reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam po krótkiej przerwie:-)

bira i co wtedy zrobilas?
moj naszczescie nie mial i modle sie aby nie mial.
.

Zaczęłam szarpać małą, aż się przecknęła. Nogi miałam jak z waty. Okropne uczucie:-(

Witam Mamcie :-)

U nas już idą ząbki bo wczoraj była strasznie marudna i jedyne co ją uspokajało to gryzaczek w buzi więc w końcu wzięłam metalową łyżeczkę i uderzyłam(delikatnie:sorry2:) nią w dolne dziąsełka :tak:
dźwięk był taki jakbym uderzyła w zębole :laugh2:

Chrzciny były udane pomijając fakt że strasznie sypał śnieg :baffled: i zanim doszłam do kościoła wyglądałam jak śniegowy bałwan a mam do nie go parę kroczków:dry:
Amandzia na początku płakała ale jak już się msza zaczęła to zasnęła a inne dzieci później dawały koncert płaczu :blink: na szczęście małej to nie przeszkadzało i nawet polewanie główki wodą jej nie zbudziło :-D
A dzieciaczków nie było chrzonych 15 ale...................18 :szok: ...spora gromadka ...:szok:

Ja mam jeszcze katarek i lekki kaszelek ale już jest w miarę dobrze :tak: czerwony nos ukryłam pod warstwą tapety :-p i było ok :-D

Super, ze impreza się udała. I gratuluję ząbków. U Ingi ani widu ani słychu;-)

Dla Olivierka i Oskarka
z okazji skończenia 6 miesięca
:-D:-D:-DIdzie misio,idzie konik,
małpka,piesek no i słonik.
Wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
macie już kolejny miesiąc więcej
:-D:-D:-D

misiozdeskorolkarf0.png

Dołączam do życzeń.

Wszystkiego najlepszego dla Davidka:-)

Larvuniu my też już sobie myślimy o następnym. W sumie mogłabym już zajść ale chyba poczekamy do jesieni (oby się udało):happy:

W takim razie będziemy mocno ściskać kciuki:-)

ja sie powiesze:-(

Wczoraj Adas był na szczepieniu przeciw zołtaczce i wazy juz kloc 8250g ale to dobra wiadomosc...lekarka cos tam wyczuła wiec zeby ida...ale to tez jest niezłe
ale w swiata byli u mnie moi rodzice i moja mama dostała wysypki myslelismy ze to jakies uczulenie bo ona taka alergiczna ale dzis poszła do lekarza i co sie okazała ze 60letnia baba dostała rozyczki:no: no a ze miała z nami kontakt wiec teraz czekamy
Adas nie idzie na cwiczenia bo jego rehabilitantka jest w ciazy i chce miac czyste sumienie bo jak dzwoniłam to powiedziała ze jest szczepiona ale sami wiecie ze lepiej dmuchac na zimnie...w sobote miałam robic imprezke urodz ale moja kumpela tez w ciazy długo oczekiewanej i napewno nie przyjdzie wiec juz nic nie planuje wiec albo imprezke przekładamy za dwa tyg albo juz sama nie wiem...wiecie najgorsze takie czekanie...no a ja nadomiar złego nie byłam szczepiona na rozyczke wiec moge dostac

Ło matko. Kunda współczuję. Oby nic się ni wykluło.

Ja pierniczę. Wszystkie dzieci coś mają. To normalnie cudowne jakieś. Ja już puszczam mimo uszu jak słyszę opinie niektórych lekarzy, bo mi się ciepło robi. Szkoda gadać. \Inga też ulewa... pewnie ma rufluks;-)

U nas jakoś sobie leci spokojniutko:-) Byliśmy ze znajomymi w knajpie. Ale się wyluzowałam:-) Super było. Musimy częściej z domu się urywać:-) Inga dostała krzesełko do jedzenia od zająca i jest nim zachwycona:-) Poza tym zmieniliśmy jej karetę na nową, bo w gondoli nie chciała już siedzieć:baffled: Trzeba było ją na rękach nosić bo inaczej był wrzask:baffled: Teraz podziwia sobie świat i jest ok. Załatwiłam sobie pracę, którą mogę robić dodatkowo w domu, wiec tutaj totalny luzik:-) Dodatkowa kaska wpadnie :-)

Widzę, ze rozmawiacie o samochodach... my jesteśmy na etapie poszukiwań. Na razie gabarytami chyba tylko tir nam odpowiada. Mam nadzieję, ze szybko coś znajdziemy:baffled:

reklama
sto lat dla Davidka:tak:
ide spac jestem padnieta juz po marudzeniu mlej

Beata jakie zele sa najlepsze do dziaselek???my mamy bobodent i pomaga ale moze sa jakies skuteczniejsze???

