reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam.

U nas deszcz, szaro, buro i ponuro... a my mykaliśmy slalomem między kałużami na szczepienie. Myślałam, że to się trochę przesunie w czasie, bo Tymek ma katar, ale pani doktor Go zbadała i powiedziała, że można szczepić.
Synek waży 6.4 kg, szmery w serduszku, jakie były przy dwóch pierwszych wizytach ustąpiły, więc z serduszkiem ok.

mam pytanko, ile stopnimacie w mieszkaniu? bo ja ciagle dogrzewam elektrycznie... i sama juz nie wiem...

Gratulujemy podjęcia i spełnienia tak ważnej decyzji, jak przeniesienie synka do swojego pokoju.
My w domu mamy średnio19-21 st.

wiem ze wasze dzieci tez tak robia i nie ma czym sie chwalic ale mnie to tak fascynuje jak moj maluch sie przemieszcza po calym kojcu ....dobrze ze nie lezy juz na podlodze na kocyku bo by mi wedrowal po calym pokoju , tylko cos zobacz i juz pelza w tym kierunku albo robi nie samowite akrobacje na placach , nogi do gory po tem glowa i tak dalej i sie przesuwa

Mirka wielkie gratulacje. Tymek przekręcił się kilka razy, czym zdążyłam się pochwalić i od tamtej pory nic (to już jakieś 4 tyg.).

dzien dobry
my juz poo szczepieniu, dzisiaj byly az 3 wklucia :-( ale Davidek nawet zniosl to dzielnie. Mam nadzieje ze nie bedzie mial reakcji poszczepiennych.
Dzis jeestem w domku z tatuskiem, wiec malo mnie tu dzis bedzie, chociaz jak na ta chwile nieodzywam sie do niego wiec kto wie? a ja glupia sie wczoraj tak sieszylam ze jutro nie pracuje.

milego dnia

My też mieliśmy trzy :-( młody zaczął płakać już podczas badania, tak jak poprzednio, a później to już tylko nakręcał się na coraz głośniejsze żalenie się. Dopiero jak na rękach opuścił przychodnię, to się uspokoił. Także David to dzielny facet, a tymek to beksa :-D:-D

reklama
Kurczę, Karina nie potrafię pomóc. Ja bym chyba na 1-2 dni wszystko wyeliminowała, zostawiłabym tylko mleko, i zaczynałabym wprowadzać pokarmy od nowa, tak jak na początku, po 1-2 łyżeczki co 2 dzień. A może wybrać się z tym do alergologa? W końcu oni mają więcej do czynienia z takimi problemami niż zwykły pediatra.

W koncu moge dodac zdjecia moze cos dojrzycie i poradzicie:zawstydzona/y:

to jest raczka jego i buzka

tutaj kolejne zdjecia to nozki

Tak wlasnie ma na raczkach szczegolnie lokcie,nozkach szczegolnie kolana,policzki i tyl pleckow na wysokosci karczku

hej dziewczyny
ja tez dzis caly dzien na dworzu z mala, najpierw w Ameryce po Olsztynkiem-tam bedziemy mialy rehabilitacje , potem na pieszo do poradni preluksacyjnej na kontrole i reszta dnai na dworzu:-)
malej na maxa wychodza zeby, placze straaaaaaaaaasznie:-(gryzla sobie takiego pluszowego kwaitka i zobaczylam krewke na nim, pewnie sie juz jakis zebol przebil:sorry2:
Kathhe współczuję marudzenia :-(... ale super że już ząbki w drodze:tak:

iz279v01mhm1.jpg

a mi przypadla do gustu ta sukienka z tej stronki:-p
i ta
23359824tu1.jpg
...bardzo ładna jest ta niebieska kiecucha....:-D:-D:-D
Witam Kochane;-);-)

