reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

a odrazu sie tak zaczelo??czy najpierw delikatny bol?aha i co pomoglo i w jakim czasie

Ja miałam od razu duży ból, wcześniej nic nie czułam. No i miałam temperature 40 stopni, że aż musiałam do szpitala jechać.
obkładałam pierś stłuczoną kapustą. Ale najpierw gin kazał mi posmarować pierś olejem lub oliwką i przyłożyć zimny stłuczony listek kapusty na pierś i owinąć pieluchą lub czymś innym żeby sie trzymało i tak łaziłam. Ale jak przeszła mi jedna pierś to znów dostałam w drugiej i tak straciłam pokarm po 2 tygodniach z tego wszystkiego.

Elbra prosze wytlumacz co to jest co ty mialas robione u dentysty bo ja nie wiem co to znaczy:no::zawstydzona/y:

Jak miałam 14 i 16 lat to miałam robiona resekcję. Tzn pewnego dnia poczułam, że mnie boli koło nosa coś nad zębem. Nie wiedziałam co to. Poszłam do denstysty zrobiłam prześwietlenie i okazało się, że pod nosem a nad zębami mam ropę - nie wiadomo skąd. I probolwali mnie tam leczyć różnymi bajerami ale nie pomagało, aż pewnego pięknego dnia chirurg stomatolog kazał mi się zgłosić na resekcję. Czyli rozcięli mi nad zębami całe dziąsła wzdłuż zębów. Wyczyścili z tej ropy i zaszyli.No a potem pech chciał, że sytuacja sie powtórzyła po 2 latach i znów musiałąm mieć tą resekcję tylko tym razem na dolnej szczęce. I znów rozcinanie:baffled:
Jak to czyścili to musieli usunąć (przeciąć) wszystkie nerwy z tych zębów. I zęby zostały bez nerwów czyli martwe więc to tak jak galąż bez ziemi i wody. Usycha i te zęby też i dlatego miałam "bardzo ciemne prawie siwe lub żółte zęby". KOSZMAR
Potem chodziłam z tymi szwami na dziąsłach nie mogłam jeść nic prawie, ciepłego wogóle przez jakiś czas. I tylko mogłam pić jakieś zupki papkowane. Zero chleba itp. I tak wegetowałam:baffled:
A jak przy każdym zabiego jak się ma szwy to wiadomo puchnie się. Wargi sięgały mi do nosa tak spuchłam. Wyglądałam jak jeden wielki balon. Ale na szczęście mam już to za sobą. No prawie za sobą po w ciąży jak byłam powtórzyła się sytuacja i spuchłam i znów się okazało, że mam ropę ale nie mogli mi tego zabiegu robić w ciąży bo to się robi pod narkozą. I teraz znów mam zrobić prześwietlenia i się okaże jak będzie. Bo znow mnie boli nad zębami cusik. Ja z zębami już miałam tyle przejść że szkoda gadać:baffled:
Tak to Liluś wyglądało w wielkim skrócie:eek:

KUNDO nasza kochana

Zycze Ci szczescia,
Zdrowia I wiele radosci oraz szczesliwej dlugiej przyszlosci.
Wszystko co piekne I wymarzone w dniu Twych urodzin
Niech bedzie spelnione!

życzy Sabina i Kapik:-D

kosz.jpg

Dołanczam do życzonek:tak:

Cześć Kobitki!
.... Czuję sie fatalnie ale już nie chodzi o mdłości czy wymioty ale oto że wszystkie kości mnie bolą szczególnie kręgosłup, mam zatkany nos i również boli mnie gardło i głowa :no::no::no:
....mężusia już puściło to mnie złapało :wściekła/y::no::no::no:....
...kurde tak przed samymi świętami i chrzcinami :sad::no2::no2:....

Współczuje choróbska i to jeszcze przed chrzcinami:-(

reklama
Kunda z okazji Twoich urodzin
życzę Ci :
uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni w każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
i miłości przez całe życie!!!

