reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Beata ty pytałaś o opinie w sprawie krzesełka.
Moim zdaniem,tzn. ja kupilabym tansze (chyba FP) bo po co Ci krzeseło rozkładane do leżąca?
Przecież na leżąco nie będziesz karmiła a spać chyba nie bedzie tam Ola?
Dla mnie bezsensu ta opcja :sorry2:

Karina ja nie mam tutaj Sinlac ale slyszałam,że jest super :tak:

Beatko ja do Ciebie z pytaniem i prosba.
Pisalas mi kiedys jaki krem kupic dla dziecka z faktorem no i nie spisalam sobie jezeli moglabyc jeszcze raz to bede bardzo wdzieczna.
I jeszcze jedno pytanie moze znasz cos do smarowania cialka dziecka cos dobrego????
Ja musze natluszczac cialko malego i jak do tej pory mialam Clobaze i na cialko Balneum Baby krem ale konczy mi sie.
Wczesniej cialko smarowalam Klorane moze wrocic do czegos czego uzywalam????
Maly na kolankach,lokciach i ogolnie na raczkach oraz z tylu na pleckach na wysokosci karczku ma suche plamy cos jak liszaje........

Pozdrawiam
KARINA

karina z tego co opisałaś mój mały ma to samo a raczej miał dość długo.
Miał tylko wokół piersi i na łokciach takie suche placki.
byłam u dermatologa najpierw przepisała mi jakąś robioną maść ale nie pomogła.
Potem przepisała mi maść sterydową na 5 dni. i potem smarowałam kilka dni jeszcze robioną maścią. Teraz odpukać jakby ręką odjął nic nie ma.
Mam nadzieje że już się znowu to nie pojawi.
Dermatolog mówiła, że to prawdopodobnie skaza białkowa. ale skoro przeszło to mleka nie kazała zmieniać.

mam pytanko, ile stopnimacie w mieszkaniu? bo ja ciagle dogrzewam elektrycznie... i sama juz nie wiem...
u nas jest do 22 stopni.

A ja melduję, że żyję. Teraz już coraz rzadziej będę tu zaglądać:-(
Nie mam czasu na nic. Cały czas albo jest z młodym albo na budowie albo załatwiam jakieś potzrebne sprawy i papiery. Mam taki młyn że szok.
Dzisiaj jak debil jeździłam od urzędu do urzędu (40 km w jedną stronę:wściekła/y:) bo jakieś nienormalne kobiety w Urzędzie Skarbowym pracują:wściekła/y: same nie wiedzą co mi tzreba za papiery i mnie cały czas odsyłają. Szlak mnie trafiał dziś. Bo pół dnia jeździłam za czymś co i tak nie dostałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ide na wychowawczy i musze mieć potrzebne im papiery.
Po dzisiejszym dniu nienawidze urzędów:wściekła/y: a jutro znów jade w te same miejsca co dziś bo w końcu panie z różnych urzędów doszły ze sobą do porozumienia:wściekła/y:
PARANOJA w tym kraju normalnie z tymi papierami!!!!!

Aha. No i szukam fotelika samochodowego od 9-18 kg i nie mam pojęcia jaki kupić:baffled:. Kuźde a nie mam czasu łazić po sklepach i pytać jakie sa najlepsze albo w maire ok itp.:dry:

ma może któras (która ma więcej dzieci:sorry2:) z was fotelik Uni Baby albo Chicco?

witam

mam troche czasu, bo bylismy dzis na zakupach i oczywiscie nie obylo sie bez zakupu gry dla niego, wiec teraz ja probuje a ja zmuszona jestem siedziec na kompie :-)
ale przynajmniej kupil mi fajna bluzeczka nike

][/COLOR]
Wisienka widze ze burzliwa atmosfera to tak jak u mnie przez ostatnie kilka dni byla wczoraj sie troche wyprostowalo ale i tak nie jest to to co bylo kiedys

karina u nas nie ma zadnej burzliwej atmosfery :no: pozatym ze rano sie na niego obrazilam, co mi sie czesto zdarza o byle co, to tak to jest super miedzy nami :tak: moj facet jest strasznie ugodowy, jakby tak jeszcze wiecej zarabial to moglabym smialo powiedziec ze idealny kandydat na meza :tak::-)

Wisienka dzielny facet z Davidka:-) no to musicie sie szybko pogodzic bo wolny dzień spędzić w kłótni to nic miłego;-) szybkiego pogodzenia się;-)

jak tylko napislam tego posta rano to usiadlam na kanapie i widziial ze mi cos nie pasi i zaraz mnie przeprosil :-):-)
pol dnia spedzilismy na zakupach

Wisienka[/B] szkoda czasu na kłótnie.....:tak: życzę szybkiego dojścia do porozumienia:tak::-):-)
.....Dawidek zuch chłopak..

aluska ale tu nie bylo zadnych nie porozumien, wkurzylam sie na niego bo ma dzien wolny a nie poszedl ze mna na szczepienie synka :-(

wisienka a czemu az 3 wklucia na co szczepilas

mirka
1 defteryt, tezec, koklusz, polio i hib
2 zapalenie opon typu C
3 zakazenie pneumokokowe

jolie biedny Tymus :-(
ale dobrze ze sie okazalo ze z serduszkiem jest dobrze

Beata ty pytałaś o opinie w sprawie krzesełka.
Moim zdaniem,tzn. ja kupilabym tansze (chyba FP) bo po co Ci krzeseło rozkładane do leżąca?
Przecież na leżąco nie będziesz karmiła a spać chyba nie bedzie tam Ola?
Dla mnie bezsensu ta opcja :sorry2:

