reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
Witam Mamcie :tak:

Nockę miałam tragiczną znowu powtórzyło się to co po wcześniejszym szczepieniu :no: po kąpaniu w padła w "szał" zaczęła się wydzierać i nic nie pomagało żeby ją uspokoić :crazy: po podaniu viburkolu usnęła spokojnie na godzinę a jak się obudziła znowu się zaczęło.... :no::-:)-:)-(
Jestem mega nie wyspana .....:baffled::dry:

Cześć Mamcie:tak:

Wpadłam tylko na chwilkę bo wybieramy się na szczepienie :tak:

Women powodzenia Ci również życzę :-);-):tak:

Aluśka dziekuje bardzo za pamięć.

Wszystkiego najlepszego
dla Dawidka z okazji
skończenia 4 miesiąca
ooo3rf1.gif

Dołańczam sie do życzeń
Davidku wszystkiego co sobie wymarzysz,uśmiechu szerokiego na buzi,bezbolesnego ząbkowania i słodkiego mleczka zyczy ciocia.

a ja niewyspana,moja mala znowy kaszle:-(ma zapchany nos, juz z tego wychodzila, nie wiem co sie stalo:dry:
zbliza mi sie okres i jestem strasznie nabuzowana i wiecznie gloooooooodna:sorry2:

Kathe kup w aptece spray bardzo delikatny o nazwie EUPHORBIUM
Jest przeznaczony dla niemowlaków jest bez recepty,i uważam go za genialny produkt,poleciła mi go pani dr jak Dorian miała ten okropny ale naprawde okropny katar jak byl chory.wczesniej nasivin,woda morska ale nie umywaja sie do tych kropli.
2 dni i zapomnielismy o katarku,a rozpylacz jest bardzo delikatny w porównaniu do Marmera wody morskiej.
Takze polecam i mam nadzieje ze szybko bedzie lepiej.

zapomnialam wam napisac najlepszy numer jaki mi maly dzis wyciol :-D:-D:-D
wiec bylismy w tej klinice go zwaczyc i tam pokoj wyglada tak ze jest wielki stol, na nim leza 2 materacyki do zmiany pieluchy a posrodku nich jest waga. Malego sie wazy oczywiscie golutkiego, bez pamersa no i polozylam malego na wage i w tym czasie odwrocilam sie w inna strone, a ten skubaniec zazal sikac i strumien poszedl prosto na chlopczyka, ktory lezal na 2 materacyku :zawstydzona/y: :laugh2: :zawstydzona/y: :laugh2: myslalam ze sie pod ziemie zapadne, a z drugiej strony chcialo mi sie smiac.

Wisienka hehhee ale sie uśmiałam,a co powiedziała mama tego chłopca?:-D

nudzi mi sie, pogoda deszczowa ze nic tylko w domu zostalo siedzenie :dry:

wlasnie zadzwonilam do dentysty i umowilam sie na 1 kwietnia i sie okazalo ze moj doktor juz tam nie pracuje :-( a super byl, i taki przeystojniak ze mmmmmmm caly dzien bym mogla u niego na fotelu siedziec ;-):-)

Ja mam kolejną wizyte na 3 kwietnia,zeby wyjąść truciznę i dokończyć kanałówkę,ale u mnie jest babka równie symaptyczna.

dzień dobry:-)

Dzien dobry mamcie

A wiec pisze o wczorajszym szczepieniu.
Malutki miał standardowo 3 wkłucia,bo jedziemy na refundowanym
2 były ok ,przy 3 zapłakał ale szybko sie uspokoił i było ok.

Dorian waży 8400
obw.głowy 45cm
obw.klatki 42,5cm
ciemiączko 1,5/1,5cm

Co do wymiarów to pani dr powiedziała ze one są w przybliżeniu ze kazdy mierzy inaczej i kazda ręka jest inna,bo np, poprzednio mały ma wpisane ze obwód klaty ma 45cm wiec nie ma reguły.
Co do główki pani nic nie powiedziała(nowa pani dr bo starą wykreśliliśmy) wiec ja jej powiedziałam czy wszystko ok.{Powiedziała ze tak,wiec jej opowiedziałam to zaczeła sie smiac,a ja jej mowie ze mi do smiechu nie bylo.Pokiwała glowa i nie chciala komentować.Powiedziała ze Dorian jest dużym dzieckiem i nie ma o co sie martwić.