03hz3.gif

AMANDZIU KOCHANA:-) NAJ NAJ NAJ 4 miesięczniaczku;-)

Aluśka zdróweczka...
Elbra o matko to co musialaś przejść straszne ....:-(
Karina biedne zwierzaczki...:-( buuuu oby było dobrze..

AMANDZIU KOCHANA:-) NAJ NAJ NAJ 4 miesięczniaczku;-)
Amanda dziękuje e-cioci Sabince za życzenia:-):-)

J
Jak miałam 14 i 16 lat to miałam robiona resekcję. Tzn pewnego dnia poczułam, że mnie boli koło nosa coś nad zębem. Nie wiedziałam co to. Poszłam do denstysty zrobiłam prześwietlenie i okazało się, że pod nosem a nad zębami mam ropę - nie wiadomo skąd. I probolwali mnie tam leczyć różnymi bajerami ale nie pomagało, aż pewnego pięknego dnia chirurg stomatolog kazał mi się zgłosić na resekcję. Czyli rozcięli mi nad zębami całe dziąsła wzdłuż zębów. Wyczyścili z tej ropy i zaszyli.No a potem pech chciał, że sytuacja sie powtórzyła po 2 latach i znów musiałąm mieć tą resekcję tylko tym razem na dolnej szczęce. I znów rozcinanie:baffled:
Jak to czyścili to musieli usunąć (przeciąć) wszystkie nerwy z tych zębów. I zęby zostały bez nerwów czyli martwe więc to tak jak galąż bez ziemi i wody. Usycha i te zęby też i dlatego miałam "bardzo ciemne prawie siwe lub żółte zęby". KOSZMAR
Potem chodziłam z tymi szwami na dziąsłach nie mogłam jeść nic prawie, ciepłego wogóle przez jakiś czas. I tylko mogłam pić jakieś zupki papkowane. Zero chleba itp. I tak wegetowałam:baffled:
A jak przy każdym zabiego jak się ma szwy to wiadomo puchnie się. Wargi sięgały mi do nosa tak spuchłam. Wyglądałam jak jeden wielki balon. Ale na szczęście mam już to za sobą. No prawie za sobą po w ciąży jak byłam powtórzyła się sytuacja i spuchłam i znów się okazało, że mam ropę ale nie mogli mi tego zabiegu robić w ciąży bo to się robi pod narkozą. I teraz znów mam zrobić prześwietlenia i się okaże jak będzie. Bo znow mnie boli nad zębami cusik. Ja z zębami już miałam tyle przejść że szkoda gadać:baffled:
Tak to Liluś wyglądało w wielkim skrócie:eek:

Współczuje choróbska i to jeszcze przed chrzcinami:-(

Elbra współczuję Ci tych przeżyć z ząbkami ...:-:)-:)-(

..... strasznie bolą mnie plecy nie mogę się schylać ani nie mam siły podnieść Amandy do odbicia....:no::no::no:... dlaczego właśnie teraz to cholerstwo się mnie czepiło ...:no2::no2::no2:

Kochane wpadam by zlozyc Wam wszystkim zyczenia!

__**_**
_**___**
_**___**_________*** *
_**___**_______**___ ****
_**__**_______*___** ___**
__**__*______*__**__ ***__**
___**__*____*__**___ __**__*
____**_**__**_**____ ____**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*#o
___oo_______o#$#o

__o##o______o####o
_o#$###o__o#$#$#$#o
o#####$o@@o########o
o#$#$#o@@o##o#####o
_o##__o##o_o##o
____o#$#o___o#$#o
__o#$$#o_____o####o
__o#$#o_____o######o
_o###o_______o#o#o#o
_o#o#o________o###o
__o###o________o#o
___o#o#________o
____o#o#
____o###
_____o#o

______
Wesolych i spokojnych Swiat zyczy Agatka z rodzinka!!!

Ale dzisiaj tutaj pustki chyba wszystkie szykujecie się do świąt ja powoli też;-)Zaraz idę robić sałatke.
Mi przywieźli moja sonie jest jeszcze na wpółprzytomna i biedna cała trzęsie się. Weterynarz powiedział że po otwarciu jej dopiero widział że jeszcze gdyby poczekali ze 2-3 dni to macica pękłaby jej taka była spuchnieta i nabrzmiała krwią no i wycieli jej guzy rakowe.
Tak czułam że to nie mogło byc zwykłe przeziębienie jak mówili.

