reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

napięcie jeszcze jest, cały czs chodzimy na ćwiczenia. Mateusz nie potrafi się podeprzeć rączkami jak leży na brzuszku i to jest ten problem z którym walczymy

reklama
Ale w realu szukałaś Karina czy na Allegro?A jaki właściwie chcesz kupić?

Dzisiaj skakalam po sklepach u mnie w miescie.A jaki ja chce wozek kupic????fajny hehehe:-D
A tak powaznie to chcialabym spacerowke wygodna z dosc duzym siedziskiem zeby maly mial miejsce- jak na jesien czy zime bedzie cieplej ubrany,skretne kola piankowe lub pompowane, no i super gdyby byla mozliwosc zamiany kierunku jazdy ( chociaz z tym ciezko raczej bedzie)
Fajnie gdyby wozek mial regulowana budke na okres letni i okres zimowy-ale tego raczej nie da sie wszystkiego pogodzic wiec chyba bedzie najwazniejsze zeby byla wygodna dla malego:tak:

Wszystkiego najlepszego dla Amandzi:-)

Witam nowe mamusie:-)

bira ale spierala z tego co sie orientuje jest na minimum 5 lat i potem nigdy nie masz 100% pewnosci ze bedziesz mogla miec dzidzie, dlatego sa one polecane tym kobieta, ktore juz jej nie planuja...

Wisienka, mam nadzieję, ze nie taki diabeł straszny jak go malują;-)

dołańczam sie do zyczen

Na sprawie hmm
weszłam i wyszłam
jego nie było wiec sprawa odroczona do 10 czerwca
KPINA
Dorian skonczy 18 lat to dostenie pierwsze alimenty-zenada :angry:

Uciekam na rynek

Beznadzieja. Pocieszające może być tylko to, ze on i tak będzie Ci musiał wyrównać alimenty od momentu złożenia wniosku. Trzymam kciuki za następną rozprawę.

Te nasze sady nic nie mogą zrobić bez sensu koleś sie nie pojawił i lipa, powiano być bez jego obecności i tyle SZKODA GADAĆ.

Kobitki mam pytanko - jak macie np słoiczek z jabłkiem i marchewką 130 g to ile na jeden raz dajecie maluchowi do zjedzenia i ile razy dziennie ??

Inga zjada cały od razu. Często rozgląda się czy mam jeszcze;-) W sumie zjada dwa słoiki dziennie jeden z obiadkiem i jeden z deserkiem.

Witam!

Dziękujemy wszystkim Kochanym e-ciociom za życzenia :tak::tak::tak:

Ja mam dzisiaj fatalny dzień który zaczął się wczoraj po powrocie teściowej:wściekła/y:
Nerwy mi siadają....w życiu nie spotkałam tak wrednych ludzi :wściekła/y::no::no:

Nienawidzę ich.....:crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Współczuję. Ja bym z moimi chyba już dawno w szpitalu psychiatrycznym wylądowała. Dlatego widuję się z nimi tylko kiedy muszę.

Kathe, gratuluję udanych chrzcin. Dzielną masz córeczkę:-)

Asix, współczuję. Na pewno się umęczycie:-( Ale będzie dobrze:-)

U nas dzień minął wzgędnie. Pogoda piękna. Cały dzień praktycznie na dworku:-) Rano byłam z Ingą na pobraniu krwi. Ani małej łezka nie poleciała :-) Uśmiechała się do Pani, która pobierała krewkę. Nie spodziewałam się, że mam takie dzielne dziecko. Po południu musiałam odwiedzić pediatrę, ponieważ Indze strasznie ropieje oczki i bardzo łzawi... Dostałyśmy kropelki i mam wrażenie, ze już jest lepiej... a jutro ten kardiolog cholerny......... i w środę znowu pediatra.........ufff i jeszcze non stop z psem u weta. Wymiękam.

Wszystkiego najlepszego dla Amandzi:-)

Wisienka, mam nadzieję, ze nie taki diabeł straszny jak go malują;-)

Beznadzieja. Pocieszające może być tylko to, ze on i tak będzie Ci musiał wyrównać alimenty od momentu złożenia wniosku. Trzymam kciuki za następną rozprawę.

Inga zjada cały od razu. Często rozgląda się czy mam jeszcze;-) W sumie zjada dwa słoiki dziennie jeden z obiadkiem i jeden z deserkiem.

Współczuję. Ja bym z moimi chyba już dawno w szpitalu psychiatrycznym wylądowała. Dlatego widuję się z nimi tylko kiedy muszę.

Kathe, gratuluję udanych chrzcin. Dzielną masz córeczkę:-)

Asix, współczuję. Na pewno się umęczycie:-( Ale będzie dobrze:-)

U nas dzień minął wzgędnie. Pogoda piękna. Cały dzień praktycznie na dworku:-) Rano byłam z Ingą na pobraniu krwi. Ani małej łezka nie poleciała :-) Uśmiechała się do Pani, która pobierała krewkę. Nie spodziewałam się, że mam takie dzielne dziecko. Po południu musiałam odwiedzić pediatrę, ponieważ Indze strasznie ropieje oczki i bardzo łzawi... Dostałyśmy kropelki i mam wrażenie, ze już jest lepiej... a jutro ten kardiolog cholerny......... i w środę znowu pediatra.........ufff i jeszcze non stop z psem u weta. Wymiękam.

Mam nadzieje Bira ze kropelki pomoga:tak:jaka dzielna jest Twoja mala:tak:
Napisz co mowil kardiolog po wizycie a co sie dzieje z psina Twoja?????