O dziwo jak sie zapytałam o zmiane mleka to powiedziała ze jeszcze nie trzeba??????:szok::szok::szok:A ja mowie ze po 4 miechu juz powinno sie zmienic,a ona ze na tym dobrze tyle wiec moze jeszcze troche je pic.BEZSENSU.Ja jej mowie ze mu nie smakuje to obrzydliwie gorzkie mleko,bo poznał inne smaki,a ona ze za szybko zaczęłam,wiec odpowiadam ze po konsultacji z lekarze u was w przychodni wiec nie wiem juz kogo mam słuchać.Achhh machnełam ręką i tyle.

Dzis spróbuję dać małemu zwykłego nan-a 1 bo został nam jeszcze z początków karmienia,i zobacze czy wypije,bo ten jest bardziej słodki i jesli wypije to pojde i poprosze o zmiane mleka na zwykly nan2,bo dziewczyny on wogole nie chce mi pic melka.
Wczoraj na noc wypił 20ml i w nocy nie chcial pic i rano o 7 wypił 140ml ale bez wiekszego zachwytu wiec musi byc cos nie tak!!!Ale nikt mnie nie słucha cholera.
Bo jak powiedziałam ze pije maxymalnie 4 butelki na dzien to jest sukces,powiedziała dr ze to wystarczy!
Wiec ja juz nie wiem co mam robic cholera.

Wczoraj przyszło mi zamówiene jedzenie dla Doriana,i ku mojemu zaskoczeniu zaplacilam jeszcze mniej niz miałam,i do tego dostał jeszcze sliczną bluzeczkę i książeczkę w gratisie,ucieszyłam sie jak dziecko.

No to narazie tyle,jak cos mi sie przypomni to doskrobie.
Stukam sie kawką.:-)

....z łóżka zwlekłam się o 6 bo myślałam że mam dzisiaj wizytę w UP ale się pomyliłam bo miałam na wczoraj:szok::szok::baffled: więc rano musiałam jeszcze skoczyć do lekarza po zaświadczenie że byłam z dzieckiem na szczepieniu żebym nie miała przypału...:dry:
...na szczęście wszystko udało mi się załatwić pomyślnie...:tak:

A i dodam jeszcze ze po raz drugi mały nie miał zadnych objawów po szczepiennych,wiec po dłuższym przemyśleniu znowu skłaniam sie do mysli ze jednak to co refundowane to dobre.
Bo to co czytam po skojarzonych to ciągle sie cos z dziećmi dzieje.
Wiec dla mnie to bez sensu,zaoszczędzić im bólu przy szczepieniu,jak pozniej w domu cierpią.
TAKIE MOJE ZDANIE!

dzien dobry
women moj pediatra tez mi nie kazal zmieniac mleka ze spokojnie dziecko moze pic 1 albo nawet Pre ...... z tego co czytalam to mleko 1 zaspokaja w wiekszym stopniu potrzeby dziecka niz 2
moj je sporo
zalezy od nocki ale generlanie je 5 razy butle okolo 180 ml ( nie zawsze cala ale ogolnie tyle ) do tego herbatki co ktorys dzien soczek i czasem kaszka albo sloiczek (tzn 1/3 )ale to tak na dodatek a nie jako posilek

Women Twój Dorianek rośnie na potęgę :)):tak::tak:

A i dodam jeszcze ze po raz drugi mały nie miał zadnych objawów po szczepiennych,wiec po dłuższym przemyśleniu znowu skłaniam sie do mysli ze jednak to co refundowane to dobre.
Bo to co czytam po skojarzonych to ciągle sie cos z dziećmi dzieje.
Wiec dla mnie to bez sensu,zaoszczędzić im bólu przy szczepieniu,jak pozniej w domu cierpią.
TAKIE MOJE ZDANIE!

Mój Kacper miał szczepionki skojarzone (5 składnikowe) a osobno dwie szczepionki na WZW i ani razu nie miał żadnych objawów po szczepieniu. Więc ja sie ciesze że wybraliśmy skojarzone bo mniej bulu i mniej kłucia. Widać co dziecko to inaczej przechodzi szczepienie.

reklama
Women pięnie Dorianek rośnie jejku:-) Ciekawe kiedy Kapik tkai będzie hehe
mój też miał skojarzone 6w1, 5w1,5w1 i też żadnych reakcji:-) wiec to prawda zależy od dziecka...a np. mojej koleżanki syn po refundowanych miał takie akcje ze masakra...wysoka gorączka wymioty itp...szok...każdy maluszek inny;-)

Do góry