Karina ja nie mam tutaj Sinlac ale slyszałam,że jest super :tak:
Anineczko dzięki właśnie kupiłam je na allegro pierwszy raz sama ale dumna jestem z siebie jestem ciekawa kiedy przyjdzie bo już nie mogę się doczekać:-D
A jeszcze Anineczko pytałam wczoraj co się stało że w podpisie masz o zielono mi co jej się stało?

karina z tego co opisałaś mój mały ma to samo a raczej miał dość długo.
Miał tylko wokół piersi i na łokciach takie suche placki.
byłam u dermatologa najpierw przepisała mi jakąś robioną maść ale nie pomogła.
Potem przepisała mi maść sterydową na 5 dni. i potem smarowałam kilka dni jeszcze robioną maścią. Teraz odpukać jakby ręką odjął nic nie ma.
Mam nadzieje że już się znowu to nie pojawi.
Dermatolog mówiła, że to prawdopodobnie skaza białkowa. ale skoro przeszło to mleka nie kazała zmieniać.

u nas jest do 22 stopni.

A ja melduję, że żyję. Teraz już coraz rzadziej będę tu zaglądać:-(
Nie mam czasu na nic. Cały czas albo jest z młodym albo na budowie albo załatwiam jakieś potzrebne sprawy i papiery. Mam taki młyn że szok.
Dzisiaj jak debil jeździłam od urzędu do urzędu (40 km w jedną stronę:wściekła/y:) bo jakieś nienormalne kobiety w Urzędzie Skarbowym pracują:wściekła/y: same nie wiedzą co mi tzreba za papiery i mnie cały czas odsyłają. Szlak mnie trafiał dziś. Bo pół dnia jeździłam za czymś co i tak nie dostałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ide na wychowawczy i musze mieć potrzebne im papiery.
Po dzisiejszym dniu nienawidze urzędów:wściekła/y: a jutro znów jade w te same miejsca co dziś bo w końcu panie z różnych urzędów doszły ze sobą do porozumienia:wściekła/y:
PARANOJA w tym kraju normalnie z tymi papierami!!!!!

Aha. No i szukam fotelika samochodowego od 9-18 kg i nie mam pojęcia jaki kupić:baffled:. Kuźde a nie mam czasu łazić po sklepach i pytać jakie sa najlepsze albo w maire ok itp.:dry:

ma może któras (która ma więcej dzieci:sorry2:) z was fotelik Uni Baby albo Chicco?

Elbra wiem jak to jest z urzędami współczuję nerwów a co do fotelika to miałam kiedyś 9-18 kg Romer king taki sobie ale go dostałam ja kupuję teraz Chicco Zenith lub Chicco Key

Elbra, my juz kupilsmy fotelik 9-18kg, CHICCO KEY 1-XPLUS, wedlug testow zderzeniowych z 2007 roku oceniony jest na 3 (max. mozna dostac 5, ale 5 dostal tylko fotelik MAXI COSI 0-13kg..., a w kategorii 9-18 max. bylo 4, ale tyle dostaly fotelikiz ISOFIXEM, my nie mamy auta z ISOFIXEM, wiec odpada... reasumujac:
5 punktow nie ma w ogole, 4 jak ma sie ISOFIX, no i 3 - taki tez kupilismy. Kosztowal 400zł. No i jestem happy, bo dotarlo do mnie w pore, ze liczy sie bezpieczenstwo... a jak kliknelam na Allegro na foteliki i ulozylam wedlug najlepiej sprzedawanych, to... ludzie kupuja najtansze... hmmm, a zabawki markowe... Paranoja!!! Takze poczytaj sobie o testach zderzeniowych, jak zalezy Ci na tym, bo chyba 90% fotelikow w ogole nie bralo udzialu w testach....

Karina, biedny Twoj maluszek... usciskaj go... Dla mnie to cos w klimacie atopowego zapalenia skory... hmmm, ale nie wiem...

dzieki za odpowiedzi, co do temperatury w mieszkaniu;-);-)

Wisienka, gratuluje dzielnego synka:-) bidulek 3xklucie:-(

Jolie, dobrze, ze z serduchem ok, u nas tez przy drugim szczepieniu lekarka cos tam zauwazyla - jakies szmery, wiec szlismy do kardiologa dzieciecego, robila USG i wszystko na 100% ok, takze ciesze sie, ze sprawdzilismy:-):-)

Beata, a od kiedy Olenka juz spi oddzielnie? Ale sama czy z braciszkiem....?

Dzięki laski.
Właśnie zastanawiam sie nad Chicco Zenith ale nie ma go w testach (tzn jest bez oceny jak dobrze pamiętam):baffled:
a nad tym Chicco KEY też myśleliśmy.
Anulka gdzie go kupiłaś za 400 zł???
bo ja wszędzie widze po 500:baffled:

reklama
wisienka ogólnie Maxi Cosi dobrze wypadają w testach. ale widzę, że Chicco też prawie tak samo.
Chyba zdecydujemy się na ten Chicco co anulka.

Do góry