U nas bylo male tapetowanie - (w naszej sypilani mamy sciane "komin")jakis czas temu - jak Oskar mial k.1 m-ca, a u nas juz bylo po adaptacji poddasza, to zalalo nas ciutke, i na kominie byly zacieki... Firma, ktora robila remont dachu w naszym bloku usunela feler, coby wiecej juz sytuacja sie nie powtorzyla, ale sciana zniszczona zostala... i ostatnio moj mezus powiedzial, ze mozemy wytapetowac caly komin , bedzie pokoj wygladal ciekawiej, a zaciekow juz nie bedzie... no i w niedziele kupilismy tapete, klej, wczoraj ja zajmowalam sie Skwarkiem, a maz tapetowal... dzis sprzatnie calego mieszkania... ufff, ale juz po i efekt jest super - tapeta "cegielka" wyglada swietnie:tak::-):tak:

no i przy tym wszystkim Oskarus dzis juz spi w swoim pokoju... przenieslismy go... buuu, jak to bedzie...:-:)-:)-( ...ale juz chyba pora, czytalam ze zanim maluch skonczy 6 m-cy powinien opuscic sypilane rodzicow, bo potem jest duzo ciezej... hmmm, a pozamawilismy mu trosze zabawek, wszystko juz przyszlo, wiec pokoj jest kolorowy i wogole - taki jak powinien byc - "dzieciowy":-D:-D:-D
Anulka fajnie że już Oskarek ma swój pokoik :tak: napewno szybko się przyzwyczaji:tak::-D:-D
A mi smutno bardzo bo już znowu na miesiąc zostaliśmy sami :-(ciężko mi zawsze przez parę pierwszych dni a potem już jest ok:tak:

No to gdzie Was wywiało?U nas było ładnie ale właśnie niebo się zachmurzyło i nie jest już tak ładnie.A ja po 2 porodzie zrobiłam się taką meteopatką że przy każdym poważniejszym spadku ciśnienia wymiotuję i boli mnie tak głowa że szok i zawroty mam:szok: ale w ciąży nie jestem:-D:no:
Beatko jak się dziś czujesz?
mam pytanko, ile stopnimacie w mieszkaniu? bo ja ciagle dogrzewam elektrycznie... i sama juz nie wiem...
u mnie jest od 19-21 stopni:tak:
U nas pierwsza odzielenie przespana nocka - za nami:tak:
Oskarus spal pieknie - ODPUKAC - obudzil sie po 2giej na cyca, a potem o 7.30 i juz go ubralam i teraz lezy z tatusiem juz w naszym lozku...

Pogoda szaro-bura, pada... wiec pewnie ze spaceru dupa...:-:)-(

Mezus zaraz myka do firmy... a my zostaniemy sami na placu boju:-(
Anulka świetnie że pierwsza osobna nocka była wyspana oby tak dalej:tak::tak::tak:
dzien dobry
my juz poo szczepieniu, dzisiaj byly az 3 wklucia :-( ale Davidek nawet zniosl to dzielnie. Mam nadzieje ze nie bedzie mial reakcji poszczepiennych.
Dzis jeestem w domku z tatuskiem, wiec malo mnie tu dzis bedzie, chociaz jak na ta chwile nieodzywam sie do niego wiec kto wie? a ja glupia sie wczoraj tak sieszylam ze jutro nie pracuje.

milego dnia
Wisienka szkoda czasu na kłótnie.....:tak: życzę szybkiego dojścia do porozumienia:tak::-):-)
.....Dawidek zuch chłopak...:tak::tak::-):-)
wiem ze wasze dzieci tez tak robia i nie ma czym sie chwalic ale mnie to tak fascynuje jak moj maluch sie przemieszcza po calym kojcu ....dobrze ze nie lezy juz na podlodze na kocyku bo by mi wedrowal po calym pokoju , tylko cos zobacz i juz pelza w tym kierunku albo robi nie samowite akrobacje na placach , nogi do gory po tem glowa i tak dalej i sie przesuwa
Mirka Gratulacje dla Nicolasa :tak::-D:-)

karina-dzieki za chec pomocy ale ja ie mialabym sie jak z toba rozliczyc bo mieszkasz w polsce i dla mnie jest problem z przeslaniem kasy-no ale dziki za dobre checi:tak::-) ja znalazlam polaka na e-bay-u no i zlozylam zamowienie, napisz od kiedy je bierzesz i po jakim czsie widzialas rezultaty.,

apropos skory synka to niewyglada to zaciekawie-zrob lepiej jak mowia dziewczyny i idz do specjalisty!!