Dawideki jeszcze raz dziekuje ciocia za zyczenia :tak::-)

bira krzeselko super, mi sie niebieskie bardzo podoba

beata uwazaj aby maz jak wroci nie zrobil ci psikusa na pryma-aprilis ;-):-D

pusia :-):-) tak w ogle to masz slicznego nicka, moja chomiczka tak sie nazywala, super ze z bioderkami dobrze, trzymam kciuki aby za 6 tyg. juz bylo cacy

Beata, kupiliśmy to:
ŚLICZNE KRZESEŁKA 4BABY KID - CENY HURTOWE !!!!! (333239182) - Aukcje internetowe Allegro
Stwierdziłam, że nie ma co przesadzać i kupować za niewiadomo jaką kasę. A to jest całkiem fajne:-)

Księżniczka na swoim tronie;-)

Dzień dobry!!!
Ja już na nogach
Bira fajne krzesełko kurcze może się zdecyduję na nie tylko ja mam dość wąską kuchnię i nie wiem jak będzie z miejscem i mam już przewijkak Oli w kuchni

sto lat dla Davidka:tak:
ide spac jestem padnieta juz po marudzeniu mlej

Beata jakie zele sa najlepsze do dziaselek???my mamy bobodent i pomaga ale moze sa jakies skuteczniejsze???
Kathe ja lubię bardzo Dentinox żel bo dodatkowo ma wyciąg z rumianku jest droższy ale naprawdę lepszy:tak:

No no Wisienka jak mamy na myśli tego psikusa to raczej nie bo tablety biorę hahah:-D:-D:-D
Pusia będzie dobrze z bioderkami u Kacperka:tak:

Czesc Wam dziewczyny:-)

Z tego co widze to dzisiejszy dzien ja zaczne;-)ale jestem polamana, gnaty mnie bola:sorry2:
Dzisiaj u mnie zapowiada sie sliczna pogoda wyjde sobie z malym na dluuuuuugi spacerek.
Wczoraj bylam u fryzjerai po pierwsze na krotko wlosy nie scielam nie odwazylam sie a po drugie jezeli chodzi o ta druga fryzurke co podalam Wam link to nie wyszlo tak samo wiec nie do konca jestem zadowolona:sorry2:najlepiej moj maz jak wrocilam i pytam sie "no i jak" spojrzal na mnie i powiedzial no przeciez takie same wlosy mialas:no:ehhhh szkoda gadac.

Sabinko i Wisienko kochane oczywiście będzie się działo ale mężuś dopiero we wtorek przyjedzie nie mniej jednak od dzisiaj czynię przygotowania hehe:laugh2:;-)

Davidku kochany ciocia gapek składa najserdeczniejsze życzonka z okazji 4 miesiąca

O Beatko nie dziwie Ci sie ze tesknisz w takim razie milych przygotowan i wieczorkow z mezem:-D

Dziękujemy :-D:-D:-D:-D
Amanda krzyczała tylko przy wkłuciu a potem był spokój:tak:...teraz sobie smacznie śpi także mam nadzieję że wszystko będzie w porządku:tak:
Ma już 64,5cm i waży 6230g.... obwód główki i klatki piersiowej 40,5cm :tak::-D:tak:
.....w końcu podwoiła swoją masę urodzeniową....:laugh2::laugh2::laugh2::-p

Kathhe zdróweczka Marysi życzę :tak: oby to przejściowe było...
......ja tam jeszcze @ nie dostałam i nie tęskni mi się za nią ...:laugh2::-p
Pusia oby z bioderkami Kacperka było wszystko w porządku:tak:;-)
Lilka ale mialaś dobrze z Milenką że tak spokojnie przeszła ząbkowanie:tak::tak::tak: też bym tak chciała...;-):-)
Karina super że antybiotyki pomagają:tak::-)
i buziunia jest już cacy;-):-D:-D
Wisienka bardzo ładnie Ci synuś waży:tak:;-)
.....niezły spryciula z Dawida .. wiedział że się odwrócisz dlatego go olał:-p:tak::laugh2::laugh2:

Aluska fajnie ze Amanda podowila juz swoja wage ale z niej kruszynka:-)( a przynajmniej w porownaniu do mojego mimo ze on jeszcze nie podwoim swojej wagi urodzeniowej):-D

Aluska to masz zuch dziewczyne !!! i rowniez ladnie wazy ;-) :-) nie to co moj, ale to dziewczynka to musi byc drobniejsza ;-)

Beata no wlasnie on wiedzial kogo olac :-):-) bo to nasza byla sasiadka, jak jeszcze go na swiecie nie bylo i nie zbyt ja lubilam i jej starsze dzieci, niewychowane takie diably, ze szkoda gadac

byla juz ktoras z was mieszkajacych we wrocku w aquaparku??
Wrocławski Park Wodny

bo ja sie wybieram za tydzien z malym :-):-) a wlasciwie tatusia posle z moja siostra bo ja to bym chyba wszystkich wystraszyla jakbym ubrala sie w bikini :-D:-D

Wisienka maly pokazal jemu kto tu rzadzi:-Dhehehe. Ja tez chcialabym isc z malym na basenik ale u mnie jest tylko woda chlorowana a slyszalam ze dla maluszkow musi byc ozonowana, kurcze sa tam tez baseny dla dzieci to nie wiem czemu takiej wody nie ma.
Ja z checia poszlabym z malym ale wieczorem jak jest bardzo malo osob zeby ze swoim cielskiem nie spalic sie ze wstydu:dry:

Witam po krótkiej przerwie:-)

Zaczęłam szarpać małą, aż się przecknęła. Nogi miałam jak z waty. Okropne uczucie:-(

Super, ze impreza się udała. I gratuluję ząbków. U Ingi ani widu ani słychu;-)

Dołączam do życzeń.

