reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
Witam,jestem tu nowa,przeszukuję Internet w poszukiwaniu dań dla córeczki,która urodziłasię 6 listopada,może wy coś wiecie?ile wasze niunie ważą?bo moja 6200 gram

Women i Wisienko mnie ksiądz powiedział, że aby być chrzestnym albo chrzestną nie trzeba mieć wcale bierzmowania!!!
Tylko, że to księży wymysł. Co parafia to inny ksiądz.
Ale "przepisy" sa że nie tzreba mieć bierzmowania:-):tak:

Anulka ja też zaczełam czasem brać małego do siadania bo strasznie się rwie, ale się bałam że to za wcześnie. a lekarki zapomniałąm zapytać a dziś byłam na kontroli...no coż mam już chyba sklerobulioze....;-):cool2:
Co do bierzmowania to chciałam dodać że jak byłam umawiać sie na chrzest to przede mną była kobieta która na chrzestnego wybrała kogoś innej wiary i ksiądz powiedział że wtedy on nie będzie nazywał się "chrzestnym" tylko "świadkiem chrztu"...jak zwał tak zwał ale na to samo wychodzi....:tak:

Ja też się chichrałam wczoraj:-D
Witaj Kreciku
:tak:
Beatko najgłośniej to pewnie ze mnie :-D:laugh2::-D:laugh2::-D

Znalazłam TRZY rodzaje zaproszeń które wpadły mi w oko powiedzcie które podoba Wam się???????????????????????????//:-)

ZAPROSZENIA ślubne chrzest komunia ze zdjęciem (324675117) - Aukcje internetowe Allegro

KARINA
Karina mi się to zaproszenie bardzo podoba :tak:...niezła pamiątka:rolleyes: :-):-)

Witam,jestem tu nowa,przeszukuję Internet w poszukiwaniu dań dla córeczki,która urodziłasię 6 listopada,może wy coś wiecie?ile wasze niunie ważą?bo moja 6200 gram
Witaj Julcia:tak:
Moja waży też pewnie koło 6kg ale dokładnie nie wiem jak bylkiśmy 14 lutego na szczepieniu to ważyła 5325g

a o papu kobitki piszą tutaj:
Wprowadzamy nowe papu dla naszych bobasów

Tak, tak... wczesniej sie balam, ale w ub. piatek na szczepieniu lekarka mowila, ze juz na to pora... i od zeszlego piatku nasz Oskarus juz siada, robi to super i jest baaardzo szczesliwy - w koncu swiat z pozycji siedzacej wyglada inaczej:-D
Jak pora?
Tzn.co? Sam siedzi? Czy podtrzymujecie go lub podpieracie poduszkami?
Powiem szczerze,ze jak sam siedzi to geniusz a jak go podpieracie to hmm...
Dziecko powinno samo poczuc kiedy jest gotowe i samo powinno usiasc.:sorry2:

hallo;-)
u nas pogoda pod psem, nic mi sie nie chce, ciagle bym spala...
Jakos sie nie rozpisalyscie;-)

larvuniu
nie lam sie kobieto, przyjdzie wiosna i wszystko sie zmieni;-)

karina
rozm. 80 to jest na roczne dziecko;-) Takie zaproszenia to sama mozesz sobie wydrukowac, oczywiscie jak lubisz sie bawic w cos takiego;-)

Anulka
Oskarek sam siada???:szok: Moj Vincent dawno sie rwie do siadania, ale jeszcze mu daleko do samodzielnosci w tej dziedzinie.

julcia
moje blizniaki urodzily sie tez 6 listopada:tak: waza teraz obydwaj prawie 7 kg.

wisienka moi bracia (18 i 20 lat) też nie ma ją bierzmowania bo stwierdzili że im to nie jest potrzebne :baffled:

Ja też ostatnio tak Amandę trzymałam za rączki że się podciągała do siadu niezłą radochę jej to sprawiało:-D:-D:-D teraz sama próbuję się tak podnosić i się strasznie napręża albo jak jest przykryta kołderką to łapie paluszkami i probuje się podciągnąć ale nie bardzo je to pomaga w siadaniu :-D:-)

Larvuniu zabiegana super mamuśka :tak: Trzymaj się dzielnie :tak::tak::tak::tak: jesteśmy z Tobą ;-)

