reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

czołem Mamcie...

ja wpadam jak po ogień,bo mam w domu weekendowy kocioł mały

mam pytanko bardzo dla mnie ważne i bardzo poproszę o odpowiedz:
otóż kupiłam wczoraj w aptece maść pulmex baby dla Marcelka,bo kuzynka mi poleciła na kaszel dla malutkiego
no i nasmarowałam go wieczorem
a rano dopiero zauważyłam ze na opakowaniu jest napisane powyżej 7mc:szok::szok::szok:
czy wiecie dlaczego nie mozna stosować go u młodszych dzieci??
Ponieważ zawierają olejki eteryczne, które mogą być dość silnym alergenem a dwa to
że maleńkie dzieci nie mają wykształconego odruchu kaszlu i przy używaniu takich maści może dojść do odoskrzelikowego zapalenia płuc.Można użyć tej maśći najpierw smarująć plecki i klatkę piersiową wazeliną albo zwykłym kremem nivea a następnie cieniutką warstewką Pulmexu.Potem po jakimś czasie oklepywać aby nie doszło do zastoju wydzieliny:tak:

reklama
dziekuje bardzo za zyczonka dla synusia, mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje, bo nie moge sie patrzec jak cierpi :-(
teraz siedzi czy spi caly czas w foteliku samchodowym, bo wtedy tak mocno mu sie nie kaszle.

Aluska dziekuje za sliczny obrazek :))

kathe zajrzyj na top secret :tak:

kurde dobrze ze istnieje taki wynalazek jak laktator bo nie wiem co bym zrobila, maly mi dzis prawie nic nie je ze piersi jak kamien mi sie zrobily. wlasnie siedze i sciagam i nawet nie wiecie jaka ulge poczulam :-)

Jejku u mnie beznadziejne popołudnie było:wściekła/y: Przyjechali teściowie w odwiedziny.A moje dziecko ma teraz etap bania sie wszsytkich. Istnieją tylko mamusia i tatuś. A jak ktos obcy pojawi sie na horyzoncie i w dodatku bierze ją na rece to wpada w histerie. I tak właśnie wystraszyła sie rodziców R.-tak strasznie płakała jak ich widziała ze szok. Jak sie od nich odwrociłam i nie widziała ich to spokoj. W koncu głupio mi sie zrobiło ze tak na nich reaguje, wiec poszłam ja wykapać i uspać. Oni pojechali do domu zniesmaczeni...mam nadzieje ze nie obrazili sie:baffled:

Ponieważ zawierają olejki eteryczne, które mogą być dość silnym alergenem a dwa to
że maleńkie dzieci nie mają wykształconego odruchu kaszlu i przy używaniu takich maści może dojść do odoskrzelikowego zapalenia płuc.Można użyć tej maśći najpierw smarująć plecki i klatkę piersiową wazeliną albo zwykłym kremem nivea a następnie cieniutką warstewką Pulmexu.Potem po jakimś czasie oklepywać aby nie doszło do zastoju wydzieliny:tak:
Beata mam pytanie, kim jestes z zawodu??:-)bo juz drugi raz widze ze wykazujesz sie nie mala wiedza:tak:czyzbysmy mialy lekarza na forum??;-)

Dobry wieczór.

Witaj Beata.

Jagoda nie masz się czym przejmować, jeśli teściowie nie rozumieją zachowania Twojego dziecka, to już ich problem.

Lecę synka karmić i kąpać.

no juz zajrzalam na top sicret:-):tak::-)

jagoda tesciowie na pewno rozumieja ze dziecko to nie maszyna-nie da jej sie ustawic na usmiech:tak:a jaknie rozumieja to juz ich problem;-)

Kochane moje dziękuje za pomoc:tak:;-)

Beata34...witaj wśród Nas.
Dziękuję za info o pulmexie;-):happy2:
śliczne masz dzieciaczki.Gratuluję

wisienko...ja też życzę Davidkowi duzo zdróweczka
widzę ze ma ten sam problem co Marcelinek:-(
u Nas syropki nie pomogły zbytnio
teraz synka wysmarowałam tak jak Beatka zaleciła i plecki oklepałam
udało się i teraz smacznie śpi:happy2:

Jagoda...ja myślę jak jolie,jeżli teściowie nie rozumieją zachowania malutkiej to ich problem.
Nie martw się Kochana
;-):tak:

reklama
Wisienka zdroofka Davidkowi:-)
Jagoda nie przejmujj sie mój Kapik tez jest czasami na NIE ...
Dołączam się do pytania Kathe Beatko;-) kurde pomogłaś mi strasznie;-)a dziś u mnie się szykuje romantyczny wieczór;-) wiec poczytam dokłądniej co u was jutro :-) Kapciu już od 19.30 śpi więc trzeba to wykorzystac;-)
buziaki dla wszystkich

Do góry