reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Hej laski!

Wpadam na chwileczkę.

Wiecie właśnie załatwiam nianię do Wika, chyba będę miała troszkę czasu dla siebie i dla Igora.
Dzisiaj byliśmy obejrzeć autko które chcemy kupić, musimy zamienić nasze stare na większe, rodzinne i wybór padł na śliczne czerwone renault kangoo, najbardziej podoba mi się to że ma przesuwne drzwi co przy dzieciakach jest genialnym rozwiązaniem, nie mówiąc już o pojemności bagażnika i przestrzeni w środku, już jest zaklepany, ale się cieszę! :tak:

U na śnieży we Wrocku, czuję się tak jakby był koniec stycznia, początek lutego, a to niby wiosna już przyszła :-(

Jestem zdesperowana, zaczęłam już się smarować oliwką, chociaż nie cierpię, ale mam tak suchą skórę że aż mnie boli od tego napięcia.

Po świętach mam +2 kg :dry:

idę do wanny wygrzać dupsko bo coś mi zimno dzisiaj cały dzień... :blink:
pozdrawiam i lecę

reklama
:-)
czesc
ja na chwilke i nawet nie pocztam sorki :sorry2: zalatana, zabiegana i ni wiem w co rece wlozyc :dry:
.......... chcialam sie tylko wyzalic ze moj mezulek gnebi mnie juz o nastepne dzieciatko:szok: ... ja sie jeszcze Marcelkiem nie nacieszylam a on mi tu wyjezdza ze chce siostrzyczke dla synka :sorry2: Jesiuśku to ja sie ciesze, ze wrocilam do pracy a ten mnie tu namawia. Na szczescie jestem na tabletkach :laugh2:
nie mowie nie, ale kurde jeszcze nie teraz :-D

Hahahah niezle Larvunia ale mezczyznie zawsze latwiej jest tak powiedziec bo jak nie patrzec zwiazane z dzieckiem rzeczy nie laduja na nim tylko na nas:-)

KARINA

Moj maly jest strasznie marudny i niespokojny te nieszczesne zabki ida. Slini sie na potege wszystko gryzie i marudzi.
Czuje ze nocke mam juz zalatwiona:baffled:

Milej nocki zycze

KARINA

Dzisiaj byliśmy obejrzeć autko które chcemy kupić, musimy zamienić nasze stare na większe, rodzinne i wybór padł na śliczne czerwone renault kangoo, najbardziej podoba mi się to że ma przesuwne drzwi co przy dzieciakach jest genialnym rozwiązaniem, nie mówiąc już o pojemności bagażnika i przestrzeni w środku, już jest zaklepany, ale się cieszę! :tak:
My mamy Renault Berlingo ,co prawda sluzbowe ale tez mamy przesuwane drzwi.Super :tak:

Moj maly jest strasznie marudny i niespokojny te nieszczesne zabki ida. Slini sie na potege wszystko gryzie i marudzi.
Czuje ze nocke mam juz zalatwiona:baffled:

Milej nocki zycze

KARINA
Ja juz wiem na bank,ze tej nocy znowu nie spimy :wściekła/y:
Widze,ze dwojka prawa dolna sie wyrzyna :rofl2:
czesc
ja na chwilke i nawet nie pocztam sorki :sorry2: zalatana, zabiegana i ni wiem w co rece wlozyc :dry:
.......... chcialam sie tylko wyzalic ze moj mezulek gnebi mnie juz o nastepne dzieciatko:szok: ... ja sie jeszcze Marcelkiem nie nacieszylam a on mi tu wyjezdza ze chce siostrzyczke dla synka :sorry2: Jesiuśku to ja sie ciesze, ze wrocilam do pracy a ten mnie tu namawia. Na szczescie jestem na tabletkach :laugh2:
No prosze,prosze.:-D:-D:-D

Wlasnie Mateusz sam usiadl w lezaczku :szok::-D:-D:-D

Witam Mamcie :-)

U nas już idą ząbki bo wczoraj była strasznie marudna i jedyne co ją uspokajało to gryzaczek w buzi więc w końcu wzięłam metalową łyżeczkę i uderzyłam(delikatnie:sorry2:) nią w dolne dziąsełka :tak:
dźwięk był taki jakbym uderzyła w zębole :laugh2:

Chrzciny były udane pomijając fakt że strasznie sypał śnieg :baffled: i zanim doszłam do kościoła wyglądałam jak śniegowy bałwan a mam do nie go parę kroczków:dry:
Amandzia na początku płakała ale jak już się msza zaczęła to zasnęła a inne dzieci później dawały koncert płaczu :blink: na szczęście małej to nie przeszkadzało i nawet polewanie główki wodą jej nie zbudziło :-D
A dzieciaczków nie było chrzonych 15 ale...................18 :szok: ...spora gromadka ...:szok:

Ja mam jeszcze katarek i lekki kaszelek ale już jest w miarę dobrze :tak: czerwony nos ukryłam pod warstwą tapety :-p i było ok :-D
Aluśka to super z tym ząbkiem a my ciągle czekamy a mega ślimienie jest od ok2 miesięcy
Aluśka i Anulka super że chrzcinki się udały.Całe szczęście że my zrobiliśmy to jak Ola miała 2,5 miesiąca i mamy z głowy:tak:

Beata parę dni miałam spokój ale wczoraj rano i dzisiaj znowu zbierało mi sie na wymioty :baffled::no: nie wiem może to z nerwów, ....ciąży narazie nie biorę pod uwagę...nie chce nawet o tym myśleć ..:dry:
..mój kochany mężuś wczoraj mnie wkurzał bo głaskał mnie po brzuszku i się cieszył mówiąc przy tym że pewnie teraz będziemy mieli synka ....masakra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i już miałam ochotę go przetrącić :wściekła/y::no: ............a mi wcale nie było by do śmiechu jakby jednak to była prawda:wściekła/y::no::growl:
....z testowaniem jeszcze poczekam ....może to tylko stres i przeziębienie...
Aluśka to pewnie po tej chorobie:tak:albo zupce teściowej:-D

Witam was wszystkie po świątecznie
U nas było miło...Troche sie poobjadałam ale pozniej to wytańczyłam na baletach niedzielnych,było super.Poznałam fajnego faceta o imieniu Miłosz,jest z Pozniania i ogolnie super sie bawiliśmy...
Dzis kolejny dzien lenistwa...
Malutki zdrowy,apetyt mu wrocil całkowicie,na świeta dostał w prezencie od swojego chrzestnego samochód do jezdzenia i narazie poczuł tylko przedsmak bo odkrecilismy mu kierownice i sobie ją trzymal hehe sie nasmialismy.
No no Women Miłosz powiadasz.....Idę zaraz pokukać o co z nim chodzi:-D

Dobre pytanie od czego to ma..........
Jak na razie powiedziala ze najprawdopodobniej jest to od plynu do plukania Lenor sensitiw bo wczesniej nie uzwyalam a jak zmienilam proszek na Jelp to dokupilam tez ten plyn.
Jak na razie mam w tym proszku prac ale plynu nie brac no i mam wszystko wyeliminowac z jedzenia tylko mleczko to co mamy na recepty i kaszka ryzowa i tyle a jak zacznie to goic sie to sprobowac powoli jeszcze raz wprowadzic najpierw marchewke itd..... w odstepach 2 tygodniowych.
Wlasnie wszystkie rzeczy popralam mu na wszelki wypadek jeszcze raz i tylko w proszku i 5 razy plukalam.
Szkoda ze nie moge plukac bop ciuszki byly mieciutkie i pachnace no ale coz jego zdrowie wazniejsze:tak:
Mam nadzieje ze to jest to przyczyna bo ta buzka brzydko wyglada nie dosyc ze jest rana to jeszcze saczy sie z niej cos:-(

KARINA
No to witaj w klubie Karina ja też z tym walczę.Co do Jelpa to on ponoć nie bardzo raz miałam ale jestem bez zdania na jego temat słyszałam że uczula.Spróbuj płatków mydlanych albo Bebi płyn do prania dla mnie rewelka:tak:
czesc
Larvuniu uciekaj mężulkowi bo coś będzie:-D:-D:-D

Kupiłam w końcu podgrzewacz ale najeździłam się i nadzwoniłam tyle ale już mam.Nawet dostałam gratisowo taką fajną karuzelkę na łóżeczko Canpolu do tego ale fajnie mała ma radochę a ja chwilkę spokoju:tak:
No i tym razem ja się pochwalę Ola zasypia sama w swoim łóżeczku SUPER MAM
to mężuś będzie dumny przynajmniej wieczory będziemy mieli dla siebie:tak:
Za miesiąc przeprowadzam Olę do pokoju Michała a co tam są rodzeństwem obydwoje i tak idą po 20 spać

misia ja tez mam skore przesuszona, zwlaszcza na piersiach :szok: :-(

ja tez mam dzis chyba nocke z glowy, maly jest strasznie marudny, tez mu ida zabki juz od 2 miesiacy i cos sie przebic nie moga. Maly caly czas wpycha paluchy i ulewa mi przez to :angry:

larvunia no prosze prosze :laugh2::laugh2: czekamy na dalsze wiesci ;-) :-)
jak dlugo sie staraliscie o Marcelka? moze warto pomyslec zawczasu, aby nie byla duza roznica wieku ? ;-) :-)

ja sie czuje jakbym byla w ciazy, ale mam nadzieje ze to urojenie :sorry2: :ninja2: testu nie robie narazie bo jesli jestem to wole byc tego nieswadoma jak najdluzej.

U mnie mały od wczoraj przez dzień też marudny - niewiem o co lata. Dziąsełka wyglądają normalnie. Ślini się jak zawsze, pięści też wkłada do buzi jak zawsze. Wszystko w normie:baffled:
I nieiwem o co lata:dry:
Bo całą noc prześpi całą jak zawsze:tak:
No nic zobaczymy co dalej. Może ma mnie dość. Ciągle tylko matka i matka;-)

Poza tym kupiliśmy dziś łóżeczko dla niego bo tamto poprzednie mieliśmy pożyczone:dry: Ale w końcu się doczekał swojego łóżeczka.

Larvuniu my też już sobie myślimy o następnym. W sumie mogłabym już zajść ale chyba poczekamy do jesieni (oby się udało):happy:

reklama
Wisienko pierwsze slowo Milenki to bylo MAMMA :-D miala 5 miesiecy
a potem szybko zamienilo sie to w TATA i mama pojawila sie pozniej :-D

Do góry