Wszystkiego najlepszego dla Davidka:-)

W takim razie będziemy mocno ściskać kciuki:-)

Ło matko. Kunda współczuję. Oby nic się ni wykluło.

Ja pierniczę. Wszystkie dzieci coś mają. To normalnie cudowne jakieś. Ja już puszczam mimo uszu jak słyszę opinie niektórych lekarzy, bo mi się ciepło robi. Szkoda gadać. \Inga też ulewa... pewnie ma rufluks;-)

U nas jakoś sobie leci spokojniutko:-) Byliśmy ze znajomymi w knajpie. Ale się wyluzowałam:-) Super było. Musimy częściej z domu się urywać:-) Inga dostała krzesełko do jedzenia od zająca i jest nim zachwycona:-) Poza tym zmieniliśmy jej karetę na nową, bo w gondoli nie chciała już siedzieć:baffled: Trzeba było ją na rękach nosić bo inaczej był wrzask:baffled: Teraz podziwia sobie świat i jest ok. Załatwiłam sobie pracę, którą mogę robić dodatkowo w domu, wiec tutaj totalny luzik:-) Dodatkowa kaska wpadnie :-)

Widzę, ze rozmawiacie o samochodach... my jesteśmy na etapie poszukiwań. Na razie gabarytami chyba tylko tir nam odpowiada. Mam nadzieję, ze szybko coś znajdziemy:baffled:

Bira oj tak takie wyjscie potrafi byc zbawienne:tak:ja wkoncu tez bede musiala sobie gdzies wyjsc na troche jak na razie moje jedyne wyjscie i najdluzsze to do fryzjera hehhe
Napisalas ze zmieniliscie wozek na jaki???????bo aj tez o tym mysle..........
Jejku Bira napisz mi jaka prace dorwalas ja caly czas szukam nie dlugo urlop konczy mi sie i bede bez grosza a tak to zawsze cos wpadloby

Beata, kupiliśmy to:
ŚLICZNE KRZESEŁKA 4BABY KID - CENY HURTOWE !!!!! (333239182) - Aukcje internetowe Allegro
Stwierdziłam, że nie ma co przesadzać i kupować za niewiadomo jaką kasę. A to jest całkiem fajne:-)

Księżniczka na swoim tronie;-)

Bira krzeselko jest sliczne ja chcialam kupic tak jak pislam wczesniej to:
Krzesełko Baby Ono KWIATEK 3 kolory MEGA HIT (328101963) - Aukcje internetowe Allegro
I wczoraj chcialam zamawiac ale przyszla moja ciocia i jak to zobaczyla zaczela krzyczec zeby nie zamawiac bo jak sie okazalo ona zamowila juz malemu na chrzciny:
KRZESEŁKA SUN TACKA+STOLIK NA KLOCKI+SUPER CENA (332314060) - Aukcje internetowe Allegro
to niebiesko-granatowe.
Szczerze mowiac to pierwsze bardziej podoba mi sie no ale tamto jest juz kupione, podobno zachwalaja sobie ze jest praktyczne wiec zobaczymy:blink:
Wlasnie moj mezus wstal i pochwalil mi sie jakie mial glupie sny:baffled:
Idziemy robic sniadanko

Buziaki dla Was

KARINA

reklama
Witam znowu z rana :( niestety
Od godziny 4:30 karmiłam Kacperka trwało to do 5:30 i wtedy on stwierdził że jest juz najedzony i co najgorsze wyspany !!!:wściekła/y::angry::crazy:. Więc nie śpię już od 4:30 i mam dosyć...!!! a po za tym to Kacper budził sie o koło 1 potem po 2 po 3 i po 4 PO prostu SUPER :baffled::baffled::baffled:.

Dawideki jeszcze raz dziekuje ciocia za zyczenia :tak::-)

bira krzeselko super, mi sie niebieskie bardzo podoba

pusia :-):-) tak w ogóle to masz slicznego nicka, moja chomiczka tak sie nazywala, super ze z bioderkami dobrze, trzymam kciuki aby za 6 tyg. juz bylo cacy

co do nicka to pojawił on się kilka lat temu tak nazwali mnie koledzy wtedy jeszcze tylko mojego chłopaka a obecnie męża :) i do tej pory tak na mnie mówią i jakoś tak zostało :).
A z bioderkami mam nadzieje będzie git całkiem :tak:

Do góry