Co do bierzmowania to chciałam dodać że jak byłam umawiać sie na chrzest to przede mną była kobieta która na chrzestnego wybrała kogoś innej wiary i ksiądz powiedział że wtedy on nie będzie nazywał się "chrzestnym" tylko "świadkiem chrztu"...jak zwał tak zwał ale na to samo wychodzi....:tak:

Beatko najgłośniej to pewnie ze mnie :-D:laugh2::-D:laugh2::-D

Mój Musio sam podciaga się do siedzenia a jak leżey w łóżeczku to chwyta się od góry szczebelek i pdociaga do góry główke z klatką piersiową żeby zerknąć co się dzieje za łóżeczkiem:-)

Karina mi się to zaproszenie bardzo podoba :tak:...niezła pamiątka:rolleyes: :-):-)

To samo zaproszenie podoba się mojemu mężowi:-)

hallo;-)
u nas pogoda pod psem, nic mi sie nie chce, ciagle bym spala...
Jakos sie nie rozpisalyscie;-)

larvuniu
nie lam sie kobieto, przyjdzie wiosna i wszystko sie zmieni;-)

karina
rozm. 80 to jest na roczne dziecko;-) Takie zaproszenia to sama mozesz sobie wydrukowac;-)

Anulka
Oskarek sam siada???:szok: Moj Vincent dawno sie rwie do siadania, ale jeszcze mu daleko do samodzielnosci w tej dziedzinie.

julcia
moje blizniaki urodzily sie tez 6 listopada:tak: waza teraz obydwaj prawie 7 kg.

Pewnie da się zrobic takie zaproszenie ale na pewno troche zachodu to wymaga a ja na to nie mam czasu i dobrej drukarki. Własnie z tymi rozmiarami bardzo róznie bywa teraz mam ciuszki dla małego i zakładam mu generalnie rozmiar 68 ale są inne które muszę ubrać 74 zeby były dobre. Tak samo patrzałam z tymi komplecikami do chrztu z tych co podobały mi się rozmiar 74 był na styk więc pomyślalam sobie ze jak chrzciny beda na koniec kwietnia to on jeszcze urosnie i bedzie trzeba wziasc wiekszy rozmiar:confused:ale jeszcze wstrzymam sie z kupnem ubranka moze cos znajde ciekawego u siebie.Mysle ze zalezy to od producenta niektore rozmiarowki sa bardzo zawyzone inne nie. Kupialam jemu spodenki moro ostatnio rozmiar 74 ale jest on tak duzy ze ubiore dziecki co najmniej jak bedzie mialo roczek:-)
Chociaz fakt jest faktem ze moj synek jest duzym chlopcem;-)

Larvuniu jak tam u Ciebie wytzrzymujesz pęd....??????:-)

Beatko jak samopoczucie juz lepiej sie czujesz??????:-)

Women jak tam sciana wyczyszczona hahaha??????:-D:-D:-D

Julcia witaj:-)

A ja mam dzisiaj kolejny raz kiepski dzień ostatnio nie mogę dogadać się ze swoim mężem:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)wściekła/y:

MIŁEGO DZIONKA
KARINA

karina
ja bede chrzcic chyba w czerwcu albo lipcu i szukam ubranek 74:tak: Ale fakt ze rozmiarowka , rozmiarowce nie rowna:tak:
Oj widze, ze juz kazdemu ta przedluzajaca sie zima daje popalic;-)karina oby do wiosny;-)

reklama
Julcia hej:-) pisz cześciej
Larvunia super mamo zaglądaj do nas częściej:-)
Karina zaproszenia ładna:-) ale ja tam nie dawałam nikomu:-) zadzwoniłam i było super:-) i tak musiałabym większość poczta wysyłac:-) Nie kłócić sie z mężusiem:-) tak od rana kopnąć go w dupsko i niech sie odczepi;-)
Beatka jak tam zdróffffko wyspana?:-)
Aluśka to prawda z tymi chrzestnymi..u mnie też nikt nie pytał ani nie potrzebował zaświadczeń. powiedzieli tylko tyle sami wybieracie kogo uważacie za słuszne osoby:-) ale w moim wypadku to akurat aż nadto grzeczniutką mamusię chrzestna ma Kapik:-)
Ladinka kaweczka jest?;-)

a ja mam dzis znowu troche załatwień ehhh
ale mężuś ma wolne więc spoko:-)
Kapik dziś obudził sie tylko raz o 2:-) więc powiedzmy że sie wyspałam:-)

Do góry