Witam Kochane;-);-)

ufff, naskrobalyscie ladnych kilka stron - ale nadrobilam:tak::tak:

U nas bylo male tapetowanie - (w naszej sypilani mamy sciane "komin")jakis czas temu - jak Oskar mial k.1 m-ca, a u nas juz bylo po adaptacji poddasza, to zalalo nas ciutke, i na kominie byly zacieki... Firma, ktora robila remont dachu w naszym bloku usunela feler, coby wiecej juz sytuacja sie nie powtorzyla, ale sciana zniszczona zostala... i ostatnio moj mezus powiedzial, ze mozemy wytapetowac caly komin , bedzie pokoj wygladal ciekawiej, a zaciekow juz nie bedzie... no i w niedziele kupilismy tapete, klej, wczoraj ja zajmowalam sie Skwarkiem, a maz tapetowal... dzis sprzatnie calego mieszkania... ufff, ale juz po i efekt jest super - tapeta "cegielka" wyglada swietnie:tak::-):tak:

no i przy tym wszystkim Oskarus dzis juz spi w swoim pokoju... przenieslismy go... buuu, jak to bedzie...:-:)-:)-( ...ale juz chyba pora, czytalam ze zanim maluch skonczy 6 m-cy powinien opuscic sypilane rodzicow, bo potem jest duzo ciezej... hmmm, a pozamawilismy mu trosze zabawek, wszystko juz przyszlo, wiec pokoj jest kolorowy i wogole - taki jak powinien byc - "dzieciowy":-D:-D:-D

Wisienka, sukienka extra:-)

Women, usciskaj bratanka i Dorianka:tak::tak:, siostra juz w domciu, czy odwiedzasz ja w szpitalu?

Sabinko, bedzie oki, przekonacie sie w piatek:tak:

Beaciu, zleci, zleci i zaraz mezus wroci:-)
a co do krzeselka to ja zamowilam RAINFOREST z USA, ale firma chicco coraz bardziej mi sie podoba - kupilismy Oskarkowi zestaw gimnastyczny chicco, rewelacja!!! A dzis przyszedl fotelik sam, tez chicco... super:tak::tak::tak: Hmmm, a jaki mials bujaczek - lezaczek, ze juz sprzedalas? Bo nasz jest do 18kg.. a no i gratuluje sprzedania:-)

Kathe, wspolczuje zabkowania, u nas zakow brak... smiac mi sie chce, ze chyba pierwsza robilam zadyme, ze Oskar zabkuje, a tu juz tyle maluszkow zebatych, a my nic... ale bidulek wklada cala lapke do buzki... i marudzi... takze pewnie lada moment;-)
Cześć dziewczyny!

Anulko miałam FP bujaczko-leżaczek Papasan a właściwie taka duża huśtawka wklejałam zdjęcia fajnie że poszedł co prawda dziadkowie kupili go za 580 zł a poszedł za 300 ale wiadomo jak to jest
Super że mały śpi sam ja też już Ole przeniosłam i jest super:tak:

Witajcie dziewczyny:-)

Mójmały obudził sie dzisiaj o 5 rano z krzywkiem jak nigdy:angry:alena szczescie przysnal mi ale ja juz nie zasne wiec troche poczytalam co u Was:tak:
Wczoraj jak bylismy na miescie szukalam prezentu tez jak zaczal mi plakac to nie moglam uspokoic go i wyszlo tak ze musialam go wyciagnac z wozka i z nim na reku wozkiem i zakupami lecialam przez miasto do domu:sorry2:
Sliczne sukienki pokazujecie a ja oczywiscie w sobote jade na wesele i nie ma w co sie ubrac kurcze najwyzszy czas poszukac cos.
Kupilam prezent dla pary no i nie jestem oryginalna bo kupilam (fakt ze ladne)komplet poscieli z satyny takiej lepszej kolor czerwono-czarna fajnie wyglada oraz komplet ekskuzywnych recznikow on najbardziej mi sie podoba :-)