KARINA

Asix ...kompletnie nic nie wiem:no:
nie mam nawet potwierdzonej ciazy :confused2: chodzi o formalnosci
jestem zla na system.....narazie czuje sie...nieciekawie....migrena i ogolne oslabienie
ale dzis sie bycze
w koncu swieta :-)

no ale mam nadzieje,ze wszystko jest o.k :tak:bycz sie bycz dopoki mozesz kochana:-D
a i mam pytanie za 100 punktow dlaczego u was sa szybciej swieta,co?

Cześć Kobitki!
.... Czuję sie fatalnie ale już nie chodzi o mdłości czy wymioty ale oto że wszystkie kości mnie bolą szczególnie kręgosłup, mam zatkany nos i również boli mnie gardło i głowa :no::no::no:
....mężusia już puściło to mnie złapało :wściekła/y::no::no::no:....
...kurde tak przed samymi świętami i chrzcinami :sad::no2::no2:....

zdrowka zycze-kuruj sie kuruj tableteczki i do wyrka!!

Kunda z okazji Twoich urodzin
życzę Ci :
uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni w każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
i miłości przez całe życie!!!
03hz3.gif

ja tez sie dolaczam do tych pieknych zyczen

Ale dzisiaj tutaj pustki chyba wszystkie szykujecie się do świąt ja powoli też;-)Zaraz idę robić sałatke.
Mi przywieźli moja sonie jest jeszcze na wpółprzytomna i biedna cała trzęsie się. Weterynarz powiedział że po otwarciu jej dopiero widział że jeszcze gdyby poczekali ze 2-3 dni to macica pękłaby jej taka była spuchnieta i nabrzmiała krwią no i wycieli jej guzy rakowe.
Tak czułam że to nie mogło byc zwykłe przeziębienie jak mówili.

KARINA

wspolczuje serdecznie i trzymamkciuki zeby wszystko sie dobrze skonczylo-po co ma sie biedne psisko meczyc:no:

Amando nasza kochana-wszystkiego naj,naj lepszego z okazji ukonczenia 4-ego miesiaca

ja juz po sniadanku no i lece ogarniac chatke moj M dzisiaj w domku wiec pedzimy na zakupy i kilka spraw pozalatwiac-znajomy jedzie do Polandu wiec moze zabierze mi kilka rzeczy dla rodzinki :)
miłego dzionka życze i do potem...

reklama
Witam.

W koncu sie wyspalam.
Choc nie zapowiadalo sie na to,bo Matt wczoraj tez zrobil akcje.
2.5 godziny ryczal jak opetany.
Juz niewiem co mu jest....
No ale mezus wrocil wczoraj w nocy i dzis dali mi pospac do 11:00 :tak:

Wisienko ja nawet niewiem co t jest child trust cos tam :sorry:
Wytlumacz ciemnej masie :-D;-)

Karina wspolczuje strasznie.Biedna psina...ale wiem moze,ze to strasznie zabrzmi,ale moze ulzyc jej w cierpieniu? Swoje juz przezyla i moze,zeby nie cierpiala...
No wiesz,o czym mowie? Zastanawialas sie nad tym?
Nie zebym byla jakas bezduszna bo kocham zwierzaki,ale ona tak cierpi :-(

Elbra Jesuuuu :szok::szok:
Dzielna z Ciebie kobieta.
Aluska wspolczuje chorobska.Kurka akurat teraz!:baffled:

Amandzio kochana Wszystkiego co Najlepsze !!!!

Kunda Wszelkiej pomyślności.Zdrowych dzieciaczków,kupe kasy,szczęścia i wszystkiego co najlepsze!!!

Do góry