Aluśka też bym poradził żebyś stamtąd uciekała w miarę możliwości

Dzięki Kathe
super że chciny udane:tak:

Rewelacja

Anineczko nieprawda bo on występuje w 3 dawkach i po przeliczeniu na wagę można spokojnie dawać ja też dawałam po konsultacji z pediatrą i Michał żyje:tak:Poprostu nie chciała wam sprzedać

Pusia ja taki miałam poprzednio 5 lat chodził non stop ale jak teraz mi się popsuł i chciałam zamówić to powiedzieli mi w paru miejscach że Philips przestał istnieć albo przestanie i już go nigdzie nie dostanę a pasuje do Aventu a to są dość grube butelki to i do TT będzie pasowało jak masz skąd to bierz w ciemno ja polecam:tak:

Witaj Iwcia mamy ten sam avatarek:-D

No widzisz Kathe u mnie w ciągu godziny skumała o co chodzi bo wcześniej leżała na boku i nie wiedziała co z łokciem zrobić:-D

Dzięki Sabinko z wyjazdem wyszło w niedzielę spytałam znajomej która ma chody w tym biurze co zawsze z moimi rodzicami wyjeżdżają czy na 14 maja by było coś do Rivy a ona że sprawdzi i mówi mi dzisiaj że tak ale na samolot nie ma miejsca i ewentualnie z Warszawy a jak coś jej się uda to może znajdzie.Oprócz tego gdzieś w pobliżu taki sam standard ale inna sieć hoteli dlatego jutro mam sądny dzień bo po USG na 8 jadę do tego biura do Gdańska
Ja lubię taki spontan szybka akcja i już:-D

Elbra zobaczysz lada moment i Piotruś fiknie :-D

Kurcze myślałam, że mam gdzie zamówić ale na tym linku który podałam nie doczytałam, że produkt chwilowo niedostępny :-( i teraz nie wiem jaki podgrzewacz wybrać (bo fajnie jak by miał opcję do samochodu)

Kacper od 15 min śpi więc w domku ciszaaa ;-);-)

(...)
Po południu musiałam odwiedzić pediatrę, ponieważ Indze strasznie ropieje oczki i bardzo łzawi... Dostałyśmy kropelki i mam wrażenie, ze już jest lepiej... .

również witam.:-)
my też mieliśmy przygody z oczkami, jedno Mateuszowi ropiało i łzawiło od urodzenia.Drugie od czasu do czasu. Chodziliśmy do okulisty, maści, kropelki, nic nie pomagało. Skończyło się udrażnianiem kanalików łzowych i odpukać jest dobrze.
Mam nadzieję, że u Was tego nie będzie i kropelki wystarczą

Kathe... Beatko, gratuluje przewrotow u dzieciaczkow:tak::tak:

...u nas nic jeszcze nie bylo... na boczek maksymalnie - skrecony jak banan, jak przeturlam sama Skwarka na brzusio to oki, sam wyciagnie spod siebie lapke, ale sam nie przewroci sie...:-:)-:)-(

Karina, ja tez dzis ogladalam na zywo spacerowki - myslalam o Casualplay S4... ale na zywo nas jednak nie zachwycil - a troche kosztuje, wiec powinien...hmmm:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas dzis byl test lyzeczka na dziaselku... dzwoni:-D:-D:-D:-D ...dziaselkoprzekrwione, opuchniete i prawie przezroczyste - widac biale cos pod spodem... takze tuz, tuz zabeczek:-):-):-):-)

Aluśka też bym poradził żebyś stamtąd uciekała w miarę możliwości

Dzięki Kathe
super że chciny udane:tak:

Rewelacja

Anineczko nieprawda bo on występuje w 3 dawkach i po przeliczeniu na wagę można spokojnie dawać ja też dawałam po konsultacji z pediatrą i Michał żyje:tak:Poprostu nie chciała wam sprzedać

Pusia ja taki miałam poprzednio 5 lat chodził non stop ale jak teraz mi się popsuł i chciałam zamówić to powiedzieli mi w paru miejscach że Philips przestał istnieć albo przestanie i już go nigdzie nie dostanę a pasuje do Aventu a to są dość grube butelki to i do TT będzie pasowało jak masz skąd to bierz w ciemno ja polecam:tak:

Kurcze myślałam, że mam gdzie zamówić ale na tym linku który podałam nie doczytałam, że produkt chwilowo niedostępny :-( i teraz nie wiem jaki podgrzewacz wybrać (bo fajnie jak by miał opcję do samochodu)

Kacper od 15 min śpi więc w domku ciszaaa ;-);-)

Pusia ja tez szukalam z funkcja do samochodu i zamowilam ten

w domu sprawdza sie super natomiast w samochodzie uzylam go raz bo spalilo sie nie wiem czy takie wykonanie jest wszystkich czy ja mialam pecha na taki egzemplarz.

reklama
Beatko, zapomnialam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

super macie, z urlopem....:-):-):-):tak::tak::tak::tak:

Napisz, na ile wybieracie sie? I lecicie sami - tzn. we czworke? bo ja tak ciagle mysle, jak to technicznie rozgrywa sie... jak jestesmy tylko my dwoje + maluszek... nie ma jak nawet razem sie popluskac w morzu... no i nie wiem jak to z temperaturami, jedzonkiem, spaniem... co trzeba zabrac ze soba... ile gwiazdek musi miec hotel... i takie tam... napisz cos wiecej
a byliscie juz kiedys w Turcji? bo ja nie, myslalam o Tunzeji - jakos poki co tam podobalo mi sie naaaajbardziej - oczywiscie z miejsc ktore znam (tj. Tunzeja, Egipt, Grecja, Hiszpania i Chorwacja)

Do góry