)-( a jeszcze mam pytanko, czy kupki Waszych maluszkow sa (brzydko mowiac) w "konsystencji":zawstydzona/y::-p twardej, czy jak wczensiej plynnej?? Bo u nas do tej pory bylo raczej plynno- miekko, a w czwartek twardo... i nie wiem... och, te kupki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Anulka u mnie jezeli chodzi o kupki to zalezy sa polplynne albo takie bardziej zbite ale to zalezy co dostal do jedzenia i ile pije:tak:

Anulka Widze ze Twoj synus tez tylko na cycusiu??
Kiedy szykujesz sie do rozszerzania diety? bo ja jeszcze jakos 2 tygodnie i chyba zaczynam, chociaz mam wielki stres :| wszedzie pisza co innego, bede musiala polegac na sobie. Ile razy dziennie powinnam dawac malemu cos do jedzenia?? Czy bedzie pil dalej moje mleko czy jakas mieszanke?? Ja nic nie wiem :baffled::baffled:

Anitt powolutku wciagniesz sie w to zreszta widzialam ze dziewczyny daly Ci schemat wiec powodzenia:tak:

Jezu ide spać bo jutro 5,30 wstaję fryzjer na 8 a jeszcze Michała do przedszkola i Olę do babci.
Słuchajcie dzisiaj 1,5 godz. próbowałam zalogowac się na rekrutacji do przedszkoli w Gdyni masakra taka biurokracja wymyslili zeby utrudnić zobaczycie za 2 lata jaki to stres dla rodziców ufff

Oj Beatka wspolczuje ja jestem w mniejszym miescie i plus jest taki ze u mnie nie ma az tak duzego problemu z zapisaniem dziecka do przedszkola a najlepsze jest to ze ja kolo siebie mam trzy przedszkola:tak:

Współczuję Ci takiej przygody z koniem też bym się bała siąść później na konia:crazy: on chciał Cię nauczyć "jeździć " czy śmiertelnie wystraszyć :wściekła/y: :crazy::dry: i wcale się nie darłaś jak debilka ja też bym krzyczała przy czymś takim jak z resztą każdy kto by się wystraszył:no:
Głupio postąpił Twój znajomy:wściekła/y::no::dry:

Okreslenie ze glupio postapil znajomy jest bardzo delikatne chyba jakis czlowiek bez wyobrazni a jakbys spadla i noga zostalaby Tobie w strzemionie to jechalabys ale pod koniem:wściekła/y::no:cale szczescie ze nic sie nie stalo

WOMEN WSZYSTKEIGO NAJLEPSZEGO KOCHANA DUZO MILOOOOOOOOOSCI I WSPANIALEGO FACETA:tak::tak::tak:

Oj Pusia bidulko tak bym chciala ze jak dzisiaj napiszesz bedzie ze nocka byla duzo lepsza i spokojniejsza:tak:

Witam i zgadnijcie co mam do napisani ........................................................................ TAK NOCKA BYŁA LEPSZA :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:.

Kacper usnął o 22 i obudził sie już o 24 ale wstałam zrobiłam mu sinlaka zanim przyszłam to z krzyku usnął u M na rękach położyliśmy go na naszym wyrku i dałam mu butlę, na śpiąco zjadł (nie wszystko ale sporo) i odłożyliśmy go do łóżeczka i kolejna pobudka była o 4:35 :szok::szok::-D:-D dostał cycka i usnął spał tak jeszcze z godzinkę.

karina1980 tak więc Twoja prośba się spełniła :tak::tak:
Mam nadzieję, że to nie był zbieg okoliczności :tak:.

Najgorsze sa tylko tej jego akrobacje w nocy potrafi w przeciągu chwili obrócić sie w koło własnej osi , a jak usypia to jak go tylko wkładamy do wyrka od razu kładzie sie na brzuch i np zaczyna płakać więc trzeba go obracać no to wtedy zarzuca nogi na szczebelki.

Dostałam wczoraj od znajomego linka do takiej książki "Zaśnij wreszcie" znajomy ma dwie córki jedna ma 3 latka druga podobnie jak nasze maluchy i mówił że przy obu były problemy ze spaniem a ta książka była zbawienna :tak:. Musze ją sobie poczytać.

aaaa i jeszcze jedno
najśmieszniejsze jest to że dziś czuje sie bardziej zmęczona niż po wczorajszej nieprzespanej nocce hihi

Witam i zgadnijcie co mam do napisani ........................................................................ TAK NOCKA BYŁA LEPSZA :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:.

