E
ELBRA
Gość
a odrazu sie tak zaczelo??czy najpierw delikatny bol?aha i co pomoglo i w jakim czasie
Ja miałam od razu duży ból, wcześniej nic nie czułam. No i miałam temperature 40 stopni, że aż musiałam do szpitala jechać.
obkładałam pierś stłuczoną kapustą. Ale najpierw gin kazał mi posmarować pierś olejem lub oliwką i przyłożyć zimny stłuczony listek kapusty na pierś i owinąć pieluchą lub czymś innym żeby sie trzymało i tak łaziłam. Ale jak przeszła mi jedna pierś to znów dostałam w drugiej i tak straciłam pokarm po 2 tygodniach z tego wszystkiego.
Elbra prosze wytlumacz co to jest co ty mialas robione u dentysty bo ja nie wiem co to znaczy
Jak miałam 14 i 16 lat to miałam robiona resekcję. Tzn pewnego dnia poczułam, że mnie boli koło nosa coś nad zębem. Nie wiedziałam co to. Poszłam do denstysty zrobiłam prześwietlenie i okazało się, że pod nosem a nad zębami mam ropę - nie wiadomo skąd. I probolwali mnie tam leczyć różnymi bajerami ale nie pomagało, aż pewnego pięknego dnia chirurg stomatolog kazał mi się zgłosić na resekcję. Czyli rozcięli mi nad zębami całe dziąsła wzdłuż zębów. Wyczyścili z tej ropy i zaszyli.No a potem pech chciał, że sytuacja sie powtórzyła po 2 latach i znów musiałąm mieć tą resekcję tylko tym razem na dolnej szczęce. I znów rozcinanie
Jak to czyścili to musieli usunąć (przeciąć) wszystkie nerwy z tych zębów. I zęby zostały bez nerwów czyli martwe więc to tak jak galąż bez ziemi i wody. Usycha i te zęby też i dlatego miałam "bardzo ciemne prawie siwe lub żółte zęby". KOSZMAR
Potem chodziłam z tymi szwami na dziąsłach nie mogłam jeść nic prawie, ciepłego wogóle przez jakiś czas. I tylko mogłam pić jakieś zupki papkowane. Zero chleba itp. I tak wegetowałam
A jak przy każdym zabiego jak się ma szwy to wiadomo puchnie się. Wargi sięgały mi do nosa tak spuchłam. Wyglądałam jak jeden wielki balon. Ale na szczęście mam już to za sobą. No prawie za sobą po w ciąży jak byłam powtórzyła się sytuacja i spuchłam i znów się okazało, że mam ropę ale nie mogli mi tego zabiegu robić w ciąży bo to się robi pod narkozą. I teraz znów mam zrobić prześwietlenia i się okaże jak będzie. Bo znow mnie boli nad zębami cusik. Ja z zębami już miałam tyle przejść że szkoda gadać
Tak to Liluś wyglądało w wielkim skrócie
KUNDO nasza kochana
Zycze Ci szczescia,
Zdrowia I wiele radosci oraz szczesliwej dlugiej przyszlosci.
Wszystko co piekne I wymarzone w dniu Twych urodzin
Niech bedzie spelnione!
życzy Sabina i Kapik
Dołanczam do życzonek
Cześć Kobitki!
.... Czuję sie fatalnie ale już nie chodzi o mdłości czy wymioty ale oto że wszystkie kości mnie bolą szczególnie kręgosłup, mam zatkany nos i również boli mnie gardło i głowa
....mężusia już puściło to mnie złapało ....
...kurde tak przed samymi świętami i chrzcinami ....
Współczuje choróbska i to jeszcze przed chrzcinami:-(