Beatko widze ze bidulko sama znowu zostalas:-(ale nie martw sie zobaczysz znowu jak to szybko zleci a sa tez dobre strony jak maz przyjezdza nie zdarzycie sie poklocic bo cieszycie sie soba:-D
Co do krzesełka to jedno wyglada fajnie i drugie i oba sa funkcjonalne z tego co czytalam ale ja jednak wybralabym chicco poli:tak:

Mi troche udalo sie zrzucic tylko nie wiem ile bo wagi nie mam ale widze po ciuchach bo w te niektore ktore nie wchodzilam moge wejsc a te ktore byly obcisle staja sie
ciutke luzniejsze ale i tak jest sporo do zrzucenia bo jezeli chodzi o spodnie to i tak w wiekszosc nie moge wejsc jeszcze:no::wściekła/y:

Jezeli chodzi o nawiazanie wspolpracy o ktorej wczesniej Wam wspominalam to idzie to jak krew z nosa:angry:Chicco przyslalo mi cennik i niestety ceny producenta sa wysokie wiec zeby wystawiac w cenach detalicznych mozna pomarzyc jak spytalam jak to mozliwe ze ceny ktore dostalam od producenta sa wyzsze od cen za ktore mozna kupic na allegro Pani powiedziala ze np. Baby Max ktory wystawia na allegro sam importuje sobie wiec ma nizsze ceny ale podobno wtedy mozna zapomniec o jakims serwisie czy gwarancji.........
Czekam jeszcze na na firme Coneco ale to bedzie dopiero w przyszlym tygodniu i na firme Baby Design.

Chyba ide sobie kawcie zrobie.

Beatko ja do Ciebie z pytaniem i prosba.
Pisalas mi kiedys jaki krem kupic dla dziecka z faktorem no i nie spisalam sobie jezeli moglabyc jeszcze raz to bede bardzo wdzieczna.
I jeszcze jedno pytanie moze znasz cos do smarowania cialka dziecka cos dobrego????
Ja musze natluszczac cialko malego i jak do tej pory mialam Clobaze i na cialko Balneum Baby krem ale konczy mi sie.
Wczesniej cialko smarowalam Klorane moze wrocic do czegos czego uzywalam????
Maly na kolankach,lokciach i ogolnie na raczkach oraz z tylu na pleckach na wysokosci karczku ma suche plamy cos jak liszaje........

Pozdrawiam
KARINA
Karina najpierw krem z faktorem Bioderma 50+ lub A-derma z 25 lub więcej
Co do kąpieli spróbuj krochmal 1 łyżka na niepełną wanienkę a do smarowania albo maść obojętna robiona w aptece na Rp pediatra wypisze skład euceryna, wazelina i r-r kw.bornego proporcje zapisze pediatra, Clobaza może być lub ja ostatnio Dermobaza śmierdzi smołą ale jak dla mnie rewelka polecam.
Wygląda mi to na AZS ale może to być także łojotokowe zapalenie skóry lub grzybica polecam jednak wizytę u dermatologa-alergologa

Anulka ja około max 20 nie lubimy ciepła najczęściej 18-19 st.

Witam.

U nas deszcz, szaro, buro i ponuro... a my mykaliśmy slalomem między kałużami na szczepienie. Myślałam, że to się trochę przesunie w czasie, bo Tymek ma katar, ale pani doktor Go zbadała i powiedziała, że można szczepić.
Synek waży 6.4 kg, szmery w serduszku, jakie były przy dwóch pierwszych wizytach ustąpiły, więc z serduszkiem ok.
Jolie super że z serduchem ok

Bira a jak u Ingusi????

Beatko jak się dziś czujesz?
Aluśka już lepiej z mamą byłyśmy na mega zakupach super mam torebkę z Solara mogę wkleić potem fotki

No a u nas ciut lepsza pogoda i po zakupkach byliśmy na spacerku właśnie zgłębiam tajniki allegro bo jestem zarejestrowana ale nigdy zakupów tam nie robiła i będę dziś próbować:-D

reklama
Do góry