reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Beata, a od kiedy Olenka juz spi oddzielnie? Ale sama czy z braciszkiem....?
Od 2 tygodni zasypiają razem w pokoju czytam im bajkę albo włączam bajki czytane z płyty CD i odlatują a potem jak idę spać to przesuwam łóżeczko do mnie.Specjalnie kazałam mężowi zainstalować kółka do łóżeczka.
Naprawdę Anulka to teraz widzę ile błędów popełniłam przy Michale i staram się wdrażać sztywne zasady i procentuje to chociaż czasami smutno mi jak Ola marudzi i chce na ręce ale niestety tak musi być bo będziemy wszyscy spać razem a tego nie chcę:tak:

wisienka : u nas jest inny kalendarz szczepien

1 defteryt, tezec, koklusz, polio i hib
na to juz raz szczepilam tylko ze jeszcze + zoltaczka hep.B

2 zapalenie opon typu C
to dopiero w 15 m-cu

3 zakazenie pneumokokowe
co do pneu... to pediatra mi doradzila zeby szczepic kolo 7 m-ca
w tedy jest lepiej dl dziecka lepiej to zniesi i ze zamiast chyba 3 razy szczepic trzeba tylko 2 ablbo 3 zamist 4 nie mapietam

elbra tu masz linka
Littlewoods Direct

co do fotelika to masz racje, Chicco wypada podobnie i jest tanszy, ja sama nie wiem jeszcze na jaki sie zdecyduje, zreszta mam jeszcze czas, wy rowniez,
Foteliki z 1 grupy przeciez do 1 roku zycia sluza :tak::-)

Oj Wisienka nie zgadzam się do końca bo Michał był długi i jak miał 8 miesięcy już w następnym jeździł wszystko w zależności jak duże jest dziecko.Jemu już niewygodnie było a w następnym to sobie siedział na półleżąco i zadowolony świat oglądał.Ja mam po Michale dla Oli fotelik 0-13 Chicco Syntesis Gold czy jakoś tak ale to 5 lat temu kupowany ale o wiele lepszy jest niż Mutsy Play który też mam

elbra tu masz linka
Littlewoods Direct

co do fotelika to masz racje, Chicco wypada podobnie i jest tanszy, ja sama nie wiem jeszcze na jaki sie zdecyduje, zreszta mam jeszcze czas, wy rowniez,
Foteliki z 1 grupy przeciez do 1 roku zycia sluza :tak::-)

Nie bardzo do 1 roku. Te foteliki sa już od 9 kg.

Do roku to młody już dawno wyrośnie z tego fotelika. a nie można dzieci wozić jak wystaje głowka i nóżki poza fotelik.
Piotrkowi (ma trochę ponad 8 kg) z fotelika wystają już nogi i dlatego rozglądam się już za fotelikiem 9-18 kg. Za takim co ma dodatkowa pozycję pół leżącą.
Anulka bo ten Chicco ma taką pozycję tak?

elbra mi chodzilo o fotelik z grupy 1 0-13kg to jest do okolo roku, no wiadomo ze to jeszcze zalezy jaki fotelik i jakie dziecko, bo jak women czy anulka urodzily duze dzieci to wiadomo ze z fotelika ich dzieci szybciej wyrosna, ale moj david jest maly tzn przecietny i w foteliku ma jeszcze duzo miejsca i to jeszcze z wkladka jedzi i to podwoja!!!
nie wiem czy do roku, ale do 9-10 miesiecy na pewno pojedzi, pozatym im dluzej dziecko jezdzi tyle do kierunku jazdy tym lepiej i bezpieczniej dla niego :tak:

mirka no widzisz co kraj to inny obyczaj, Davidek na pneumokoki byl juz raz wczesniej szczepiony za drugim razem.

Wisienka, Elbra i inne mamcie zainteresowane, tu jest maxi cosi i chicco - tyle,ze ten model chicco testowany byl w 2003 roku:sorry2:, a chicco w 2007;-)
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wybrane przez użytkownika :: sortowanie wg kryterium grupa

a co do bezpieczenstwa, to Wisienka - nie zgodze sie, ze taki fotelik posluzy do 10 m-cy, tzn, foteliki - kolyski - nosidelka (chyba, ze masz inne...) sa ok jak maluszkowi sie wystaja stopki, czy glowka... u nas powolutku nozki wystaja i glowka juz jest na styk... a poza tym, ten fotelik mielismy kupiony jako wozek 3w1 (gondola, spacer, fotel.) no i jakosc i bezpieczenstwo fotelika pozostawiaj wieeeeele do zyczenia... nie ma tego producenta fotelika nawet w wykazie... brrr, wiec uwazam, ze chyba nie jest to najlepsze, co moge zapewnic synkowi... no a tak odnosnie wozka, to juz sprzedany - poszedl za 900zł - kupilsmy za 1250zł... takze jestesmy uradowani:tak::tak::tak:

Elbra, fotelik ma bodajze 5 pozycji, ale ta do spania to i tak polsiedzaca... hmmm, no ale spokojnie maluch moze jezdzic... w koncu ma juz prawie 6 m-cy i jak w autku jakis czas "posiedzi na pollezaco" to nic mu nie bedzie...

reklama
Do góry