Kacper usnął o 22 i obudził sie już o 24 ale wstałam zrobiłam mu sinlaka zanim przyszłam to z krzyku usnął u M na rękach położyliśmy go na naszym wyrku i dałam mu butlę, na śpiąco zjadł (nie wszystko ale sporo) i odłożyliśmy go do łóżeczka i kolejna pobudka była o 4:35 :szok::szok::-D:-D dostał cycka i usnął spał tak jeszcze z godzinkę.

karina1980 tak więc Twoja prośba się spełniła :tak::tak:
Mam nadzieję, że to nie był zbieg okoliczności :tak:.

Najgorsze sa tylko tej jego akrobacje w nocy potrafi w przeciągu chwili obrócić sie w koło własnej osi , a jak usypia to jak go tylko wkładamy do wyrka od razu kładzie sie na brzuch i np zaczyna płakać więc trzeba go obracać no to wtedy zarzuca nogi na szczebelki.

Dostałam wczoraj od znajomego linka do takiej książki "Zaśnij wreszcie" znajomy ma dwie córki jedna ma 3 latka druga podobnie jak nasze maluchy i mówił że przy obu były problemy ze spaniem a ta książka była zbawienna :tak:. Musze ją sobie poczytać.

No to Pusia bardzo,bardzo,bardzo sie ciesze mam nadzieje ze ureguluje sie u Ciebie i nie bedzie to zbieg okolicznosci:tak:A tak wogole to niezly akrobata ze szkraba moj tez nieraz w dziwnej pozycji jest ale spokojniej spi hahahahah:tak:

aaaa i jeszcze jedno

najśmieszniejsze jest to że dziś czuje sie bardziej zmęczona niż po wczorajszej nieprzespanej nocce hihi

Tak nieraz jest:tak:

dzień doberek...
kurcze tak ładnie było o 7 ...ani jednej chmurki a teraz lipa........:-( zaraz będzie lało...buuu
Pusia super ze nocka lepsza:-)
Aluśka, Karina własnie dlatego się teraz boję;-) i nie cierpie koni...na szczęscie nie spadłam...no ale..
Aluśka własnie kurde zębów nie ma ... czuje zgrubienia no ale nie przebite...wrrrr, trzymam kciukasy za mieszkanko:-) masakra Ci ludzie jacys dziwni co im przeszkadza ze małżeństwo że z dzieckiem...kurde nie nawidze takiej selekcji....
Women czekamy na wieści o Czarku:-)
Elbra co do spotkanka to myśle że fajnei by było;-) tylko jak mój Kapik przy Piotrusiu bezie wyglądał:-) jak on waży mi teraz coś koło 7300-7400:-) hihihihihih
Liluś jade na gołąbki..w sumie to lecę:-) świetny pomysł z tym zjazdem na gołąbkach:-) :D:D Anulka o 15 mamy wylot;-) hihih
Anitt u nas Kapikowi zupełnie nie przeszkadza stukanie chodzenie po domku i tłuczenie sie itp:-) ja nieraz kotlety rozbijam jak on śpi:-) hih
Beatko to ładnie pracowity dzionek Cię czeka;-) buziak

Elbra jak tasm pogoda u Ciebie?:-)
dziś przyjezdza moja mama wiec pewnie mnei nei będzie za często...
buziak dla wszystkich mamuś i ich dzieciaczków:-)

wiecie co mam jeszcze pytanko potrzebuje porady coś dobrego na wypadające włosy!! gdzies od 4 tyg. mam dosć!! nei wiem co sie dzieje w życiu mi włosy nie wypadały...
jak macie coś sprawdzonego dobrego prosze napiszcie:-)
a jak nie to nawiedze apteki:-) i zobaczymy co mi doradzą:-)

Dzień dobry
Pusia cieszę się,że z nocka lepiej, u nas mimo,że Madzia zje wieczorkiem całkiem sporo mleka to i tak są ze 3 nocne pobudki. Czasami zaśnie tylko jak dostanie smoka a czasami trzeba karmić, zaczęłam ja zabierać do nas do łóżka to owszem śpi ale boję się że sięprzyzwyczaji i będzię kolejny problem.

U mnie pogoda beznadziejna ale może się poprawi.

Miłego dnia.

reklama
dzien dobry
wspolczuje wam takich nocek ... moj maly juz od dawna spi od 20 do 6 , 7 rano no ale jest na butli
niechcialo by mi sie robic juz takich akrobacji w nocy
ok ide sie ubrac i musze mieszkanie sprzatnac i zrobic pranie .....jest pieknie slonecznie

Do góry